FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 10 apr 2019, 23:14

Kad je Beli bio stručnjak, ne lupajte. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 10 apr 2019, 23:18

skoroalen je napisao/la:
Boedo je napisao/la:Jel ono Dupovac prije ovoga zabio Veležu prije skoro 5 godina. Evo sad na isti gol dao 2. Opet po kiši naravno.
Jest, 1:1 bilo, 16. augusta 2014. :mrgreen:
Onako iz okreta, pod prečku. Fin gol.
Ma joj kad se spomene Dupovac i Velez,meni odmah onaj autogol njegov pred ocima,kad je vratio glavom. :facepalm:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 apr 2019, 23:19

mma_hz je napisao/la:Cek cek stani sad,hoces da kazes da beli nije stručnjak??? :think:
Ma slucajno , ono tipkas i tako ispisah . Sigurno je strucniji od mene (a vala to i nije neka pohvala). Postovanje @belosevicu28 , slucajno se potrefilo da ispadne malo duhovito . @belosevic28 je Pitar i zasluzuje respect. Vjeruj mi da se sa bratom sporeckam oko FKS :thumbup: :thumbup: :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 10 apr 2019, 23:20

Nije sarajevsko dijete, a preko noći je stekao simpatije navijača Sarajeva. Došao je u “shoping” u Sarajevo, tako je “lažnjakom“ izradio novinara, koji ga prati od njegove šesnaeste godine, a potom potpisao za FK Sarajevo do kraja karijere.

Došao u “Shoping”…

Mersudin Ahmetović je osvojio srca bordo fanova. Odnosom prema dresu, prema klubu, saigračima, navijačima. Profil sportiste i čovjeka koji treba biti uzor mlađim generacijama. U četvrtom desetljeću izgara kao da je tek izašao iz juniorske ekipe. Omiljen u svlačionici, poštovan kod suparnika, lider bez kapitenske trake.

Premda su neki mislili da je na Koševo došao “uzeti koju marku” i produžiti dalje, iako je imao ponuda od Kine do Arabije, Merso ili Ahmet, kako mu tepaju, odlučio je karijeru završiti u bordo dresu.

Robusni napadač je pred jednim značajnim jubilejom. Nedostaju mu još tri utakmice da uđe u “Klub 100” kluba sa Koševa. OFK Memići, Kalesija, Radnički Lukavac, Budućnost Banovići, Sloboda, te blizu 200 nastupa u Rusiji, stanice su i klubovi u kojima je Ahmetović igrao. Premda su napadači česta meta odbrambenih kostolomaca, Mersudin je s lahkoćom izlazio na kraj s ratobornim defanzivcima. Pauzira baš kad liječnička služba to izričito traži.
slika
Da najbolji igrač Sarajeva ne misli napuštati glavni grad, potvrđuje njegova potražnja za adekvatnim “stančićem”, kako u šali voli reći. I ne samo to. Jedna odluka, samo na “prvo čitanje”, neće se dopasti navijačima Sarajeva.

Ahmetović će u junu ide – u klupu. Na trenersko školovanje. Za B licencu. Potom, A, Profi… Zna reći: „Nek se nađe.”

Zanimljivo, Ahmetović će u klupu sa svojim “šefom” Emirom Hadžićem, sportskim direktorom Sarajeva. Premda su i Hadžija i Merso igrali za reprezentaciju, ne traže privilegije. Školovanje za trenera ne znači odlazak s terena. Ahmetović ima ugovor do ljeta 2020.godine. Namjerava ga odraditi do kraja i staviti se klubu na raspolaganje za nove izazove.
slika
Ahmet s posebnim guštom ulazi u završnicu. Nikad nije osvojio niti jedan trofej, a sada mu se pruža prilika osvojiti dva. Sa Slobodom je protiv Radnika ostao bez Kupa, kao i protiv Širokog prije dvije godine.

Treća sreća za najboljeg napadača Premijer lige.

Inače, njegov je put do zvijezda bio trnovit. Pješačio je satima da stigne na trening. Stopirao, mijenjao nekoliko prevoznih sredstava od rodnih mu Hemlijaša, gdje je sagradio kuću, do Lukavca, Banovića… Često je znao prespavati u svlačionici, kopačke i kostobrani bili su jastuk, s prvim cvrkutom ptica izlazio bi na teren.

