effe_sa je napisao/la:FCBAYERN je napisao/la:Ode Hecking na kraju sezone, a sportski direktor govori "da je to strategijska odluka radi buducnosti kluba, koja sa aktuelnom situacijom nema veze ." Trener RB Salzburga prema Bild-u i Sportbild-u najizgledniji kandidat za uskoro upraznjenu klupu Borrusije.
Ali Rosea hoće i Wolfsburg, koji će mu vjerovatno dati veću platu, jer ima bolje finansijske mogućnosti. Ali ipak možda se Rose odluči za tradiciju - Gladbach.
Dosta cudna situacija za oba tima: jedni u borbu za Ligu sampiona, drugi za Ligu Evrope, sto su itekako veliki uspjesi za oba tima, a oba ce na kraju mijenjati trenera

. Ipak mislim da oba kluba cine ispravne odluke, jer je ekipama neophodna nova vizija i neko ko ce moci misliti dugorocno. Hecking vec sad popusta (a i realno igraju sezonu iznad ocekivanja) a gospon Bruno je i pored ove sezone veliki rizik. Samo ja bih radije da Gladbach dobije Rosea (koliko sam upratio dobar fudbal forsira i dobro vodi RB), jer ipak to mi je najsimpaticniji tim Bundeslige nakon Bayerna.