FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 mar 2019, 12:12

Evander je napisao/la:O kakvim vi formacijama pricate, igraci ovdje ne znaju tri takticke postavke odraditi?
Formacija nije izaci na teren i stajati na mjestu gdje graficki prikaz to pokazuje.
Ovdje igraci su toliko takticki inferiorni i neobrazovani, da je suludo pisati o bilo kakavoj taktici.
U fudbalu na ovim prostorima, kljucne stvari su fizicka sprema i koliko je ko "nalozen". Znanje i taktike su na jako niskom nivou.
Radi toga ovdje i uspjevaju treneri tipa Amar ili Husref, koji su skromnog znanja, ali sa izrazenim autoritetrom. Mogu raditi ovdje i nigdje vise.
Neki skolovan trener iz Europe ovdje ne moze raditi, jer su to dva dijametralno razlicita sporta.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 mar 2019, 12:32

Jel ima kakve sanse da se organizuje prenos danas?
21. stoljece je.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 12:34

Pa onda sanjajmo iskorak u Evropi jer su nam igrači debili koji ne mogu razumjet promjenu formacije. Ni Dulja nije mogao razumjet, pa evo ga u reprezentaciji. Džeko isto, Cimirot, Višća...
Je l' iko probao išta promijenit? Je l' iko u Sarajevu u zadnjih 10 godina probao od priprema do kraja formaciju 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2...? Nije. Jer potcjenjujemo svoje od starta, nek se oni drže ovog, oni su debili. A ti debili se prodaju i vani se prilagode, jer treneri imaju mu.da da nešta pokušaju s tim igračima. Sve dok nam je ložiona igrača glavna uzdanica, šiljit će nas po 8 razlike.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 mar 2019, 13:08

skoroalen je napisao/la:Pa onda sanjajmo iskorak u Evropi jer su nam igrači debili koji ne mogu razumjet promjenu formacije. Ni Dulja nije mogao razumjet, pa evo ga u reprezentaciji. Džeko isto, Cimirot, Višća...
Je l' iko probao išta promijenit? Je l' iko u Sarajevu u zadnjih 10 godina probao od priprema do kraja formaciju 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2...? Nije. Jer potcjenjujemo svoje od starta, nek se oni drže ovog, oni su debili. A ti debili se prodaju i vani se prilagode, jer treneri imaju mu.da da nešta pokušaju s tim igračima. Sve dok nam je ložiona igrača glavna uzdanica, šiljit će nas po 8 razlike.
Pa bas na primjeru Duljevica vidis koliko je on neskolovan igrac. Ima to nesto, ali ni sam to ne zna iskoristiti. Sa lotom u nogama odlican, kretanje bez lopte kriminalno.
Sudara se sa igracem koji igra po njegovoj strani i koji bi mu trebao biti podrska i nadopuna. Jedinostavno ne zna gdje treba stajati u odredjenom trenutku.

Evo, ima ovdje ljudi koji su trenirali fudbal bar u mladjim kategorijama. Da li vam je ikad trener objasnio kad pokrivate prostor i kako, kretnje linija kad napads i kad se branis, kad se povlacite nazad, ako taj i taj igrac ode na to mjesto i slicno, kako ces uci u prostor iza protivnickog igraca i odvuci nekoga za sobom, da bi se otvoro koridor za protok lopte?
To kod nas ne postoji.
Dodje trener u mladjim kategorijama, nafura se na Juventus i kaze "ti ces biti Davids, ti cec biti Del Piero, ti si Canavaro udaras...".
P.S. Ovo karikiram samo, ali nije daleko od istine.

