FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 09 apr 2019, 00:04

sljivo je napisao/la:Van Bommel. Mislim da trenutno ne bi bilo boljeg rješenja.
Ne znam zašto je tema ovako aktivna u ovo doba, ali se slažem za Van Bommela, pratim ga malo u PSV-u, rezultate a ne igru doduš, ali drži se u borbi za titulu sa Ajaxom koji je izbacio Reala i sa nikad bolje posloženom ekipom u zadnjih 10godina.

Van Bommela bih uvijek prije prevare Mourinha.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 apr 2019, 00:04

Spomeneš nam nešto što nije realno i ide odmah 20 postova :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 apr 2019, 00:06

harden je napisao/la:Spomeneš nam nešto što nije realno i ide odmah 20 postova :lol:
Otjerati Kovača (i dovesti normalna trenera) je naša Liga Šampiona.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 09 apr 2019, 00:12

Nije fer, počeli smo bez Leona. :mrgreen:

Deder da sagledamo prvo konačan spisak pojačanja, pa tek onda vrijedi o treneru i ko bi se najbolje uklopio. Doduše, poželiti sretan put Mate Miši je prioritet, pa makar Ribery i Robben preuzeli kao igrači-treneri.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 apr 2019, 00:14

S-Y-L-A-R je napisao/la:pa makar Ribery i Robben preuzeli kao igrači-treneri.
say no more :ljepota:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 apr 2019, 00:15

Ribery bi mogao biti naš Gattuso. Samo ne znam jel on pismen dovoljno za trenera.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 apr 2019, 00:18

Hebo to jel pismen il' nije, kad bi poceo davati samare na treningu Kalle i Uli bi Cobru 11 zvali ko sekjuriti.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 09 apr 2019, 00:21

A kao da je Rino pismen. :mrgreen:
Bilal kakav je, posvađao bi se sam sa sobom kad bi se izveo iz igre. :lol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 apr 2019, 00:55

FCBAYERN je napisao/la:Previse se Wenger potcjenjuje. U odnosu na ovog trenutnog, licno je Jupp Heynkes. Covjek jeste pokazivao slabosti u posljednje vrijeme, ali njegova bi uloga bila svakako tranzicijska. A komentar "zasto dovoditi igrace kada bi nam on omladinu razvijao" podjednako zasluzuje :lol: . Kao da je proturjecno dovoditi perspektivnog igraca, razvijati ga, uporedo pokusavati postojece poboljsavati i u konacnici traziti po omladinskom pogonu. Sve ono sto vrli strucnjak dosada nije uspio (dobro, vidjet cemo ga sa skupim akvizicijama).

I da, svakako je Bayern najozbiljnija ekipa u ovoj ligi i ova je liga svoju nekadasnju tezinu izgubila. Nije skotska liga, ali nazalost nije vise blizu onog nivoa kada je Spancima i Englezima konkurisala. Dodaj na to da je izvrsena monopolizacija (fudbal je svakako biznis i funkcionira prema logici kapitalistickog sistema privrede) u skoro svim ostalim ligama petice i dobijes veliku razliku u kvaliteti.

I da, ja cu svoje stavove promijeniti odmah kada me pragmaticar demantuje.
Da se razumijemo, Wengera ne potcjenjujem, sigurno bi bilo dosta više ljudi koji bi puno kritičniji prema njemu bili. Čovjek je osvojio određene trofeje i nije to tako loš bilans, ali realno on je više za razvoj mlađih igrača. I nije ista filozofija u Arsenalu koji je uvijek težio prvo atraktivnoj igri, a nekako im trofeji dođu na drugo mjesto. U Bayernu te prvo trofeji drže, moraš uvijek jurišat i na BuLi i kup i LP (koja jeste uvijek cilj, samo nije pod moranje, niti može biti). Plus on je izlapio prilično i on bi npr bio rješenje ove sezone da smo u onoj situaciji ko prije par godina da nam plasman u LP visi, pa da njega zovemo kao Feuewehrmann-a.
I može se komentarisati nivo lige, ali znaš šta je problem, što su i ovdje ljudi koji vole Bayern pali pod jednu dozu marketinga, znamo mi kakav je kvalitet u Engleskoj, on je dobro i raspoređen, ali Englezi kada su prije 2-3 sezone ispadali rano u Evropi bila je priča: Ma liga jaka šta će nama i LP, a pogotovo šta će EL? BuLi je prije otprilike 2 sezone bila na drugom mjestu na Uefinoj rang listi, a poenta je da je kukanje isto bilo, kao što je sada...Ako pogledamo rezultate ove sezone u Evropi, onda ima razloga za kukanje, ali prije nije toliko bilo. Znači ne valja kada zavlada jedna doza frustracije da ništa ne valja. Isto je tolika frustracija, da se neki ne mogu radovati sekunde pobjedi protiv najvećeg rivala u ligi -BVB-a, nego se traže dlake u jajetu.
Ima stvari za kritiku, počevši najviše od susreta s Liverpoolom, ali treba malo i odvadit. I ovo što si rekao za monopolizaciju, to si u pravu, kada se malo pogleda, proteklih par godina pogotovo, fudbalom vlada 4-5 ekipa, prošireno bi se reko 6-7 i svi ostali su daleko ispod. Tako da lige pomalo gube značaj , a Superliga će vjerovatno biti vremenom rezultat toga.
harden je napisao/la: Hm, ne znam ni sam, nisam razmisljao o njemu u Bayernu iskreno, iako mi se on svidja. Ono, ne znam kako bi se snasao u Bayernu, al' bi se mogao uzeti u razmatranje u nedostatku boljeg. Ja bih ga sad potpisao umjesto Kovaca, jer mislim da ovaj prvi ima neku ideju i viziju da napravi nesto i mozda bi bio dobra osoba za tranziciju, dok mi se Kovac nije pokazao takvim. Prije bih o Ragnicku razmisljao nego o Mourinhu ili Conteu. Allegri ce biti slobodan na ljeto, sve me strah da bi se mogli braniti nakon 1-0 protiv Freiburga sljedece sezone.

