FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 01 apr 2019, 21:56

skoroalen je napisao/la:Sad sam pregledao snimak svih postignutih golova ove sezone. Nažalost, liga nam je tolika rupa da nisam uspio nigdje naći ikakvu statistiku za svako kolo, ništa osim golova, asistencija i kartona. Nebitno.
FK Sarajevo je od početka sezone zabilo 4 gola nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca u zoni šuta/centaršuta. Od ta četiri gola, dva su pala direktno, korner - gol, i to protiv Banantsa na Koševu (Mujakić) i protiv Čelika na Koševu (Rahmanović). Nakon gužve u šesnaestercu, odbijanaca itd, zabili smo Zrinjskom u Mostaru (Adukor) i Mladosti u Doboju (Rahmanović). Nakon slobodnog udarca zabili smo u drugom kolu protiv Mladosti na Koševu (Tatar, odbijena lopta).
Recimo da smo imali u prosjeku 6 kornera po utakmici i tri slobodna udarca u opasnoj zoni (a sigurno smo imali i više al ne možemo naći relevantne podatke). Na 24 ligaške, četiri evropske i četiri kup utakmice, izveli smo (prema ovom odokativnom prosjeku) 192 kornera i 96 slobodnih udaraca iz opasne zone. Zabili smo 4 gola iz kornera i jedan iz slobodnjaka, odnosno [b]2,08% uspješnih kornera[/b] i 1,04% uspješnih slobodnih udaraca. U prosjeku, zabijamo gol iz svakog 48. kornera, za slobodnjake ne vrijedi spominjat jer smo zabili jedan gol.
PORAŽAVAJUĆE
.

Hvala Bogu da si Pitar , neka te imamo , a i @MortemaHz :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 apr 2019, 21:56

Ultras Dynamo na meču SG Dynamo Dresden vs FC Magdeburg

slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 apr 2019, 21:59

skoroalen je napisao/la:Sad sam pregledao snimak svih postignutih golova ove sezone. Nažalost, liga nam je tolika rupa da nisam uspio nigdje naći ikakvu statistiku za svako kolo, ništa osim golova, asistencija i kartona. Nebitno.
FK Sarajevo je od početka sezone zabilo 4 gola nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca u zoni šuta/centaršuta. Od ta četiri gola, dva su pala direktno, korner - gol, i to protiv Banantsa na Koševu (Mujakić) i protiv Čelika na Koševu (Rahmanović). Nakon gužve u šesnaestercu, odbijanaca itd, zabili smo Zrinjskom u Mostaru (Adukor) i Mladosti u Doboju (Rahmanović). Nakon slobodnog udarca zabili smo u drugom kolu protiv Mladosti na Koševu (Tatar, odbijena lopta).
Recimo da smo imali u prosjeku 6 kornera po utakmici i tri slobodna udarca u opasnoj zoni (a sigurno smo imali i više al ne možemo naći relevantne podatke). Na 24 ligaške, četiri evropske i četiri kup utakmice, izveli smo (prema ovom odokativnom prosjeku) 192 kornera i 96 slobodnih udaraca iz opasne zone. Zabili smo 4 gola iz kornera i jedan iz slobodnjaka, odnosno 2,08% uspješnih kornera i 1,04% uspješnih slobodnih udaraca. U prosjeku, zabijamo gol iz svakog 48. kornera, za slobodnjake ne vrijedi spominjat jer smo zabili jedan gol.
PORAŽAVAJUĆE.
Svaka cast na ovoj statistici!
Ovo je veliki hendikep u nasoj igri, takode ja mislim da kad bi se kontra statistika napravila da bi vidjeli da prekide takode slabo branimo i da smo dosta golova primilo nakon prekida.
Jbt zivot, svaki 48. korner poentiramo kuknjava

Boedo
Kontakt:

Post Postao/la Boedo » 01 apr 2019, 22:13

Godinama se mučimo s prekidima. Moramo ovo popraviti, ova statistika je baš užasna.