Generalno, boljka naseg sporta su needukovani i nestrucni treneri. Nemamo strucnjake koji ce praviti prave sportiste, jednostavno ne znaju.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 13:31

@Evander i kažem da je problem u trenerima, ne igračima. Nisu nam igrači debili koji ne znaju odigrat taktički, nego su nam treneri debili koji ne mogu bez vike i yebavanja majki ništa. Al ne možeš poredit trenera u Vratniku ili Pofalićkom (to što kažeš, mnogi ovdje su trenirali), i Akademiju koju mi razvijamo. Kad bi se neko sjetio da izvali lovu za dobre trenere u Akademiji, il da školujemo sadašnji kadar, imali bismo igrače koji čitaju igru i mijenjaju taktiku po potrebi.
Kod nas je u ekipi jako malo igrača koji nigdje nisu makli iz Bosne. Ne možeš reći da su Ahmetović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Lazić... jednako neškolovani kao Hebibović i Bekić. To su ljudi koji su igrali u boljim ligama i radili sa boljim trenerima. E sad, drugi je par cipela što su upravo bekovi u modernom fudbalu oni koji najviše trpe promjene formacije, a nama su trenutni prvotimci na tim pozicijama "najneškolovaniji" igrači u ekipi, plus u godinama da ih ne možeš izbrusit kako treba. Šabana i Pidru bi mogao naučit 100%, ovu dvojicu ne.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 13:55

termin utakmice sa laznim je promijenjen
tekma je na rasporedu u subotu od 15h
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 13:58

benko21 je napisao/la:termin utakmice sa laznim je promijenjen
Yebo im dan mater. :facepalm:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 mar 2019, 14:01

Super odličan termin,lijepo vrijeme.Jos samo da mi navijači ispoštajemo,i da dobro popunimo Koševo.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 14:18

amypitar je napisao/la:
Super odličan termin,lijepo vrijeme.Jos samo da mi navijači ispoštajemo,i da dobro popunimo Koševo.
Ipak nije promijenjen termin. Ipak ostaje u 19h. Izvinjavam se svima koji su se ponadali i onima koji su se razočarali.
Dakle, utakmica je u 19h!!!!!
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 14:31

benko21 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
Ipak nije promijenjen termin. Ipak ostaje u 19h. Izvinjavam se svima koji su se ponadali i onima koji su se razočarali.
Dakle, utakmica je u 19h!!!!!
Brate.. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 27 mar 2019, 15:01

Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 15:12

Kapiten u rezerve :mrgreen:

Resa novi Hebib na beku :kafa:
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 27 mar 2019, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 27 mar 2019, 15:13

f0rest1946 je napisao/la:Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.
Znaci kapiten protiv Zrinjskog na hoklici, Halil od prve

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 27 mar 2019, 15:17

belosevic23 je napisao/la:
f0rest1946 je napisao/la:Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.
Znaci kapiten protiv Zrinjskog na hoklici, Halil od prve
To bi znacilo da i mi igramo sa 11 igraca, i sansa da pobjedimo bi se udvostrucila.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 15:20

ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme :D
ko Šoja Stojan

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 15:22

Ubi nas Tosk kao da je Gosk

0-1 16 min
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 27 mar 2019, 15:23

Stadion Al Maktum u Dubaiju, 15.000 sjedećih mjesta. Za ovo se i cvaja ponekad može dat. :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 15:35

miky_hz je napisao/la:Ubi nas Tosk kao da je Gosk

0-1 16 min
kuknjava
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 mar 2019, 15:46

Evander je napisao/la: Pa bas na primjeru Duljevica vidis koliko je on neskolovan igrac. Ima to nesto, ali ni sam to ne zna iskoristiti. Sa lotom u nogama odlican, kretanje bez lopte kriminalno.
Sudara se sa igracem koji igra po njegovoj strani i koji bi mu trebao biti podrska i nadopuna. Jedinostavno ne zna gdje treba stajati u odredjenom trenutku.

Evo, ima ovdje ljudi koji su trenirali fudbal bar u mladjim kategorijama. Da li vam je ikad trener objasnio kad pokrivate prostor i kako, kretnje linija kad napads i kad se branis, kad se povlacite nazad, ako taj i taj igrac ode na to mjesto i slicno, kako ces uci u prostor iza protivnickog igraca i odvuci nekoga za sobom, da bi se otvoro koridor za protok lopte?
To kod nas ne postoji.
Dodje trener u mladjim kategorijama, nafura se na Juventus i kaze "ti ces biti Davids, ti cec biti Del Piero, ti si Canavaro udaras...".
P.S. Ovo karikiram samo, ali nije daleko od istine.

