FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 11 apr 2019, 20:30

zagor1987 je napisao/la: Belmin nema ni 40 posto predispozicije kao Kova,duge ruke,visok,mlad zapeo za oko sve i jednom skautu upravo zbog toga,evo zapamti pratim obojicu al Kova je bas dragulj
Pogresnom "strucnjaku" si postavio pitanje . Mogu samo dodati , ako se neko u buducnosti bar priblizi kvalitetu Kovi , super. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 11 apr 2019, 20:34

Denchi je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:@Denchi. Razumijem te sta zelis reci i u pravu si, u nasoj jednoj i jedinoj sve je moguce.
Yebemliga, ne razumijem se u trgovinu dionicama, ali mislim da to mora preko berze i procjenjuje se nominalna vrijednost, bas zato da nakav krimos ne bi mogao sa sumnjivo stečenim kapitalom mogao mešetarit po berzi. Porijeklo novca i tako to.
Al oper, znas ti nas - yebo ti nas.
pa baš je na berzi najveći kriminal :D
znaš li da je Olimpik prešao u d.d. i preprodat baš na toj berzi?
bez zakona o sportu :D

tu bi pravilan prelazak UG u D.D. jedino bio da se državi udjeli dio dionica kluba u visini duga poreznoj, naravno nakon nezavisne procjene vrijednosti
i onda može država reći daj da naplatimo taj dug pusti svoje dionice u prodaju(ili zadrži udjel do porasta vrijednosti), itd. međutim ovim(zakonom) se to komplet zaobilazi i to je bukvalno opraštanje ogromnog duga....i krađa klubova nastaje, krimosi otvaraju praonice auta, restorane, da operu love, a nema kafane koja ti može oprati na dan ko fudbalski klub :rol:
Meni ono što sam vidio od prijedloga ne djeluje tako jednostavno..
Imaju dvije opcije. Ako pređu u pravno lice taj njihov sporazum i dalje vrijedi s tim da bi Federacija BiH ta dugovanja mogla ustupiti lokalnoj zajednici te da ta lokalna zajednica pretvori u svoj kapital. Pravi primjer je Hajduk koji je na ime doprinosa i dugova dugovao dosta novca Hrvatskoj, a Hrvatska je ta prava prenijela Splitu i danas grad Split ima vlasnički udio u Hajduku.
A mislim da je tih 50000 predloženo kao osnivački ulog, kao što je danas mislim 2000 za osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću.. Dakle 50000 za registraciju pravnog lica, upis u rješenje na sudu, a ostalo je, mislim, druga matematika...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 11 apr 2019, 20:36

Ismail Zulfić posjetio FK Sarajevo

Danas su prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo imali posebnog gosta. Naime, dječak koji osvaja ljudska srca, Ismail Zulfić, posjetio je Bordo ekipu na treningu.

Ismail je hrabri dječak koji je rođen bez obje ruke, ali bez obzira na svoje nedostatke on osvaja, ne samo ljudska srca, nego i nagrade i priznanja na plivačkim takmičenjima. Na 4. Otvorenom regionalnom prvenstvu u Zadru Ismail je osvojio zlatnu medalju, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe.

Igrači FK Sarajevo izrazili su želju da se upoznaju sa Ismailom, te da uz razgovor i druženje razmjene iskustva sa takmičenja.

Kapiten Krste Velkoski ispred FK Sarajevo uručio je Ismailu nogometnu loptu sa potpisom svih igrača. Pored toga, Ismail je dobio i godišnju ulaznicu sa kojom može prisustvovati svim utakmicama Bordo tima.

Ismail je bio gost na prethodnim utakmica Sarajeva, a mi smo sigurni da će prijateljstvo ovog simpatičnog i hrabrog dječaka sa FK Sarajevo trajati još dugo.