U svakom slučaju nadam se da smo naučili iz grešaka u dvije prethodne utakmice. Podržimo sada klub maksimalno, vidjet ćemo na kraju sezone šta i kako dalje

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 apr 2019, 22:36

@zagorski
Nije baš toliko crno stanje sa defanzivnim, ma kako izgledalo. Na 32 meča u svim takmičenjima, primili smo 6 golova nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca. S tim da jedan gol od Atalante je bio nakon odbijene lopte, a jedan protiv Zrinjskog na Koševu (4:2) je bio uigrana kombinacija iz kornera, ne direktan centaršut, al opet...
Znači, 7 golova iz prekida na 32 utakmice. Budući da smo u većini utakmica mi bili nadmoćniji, neka je prosjek kornera za protivničke ekipe 4 po utakmici a prosjek slobodnih udaraca iz opasne zone 2 po utakmici (i to je sigurno više). Prema tome, od 128 kornera, mi smo primili gol 6 puta, odnosno nakon 4.6% kornera, dok smo primili jedan gol iz slobodnih udaraca od 64 takva prekida, što je 1.56%. Loše je to što smo 7 od 26 golova u svim takmičenjima primili iz prekida, što je 26.9%, odnosno iz svakog četvrtog prekida primamo gol.

Ako iz računice izbacimo Atalantu koja je priča za sebe, neuspješno smo branili svega 2.34% kornera. Koliko god nas drmala nervoza svaki put, ipak smo dosta dobri na odbrani kornera. :D
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 01 apr 2019, 22:44

Samozdravlje je napisao/la:
TamniVilajet je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:Lagao bih da u meni ne gori zelja da pricam o trener(ima)u , ali nije trenutak . Trenutno , pa i dugorocno ova je TITULA jako bitna. Bitna je za Akademiju FKS , bitna je iz jos milion razloga TITULA . Zelji , Listici i Plasticnim(tako ih nazva jedan Rodzeni) nikako ne odgovara da mi uzmemo TITULU ove godine , jer vjerovatno znaci dugogodisnju dominaciju . Sve ce protivnici uraditi , samo da mi ne budemo . Zato prica o trener-(ima)u nije ok. Od 10 kola(cini mi se tad smo izbili na 1.mjesto) , prica o treneru je zamrla i sad se zakolutala .Pustimo Husrefa(volio ga ili ne)da zavrsi poso . Imamo + 7 , dakle dva kola vise od Plasticnih . Imajmo povjerenja u Hadziju i Upravu , ako nemate u Husrefa .U konacnici @alenskoro bilo je i leprsavih pobjeda 6:0 , 4:1 , 4:0 itd. Citavo prvenstvo Plasticni nisu odigrali utakmicu za pamcenje , ali su tu na -7 , zahvalujuci svemu i svacemu. Ne branim , ne pada mi na pamet , ali ima ona . KLUB IZNAD SVEGA . Hvala Bogu imamo prostora i za interventno djelovanje , zlu ne trebalo.
Uprava se mora ukljuciti i razgovarati i razgovarati sa svim onim sto se mogu dovesti u vezu sa TITULOM .
Unistio je on akademce drzeci ih na klupi, a sa tim potezom je umrtvio ovih 12 koji non stop igraju. Upropastice i titulu ako mu budemo sutili. Treba budaletinu sto prije najuriti iz svetinje
Odgovoriti cu ti pitanjem . Brate , je li to sumnjas u moje rasudjivanje ? Pa ja se potpisujem sa @Akademija . Respect tebi :bow:
Ne sumnjam ali se ne slazem da nije trenutak. Iz dana u dan situacija je sve gora i teza a jedini krivac je nas sef tzv strucnog staba. Kasno je ce biti kasnije kad se sve upropasti. Nase rezerve i akademci koji su bili bolji od 90% prvih ekipa iz PLBiH su potpuno ubijeni u pojam i izbaceni iz forme jer im bivo ne daje ni minute a prvi tim je uhvatila teska kurcobolja jer znaju da su nedodirljivi. Otaktici i postavkama je suvisno bilo sta pisati. Nek nam je Allah na pomoci.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 apr 2019, 23:02