Bas i razmisljam zadnjih dana, da otpuste Kovaca na ljeto, ko ce doci? Nagelsmann, da li smatraju da je dovoljno sazrio? Nadam se da ne razmisljaju ozbiljno o Jozi, takav Bayern ne zelim gledati niti je on trener koji treba voditi ekipu u nekom tranzicijskom periodu. Nije bas da na trzistu ima slobodnih opcija za koje si poprilicno siguran da su dobre za Bayern.
Ima toga što si u pravu za Rangnicka,samo i on se već prešaltao u mode sportskog direktora, ovo je preuzeo trenersku palicu ove sezone i vraća se sad na direktorsku poziciju ponovo. Ono najbolje ko trener čini se da je dao, sada je on više u tim vodama sportskog direktora.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 09 apr 2019, 01:59

Dugo nije bilo ovako veselo na forumu, bar kad je Bayern u pitanju. Kad cujem Mourinho, najezim se, nesto ga nikad nisam simpatisao zbog njegovig nacina igre, a imam osjecaj da je njegovo proslo. Ali stari lisac se s druge strane ne smije tek tako otpisat.

Ralf Ragnick, neko rece da je ispao iz trenerskih voda i slazem se sa tim. To svakako i nema nekog smisla, a i opcija je nerealna, ali bas skroz.

Covjek kad se zapita, stvarno nije lako biti pametan i koga to dovesti? Meni iskreno za ovaj dio faze u kojoj se nalazimo, mislim da bi Wenger bio pravi izbor. Al opet s druge strane, njega zbog godina i svega ostalog ne vidim kao dugoracno rijesenje. Koliko je on realna opcija i u slucaju odlaska Kovaca, mislim da jeste, itekako.

Ovo van Bommel i slicno, moglo bi biti pun pogodak, a moglo bi biti nesto slicno kao sa Kovacem, to je bas tesko prognozirati, svi se nadaju da i Bayern pogodi sa nekim svojim Zidanom, ali nije to bas tako jednostavno. S druge strane nekih provjerenih imena bas nema, niko ko bi garantovao neki znacaj napredak.

Liga je postala losa, bojim se da ce postat jos losija ako se ne upetljaju strani ulagaci i ne rijesi pravilo 50+1.. Jednostavno se ovaj tempo ne moze pratiti, i pitanje je da li se ovome moze stati u kraj? Kako? Tesko, skoro pa nemoguce. U zivotu je tako, u svemu, nekolicina ljudi drzi monopol nad svim, nazalost je takvo vrijeme doslo da se parama moze sve, doduse i uvijek se moglo, al nije bilo izrazeno bas na ovaj nacin. Onaj ko ima, uzima jos vise, onaj ko nema, bori se koliko i do kad moze, eh pitanje je koliko dugo ce moci manji klubovi?

Iskreno ja kad sam bio odusevljen igrom i postavkom Kovaca, ubrzo bi me demantovao nekim totalnim promasajem, tako da me ono protiv Liverpoola i dalje drzi jako skepticnim..jer cini mi se da ni on sam nije imao nikakvu viziju sta hoce i zasto je isao na 0-0 u Engleskoj, al mislim da tu temu vec treba zatvoriti, jer nema smisla vise veracati se na to..

