ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Djokovic ga nije razbio, Federer je imao preko 50 neforsiranih, sto ti govori da se protivnik nije bas mnogo pitao. Federer je pobijedio sam sebe, ako si gledao mec, to ces i potvrditi.
Kad smo vec kod razbijanja, ono sinoc je bilo razbijanje, Andy Murray je razbio Djokovica, u prvom setu se igrao sa njim, a u drugom se majstorski vratio i zasluzeno osvojio Miami.
Kad smo vec kod razbijanja, ono sinoc je bilo razbijanje, Andy Murray je razbio Djokovica, u prvom setu se igrao sa njim, a u drugom se majstorski vratio i zasluzeno osvojio Miami.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Murray sve bliži Đokoviću.
Nakon sinoćnje lagane pobjede nad Đokovićem u finalu Miamia, Andy Murray je sve bliži 3-oj poziciji na ATP-u.Imajući u vidu da Novak brani dosta bodova na turnirima koji se igraju na zemljanoj podlozi, eto u bližoj budućnosti vjerovatne smjene na 3-oj poziciji a možda i 2-oj...
ATP poredak:
1. Rafael Nadal (Špa) 14470
2. Roger Federer (Švi) 11020
3. Novak Đoković (Srb) 9010
4. Andy Murray (VB) 8840
5. Juan Martin del Potro (Arg) 4790
6. Andy Roddick (SAD) 4340
7. Gilles Simon (Fra) 4010
8. Fernando Verdasco (Špa) 3760
9. Nikolaj Davidenko (Rus) 3735
10. Gael Monfils (Fra) 3600
Nakon sinoćnje lagane pobjede nad Đokovićem u finalu Miamia, Andy Murray je sve bliži 3-oj poziciji na ATP-u.Imajući u vidu da Novak brani dosta bodova na turnirima koji se igraju na zemljanoj podlozi, eto u bližoj budućnosti vjerovatne smjene na 3-oj poziciji a možda i 2-oj...
ATP poredak:
1. Rafael Nadal (Špa) 14470
2. Roger Federer (Švi) 11020
3. Novak Đoković (Srb) 9010
4. Andy Murray (VB) 8840
5. Juan Martin del Potro (Arg) 4790
6. Andy Roddick (SAD) 4340
7. Gilles Simon (Fra) 4010
8. Fernando Verdasco (Špa) 3760
9. Nikolaj Davidenko (Rus) 3735
10. Gael Monfils (Fra) 3600
Navijam z Federer-a, njegov sam fan i volim ga gledati. Nikada ga nisam vidio ljutog a pogotovo u meču protiv Novaka. Ništa ga nije išlo, jednostavno u 2 setu šta god da je htjeo promašio je, također i u 3... stvarno ne znam šta je sa njim.. Vjerovatno nervozan zbog djeteta koje će uskoro da stigneVirtu4l je napisao/la:Djokovic ga nije razbio, Federer je imao preko 50 neforsiranih, sto ti govori da se protivnik nije bas mnogo pitao. Federer je pobijedio sam sebe, ako si gledao mec, to ces i potvrditi.

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Prošao je jedan kvartal u 2009 i došla prilika da prognoziramo redoslijed najboljih u toku i na kraju ove godine... i da se preuzme rizik da nam pristalice poslovice ĆUTANJE JE ZLATO saopšte (odmah ili kasnije) da pojma nemamo o tenisu.
