FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 26 mar 2019, 22:47

Sjetim se bahi kakvog zenskog roda, na pocetku svrsava pi..a mu materina a sad se ko kurvica kakva usutio.
Odsad njegovi prijenosi na mute.
Inace Cimi odlican, Duljevic dobar.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 mar 2019, 22:50

Bgm Pjanić đonom po cjevanici onog grka pred sudijom, a jbm ti život budaletine...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 26 mar 2019, 22:52

Jel jos nekog ne dotice ova repka, hladan ko sprica ? :kafa:

A bod protiv Krupe mi tesko pao, celav postao....

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 26 mar 2019, 22:52

Begić uništi BH fudbal i reprezentaciju...
Jedina svijetla tačka u ovoj zemlji je naše voljeno Sarajevo, napokon da su zavrsile ove utakmice reprezentacija i sada sa nestrpljenjem čekati subotu i svi zajedničkim snagama da *ebemo lažnima porijeklo i da ih vratimo kući sa najmanje 2 gola razlike aBd..
Bordo bijeli za život cijeli!!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 26 mar 2019, 22:59

Subota 19h svi na Kosevo igra Saraj"vo
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 mar 2019, 23:00

benko21 je napisao/la:Subota 19h svi na Kosevo igra Saraj"vo
Još i to ako loše prođe, bombu cu nekom bacit..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 26 mar 2019, 23:01

ledesma je napisao/la:
nece aBd pobijedit cemo lazne i trasirat put ka tituli
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 mar 2019, 23:05

benko21 je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
Amin! :bow:
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 26 mar 2019, 23:10

benko21 je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
:pray: :pray: :salut:
Bordo bijeli za život cijeli!!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 mar 2019, 23:22

Samo Sarajevo!
ISTINA ZA VEDRANA!

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 26 mar 2019, 23:23

Željin produkt Zakarić, poklao sam se sa par debila. Jesu mangupi majko moja, ne pitajte. :crazy:
Subota 2:0 dosta aBd. Ja neću moći na tekmu u subotu, u Mostaru sam od petka. Ali ću dati nekome člansku tu utakmicu da pogleda i da mi vrati. Da mu sačuvamo 8 keka za shishe i čarobnog od breskve :mrgreen:
Ko hoće nek’ se javi.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 01:46

Denchi je napisao/la:Bgm Pjanić đonom po cjevanici onog grka pred sudijom, a jbm ti život budaletine...
U nekom ludom svijetu mu možeš dati žuti za POTENCIJALNU opasnu igru iako nije bilo namjere, jednostavno pogledaš loptu. Ja za ovoliko utakmica još nisam vidio nešto slično, ovo je jadno, odvratno i bezobrazno jer ovo nema veze sa fudbalom. Level Antoni Bandić.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 mar 2019, 08:03

skoroalen je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la: Da je Bogdom izveo tu formaciju protiv Atalante kuci, ne bi ni za 100 godina probili taj bunker. Samo je ta formacija strasno fleksibilna, branis se sa 8 cak i 9 igraca, napadas sa 6,7. Steta sto je ne koristimo.
Pisalo se o formacijama X puta, to kod nas nikad nećeš vidjet. Svaki trener kod nas fura 4-2-3-1 i varijacije te taktike, uz ono šablonski: štoper ljevak, štoper dešnjak, bekovi klasika, destruktivac, kreativniji DMF, brza krila, playmaker, target man. Zrinjski je u kupu dole pokazao kako se može ozbiljno igrat kad se promijeni taktika, kad se izađe malo iz šablona. Da su imali jednog boljeg finishera, svašta bi bilo.
Kod nas je glavna vadiona "hajd ti utuvi našim u glavu, ovdje ni osnovne stvari ne kontaju". Kako kontaju kad odu van iz ove lige, u zadnje vrijeme skoro sva djeca iz ove lige uspiju vani, postanu igrači, reprezentativci. Kera možeš dresirat da trči kako mu ti kažeš a kamoli insana.
Kod nas ces to vidjeti tek za 10 godina, dok dodje prvo vamo, kad drugi klubovi po evropi budu igrali neku xy formaciju.
Benkara21 je napisao/la:Željin produkt Zakarić, poklao sam se sa par debila. Jesu mangupi majko moja, ne pitajte. :crazy:
E jesi i ti naso oko koga ces se klati s njima :crazy: Levatina od igraca teska, u reprezentaciji nazor uguran. Lik ne zna dva pasa sastaviti.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 10:14

@stroj upravo to, kad se svugdje isfura dolazi nama jer kasnimo. Danas u našoj ligi 90% ekipa igra 4-2-3-1, igra se formira oko "desetke", a mediji pumpaju priču o takvim igračima, Stojčevu, Čurjuriću, Zebi, Bekriću... Tom tipu igrača. Niko da napiše da je ta pozicija u fudbalu izumrla već 3-4 godine. Koliko world class fantazista danas postoji u svijetu? Taj tip desetke, da podvaljuje lopte špicu i kreće se u krugu 30 metara od svoje pozicije? Ozil preseljen na klupu, kao i Mata, kao i Isco... Primjera je bezbroj. Milan je možda jedina bolja ekipa u ligama petice koja ima klasičnog AMF playmakera u Paketi, ovo ostalo igra druge formacije. Al nije stvar samo u formaciji, i ova isfurana 4-2-3-1 se može postavit da izgleda sasvim drugačije, al sve dok se naši treneri drže šablona i igrače guraju u taktiku, a ne da prave taktiku od onog što imaju, nema nama napretka.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 27 mar 2019, 10:51

