BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soccerfan
Kontakt:

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la soccerfan » 27 mar 2019, 00:22

JonSnow je napisao/la:Navijati samo za reprezentaciju je jedan nivo mazohizma, za reprezentaciju i Čelik, e tu svi već za hospitalizacije, ali navijati za BiH, Čelik i Arsenal e tu imaš siguran džennet zbog svih muka na ovom svijetu.
@Marsale pozdrav.
Sta je sa nama koji navijamo za repku i Arsenal? :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

FSB

Post Postao/la FSB » 27 mar 2019, 00:22

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 31 okt 2019, 04:54, ukupno mijenjano 1 put.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2019, 00:22

soccerfan je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:Navijati samo za reprezentaciju je jedan nivo mazohizma, za reprezentaciju i Čelik, e tu svi već za hospitalizacije, ali navijati za BiH, Čelik i Arsenal e tu imaš siguran džennet zbog svih muka na ovom svijetu.
@Marsale pozdrav.
Sta je sa nama koji navijamo za repku i Arsenal? :mrgreen:
Imate zdrava pluća.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 27 mar 2019, 00:24

Podbacio i Robi sa izmjenama iako možemo jedino da pretpostavljamo šta bi nam te izmjene donijele..
Odličan start, odlična postavka.. Čak i nastavak gdje smo im dali loptu je imao smisla.. Da malo udahnem vazduh poslije one trke na početku, da pokušamo dati Višći loptu u prostor, da se Džeko zagradi, zadrži loptu, proslijedi na bokove.. Džeko, na žalost, večeras nije mogao ništa i igrali smo utakmicu bez njegovog doprinosa.. Dešava se, jbg..
Dobili su penal i igrača više u jednoj minuti.. Nama je to svezalo noge, a njima dalo krila.. Tad ne možeš da izbijes loptu, tad se svaka odbije njima itd itd..
Gorak je ukus zbog dobrog početka utakmice, al dešava se i boljima..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 mar 2019, 00:24

S Irska, Armenija pa jos neke utakmice imali smo puno srece i sve je islo na nasu stranu, veceras se okrenulo sve na drugu stranu, steta. Ne volim kritikovati al Dzeko katastrofa

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 mar 2019, 00:26

invincible1921 je napisao/la:Penal cist ko suza, crveni realno prestrog,,,,,Sta je tacno radio i gdje je bio bicakcic nakon crvenog kartona? Ljudi su nam ubacili 30 puta sa te strane
Nevjerovatno, koliko su probili puta tu stranu u zadnjih 15 minuta. Dok selektor sve to nijemo posmatra.

Ma mi bosanci smo majstori izgovora :mrgreen: velemajstori....sve cemo okriviti osim sebe, sve.
Sudije, vrijeme, nafaku, samog Boga, ma sve...samo ne samokritika. Kad se sjetim kmečanja nakon Atine i onog gola grka u 93 minuti :lol: krivi nam grci bili što smo promašili svoje šanse, a oni naplatili sve to u zadnjim sekundama.
Protiv Irske smo krivili maglu, samo nama smetala :crazy: irci došli sa maglenkama.
I šta su trebali Grci nakon pola sata igre veceras, kad su gubili 2-0 i bili razbijeno našim presingom, sjesti pa plakati ili reci Hajmo raja odavde, dobro smo prošli (što im je predlagao Baho nakon 20 minuta :rol: :crazy:) ..ali ne, grci igraju 90 minuta koliko traje utakmica, zato i jesu izvukli remi (malo sudija, malo oni), ali ne kukaju, ne kmeče :plac: nisu ko mi da krive sudije za svaki poraz i nepovoljan rezultat.
Protiv Nigerije u Brazilu svi potrcali da yebu majku sudiji zbog poništenog gola u 25 minuti :lol: od toga se napravio citav mit do dan danas...pa ima još 65 minuta igre, al **** to - sudija je kriv za sve.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 27 mar 2019, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 00:27

Ubićemo Italiju
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2019, 00:28

Ova priča da su crkli zbog presinga, ne pije mi to vode. Prvo, presing jeste bio dobar, al' ni blizu nekakav atomski, dosta su nam i Grci pomogli u tome, druga stvar, viđao sam mnoge slabije ekipe sa slabijim pojedincima koje rade jači presing protiv slabijih protivnika od sebe (onoliko slabijih koliko je Grčka od nas) i normalno djeluju do kraja utakmice.

Treća stvar, pod presingom su se i Grci trošili, skoro k'o i mi, jer valja se izboriti sa presingom protivnika, a nije da su oni baš stajali na terenu i gledali nas kako igramo 0.6 protiv njihovog golmana.

Eh sada glavno, ne može ekipa polovično sastavljena od igrača iz grčke lige biti fizički dominantnija u odnosu na ekipu koja je većinski sastavljena od solidnih klubova koji su vjerovatno jači od svakog grčkog kluba.

Povlačenje je bilo dio plana selektora, mislim nije ono povlačenje nego puštanje lopte protivniku, ništa što do sada nismo vidjeli, protivnik nas napada al' nam ne stvara šanse kao što nisu ni Grci, al' ono što je nas yebalo nespretnost u tranziciji plus vrlo vrlo loš Džeko, da je on bio na svom nivou mi bi sigurno dali još koji gol prije onog penala.