1. Nadal ubjedljivo vodi. Samo ozbiljne ozljede ga mogu spriječiti da do kraja godine zadrži prvo mjesto. Nema značaja što brani ogroman broj bodova, iz dva razloga: prvo - odbraniće najveći dio tih bodova, jer je najbolji. Drugo, on je već sada, PRIJE početka sezone zemlje, napravio veliku razliku u TRCI 2009. Tako da ostaje jedino da vidimo da li je u stanju uzeti Zlatni Grand Slam ( osvajanje sva 4 GS turnira tokom jedne godine ) i da li će oboriti VEĆ tokom ove godine Agassijev rekord po broju osvojenih turnira iz Masters serije ( Agassi ih ima 17 a Nadal 13 )
2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vrijeme prošlo i da mu obavezno predstoji slobodan pad jer i dalje ostvaruje relevantne rezultate na turnirima na kojima se pojavi. Da je u krizi (prije svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera,i ako uspije da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, ima šansu za osvajanje još nekog GS turnira ( iako bi on dao sve da to bude Rolland Garros . amislim i da je tu ključ njegove nešto lošije igre u odnosu na ono što on može ), možda već ove godine, ali će teško povratiti poziciju broj 1 na ATP-u..
3. Đoković je takođe prilična nepoznanica. Teško će sačuvati treće mjesto, ali ne bi trebao pasti niže od četvrtog ( jer pretendenti Del Potro, Tsonga, Roddick, Simon nemaju kontinuitet). To će mu (potpuno isto kao treće) i dalje omogućavati povoljan žrijeb - izbjegavanje susreta s najjačima prije polu-finala. Ako bi popravio fizičku spremu, onda bi se i on ove godine uključio u borbu za drugo mjesto.
4. Murray je, kako stvari stoje, glavni konkurent Nadalu, ali ove godine ga neće svrgnuti s prvog mjesta, SEM ukoliko ne napravi kvalitativan skok u igri na zemlji kao i Nadala napadnu ozljede. To ćemo vjerovatno znati već poslije Monte Carla. Muraay je kako god pokazao odličnu formu ( jedino je mali pad doživio na Australian Openu ), suveren je zajedno sa Nadalom na tvrdoj podlozi u 2009 , ima najbolji omje od svih igrača na Touru i sezona igranja na zemlji će pokazati da li je spreman i za najvećih dometa.
Ostali moraju još više popraviti svoju igru i napraviti prije svega KONTINUITET odličnih rezultata ( kao što je to uradio Murray sredinom prošle godine ) da bi se mogli nadati nekoj borbi za prve 4 pozicije na ATP Touru.
Sezona zemljanih terena je na pragu pa ćemo vidjeti...

1. Nadal ubjedljivo vodi. Samo ozbiljne ozljede ga mogu spriječiti da do kraja godine zadrži prvo mjesto. Nema značaja što brani ogroman broj bodova, iz dva razloga: prvo - odbraniće najveći dio tih bodova, jer je najbolji. Drugo, on je već sada, PRIJE početka sezone zemlje, napravio veliku razliku u TRCI 2009. Tako da ostaje jedino da vidimo da li je u stanju uzeti Zlatni Grand Slam ( osvajanje sva 4 GS turnira tokom jedne godine ) i da li će oboriti VEĆ tokom ove godine Agassijev rekord po broju osvojenih turnira iz Masters serije ( Agassi ih ima 17 a Nadal 13 )
2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vrijeme prošlo i da mu obavezno predstoji slobodan pad jer i dalje ostvaruje relevantne rezultate na turnirima na kojima se pojavi. Da je u krizi (prije svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera,i ako uspije da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, ima šansu za osvajanje još nekog GS turnira ( iako bi on dao sve da to bude Rolland Garros . amislim i da je tu ključ njegove nešto lošije igre u odnosu na ono što on može ), možda već ove godine, ali će teško povratiti poziciju broj 1 na ATP-u..
3. Đoković je takođe prilična nepoznanica. Teško će sačuvati treće mjesto, ali ne bi trebao pasti niže od četvrtog ( jer pretendenti Del Potro, Tsonga, Roddick, Simon nemaju kontinuitet). To će mu (potpuno isto kao treće) i dalje omogućavati povoljan žrijeb - izbjegavanje susreta s najjačima prije polu-finala. Ako bi popravio fizičku spremu, onda bi se i on ove godine uključio u borbu za drugo mjesto.