Oženjen je, ima trogodišnju djevojčicu Ajlu. U tazbinskoj je vezi s braćom Muharemom i Eldarom Ćivić; oženio je njihovu rodicu.
slika
Sarajlija ponos Kalesije!

Ahmetovića nećete naći na društvenim mrežama. Nema svoj instagram ni fb profil. Nema ni mail, pa je zgodna jedna anegdota. Iz Centra za edukaciju trenera putem maila obavijestili su Ahmetovića da je upisan za B program. Kako odgovora nije bilo, prof. Munir Talović ga je na slučajnom susretu pitao:”Zašto nisi odgovorio na mail?” – Merso je, uz prepoznatljivi smijeh odgovorio:”Ne otvaram mail, jer ga nemam”.

Bilo kako bilo bordo navijači mogu biti mirni. Ahmetović će još dugo ostati u “shopingu” u Sarajevu. Nekoliko sezona kao napadač, potom trener, sportski direktor, menadžer…
Sarajlija, ljubimac Koševa i ponos Kalesije!
BRAVO BRAVO BRAVO
Ovako se gradi klub! Kada igrače i ljude, SPORTISTE koji znaju šta je FK SARAJEVO, koji su proveli dio svog života u njemu i davali sve od sebe za taj klub i poslije igračke karijere ostanu u službi trenera! Ali PROFESIONALNOG trenera, odškolovanog.
Svaka čast Ahmo legendo, da nam akademce sutra učiš kako da budu igračine poput tebe aBd!
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 apr 2019, 23:24

Ja samo nezz ko i zbog cega pominje yebenog Jahica koji je bio na probi??? I to ga pominju kao da je u najmanju ruku potpisao trogodisnji ugovor
Glede moje strucnosti pitajte @nobel ;duza;
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Boedo
Kontakt:

Post Postao/la Boedo » 10 apr 2019, 23:37

skoroalen je napisao/la:
Boedo je napisao/la:Jel ono Dupovac prije ovoga zabio Veležu prije skoro 5 godina. Evo sad na isti gol dao 2. Opet po kiši naravno.
To je to, utakmica pres BMG, Haurdić istrč'o kontru i dao gol za vodstvo a Dupovac izjednačio.
Ostalo mi je u sjećanju da smo baš kiksali u to vrijeme, sve do dolaska Kodre. :D

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 apr 2019, 23:37

belosevic28 je napisao/la:Ja samo nezz ko i zbog cega pominje yebenog Jahica koji je bio na probi??? I to ga pominju kao da je u najmanju ruku potpisao trogodisnji ugovor
Dobar je beli, zna biti konfliktan i ratoboran, ali je srce u duši. Majstor koji je prvi zapazio Vegu. Ako smo mi Ihtijarevići, ti si Hadžić. Eto jedna metafora. :kafa:

Love you. :shisha:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Boedo
Kontakt:

Post Postao/la Boedo » 10 apr 2019, 23:42

ajdohordas je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Ma joj kad se spomene Dupovac i Velez,meni odmah onaj autogol njegov pred ocima,kad je vratio glavom. :facepalm:
Jes, jes. Čini mi se pred sami kraj utakmice.
Vodio nas Plišek tad. Ako se dobro sjećam bila dobra posjeta, a i navijača Veleža dosta došlo. :)

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 apr 2019, 23:45

kosevskobrdo je napisao/la:
Nije sarajevsko dijete, a preko noći je stekao simpatije navijača Sarajeva. Došao je u “shoping” u Sarajevo, tako je “lažnjakom“ izradio novinara, koji ga prati od njegove šesnaeste godine, a potom potpisao za FK Sarajevo do kraja karijere.

Došao u “Shoping”…

Mersudin Ahmetović je osvojio srca bordo fanova. Odnosom prema dresu, prema klubu, saigračima, navijačima. Profil sportiste i čovjeka koji treba biti uzor mlađim generacijama. U četvrtom desetljeću izgara kao da je tek izašao iz juniorske ekipe. Omiljen u svlačionici, poštovan kod suparnika, lider bez kapitenske trake.

