BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jack
Kontakt:

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la Jack » 27 mar 2019, 15:01

Ma ima naravno, nama su uvijek drugi krivi :salut:
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 mar 2019, 15:07

Laz je da smo igrali samo 20 minuta.
Grci su uzeli posjed tek oko 30.minute, izuzev prilike nakon greske i ispadanja (opet) Kolasinca, nista ozbiljno nije bilo...pa cak i do penala nisu bili toliko opasni.

Sasvim je normalno da tim poput Grcke koji gubi 2:0 drzi posjed i pokusava stici rezultat. I da je obrnuta situacija bila, mi gubili 2:0,-tada bi se oni povukli a mi posjedovali terenom...to je nekakav nepisani zakon fudbalski...
Nismo City ili Barca pa da drzimo loptu i kad vodimo i kontrolisemo.
Dakle, do penala, vrlo dobro takticki odradjena utakmica, a onda u 1 minuti penal i iskljucenje najbitnijeg igraca...vidim da vecina ne mogu shvatiti kakav je to sok za jedan tim, u samo jednoj minuti..
Sve nakon toga se nema sta zamjeriti igracima, osim pojedinima... :)
Visca je 3x na isti nacin ispao, zalosno.
Mozda je Robi mogao mijenjati ranije neke igrace, ali opet umorni Duljevic je bolji i opasniji od odmornog Milosevica...
Mislim da je trebao gurnuti Todora ranije umjesto Visce, ali sta je tu je.
Grcima se poklopilo u 1 minuti sve...nakon crvenog sasvim ocekivana dominacija u svakom smislu.

Sehic - je u par navrata i na ovoj utakmici pokazao da pri sebi ima amaterskih poteza.
Sunjic - ne krivim ga uopce za penal, desi se, djelic sekund...a za 2.gol ga pogotovo ne krivim. Mimo toga bio neprikosnoven. Vidim neki cekali 5 godina da dokazu da je los i.nije za prvih 11,-hej, 5 godina im trebalo da nadju tek jedan argument.
Zuka - haman bez greske.
Bico - vidi se da nije bek i tu treba staviti tacku.. kasnije se morao povuci unutra kao 3 stoper jer su Grci igrali fakticki s 3 napadaca, vidim da mu to anonimusi spocitavaju a ne kontaju neke stvari. Visca je tu morao biti defanzivno odgovorniji i igrati bekovsku poziciju maltene.
Kolasinac - u globalu dobar, izdvojio bih ispadanje u 1'poluvremnu nakon cega je uslijedila 100% sansa za Grke koja im je dala vjetar u ledja takoreci.
CIMIROT - ODLICNA partija.
Pjanic - klasa. Nema teorije da se ondje daje CRVENI karton.
Besic - pristojna partija, velika borba i trka.
Visca - ispod svakog prosjeka na ovoj utakmici, naprijed daje povratne a uopce ne.gleda gdje su mu saigraci, u odbrani na isti fazon ispao 3,4 puta kao malo dijete.
Duljevic - za mene pristojna partija a vidim da su mnogi osuli paljbu po njemu...istina kasnio je u nekim dodavanjima ili bivao lose postavljen, na tome mora raditi.
Dzeko - jedna od losijih partija u plavom dresu.

Robi - takticki odlicno pripremljena utakmica, nakon penala i crvenog je tesko biti pametan...mozda da je Todora ubacio ranije umjesto Visce, i recimo Krunica ili Gojaka umjesto Dzeke. Umorni Duljevic je bolji i opasniji od odmornog Milosevica...mozda bolje da je probao s Kodrom koji bi se bar mogao zagraditi, skočiti, sacuvati posjed.

SUDIJA - direktno uticao na stanje na terenu i konacni ishod...prestrogo dosudjen CRVENI karton. Penal opravdano dosudjen.

Atmosfera na stadionu ok, nista posebno, ali ipak bolja nego na Grbavici...fanaticosima svaka cast.
Drago mi je zbog "Jusuf Nurkic".