4. Murray je, kako stvari stoje, glavni konkurent Nadalu, ali ove godine ga neće svrgnuti s prvog mjesta, SEM ukoliko ne napravi kvalitativan skok u igri na zemlji kao i Nadala napadnu ozljede. To ćemo vjerovatno znati već poslije Monte Carla. Muraay je kako god pokazao odličnu formu ( jedino je mali pad doživio na Australian Openu ), suveren je zajedno sa Nadalom na tvrdoj podlozi u 2009 , ima najbolji omje od svih igrača na Touru i sezona igranja na zemlji će pokazati da li je spreman i za najvećih dometa.
Ostali moraju još više popraviti svoju igru i napraviti prije svega KONTINUITET odličnih rezultata ( kao što je to uradio Murray sredinom prošle godine ) da bi se mogli nadati nekoj borbi za prve 4 pozicije na ATP Touru.
Sezona zemljanih terena je na pragu pa ćemo vidjeti...
Marej zasluzeno pobijedio Noleta u finalu, i najvjerovatnije ce uskoro preuzeti od njega trecu poziciju na ATP listi.
Trenutno igra bolji tenis od Noleta(ali i on se polako vraca)
Nadal malo je kiksnuo na ovom turniru ali je zasluzeno prvi i za klasu bolji od Mareja a pogotovo od ostalih trenutno.
Placipicka polako pada vec drugu godinu
Ipak ne bi trebalo da bude vecih iznenadjenja na ostalim turnirima jer realno ova cetvorica(Nadal,Placipicka,Djokovic,Marej) bi skoro na svakom turniru trebala biti u polufinalu(naravno uvijek bude poneko iznenadjenje na nekom turniru)
Trenutno igra bolji tenis od Noleta(ali i on se polako vraca)
Nadal malo je kiksnuo na ovom turniru ali je zasluzeno prvi i za klasu bolji od Mareja a pogotovo od ostalih trenutno.
Placipicka polako pada vec drugu godinu
Ipak ne bi trebalo da bude vecih iznenadjenja na ostalim turnirima jer realno ova cetvorica(Nadal,Placipicka,Djokovic,Marej) bi skoro na svakom turniru trebala biti u polufinalu(naravno uvijek bude poneko iznenadjenje na nekom turniru)
- " $...
Mister No je napisao/la: 2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vrijeme prošlo i da mu obavezno predstoji slobodan pad jer i dalje ostvaruje relevantne rezultate na turnirima na kojima se pojavi. Da je u krizi (prije svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera,i ako uspije da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, ima šansu za osvajanje još nekog GS turnira ( iako bi on dao sve da to bude Rolland Garros . amislim i da je tu ključ njegove nešto lošije igre u odnosu na ono što on može ), možda već ove godine, ali će teško povratiti poziciju broj 1 na ATP-u..
Da se samo nadovežem. Federer je ove godine gubio samo od Murraya (2), Nadala (1) i Đokovića (1). Što nam govori da je gubio od Top 4 igrača, dakle nije sramota gubiti od ova tri igrača, ali jeste sramota gubiti na ovaj način.... Što se tiče same pozicije br. 1, to ne znam, Rafi je ove godine veliki broj bodova u igri, nisam siguran da će sve stići odbraniti, jer je prožlu sezonu odigrao maestralno. Nisam siguran da će odbraniti sve bodove, jer Škot opasno prijeti i iskoristit će svaki eventualni kiks španjolca.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mislim da Federer više ne misli puno o poziciji 1 na ATP-u.Njegovo odustajanje od Monte Carla ( tamo je branio finale i 600 bodova ) jasno pokazuje da mu je jedina preokupacija 14 GS titula i ako je ikako moguće ( jedino ako Nadal u bližoj budućnosti odustane, drugačije ne znam kako ga pobijediti ) osvojiti Rolland Garros.Ako pogledamo njegove rezultate u posljednjih 2 godine , najbolje rezultate je postizao na GS turnirima gdje je redovito dolazio do finala ( izuzev AO 2007 gdje ga je Đoković izbacio ).Volio bih da griješim ali mišljenja sam da je njegov fokus 14 GS titula i onda tenis bez velikih opterećenja i postavljenih ciljeva , jer dok je igrao bez ganjanja rekorda bio je neprikosnoven.....Virtu4l je napisao/la:Mister No je napisao/la: 2. Federer je prilična enigma. Ne slažem se sa onima koji misli da je njegovo vrijeme prošlo i da mu obavezno predstoji slobodan pad jer i dalje ostvaruje relevantne rezultate na turnirima na kojima se pojavi. Da je u krizi (prije svega psihološkoj) - evidentno je. Već dugo igra bez trenera,i ako uspije da nađe nekog ko će mu povratiti samopouzdanje, ima šansu za osvajanje još nekog GS turnira ( iako bi on dao sve da to bude Rolland Garros . amislim i da je tu ključ njegove nešto lošije igre u odnosu na ono što on može ), možda već ove godine, ali će teško povratiti poziciju broj 1 na ATP-u..
