Bola nisi po tom Jusufiju dobio ime nego po jednom pekaru s hargijom dok je stari tresao sljive a ostali clanovi porodice cekali ispod sa razapetim carsafomspiska je napisao/la:
Sta je to Velez seoska prcija ljudi moji vi konstatno nas prozivate seljacima a vi igrate na selu debili jedni. Drugo sta ce mene moj stari ucit sta je velez ? moj stari partizanovac, ja ime dobio po Jusufi Fahrudin ako ikako znas ko je to, a takoder i citav grad prija rata Sloboda, Partizan Zvijezda malo Zeljo i Sarajevo i pokoji seljak je navijao za Velez, vi se umislili da ste neki klub pa dobili ste vise donacija nego Bosna i Hercegovna od Saudijske Arabije. Prema tome zivim da vas u subotu pobjedimo pa makar ispali iz lige sve bi oprostio upravu samo vama otmemo da kmecite da bude na svim portalima velez pokraden u Gradaccu, jedva cekam jer cim izgubite odmah placete. Ali vi sto dizete tenzije vjerovatno necete ni doci u nase selo prema tome pssst a na stadionu cu da se ponasam u subotu onako kako ste se vi ponasali dole na svaki zvizduk skakanje psovanje i publici i igracima i treneru.