skoroalen je napisao/la:@zagorski
Nije baš toliko crno stanje sa defanzivnim, ma kako izgledalo. Na 32 meča u svim takmičenjima, primili smo 6 golova nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca. S tim da jedan gol od Atalante je bio nakon odbijene lopte, a jedan protiv Zrinjskog na Koševu (4:2) je bio uigrana kombinacija iz kornera, ne direktan centaršut, al opet...
Znači, 7 golova iz prekida na 32 utakmice. Budući da smo u većini utakmica mi bili nadmoćniji, neka je prosjek kornera za protivničke ekipe 4 po utakmici a prosjek slobodnih udaraca iz opasne zone 2 po utakmici (i to je sigurno više). Prema tome, od 128 kornera, mi smo primili gol 6 puta, odnosno nakon 4.6% kornera, dok smo primili jedan gol iz slobodnih udaraca od 64 takva prekida, što je 1.56%. Loše je to što smo 7 od 26 golova u svim takmičenjima primili iz prekida, što je 26.9%, odnosno iz svakog četvrtog prekida primamo gol.

Ako iz računice izbacimo Atalantu koja je priča za sebe, neuspješno smo branili svega 2.34% kornera. Koliko god nas drmala nervoza svaki put, ipak smo dosta dobri na odbrani kornera. :D
E bas ti hvala na ovim statistikama, jako korisno i zanimljivo, nadam se da i ovi u strucnom stabu imaju slicne i da to analiziraju. :pinokio: :hmmmmm:
A meni je djelovalo da smo puno, puno gori u odbrani prekida.

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 01 apr 2019, 23:07

Recimo da smo imali u prosjeku 6 kornera po utakmici i tri slobodna udarca u opasnoj zoni (a sigurno smo imali i više al ne možemo naći relevantne podatke). Na 24 ligaške, četiri evropske i četiri kup utakmice, izveli smo (prema ovom odokativnom prosjeku) 192 kornera i 96 slobodnih udaraca iz opasne zone. Zabili smo 4 gola iz kornera i jedan iz slobodnjaka, odnosno 2,08% uspješnih kornera i 1,04% uspješnih slobodnih udaraca. U prosjeku, zabijamo gol iz svakog 48. kornera, za slobodnjake ne vrijedi spominjat jer smo zabili jedan gol.
PORAŽAVAJUĆE.
Treba svaki korner i slobodni udarac vracati loptu skroz nazad, tj gadjati Kovacevica pa nek on sa naseg gola pokusa pronaci Mersudina. Bili bi sigurno opasniji i efikasniji nego sto smo sada sa ovim uvjezbanim nabacajima i sutevima :lol: :lol:

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 apr 2019, 23:17

Kad Šuko ili Kristić počnu iznositi ovo u Derbiju :lol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 apr 2019, 23:19

e ovo je doktorski post il u najmanju ruku magistarski
You are someone else I am still right here

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 01 apr 2019, 23:20

Musemic kad krene citat ove postotke , baci svesku kaze ko ovo j ebe ....

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 01 apr 2019, 23:27

HeraklitMracni je napisao/la:Musemic kad krene citat ove postotke , baci svesku kaze ko ovo j ebe ....
Ili kaze zivot ide dalje, sta je tu je. :bow:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 01 apr 2019, 23:30

Yebem te zeljo
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 apr 2019, 23:33

Hvala momci na lijepim riječima. :mrgreen:
Volio bih da negdje postoje tačne statistike za svaku utakmicu, da znamo tačan broj prekida po utakmici. Onda bi se još preciznije sve vidjelo, al i ovo je dosta približno.
Ono što mi je takođe interesantno, koliko smo u prvom dijelu sezone forsirali igru kroz sredinu. Krila non stop igrala prema unutra, proigravanja, neki pasovi sa sredine i uhodana ubacivanja igrača (posebno Velkoski, golovi protiv Zvijezde i protiv Mladosti recimo), Tatar uvijek bio na ivici šesnaesterca... sad se siluje igra po krilima, samo centaršutevi na Ahmetovića, vezni red nema nikakve ideje nego samo vraćaju loptu ka nazad i sve ispočetka. Jednostavno, trostruko slabija igra nego u prvom dijelu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 apr 2019, 23:50