Da se samo nadovežem. Federer je ove godine gubio samo od Murraya (2), Nadala (1) i Đokovića (1). Što nam govori da je gubio od Top 4 igrača, dakle nije sramota gubiti od ova tri igrača, ali jeste sramota gubiti na ovaj način.... Što se tiče same pozicije br. 1, to ne znam, Rafi je ove godine veliki broj bodova u igri, nisam siguran da će sve stići odbraniti, jer je prožlu sezonu odigrao maestralno. Nisam siguran da će odbraniti sve bodove, jer Škot opasno prijeti i iskoristit će svaki eventualni kiks španjolca.
Ne dajem mu jos puno vremena. Miroslava je trudna i kad beba dodje na svijet mislim da ce Roger tenis potisnuti u drugi plan. Tako da bi naredni Wimbledon za njega moga biti turnir istine... o RG necu ni da trosim rijeci... Mislim da ce Rafa zemljani dio sezone zavrsiti bez poraza... ne vidim igraca koji bi mu mogao biti konkurencija, jer Ferrer, Ferrero, Nalbandian ili Davydenko nisu ni sjena onih starih... a Murray i Nole su na zemlji veoma prosjecni i ranjivi...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Federer dobio wild card za Masters u Monte Carlu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Djoković is the best!!! :ugeek:
----------------------------------------------
----------------------------------------------
MONTE CARLO ROLEX MASTERS
Finale
N.Djoković-R.Nadal
.
.
.
.
.
.
02-10 MAJ
SERBIAN OPEN
http://www.serbiaopen.rs/
Finale
N.Djoković-R.Nadal
.
.
.
.
.
.
02-10 MAJ
SERBIAN OPEN
http://www.serbiaopen.rs/
- " $...
N.Đoković-R. Nadal 1:2(3:6,6:2,1:6)
Nisam gledao cijeli mec pa i ne znam kakav je bio tenis
Ipka ako se ne varam poslije 3 godine da je Nadal Silni izgubio set u MC
Nole jos odrzava trece mjesto
ipak je Nadal pokazao da je najbolji teniser svijeta
Nisam gledao cijeli mec pa i ne znam kakav je bio tenis
Ipka ako se ne varam poslije 3 godine da je Nadal Silni izgubio set u MC
Nole jos odrzava trece mjesto
ipak je Nadal pokazao da je najbolji teniser svijeta
- " $...
- alan_kardec
- Kontakt:
Ja sam gledao finale i mogu reći da je Rafa zasluženo uzeo titulu,ali se vidjelo da nije nedodirljiv na zemlji kao nekad ranije.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- el-fighter
- Kontakt:
I ja sam gledao finale i ono što se moglo vidjeti da je Rafael Nadal najbolji teniser svijeta. Zasluženo je uzeo pobjedu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Nadal ušao u historiju sa 5 uzastopno osvojenih naslova u Monte Carlu , također je oborio rekord Ivana Lendla , prvi igrač nakon njega koji je osvojio Monte Carlo a da je bio 1 na ATP-u i ujedno izjednačio se sa Federerom po broju osvojenih titula na masters turnirima , 13 .