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 09 apr 2019, 02:20

Džaba se rasprave vode kad se zna da Niko babuka ostaje. Doveden je da u prvoj sezoni sa ovim rosterom pokuša što se može pokušati. U idućoj već ide napad na tripletu uz pojačanja koja nas očekuju i kojima se radujemo. Nadam se da će Niko ostati do daljnjeg,u šta ne sumnjam nikako jer čovjek to zaslužuje, te da se oni s vrha barem oko trenerske pozicije ne brinu nekoliko godina.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 apr 2019, 07:01

Venga je trenerčina, moj ti efe.
Drugo je što gazde arsenala nisu bile spremne da odriješe kesu i dovedu prava pojačanja.
Ja sam star i izlapio, al mi neš govori da je čova prekuco englesku ligu bez izgubljene tekme.
Isto tako, sjećam se kroz maglu da je sa onim otpadom od ekipe tukao i bayern.
Čovjek gaji stil koji je najsličniji jupovom.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 apr 2019, 09:07

Želite koga hoćete ali ovoga Uli neće otjerati pogotovo nakon ove partije protiv Dortmunda ili partija u zadnje vrijeme. Priznao bi da je pogriješio i da njegova ideja ne radi, a to je mislim zadnje što će uraditi. Ne znam koliko Kalle ima uticaja al jedina nada nama navijačima je upravo on, jer on želi otprilike ono što mi sad želimo, Bayern prepoznatljive igre i stila, pogotovo u ofanzivnom dijelu, i odstupanja od tradicionalnog Bayerna jer je to put koji polahko zastarjeva.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 09 apr 2019, 09:45

Poenta cijele price je da nema super kvalitetnog trenera na duze staze koji bi mogao ovu ekipu preuzeti, te prema tome treba prelazno rjesenje koje ce konceptualno odgovoriti zadatku. Drugim rijecima, neko ko ce period tranzicije iskoristiti najprije da postavi temelje da njegov nasljednik ubire plodove. U ovom trenutku sem Wengera nema boljeg izbora. Nisam ni ja za njega da su slobodni neki drugi treneri. On bi bio tu da odradi jedan prelaz prije nego dodje neko "na duze staze".

Naravno, ja sam i spominjao Mourinha. On na duze staze definitivno nije, ali itekako bi mozda mogao dati "instant" uspjeh, dosta podici nivo igre, te iako bi u famoznoj trecoj sezoni to imalo zaista negativnih implikacija, opet bi se mogla slijediti logika dovodjenja nekog na duzi period nakon Portugalca. Jer bez obzira kad je Portugalac odlazio, sem Uniteda i Intera, te ekipe nisu bas poslje njega bile "u kanalu".
Spamm

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 09 apr 2019, 09:48

FCBAYERN je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ako vec iznosimo svoje zelje ja cu reci Erik Ten Hag. :zviz:
To su mokri snovi, ipak govorimo o realnijim imenima, jer taj je produzio nedavno cini mi se.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Cuj mokri snovi Ten Hag, ti izgleda zaboravio kako se provode Ajaxovi treneri kad odu iz Ajaxa. :mrgreen:

Nego, sto kaze @Goretzka, drzati se Nike, dati mu vremena, bice to dobro ako Bog da.
Za sad sve ide bas onako kako treba :salut:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 09 apr 2019, 09:53

mirgerr je napisao/la:
FCBAYERN je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ako vec iznosimo svoje zelje ja cu reci Erik Ten Hag. :zviz:
To su mokri snovi, ipak govorimo o realnijim imenima, jer taj je produzio nedavno cini mi se.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Cuj mokri snovi Ten Hag, ti izgleda zaboravio kako se provode Ajaxovi treneri kad odu iz Ajaxa. :mrgreen:

Nego, sto kaze @Goretzka, drzati se Nike, dati mu vremena, bice to dobro ako Bog da.
Za sad sve ide bas onako kako treba :salut:
Pa ja znam da si ti ipak dijelom nezadovoljan, a to bi se promijenilo u slucaju da sljedece sezone ispadnemo u grupi u Ligi prvaka, nekako ligu i kup uzmemo, Kovac opet ostane, izgubimo 2-3 sezone i na kraju i u ligi padnemo. :mrgreen:
Spamm

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 apr 2019, 14:32

Samo sporokontaši prizeljkuju ostanak kovača.
To su oni kojima su potrebne dvije do tri godine da nadođu i tek bi onda kazali kako je niko loša opcija :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 apr 2019, 21:29

sekerbay je napisao/la:Samo sporokontaši prizeljkuju ostanak kovača.
To su oni kojima su potrebne dvije do tri godine da nadođu i tek bi onda kazali kako je niko loša opcija :mrgreen:
auuu.hajd da te nisam citao zadnjih 7-8 godina. :tralala: :urnebes:
VOLIM BAYERN

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 10 apr 2019, 14:36

Tolisso primio udarac u koljeno i odmah napustio trening..

Valjda nije ništa ozbiljno.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 10 apr 2019, 18:30

hifans je napisao/la:Tolisso primio udarac u koljeno i odmah napustio trening..

Valjda nije ništa ozbiljno.
Nije mu nista...sva sreca...uglavnom nije napustio trening zbog povrede

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.