Premda su neki mislili da je na Koševo došao “uzeti koju marku” i produžiti dalje, iako je imao ponuda od Kine do Arabije, Merso ili Ahmet, kako mu tepaju, odlučio je karijeru završiti u bordo dresu.

Robusni napadač je pred jednim značajnim jubilejom. Nedostaju mu još tri utakmice da uđe u “Klub 100” kluba sa Koševa. OFK Memići, Kalesija, Radnički Lukavac, Budućnost Banovići, Sloboda, te blizu 200 nastupa u Rusiji, stanice su i klubovi u kojima je Ahmetović igrao. Premda su napadači česta meta odbrambenih kostolomaca, Mersudin je s lahkoćom izlazio na kraj s ratobornim defanzivcima. Pauzira baš kad liječnička služba to izričito traži.
slika
Da najbolji igrač Sarajeva ne misli napuštati glavni grad, potvrđuje njegova potražnja za adekvatnim “stančićem”, kako u šali voli reći. I ne samo to. Jedna odluka, samo na “prvo čitanje”, neće se dopasti navijačima Sarajeva.

Ahmetović će u junu ide – u klupu. Na trenersko školovanje. Za B licencu. Potom, A, Profi… Zna reći: „Nek se nađe.”

Zanimljivo, Ahmetović će u klupu sa svojim “šefom” Emirom Hadžićem, sportskim direktorom Sarajeva. Premda su i Hadžija i Merso igrali za reprezentaciju, ne traže privilegije. Školovanje za trenera ne znači odlazak s terena. Ahmetović ima ugovor do ljeta 2020.godine. Namjerava ga odraditi do kraja i staviti se klubu na raspolaganje za nove izazove.
slika
Ahmet s posebnim guštom ulazi u završnicu. Nikad nije osvojio niti jedan trofej, a sada mu se pruža prilika osvojiti dva. Sa Slobodom je protiv Radnika ostao bez Kupa, kao i protiv Širokog prije dvije godine.

Treća sreća za najboljeg napadača Premijer lige.

Inače, njegov je put do zvijezda bio trnovit. Pješačio je satima da stigne na trening. Stopirao, mijenjao nekoliko prevoznih sredstava od rodnih mu Hemlijaša, gdje je sagradio kuću, do Lukavca, Banovića… Često je znao prespavati u svlačionici, kopačke i kostobrani bili su jastuk, s prvim cvrkutom ptica izlazio bi na teren.

Oženjen je, ima trogodišnju djevojčicu Ajlu. U tazbinskoj je vezi s braćom Muharemom i Eldarom Ćivić; oženio je njihovu rodicu.
slika
Sarajlija ponos Kalesije!

Ahmetovića nećete naći na društvenim mrežama. Nema svoj instagram ni fb profil. Nema ni mail, pa je zgodna jedna anegdota. Iz Centra za edukaciju trenera putem maila obavijestili su Ahmetovića da je upisan za B program. Kako odgovora nije bilo, prof. Munir Talović ga je na slučajnom susretu pitao:”Zašto nisi odgovorio na mail?” – Merso je, uz prepoznatljivi smijeh odgovorio:”Ne otvaram mail, jer ga nemam”.

Bilo kako bilo bordo navijači mogu biti mirni. Ahmetović će još dugo ostati u “shopingu” u Sarajevu. Nekoliko sezona kao napadač, potom trener, sportski direktor, menadžer…
Sarajlija, ljubimac Koševa i ponos Kalesije!
BRAVO BRAVO BRAVO
Ovako se gradi klub! Kada igrače i ljude, SPORTISTE koji znaju šta je FK SARAJEVO, koji su proveli dio svog života u njemu i davali sve od sebe za taj klub i poslije igračke karijere ostanu u službi trenera! Ali PROFESIONALNOG trenera, odškolovanog.
Svaka čast Ahmo legendo, da nam akademce sutra učiš kako da budu igračine poput tebe aBd!
COVJEK VRIJEDAN POSTOVANJA . BAS IZNENADA DOBISMO MOMKA U OZBILJNIM GODINAMA , A IGRA KAO AKADEMAC(kompliment). :bow: :bow: :bow:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 apr 2019, 23:56