Samo jučerašnje finale nije donijelo ništa spektakularno, tenis nije bio nekog zavidnog kvaliteta ( izuzev 2 igre u 3-em setu koji su trajali 32 minute ), puno je bilo neforsiranih pogrešaka ( 25 Nadal i 47 Đoković ) no opet je meč mogao barem u nekim dijelovima zadovolliti teniske fanove.
Nadal je dosta griješio, slabo je servirao( mislim da ga od 2006-e nisam vidio da onako slabo servira na zemljanoj podlozi, možda se još privikava na zemlju jer je puno popravio igru na tvrdoj podlozi )Također jučer je Đokoviću vrijeme išlo na ruku jer Nadal ne igra dobro po oblačnom vremenu ( Federeova pobjeda u Hamburgu 2007 je bila po sličnom vremenu, Ferero prošle godine u Rimu slično vrijeme ) no i pored loše igre i Novakove dobre dionice u 2-om setu, pobjeda je opet otišla Nadalu.Također sam mišljenja da bi Nadal puno teže pobijedio Murraya da je kojim slučajem Murray osvojio TB u njihovom polufinalnom duelu.
Đoković, odličan pogotovo u 2 setu, odlično je bacao balone Nadalu koji nije imao odgovore na takvu igru, popravio je kondiciju no za dobiti Nadala ( a pogotovo na RG ) treba još....Davidenko, jedan od najtežih Nadalovih takmaca, je jednom rekao da za pobjedu protiv Nadala na RG-u treba biti spreman na meč do 6 sati i izgubljenih 4-5 kg tjelesne težine......
U svakom slučaju će biti interesantna proljećna sezona na zemlji, pogotovo borba za 2 mjesto ,jer 2 mjesto na ATP garantira izbjegavanje meča protiv Nadala na RG i Wimbleadonu do finala...
Samo jučerašnje finale nije donijelo ništa spektakularno, tenis nije bio nekog zavidnog kvaliteta ( izuzev 2 igre u 3-em setu koji su trajali 32 minute ), puno je bilo neforsiranih pogrešaka ( 25 Nadal i 47 Đoković ) no opet je meč mogao barem u nekim dijelovima zadovolliti teniske fanove.
Nadal je dosta griješio, slabo je servirao( mislim da ga od 2006-e nisam vidio da onako slabo servira na zemljanoj podlozi, možda se još privikava na zemlju jer je puno popravio igru na tvrdoj podlozi )Također jučer je Đokoviću vrijeme išlo na ruku jer Nadal ne igra dobro po oblačnom vremenu ( Federeova pobjeda u Hamburgu 2007 je bila po sličnom vremenu, Ferero prošle godine u Rimu slično vrijeme ) no i pored loše igre i Novakove dobre dionice u 2-om setu, pobjeda je opet otišla Nadalu.Također sam mišljenja da bi Nadal puno teže pobijedio Murraya da je kojim slučajem Murray osvojio TB u njihovom polufinalnom duelu.
Đoković, odličan pogotovo u 2 setu, odlično je bacao balone Nadalu koji nije imao odgovore na takvu igru, popravio je kondiciju no za dobiti Nadala ( a pogotovo na RG ) treba još....Davidenko, jedan od najtežih Nadalovih takmaca, je jednom rekao da za pobjedu protiv Nadala na RG-u treba biti spreman na meč do 6 sati i izgubljenih 4-5 kg tjelesne težine......
U svakom slučaju će biti interesantna proljećna sezona na zemlji, pogotovo borba za 2 mjesto ,jer 2 mjesto na ATP garantira izbjegavanje meča protiv Nadala na RG i Wimbleadonu do finala...
Top Eight Pts
1 Rafael Nadal 15390
2 Roger Federer 10760
3 Novak Djokovic 9520
4 Andy Murray 8950
5 Juan Martin Del Potro 4580
6 Andy Roddick 4340
7 Fernando Verdasco 3790
8 Nikolay Davydenko 3675
Jutrošnja ATP lista prvih 8 igrača sa ATP Toura.