Najvaznije da nismo izgubili...Finska se mora pobijediti u gostima.
Porediti Robija s ovom ekipom i Mehmeda Bazdarevica s istim igracima + Spahic, Ibisevic, Lulic...je krajnje neozbiljno.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 27 mar 2019, 15:21, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2019, 15:12

invincible1921 je napisao/la:Ma ne krivi ga niko za poraz, ali lik te toliko ubije u pojam da ti i pobjeda tesko padne, a kamol poraz ili remi

Kad baci floskulu neku ili kad mi kaze ono "FINO".... pa ubio bi se odma tupim nozem

:tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol: umirem

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 mar 2019, 15:14

@hurem Ma ne bih se slozio za bickacica. Kakva tri stopera kad smo izuzev dzeke skoro svi bili u 20 metara. Lik nam je sa njegove strane ubacio 20 puta u 10 minuta i to na nacin da je uso neometan u kazneni i centriro. Kakve veze ima sto nije bek vidis sam ti frajer na toj strani gdje igras, zatvori ga ili mu zasmjeta. Prije crvenog ok partija, ali nakon toga blago receno izgledo je smijesno.

Ostalo manje vise ok. Pogotov se slazem za duljevica i robija. Duljevic je opasan itekako, nije neki ekstra igrac, ali realno daleko najbolje sto imamo. Sto se roberta tice, mi igramo moderan fudbal i ako nista drugo to je veliki plus.

Prije gledas prelged kvala svaka tekma se igra na pas igru, presing, sanse, kruzi lopta....prikazu nas, izbiji, nabiji, eno dzeke, slomi udari...
=\_1921_/=

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 mar 2019, 15:17

Osim13 je napisao/la:
ma daj :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 15:23

Vucevich je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Ma ne krivi ga niko za poraz, ali lik te toliko ubije u pojam da ti i pobjeda tesko padne, a kamol poraz ili remi

Kad baci floskulu neku ili kad mi kaze ono "FINO".... pa ubio bi se odma tupim nozem

:tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol: umirem
Zagonetni Baho
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 27 mar 2019, 15:23

Šteta mogli smo do sva 3 boda,i idealnog starta,ovako manje sobom,više sudijskim istupima gubimo 2 boda.Biće neizvjesno u nastavku,mada mislim da će se i ovi Grci okliznuti negdje u nastavku..Sve je do nas samih.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 mar 2019, 15:32

Grci su nas tek rastavili nakon crvenog, da Pjanić nije dobio crveni ubijeđen sam da bi uspjeli postić za 3-1 uostalom Kolašinac je zamalo dao go dok smo imali igrača manje, psihološki smo pali nakon penala i crvenog u minuti jednoj, ne znam ekipu koja ne bi.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 27 mar 2019, 15:55

hurem je napisao/la:.

Pa ti veze o fudbalu nemas. Gluho bilo ko sve komentarise.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 27 mar 2019, 15:57

nek neko napravi na fb Događaj za bahu da se smjeni sa komentarisanja utakmica
23

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 mar 2019, 16:04

Kad smo kod Bahe....

slika
27.10.2020

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 27 mar 2019, 16:28

44Bertans je napisao/la:Nisam htio sinoć komentarisat, jer bi dobre duše rekle kako je provokacija i slično.

Prosinečki je precijenjen trener. Mediji ga uzdižu i bošnjački i srpski i hrvatski... A ništa veliko uradio nije.
(naravno ima ih još)

Po meni prilično tanku i solidnu Grčku ste morali dobiti. Ovako put do Eura će biti prilično težak. Vjerujem da će Grčka u revanšu igrati u znatno jačem sastavu + domaći teren i sve što uz to ide...
:facepalm: :facepalm:

BOSANSKI. Da nisi mozda iz manjeg entiteta?

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 27 mar 2019, 16:30

Baho prijeti sudom, haj sad ko smije?! :lol: lik puko ko kokica, ne vidi, ne cuje. Dragi Sabahudine ako vec mislis da si jos uvijek dobar u tom poslu, fino otkaz u ministarstvu u kojem ni sam ne znas sta radis pa lijepo predaj na konkurs SK ili Arene. Ne moze se pomalo trenirat pa komentarisat repku.
Max Allegri

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 16:33

Još ga nije stid reć da je ovo bio najbolji prenos u zadnjih nekoliko godina. Pa sve i jedna utakmica mumijeva sa bht1 bolje odrađena

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2019, 16:35

Jos se nisam smirio zbog tekme. Kako je moguce da te **** Grci svaki put izrutiniraju na isti nacin - nemoguce. Ponasamo se kao da prvi put igramo protiv Grka, a znamo dobro sta nas ceka. Lakse bi podnio neodlasak na EP nego slavlje ovih cigana koji svaki remi protiv nas slave kao pobjedu, majku im **** Grcku.