Samozdravlje je napisao/la:- Kurdic , Mustafic i Resic ako nisu izgubljeni na dobrom su putu da to budu .Vidan nedostatak samopouzdanja , minuta .
- Momci ako ne budete konstantno u 18 hvatajte se Slovenije , imat cemo kad zaliti .
- Kurdic poslije 10-ak minuta dosao sebi i odigrao vrlo dobro , drzao sredinu . Sigurno ima potencijal , rekao bih da moze biti bolji od ovih nasih vedeta
- Mustafic pogubljen poluvrijeme , kasnije nesto bolje . Momak sigurno ima kvaliteta , ali sumnjam da ce moci da se nametne u FKS.Slovenija .
- Onaj ko hoce da potopi i izvrgne ruglu Resica ,neka ga stavi da igra beka .Vasionski brod za Sisica ,Halilovica ,imajuci u vidu godine i talenat .Ono sto mi se kod Resica ne svidja je nonsalantan pristup koji je vjerovatno i uzrokovan pozicijom.Interesantne su rasprave njega i Mustafica.Ko djeca .
- Handje naklon do poda , Ti bas volis FKS . Zelim Ti sve najbolje i da karijeru zavrsis gdje Ti zelis .
Poenta posta ??

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 apr 2019, 00:00

Boedo je napisao/la: Jes, jes. Čini mi se pred sami kraj utakmice.
Vodio nas Plišek tad. Ako se dobro sjećam bila dobra posjeta, a i navijača Veleža dosta došlo. :)
Bilo oko dvije milje Rođenih. Pola juga zauzeli. I sad kruže slike internetom s tog gostovanja. Mislim da im je naša uprava tad dala slobodan ulaz.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 apr 2019, 00:30

skoroalen je napisao/la:
Boedo je napisao/la: Jes, jes. Čini mi se pred sami kraj utakmice.
Bilo oko dvije milje Rođenih. Pola juga zauzeli. I sad kruže slike internetom s tog gostovanja. Mislim da im je naša uprava tad dala slobodan ulaz.
Bajraktarevic bio glavni kreator tad a Čomorovi centaršutevi kao u najbolje dane Almira Bekića :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 apr 2019, 00:33

belosevic28 je napisao/la:Ja samo nezz ko i zbog cega pominje yebenog Jahica koji je bio na probi??? I to ga pominju kao da je u najmanju ruku potpisao trogodisnji ugovor
- Prvo Ti se iskreno izvinjavam , premda ne vidim problem da kao navijaci istog kluba iste stvari vidimo razlicito.Pa u raji normalno.
- Imamo zajednicko da volimo FKS , ne volimo Zelju , ne psujemo i ne vrijedjamo i zato te gotivim i evo izvinjavam
- Izvini sto sam se malo nasalio , Majke mi spontano ispalo .Ako cemo posteno Ti si "agresivnije" nastupio na moj post
- Nisam ja od onih sto od drveta ne vidi sumu. Mislio sam to kad se zavrsi , ali evo isprovocirao si me :
- Hvala Husrefe sto pod tvojom trenerskom palicom su Akademci odigrali ~ 3000 minuta i sto su se afirmisala 4-ca U21 igraca
- Hvala Husrefe sto 8 kola prije kraja imamo 6 bodova prednosti(mislio sam kao i Husref cekati i "teoretski"
- Hvala Husrefe sto smo u finalu Kupa BiH
- Hvala Husrefe sto si trener sa najvise utakmica i sto si ziv , a neki te sahranili prije 5-6 god.
- Na kraju hvala Husrefe sto ono sto ja mislim da grijesis ne utice na uspjehe FKS
- Eto @belosevic28 , ja sa 60+ god. Ti se izvinjavam(iskreno u raji razlicita misljenja se postuju),necu vise ,a i ne znam da sam bas puno komentarisao tvoje postove . hocu , ako se ne ljutis .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 apr 2019, 00:44