Doduše lista nije kompletna jer nisu oduzeti bodovi sa prošlogodišnjeg turnira u Monte Carlu ( u idući ponedjeljak ) pa lista za prvih 4 izgleda ovako:
1.Nadal 14390
2.Federer 10060
3.Đoković 9070
4.Murray 8800
Imajući u vidu da u Rimu Đoković brani 1000 , Federer 250 a Murray svega 70 poena , uz dobar rezultat Murraya ( prolaz u finale ) , da iz Hamburga ( sada se igra u Madridu ) Federer brani 700, Đoković 450 a Murray 150 poena , biće zanimljiva borba za 2 mjesto na ATP-u koje opet omogućuje izbjegavanje Nadala na sljedeća 2 GS barem do finala.
Gledajući trenutnu formu i bodove koje trebaju braniti sva trojica mislim da je 2-oj poziciji najbliži A. Murray
1 Rafael Nadal 15390
2 Roger Federer 10760
3 Novak Djokovic 9520
4 Andy Murray 8950
6 Andy Roddick 4340
7 Fernando Verdasco 3790
8 Nikolay Davydenko 3675
Doduše lista nije kompletna jer nisu oduzeti bodovi sa prošlogodišnjeg turnira u Monte Carlu ( u idući ponedjeljak ) pa lista za prvih 4 izgleda ovako:
1.Nadal 14390
2.Federer 10060
3.Đoković 9070
4.Murray 8800
Imajući u vidu da u Rimu Đoković brani 1000 , Federer 250 a Murray svega 70 poena , uz dobar rezultat Murraya ( prolaz u finale ) , da iz Hamburga ( sada se igra u Madridu ) Federer brani 700, Đoković 450 a Murray 150 poena , biće zanimljiva borba za 2 mjesto na ATP-u koje opet omogućuje izbjegavanje Nadala na sljedeća 2 GS barem do finala.
Gledajući trenutnu formu i bodove koje trebaju braniti sva trojica mislim da je 2-oj poziciji najbliži A. Murray
@Mister No
To je ono o cemu sam vec pisao. Skot brani veoma malo bodova u ovom dijelu sezone, tako da veoma lako moze prestici Djokovica, a vjerujem i Federera. Trenutno nema srece jer u polufinalu ide na Nadala, dok Nole uglavnom ima cist put do finala. Iskreno ocekivao sam da ce ga Verdasco pobijediti u 1/4f, ali nije, a moje misljenje je da ce Murray do kraja zemljanog dijela sezone postati broj 2 i da ce tu ostati dok Rafa ne umre, hehehe, jer ga drugacije niko ne moze skinuti sa prvog mjesta
To je ono o cemu sam vec pisao. Skot brani veoma malo bodova u ovom dijelu sezone, tako da veoma lako moze prestici Djokovica, a vjerujem i Federera. Trenutno nema srece jer u polufinalu ide na Nadala, dok Nole uglavnom ima cist put do finala. Iskreno ocekivao sam da ce ga Verdasco pobijediti u 1/4f, ali nije, a moje misljenje je da ce Murray do kraja zemljanog dijela sezone postati broj 2 i da ce tu ostati dok Rafa ne umre, hehehe, jer ga drugacije niko ne moze skinuti sa prvog mjesta

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nešto malo i za ljubitelje statistike ( kopirano i dorađeno sa jednog od portala )....
Možda će ovo nekoga zanimati - naime, pokusao sam da napravim mali presjek osvojenih bodova po podlogama, kao i da pronadjem neke statističke podatke u vezi sa Nadalom, Federerom, Djokovićem i Murrayem.
Situacija je sljedeća: u proteklih godinu dana, najviše bodova na tvrdoj podlozi osvojio je Murray (7570), odmah za petama mu je Nadal (7330), zatim Federer (5770) i odmah iza Djoković (5740). Zaključak: Murray i Nadal igraju najbolji tenis na čvrstoj podlozi u zadnjih godinu dana.
Dalje, na travi Nadal je najbolji - od dva turnira osvojio je oba (2450), pa Federer (1850); Murray (500) i Djoković (380) .