Generalno, boljka naseg sporta su needukovani i nestrucni treneri. Nemamo strucnjake koji ce praviti prave sportiste, jednostavno ne znaju.
dobro ba malo nebuloze pišete ispade nauka jbt, šta je trebo učit u juniorima? sva kretanja u svakoj formaciji koja postoji? da li si normalan?
normalno da će učit tu po kojoj njegova ekipa igra(klub)...ne može znati kako igra bunker i te stvari, jer faktički nema te vještine neophodne za to...garant ih nema ni momče iz La Massije....isti problem(rendabilnost/učinkovitost) je imao i Robben kad je došao iz Groningena u PSV...pa je i otišao iz PSV-a u Chelsea da nikad nije po desnom krilu igrao, i nekad ga neko prešalta desno i posta čovjek top 3 krila na svjetu u tom momentu....i Zakarić isto goli **** po lijevoj strani ko i Kuzmanović, al promjeniše mu stranu ode u Partizan, repka.....da se sabere momak malo kondiciono i da traži špica češće bio bi regularno, sasvim ok krilo....ako će igdje naučiti timsku i taktičku disciplinu to je u evropi...nema ni gore u juniorima gvardiole nego prate razvoj na aparatima i ostalom ishranu, itd. jedino u jačim ekipama tipa dortmund itd. je i u juniorima stani-pani i ima neki pritisak.....

sa Kolašincem se sudara jer prvi put u životu igra s njim na istoj strani, đe su se trebali uigrat na pleyci???
svakako su treneri u op boljka al tu bi mi trebali napravit korak dalje, izedukovat sve ove naše što imamo a u međuvremenu dovest kojeg sa strane na određeno, posebno iz hrvatske se može pokupit finih trenera omladine kojima bi Akademija naša bila korak više u karijeri,cv-u,itd.

formacija seniorima(i taktički zadatci) se može bez problema mjenjat, nije preporučljivo u sred sezone, ali nekad je to iz nužde jbg, ne treba se bojat toga, pogotovo ne u ovom kurcu od lige, gdje imaš 7 dana između tekmi , možeš bacit trening-tekmu u sredini sedmice...Baka odličan primjer, čovjek ima dobre zamisli, jedino krilo je bacio u špic(jer su mu isti bili povrijeđeni i **** generalno) a mjesto krila je koristio rezervne bekove(ko Hector Cuper s Interom birvaktile)jer mu je i sredina **** stavio akcenat na bokove i vraćanje lopte u sredinu i natrčavanje na istu....da su odradili 2 tekme u toj formaciji prije nas, uzeli bi nas....

umirat u nekoj ljepoti i silovat neku formaciju po 2687. put nije preporučljivo pa ako ništa da te protivnik ne provali svaki **** put....i opet kažem hajde eto ne mora ovu sezonu....ali sljedeću možemo radit na novoj formaciji i da nam uvijek sigurica bude vraćanje na 4-2-3-1...apsolutno izvedljivo i ako nam je napravit nešto u evropi treba nam jedna ovakva "čusta" a fluidna postavka igre...pogotovo defanzivno mora bit dobra....jer ne možemo platiti kvalitet brzog defanzivca koji bi se mogao nositi sa brzim špicevima/krilima koje obožavaju koristiti sve ove istočnoevropske(a parali) ekipe.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 mar 2019, 15:54

benko21 je napisao/la:ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme :D
mislim da se Rahman vraća u prvih 11...

šta mu je Đokanović u životu uradio pa handri momka sad lijevog beka igra.... :stop:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bilosta, fks74, Lecler, MrkiMedo, SamoDaKazeem i 69 gostiju.