bordobijeli je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:- Kurdic , Mustafic i Resic ako nisu izgubljeni na dobrom su putu da to budu .Vidan nedostatak samopouzdanja , minuta .
- Momci ako ne budete konstantno u 18 hvatajte se Slovenije , imat cemo kad zaliti .
- Kurdic poslije 10-ak minuta dosao sebi i odigrao vrlo dobro , drzao sredinu . Sigurno ima potencijal , rekao bih da moze biti bolji od ovih nasih vedeta
- Mustafic pogubljen poluvrijeme , kasnije nesto bolje . Momak sigurno ima kvaliteta , ali sumnjam da ce moci da se nametne u FKS.Slovenija .
- Onaj ko hoce da potopi i izvrgne ruglu Resica ,neka ga stavi da igra beka .Vasionski brod za Sisica ,Halilovica ,imajuci u vidu godine i talenat .Ono sto mi se kod Resica ne svidja je nonsalantan pristup koji je vjerovatno i uzrokovan pozicijom.Interesantne su rasprave njega i Mustafica.Ko djeca .
- Handje naklon do poda , Ti bas volis FKS . Zelim Ti sve najbolje i da karijeru zavrsis gdje Ti zelis .
Poenta posta ??
Poenta sigurno nije provociranje Husrefa mladjeg brata Vahidina Musemica[/b] . Poenta je pad forme Mustafica(u kasnijem toku je bilo ok) i dobra utakmica Kurdica .
Poenta je da Resic ne izgleda dobro na beku ,a misljenja sam da kao krilo je talenat(to nije samo moje misljenje).Poenta je da pohvali Hareta , kojeg sve vise i vise gotivim . Poenta je i u tome sto ja gotivim mlade igrace Akademije i koristim ovaj prostor da nametnem svoje misljenje o Akademcima .

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 11 apr 2019, 02:56

MortemHz je napisao/la:
Rahma je napisao/la:slika

Fantastičan potez fudbalera Sarajeva: Prvotimci trenirali nakon ubjedljive pobjede nad Slogom
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
U svim notmalnim klubovima i ligama ovo je sastavni dio trenaznog procesa- ko ne igra mora istrcat svoju dionicu ilinovako ili na traci ili na biciklu. Kod Kodre su to redovno radili. Nadam se da je ovo postala praksa a ne predmet cudjenja i izuzetak. Za svaku pohvalu.

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 11 apr 2019, 03:26

Mene hastra otoci sad protiv sirokog. Vazda zglajzamo kad nas bude oko 10 000. Predlazem da ostanemo kucama dok se ovo teoretski ne zavrsi. Pa hajmo onda svi gore, pa sta bude. Evo danas pred 500 ljudi mi 5 uvalismo :mrgreen:
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2019, 07:26

Sutra izvlačenje kupa
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 11 apr 2019, 07:31

Laznjak je napisao/la:Mene hastra otoci sad protiv sirokog. Vazda zglajzamo kad nas bude oko 10 000. Predlazem da ostanemo kucama dok se ovo teoretski ne zavrosi. Pa hajmo onda svi gore, pa sta bude. Evo danas pred 500 ljudi mi 5 uvalismo :mrgreen:
Ako bude puno raje treba raju vracati kuci s ulaza :mrgreen:

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 11 apr 2019, 08:44

badboy je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Rahma je napisao/la:slika

Fantastičan potez fudbalera Sarajeva: Prvotimci trenirali nakon ubjedljive pobjede nad Slogom
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
U svim notmalnim klubovima i ligama ovo je sastavni dio trenaznog procesa- ko ne igra mora istrcat svoju dionicu ilinovako ili na traci ili na biciklu. Kod Kodre su to redovno radili. Nadam se da je ovo postala praksa a ne predmet cudjenja i izuzetak. Za svaku pohvalu.
Redovno se ovo radi.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

tilo
Kontakt:

Post Postao/la tilo » 11 apr 2019, 09:43

revolt je napisao/la:
Laznjak je napisao/la:Mene hastra otoci sad protiv sirokog. Vazda zglajzamo kad nas bude oko 10 000. Predlazem da ostanemo kucama dok se ovo teoretski ne zavrosi. Pa hajmo onda svi gore, pa sta bude. Evo danas pred 500 ljudi mi 5 uvalismo :mrgreen:
Ako bude puno raje treba raju vracati kuci s ulaza :mrgreen:

:clap: :clap:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Bordo10, Jet2Holiday i 39 gostiju.