Na zemlji imamo kralja Nadala sa 4610, Federer je osvojio 3300 , Djokovic (2950), te Murray sa 730 (da napomenem da su oduzeti bodovi od prošlogodišnjeg Monte Carla, da ne bismo isti turnir dva puta računali, kako je to uradio ATP).
Federer (27) ima osvojenih 57 turnira, od toga 40 na tvrdoj podlozi, 7 na zemlji i 10 na travi.
Nadal (22) ima 34 titule - 9 na tvrdoj podlozi, 23 na zemlji i 2 na travi.
Djoković (21) ima 12 titula, 9 na tvrdoj podlozi i dvije na zemlji.
Murray (21) ima 11 titula, i sve su na tvrdoj podlozi.
Što se tiče odnosa pobjeda i poraza u karijeri, Nadal je na prvom mjestu sa 81,98% (ako se ne varam,u istoriji tenisa samo Borg ima bolji racio od njega - 82.6%) zatim Federer 80.48%, Djokovic 73.26% i Murray 73%.
Najviše GS titula ima Federer (13), zatim Nadal (6), Djoković (1) i Murray je za sada bez ijedne. Samo Nadal je osvojio GS titule na sve tri podloge.
Možda će ovo nekoga zanimati - naime, pokusao sam da napravim mali presjek osvojenih bodova po podlogama, kao i da pronadjem neke statističke podatke u vezi sa Nadalom, Federerom, Djokovićem i Murrayem.
Situacija je sljedeća: u proteklih godinu dana, najviše bodova na tvrdoj podlozi osvojio je Murray (7570), odmah za petama mu je Nadal (7330), zatim Federer (5770) i odmah iza Djoković (5740). Zaključak: Murray i Nadal igraju najbolji tenis na čvrstoj podlozi u zadnjih godinu dana.
Dalje, na travi Nadal je najbolji - od dva turnira osvojio je oba (2450), pa Federer (1850); Murray (500) i Djoković (380) .
Na zemlji imamo kralja Nadala sa 4610, Federer je osvojio 3300 , Djokovic (2950), te Murray sa 730 (da napomenem da su oduzeti bodovi od prošlogodišnjeg Monte Carla, da ne bismo isti turnir dva puta računali, kako je to uradio ATP).
Federer (27) ima osvojenih 57 turnira, od toga 40 na tvrdoj podlozi, 7 na zemlji i 10 na travi.
Nadal (22) ima 34 titule - 9 na tvrdoj podlozi, 23 na zemlji i 2 na travi.
Djoković (21) ima 12 titula, 9 na tvrdoj podlozi i dvije na zemlji.
Murray (21) ima 11 titula, i sve su na tvrdoj podlozi.
Što se tiče odnosa pobjeda i poraza u karijeri, Nadal je na prvom mjestu sa 81,98% (ako se ne varam,u istoriji tenisa samo Borg ima bolji racio od njega - 82.6%) zatim Federer 80.48%, Djokovic 73.26% i Murray 73%.
Najviše GS titula ima Federer (13), zatim Nadal (6), Djoković (1) i Murray je za sada bez ijedne. Samo Nadal je osvojio GS titule na sve tri podloge.
- el-fighter
- Kontakt:
Lijepo odrađen post. Sada se i statistički vidi da Federer polako gubi korak za Nadalom.
Velež do groba života mi moga
Nisam siguran da brani 1000, jer ako ne grijesim turniri iz masters serije tek od ove godine nose po 1000 poene, a prosle godine je bilo manjeMister No je napisao/la:Top Eight Pts
1 Rafael Nadal 15390
2 Roger Federer 10760
3 Novak Djokovic 9520
4 Andy Murray 8950
6 Andy Roddick 4340
7 Fernando Verdasco 3790
8 Nikolay Davydenko 3675
1.Nadal 14390
2.Federer 10060
3.Đoković 9070
4.Murray 8800
Mozda grijesim, neznam
- " $...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.