U principu plan utakmice je bio dobar da se stisnu od pocetka, ali ipak ne mogu vjerovati da su se u tih 20 minuta toliko potrosili, pretjerali su u "ganjaju" Grka i neki su vec na aparatima bili nakon 30 minuta. Da su dali treci, vjerovatno bi bila drugacija prica.

Bez Pjanica u Finskoj i vjerovatno protiv Italije, tu ne vidim neku veliku mogucnost da izvucemo 3 ili 4 boda u te dvije utakmice. Ne dobijemo li u Helsinkiju, vec smo u problemu.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2019, 16:37

coelho41 je napisao/la:Grci su nas tek rastavili nakon crvenog, da Pjanić nije dobio crveni ubijeđen sam da bi uspjeli postić za 3-1 uostalom Kolašinac je zamalo dao go dok smo imali igrača manje, psihološki smo pali nakon penala i crvenog u minuti jednoj, ne znam ekipu koja ne bi.
Mi smo u potpunosti kontrolirali utakmicu do penala, bez obzira na blagi pad u igri koji je bio očekivan.
Malo je ekipa koje mogu igrati onakav presing 90+ minuta i uvjeren sam da bi većina napravila isto nakon 2:0. Mi smo stali na loptu, navukli ih da se otvore i onda bi ih na kontre lupali, ali svi znamo šta se desilo.
Nakon onakvih par minuta s penalom i crvenim, nisam siguran i da bi se jedna Njemačka ili Francuska vratila.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 mar 2019, 16:47

Mig_Mig je napisao/la:Baho prijeti sudom, haj sad ko smije?! :lol: lik puko ko kokica, ne vidi, ne cuje. Dragi Sabahudine ako vec mislis da si jos uvijek dobar u tom poslu, fino otkaz u ministarstvu u kojem ni sam ne znas sta radis pa lijepo predaj na konkurs SK ili Arene. Ne moze se pomalo trenirat pa komentarisat repku.
Jos Baho kaze ovo :lol:
Kakve veze ja imam sa utakmicom? Ipak, zna se da je sve to naručeno od, nažalost, pojedinih kolega.
a evo par komentara iz Srbije koji su imali priliku da ga sinoc slusaju prvi put
Najveći je tragičar onaj komentator što je i umislio da je sportski komentator! Kakav amaterizam, kakvo ne znanje, kakvo ne poštovanje protivnika! Ako ni zbog čega drugog, onda mi je najviše drago što nisu pobedilu zbog njega! Ko je gledao utakmicu, zna o čemu se radi! Čovek je lupetao takve gluposti da bi mu trebalo zabraniti da se bavi komentatorskim poslom! Dajte, molim vas prosledite mu nakako na mail ove komentare
Gledao sam prvih 20 minuta, slusao na SK najnadobudnijeg komentatora kojeg sam ikada cuo. Oni hvalospevi o BiH reprezentaciji, o Pjanicu kao da je Ronaldinjo, bukvalnom vredjanju Grka("Grcki fudbaleri bi verovatno zeleli da se sada svira kraj utakmice" ) a utakmica tek pocela.... Prebacio sam odmah kanal, onaj covek se nije dao slusati. I nek se ovo desilo, zasluzili su, a onaj komentator bolje da nikada vise ne radi svoj posao... Objektivnost i njegovo razumevanje fudbala su na nivou decijih svadja da li je bolji Ronaldo ili Messi....
Bosanski komentator na sk je pobednik ove runde kvalifikacija. Denda i Strajnic su dobili drustvo, ravnopravnog clana ekipe. Komentator je rutinski rekao u 15-tom minutu "pakujte se Grci i idite kuci". Sve to propraceno neartikulisanim kricima, sto je rezulturalo da ugasim Sk. Ostaje zal za drugim poluvremenom i njegovim komentarima prilikom iskljucenja "doktora Pjanica"
Don't believe the hype.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 mar 2019, 16:51

Kaze Baho da cemo ga slusat jos 15 godina.
27.10.2020

Jack
Kontakt:

Post Postao/la Jack » 27 mar 2019, 16:52

Ljudi iz Srbije pričaju o hvalisanju oj Meko i Medino :tokralju: :rol:
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 16:55

leorey je napisao/la:Kaze Baho da cemo ga slusat jos 15 godina.
Sad imamo svi dovoljno dobar razlog da postanemo dijaspora i ispalimo se

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.