Kolektiv FK Sarajevo Ismailu i njegovoj ekipi želi mnogo uspjeha i sreće u budućim takmičenjima i nastupima.
ISTINA ZA VEDRANA!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 apr 2019, 20:45

Samozdravlje je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
ono je kriminalan zakon s po miliona km 10 klubova kupit(jedan 50.000), i to sve, historiju,titule, brend...tutto
bratam prodamo pidru kupimo komplet ligu ha ja :rol: :urnebes:

koje je to pljačkanje države jbt dan 100 miliona dugovanja im izbiješ jednim potezom
iz koje je stranke debilko?
Opet ja . Kojih 100 miliona , malo mi to naivno . To me podsjeca na prodaju firmi za 1 KM , sto samo po sebi i nije lose ,ako ce se nastaviti djelatnost.
Kojih 100 miliona , kad se odavno govori o oprostu poreza . Noviji klubovi(Mladost ,Zvijezda 09 , Tuzla ,Radnik, Olimpik ..) su "privatni" . Naravno bit ce klubova ala ..... da ne uvrijedim , gdje ce lokalni mocnik kupiti livadu , dici punpu i zaposliti 10 radnika . Sevap , takav klub i nije trebao postojati . Uglavnom mislim na klubove koji trenutno nisu u PL .
ma 100 miliona ofrlje klubovi koji duguju premijerligaši i drugoligaši zajedno
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 apr 2019, 20:50

damir_82 je napisao/la:
Meni ono što sam vidio od prijedloga ne djeluje tako jednostavno..
Imaju dvije opcije. Ako pređu u pravno lice taj njihov sporazum i dalje vrijedi s tim da bi Federacija BiH ta dugovanja mogla ustupiti lokalnoj zajednici te da ta lokalna zajednica pretvori u svoj kapital. Pravi primjer je Hajduk koji je na ime doprinosa i dugova dugovao dosta novca Hrvatskoj, a Hrvatska je ta prava prenijela Splitu i danas grad Split ima vlasnički udio u Hajduku.
A mislim da je tih 50000 predloženo kao osnivački ulog, kao što je danas mislim 2000 za osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću.. Dakle 50000 za registraciju pravnog lica, upis u rješenje na sudu, a ostalo je, mislim, druga matematika...
lako je Splitu jbt jedan klub u gradu i to jak....

a i to je primjer onoga što sam govorio, sad da li država kao država ili lokalna zajednica su detalji...ali bi imali taj udio u klubu u visini dugovanja...

kako su ga citirali za 50 milja bi sve dobio historiju,trofeje,brend,obilježja, sva prava.... :hmmmmm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 apr 2019, 21:05

Sto rece @Samozdravlje- bolje bilo kakav Zakon nego nikakav. Al' opet, slijedeci tu logiku, moze se reci; bolje nikakav Zakon nego svakakav. Ako je @Denchi u pravu, onda bi dug prešao na lokalnu zajednicu i time bi se otvorila vrata klubovima da rade šta zele, dakle prao bi se novac ko na potoku sa sve prakljačom. Postavlja se pitanje (bar meni), ko bi preuzeo dugovanja sarajevskih klubova, opština ili Kanton? I zašto bi organ uprave uopšte preuzimao dugove i tako dovodio u podređen polozaj samoodrzive klubove? Neko spomenu Hajduk i preuzimanje od strane Grada Splita, ali se time, sustavno ostetio NK Split.
Kod nas, ako bi se usvoji takav scenario kod nas, od silnih tuzbi zbog nepravednog i nejednagok postupanja, liga se ne bi ni igrala.