skoroalen je napisao/la:Hvala momci na lijepim riječima. :mrgreen:
Volio bih da negdje postoje tačne statistike za svaku utakmicu, da znamo tačan broj prekida po utakmici. Onda bi se još preciznije sve vidjelo, al i ovo je dosta približno.
Ono što mi je takođe interesantno, koliko smo u prvom dijelu sezone forsirali igru kroz sredinu. Krila non stop igrala prema unutra, proigravanja, neki pasovi sa sredine i uhodana ubacivanja igrača (posebno Velkoski, golovi protiv Zvijezde i protiv Mladosti recimo), Tatar uvijek bio na ivici šesnaesterca... sad se siluje igra po krilima, samo centaršutevi na Ahmetovića, vezni red nema nikakve ideje nego samo vraćaju loptu ka nazad i sve ispočetka. Jednostavno, trostruko slabija igra nego u prvom dijelu.
Ja znam za 2 gola da smo primili u PL Krupa(ako se ne varam 2:1) i Plasticni , ako nismo ni jedan vise to je 11,76 % od ukupno primljenih golova , sto nije malo , a mozda jos koji .Statistika zna prevariti .
Ti kazes sest , koliko je iz PL ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 apr 2019, 00:04

Samozdravlje je napisao/la:
Ja znam za 2 gola da smo primili u PL Krupa(ako se ne varam 2:1) i Plasticni , ako nismo ni jedan vise to je 11,76 % od ukupno primljenih golova , sto nije malo , a mozda jos koji .Statistika zna prevariti .
Ti kazes sest , koliko je iz PL ?
Iz PL su tri, Zvijezda i Zrinjski dva puta. Od Zrinjskog smo primili gol za 4:2 na uigranu kombinaciju iz kornera, pas na ivicu šesnaesterca i onda centaršut-gol. I to sam gledao kao gol iz kornera jer ljudi su odradili dobar prekid i dali gol, a ne one naše "kombinacije".
Preostala tri gola iz kornera smo dobili od Atalante, to ne bi trebalo ni računat. :D

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 02 apr 2019, 00:25

Tu igru je jedini Baka pročitao i postavio romb da skupi sredinu i otjera nas na bok.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 02 apr 2019, 00:53

Kontam nesto, ne mogu ni lažni mostarci do kraja sve pobjedit da ga ****... jest da ce gurat na sve moguce nacine ali previse su losi da bi do kraja sve mogli pobjedit. Ali opet sve zavisi koliko ce i ova nasa kriza trajat, jer je evidentno da su nam glavni igraci van forme totalno, i izgledaju bas nezainteresovano. Oni idu u Široki, u Kakanj i u Zenicu gdje tradicionalno tesko osvajaju bodove jos kad bi im Radnik u Mostaru otkinuo koji bod u borbi za Evropu bilo bi odlicno. Milsim ako bi mi u naredna tri kola izvukli 7 bodova minimalno, izdrzali bi do kraja.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2019, 02:19

skoroalen je napisao/la:Loše je to što smo 7 od 26 golova u svim takmičenjima primili iz prekida, što je 26.9%, odnosno iz svakog četvrtog prekida primamo gol.
Nedo bog da iz svakog četvrtog prekida primamo gol, imali bi do sad bar 100 primljenih :mrgreen:

Mislis svaki cetvrti gol koji primamo, primamo iz prekida, sto svakako nije dobra stvar
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 apr 2019, 07:17

bodi123 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Loše je to što smo 7 od 26 golova u svim takmičenjima primili iz prekida, što je 26.9%, odnosno iz svakog četvrtog prekida primamo gol.
Nedo bog da iz svakog četvrtog prekida primamo gol, imali bi do sad bar 100 primljenih :mrgreen:

Mislis svaki cetvrti gol koji primamo, primamo iz prekida, sto svakako nije dobra stvar
Eh to, malo sam se zayeb'o u izgovoru. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Bordo10, Jet2Holiday i 42 gosta.