4231 je najbolja formacija, i zbog toga sto se izbacuju doktori fudbala fudbal postaje sranje i ne moze se gledati, osim na najvisem nivou...
Ubija se svaka kreacija u igracima, igraci postaju roboti, pogotovo veznjaci, sve je manje igraca zbog kojih je fudbal postao ono sto i jeste...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 10:57

YNWA je napisao/la:4231 je najbolja formacija, i zbog toga sto se izbacuju doktori fudbala fudbal postaje sranje i ne moze se gledati, osim na najvisem nivou...
Ubija se svaka kreacija u igracima, igraci postaju roboti, pogotovo veznjaci, sve je manje igraca zbog kojih je fudbal postao ono sto i jeste...
Al je to moderni fudbal kojem moramo težit. Danas niko ne igra 4231 jer je šablonska, svi je čitaju bez problema. Kao što je Alf Ramsey uveo prvi put formaciju bez krila, pa Herrera catenaccio, Michels totalni fudbal, i Guardiola je donio tu 4231 formaciju kakvu danas poznajemo. Al je prošlo, isfuralo. Uvijek će nas u Evropi tovarit treneri koji su davno pročitali u svojim ligama takvu formaciju, valjda se mi moramo prilagodit svijetu a ne svijet nama.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 mar 2019, 11:14

skoroalen je napisao/la:@stroj upravo to, kad se svugdje isfura dolazi nama jer kasnimo. Danas u našoj ligi 90% ekipa igra 4-2-3-1, igra se formira oko "desetke", a mediji pumpaju priču o takvim igračima, Stojčevu, Čurjuriću, Zebi, Bekriću... Tom tipu igrača. Niko da napiše da je ta pozicija u fudbalu izumrla već 3-4 godine. Koliko world class fantazista danas postoji u svijetu? Taj tip desetke, da podvaljuje lopte špicu i kreće se u krugu 30 metara od svoje pozicije? Ozil preseljen na klupu, kao i Mata, kao i Isco... Primjera je bezbroj. Milan je možda jedina bolja ekipa u ligama petice koja ima klasičnog AMF playmakera u Paketi, ovo ostalo igra druge formacije. Al nije stvar samo u formaciji, i ova isfurana 4-2-3-1 se može postavit da izgleda sasvim drugačije, al sve dok se naši treneri drže šablona i igrače guraju u taktiku, a ne da prave taktiku od onog što imaju, nema nama napretka.
Ma apsolutno. 4-2-3-1 se koristi, al je modifukuju tokom utakmice. I nije vise toliko zanimljiva. Kod nas se pogresno koristi skroz za razliku od ostalih evropskih klubova. Tamo je fleksibilna, kod nas je sablonska ko sto rece. AMF se ne koristi vise, samo kod nas na Balkanu, zastarjela pozicija. Sad je bitan Deep-lying Playmaker, ala Xavi ili Pirlo. Koji pokriva u fazi odbrane i kreira napade. Ima Crepulja on to igra sad kod nas.

3-5-2 formacija je strasna. Mozes od nje napraviti 5-3-1-1 u fazi odbrane i 2-1-5-2 u fazi napada. Juce sam bas govorio, napadas sa 7 igraca, a branis se sa 8 nekad i 9. Mozes u toku tekme prebaciti u 4-3-3, 3-4-3 ili 4-2-3-1 jer danas se gleda da igraci igraju po 2,3 pozicije. Moze se i kod nas od ove ekipe to uraditi. Imamo mi igrace, samo je pitanje koliko je trener spreman da uvede taj novitet.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2019, 11:16

Hoce li se Pidroni vratiti u pocetni sastav? :think:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 mar 2019, 11:24

Sabinho je napisao/la:Hoce li se Pidroni vratiti u pocetni sastav? :think:
Polahko, dok sanira povredu :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 mar 2019, 11:51

O kakvim vi formacijama pricate, igraci ovdje ne znaju tri takticke postavke odraditi?
Formacija nije izaci na teren i stajati na mjestu gdje graficki prikaz to pokazuje.
Ovdje igraci su toliko takticki inferiorni i neobrazovani, da je suludo pisati o bilo kakavoj taktici.
U fudbalu na ovim prostorima, kljucne stvari su fizicka sprema i koliko je ko "nalozen". Znanje i taktike su na jako niskom nivou.
Radi toga ovdje i uspjevaju treneri tipa Amar ili Husref, koji su skromnog znanja, ali sa izrazenim autoritetrom. Mogu raditi ovdje i nigdje vise.
Neki skolovan trener iz Europe ovdje ne moze raditi, jer su to dva dijametralno razlicita sporta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, N3R3D, napoleon72 i 43 gosta.