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 11 apr 2019, 21:30

https://www.ultras-dynamo.de/media/sais ... on-berlin/

Ako neko zna njemacki, a da ima malkice vremena da nam prevede ili makar izvuce ono najosnovnije iz teksta koji su braća iz Drezdena napisala i objavila u svom "Zentralorgan"-u. Tekst je vezan za gostovanje u z. mostaru i nalazi se na stranama 10 i 11 u ovom pdf dokumentu.
JURIŠ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 apr 2019, 21:33

Denchi je napisao/la:

lako je Splitu jbt jedan klub u gradu i to jak....

a i to je primjer onoga što sam govorio, sad da li država kao država ili lokalna zajednica su detalji...ali bi imali taj udio u klubu u visini dugovanja...

kako su ga citirali za 50 milja bi sve dobio historiju,trofeje,brend,obilježja, sva prava.... :hmmmmm:

Shvatit cu ja , samo kad ? :urnebes:
Sta bi Velez imao od historije,trofeja,brenda,obiljezja prije dvije god. da ga evo dobri ljudi ne podrzase . Ako "zakon o sportu" donosi mogucnost privatizacije , onda od ulagaca zavisi i udio "drustvene zajednice" , sto bi znacilo i udio uticaja . Vjerovatno nesto kao kod nas Vijetnam:Malezija 6:3 .
U Engleskoj mnogi velikani padaju u 4 lige . Zakon dobar . Koliko para toliko ...Lazica .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2019, 21:36

Ultras Dynamo:

Kup je vaš - Der Cup gehört euch!
**** Zapadni Mostar - Wir ficken West Mostar

:rol: :rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 apr 2019, 21:38

[quote="VenamaHrabrih"]Sto rece @Samozdravlje- bolje bilo kakav Zakon nego nikakav. Al' opet, slijedeci tu logiku, moze se reci; bolje nikakav Zakon nego svakakav.

:urnebes: :urnebes: :urnebes: Sto me provali , hvala :urnebes: :urnebes: :urnebes: :bow:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2019, 21:39

Pidro na detaljnim pregledima sutra, moguće je da propušta meč u nedjelju, znači Pidro, Stanojević, Rahmanović
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2019, 21:47

MortemHz je napisao/la:Pidro na detaljnim pregledima sutra, moguće je da propušta meč u nedjelju, znači Pidro, Stanojević, Rahmanović
Uvijek, kada je najpotrebnije, nas nesto snadje. :hmmmm:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 apr 2019, 21:57

Kovavevic
Hebibovic Lazic Mujakic Bekic
Crepulja Mustafic
Tatar Kapic Velkoski
Ahmetovic

Ja bi 'vako jbg pa sta bude...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 apr 2019, 22:10

midzuka je napisao/la:https://www.ultras-dynamo.de/media/sais ... on-berlin/

Ako neko zna njemacki, a da ima malkice vremena da nam prevede ili makar izvuce ono najosnovnije iz teksta koji su braća iz Drezdena napisala i objavila u svom "Zentralorgan"-u. Tekst je vezan za gostovanje u z. mostaru i nalazi se na stranama 10 i 11 u ovom pdf dokumentu.
Opisali su posjetu utakmice kupa u Mostaru sa Sarajevom, i na pocetku teksta kako je auto poprilicno polupanih stakala koje je doslo par minuta iza autobusa u istom stanju se vratilo u Sarajevo na kraju utakmice, sto je za Nijemce nezamisljivo.
Opisali su stanje oko nacionalnosti, da se u Sarajeviu smatraju Bosancima, a u Z. Mostaru Hrvatima. Opisali su i stadion da je jedna strana tribine sa nekoliko redova, a da je ona veca ugrađena u brdo i da ima etazu, a da su u jednom malom cosku iste smjesteni gosti.
Pisu i o tome kako navijaci moraju stadion napustiti 10 minuta prije zavrsetka utakmice i odnosom policije prema navijacima.

Pisu i da HZ uvijek otpjeva himnu BiH.

Dalje se navodi i kako HZ nosi zastavu Dynama Dresdena. Kako je Sarajevo u 90+ minuti pobjedilo i kako igra protiv drugoligasa u polufinalu. Te kako ce u finalu biti 2 utakmce uz opasku (kome li je ovo palo na pamet :D).
Na kraju su se vratili i sa par momaka u Seheru popili koju i onda put za Dresden.

Na kraju su porucili da je kup naš i da yebu Z. Mostar.

Eto na brzaka, mozda sam neku sitnicu propustio, mrsko mi se stalno vracati na tekst da vidim sta pise. Ali to je u biti to.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 apr 2019, 22:15

belosevic28 je napisao/la:Kovavevic
Crepulja Mustafic
Tatar Kapic Velkoski
Ahmetovic

Ni Husref nebi bolje :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 apr 2019, 22:21

Crepulja Mustafic
Tatar Kapic Velkoski
Ahmetovic

Prije Kurdić nego Mustafić.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 11 apr 2019, 22:24

emir79 je napisao/la:
midzuka je napisao/la:https://www.ultras-dynamo.de/media/sais ... on-berlin/

Opisali su posjetu utakmice kupa u Mostaru sa Sarajevom, i na pocetku teksta kako je auto poprilicno polupanih stakala koje je doslo par minuta iza autobusa u istom stanju se vratilo u Sarajevo na kraju utakmice, sto je za Nijemce nezamisljivo.
Opisali su stanje oko nacionalnosti, da se u Sarajeviu smatraju Bosancima, a u Z. Mostaru Hrvatima. Opisali su i stadion da je jedna strana tribine sa nekoliko redova, a da je ona veca ugrađena u brdo i da ima etazu, a da su u jednom malom cosku iste smjesteni gosti.
Pisu i o tome kako navijaci moraju stadion napustiti 10 minuta prije zavrsetka utakmice i odnosom policije prema navijacima.

Pisu i da HZ uvijek otpjeva himnu BiH.

Dalje se navodi i kako HZ nosi zastavu Dynama Dresdena. Kako je Sarajevo u 90+ minuti pobjedilo i kako igra protiv drugoligasa u polufinalu. Te kako ce u finalu biti 2 utakmce uz opasku (kome li je ovo palo na pamet :D).
Na kraju su se vratili i sa par momaka u Seheru popili koju i onda put za Dresden.

Na kraju su porucili da je kup naš i da yebu Z. Mostar.

Eto na brzaka, mozda sam neku sitnicu propustio, mrsko mi se stalno vracati na tekst da vidim sta pise. Ali to je u biti to.
Hvala ti. Živ, zdrav bio!!
JURIŠ

Boedo
Kontakt:

Post Postao/la Boedo » 11 apr 2019, 22:38

ajdohordas je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Boedo je napisao/la: Jes, jes. Čini mi se pred sami kraj utakmice.
Vodio nas Plišek tad. Ako se dobro sjećam bila dobra posjeta, a i navijača Veleža dosta došlo. :)
Bilo oko dvije milje Rođenih. Pola juga zauzeli. I sad kruže slike internetom s tog gostovanja. Mislim da im je naša uprava tad dala slobodan ulaz.
Bajraktarevic bio glavni kreator tad a Čomorovi centaršutevi kao u najbolje dane Almira Bekića :kafa:
Sumnjam da ih je baš toliko bilo tad, prepolovi brojku. Al dobro njihovo gostovanje u svakom slučaju.

Generalno je posjeta tad bila veća. Mada mislim da je to manje-više zbog sjevera bilo. Naježim se kad se sjetim Hordi u to vrijeme. Uvijek kop pun od D2 do D3 najmanje.
Grmio stadion od navijanja, vizuelni dio fantastičan... Merak. I dan danas mi mi nije jasno kako smo izgubili onu utakmicu protiv Borca uz onakvu podršku.

Svega smo se mi nagledali od igrača :mrgreen:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 apr 2019, 22:41

mma_hz je napisao/la:
Crepulja Mustafic
Tatar Kapic Velkoski
Ahmetovic

Ni Husref nebi bolje :mrgreen:
Zaboravili ste Halilovića, nema šanse da igramo bez njega u prvih 11

Boedo
Kontakt:

Post Postao/la Boedo » 11 apr 2019, 22:46

Zna li neko kako je Džafić? Jel mu se neko javio od vas?
Drago mi je da su ga se igrači sjetili na derbiju. Nadam se da će sve biti ok.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.