Al' sve ovo gore na stranu, za psihijatra je kako smo uspjeli napraviti penal i dobiti crveni karton u dvije različite situacije u samo 60 sekundi. Ovo je gore nego Kipar, Kipar si popušio u pola sata, ovo večeras si popušio u 60 sekundi, vjerovatno nešto najgore što sam doživio u našem sportu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 27 mar 2019, 00:29

Osim13 je napisao/la:Ubićemo Italiju
Jeko na avatu?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 mar 2019, 00:29

let3 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Penal cist ko suza, crveni realno prestrog,,,,,Sta je tacno radio i gdje je bio bicakcic nakon crvenog kartona? Ljudi su nam ubacili 30 puta sa te strane
Nevjerovatno, koliko su probili puta tu stranu u zadnjih 15 minuta. Dok selektor sve to nijemo posmatra.

Ma mi bosanci smo majstori izgovora :mrgreen: velemajstori....sve cemo okriviti osim sebe, sve.
Sudije, vrijeme, nafaku, samog Boga, ma sve...samo ne samokritika. Kad se sjetim kmečanja nakon Atine i onog gola grka u 93 minuti :lol: krivi nam grci bili što smo promašili svoje šanse, a oni naplatili sve to u zadnjim sekundama.
I šta su trebali Grci nakon pola sata igre veceras, kad su gubili 2-0 i bili razbijeno našim presingom, sjesti pa plakati ili reci Hajmo raja odavde, dobro smo prošli (što im je predlagao Baho nakon 20 minuta :rol: :crazy:) ..ali ne, grci igraju 90 minuta koliko traje utakmica, zato i jesu izvukli remi (malo sudija, malo oni), ali ne kukaju, ne kmeče :plac: nisu ko mi da krive sudije za svaki poraz i nepovoljan rezultat.
Protiv Nigerije u Brazilu svi potrcali da yebu majku sudiji zbog poništenog gola u 25 minuti :lol: od toga se napravio citav mit do dan danas...pa ima još 65 minuta igre, al **** to - sudija je kriv za sve.
Ma dzaba i crveni realno previse smo pali....od situacije da grci ne mogu centra prec do toga da ih ne mozemo istjerat iz kaznenog :crazy: :crazy: pa jes igrac manje, al nije nam city presnig opalio :crazy: :crazy: nevjerovatno kakav pad. Kao sto vec navedoh koji ku.rac je bio sa bikcakciem na desnoj starni :crazy: :crazy: ustali nam se u kazneni prostor 30 puta u 10 minuta ...nidje nikoga :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
=\_1921_/=

FSB

Post Postao/la FSB » 27 mar 2019, 00:29

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 31 okt 2019, 04:54, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 00:29

COYS je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Ubićemo Italiju
Jeko na avatu?
Pa bolan 3 stranice ispisasmo o huriji. Amina Demić.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 00:31

A haj makar je Mađarska pobjedila

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2019, 00:31

invincible1921 je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Ma dzaba i crveni realno previse smo pali....od situacije da grci ne mogu centra prec do toga da ih ne mozemo istjerat iz kaznenog :crazy: :crazy: pa jes igrac manje, al nije nam city presnig opalio :crazy: :crazy: nevjerovatno kakav pad. Kao sto vec navedoh koji ku.rac je bio sa bikcakciem na desnoj starni :crazy: :crazy: ustali nam se u kazneni prostor 30 puta u 10 minuta ...nidje nikoga :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Uvjeren sam da bi i puno veće ekipe od naše pale nakon penala i crvenog.
Naš pad u igri se dogodio i prije penela i kad je on sviran sve se prleomilo i krenulo kaskadno. Da si na psihološkoj razini Švaba, ovo bi bio veliki udarac, a kamoli za naše mentalne patuljke.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2019, 00:32

Bobadilla je napisao/la:Razlika u kriteriju sudaca. Ovo je žuti karton za Portugal :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zato što ovdje Tadić nije išao na to da iznudi crveni, imao je još uvijek loptu u svom posjedu i pokušao nešto odigrati, dok je onaj Grk zijanio loptu i odmah se počeo previjati po podu, i normalno zato što je ovo Portugal protiv Srbije, a vamo Bosna protiv Grčke, velika je to razlika.

A ovo je tamam rang starta kao Pjanićev, isti start, sa tim što je ovo intenzitetom možda bilo i jače nego ovo od večeras.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 27 mar 2019, 00:33

Tek sam dosao sa tekme,ne znam da li se ovo ranije napisalo ali u Pireju ili Atini izvesti par B tim igraca,nek prave grube startove i unose se u facu,nek ciganski igraju pa sta Bog da.Dosta je vise bilo merhametli naivno
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 mar 2019, 00:34

Raonffa je napisao/la:
Bobadilla je napisao/la:Razlika u kriteriju sudaca. Ovo je žuti karton za Portugal :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zato što ovdje Tadić nije išao na to da iznudi crveni, imao je još uvijek loptu u svom posjedu i pokušao nešto odigrati, dok je onaj Grk zijanio loptu i odmah se počeo previjati po podu, i normalno zato što je ovo Portugal protiv Srbije, a vamo Bosna protiv Grčke, velika je to razlika.

A ovo je tamam rang starta kao Pjanićev, isti start, sa tim što je ovo intenzitetom možda bilo i jače nego ovo od večeras.
Ma besmiselno je raspravljati jer nisu iste situacije ali...realno pjanicev start je opasniji. Djonom u cjevanicu uglavnom puca noga, ovo je ipak u zglob i vise ga je pepe nagazio dok je pjanic naletio na grka.

Sa druge strane 999 od 1000 situacija za ovu pjanicevu situaciju se daje zuti karton i to je to ideom dalje. Medjutim zapade nas ta jedna.
=\_1921_/=

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 27 mar 2019, 00:35

Mah, cisto sumnjam da postoji ekipa koja nakon penala i nakon samo minute crvenog se moze psihicki konsolidovati. Da smo mogli bolje, jesmo, ali ja mislim da nam cak ni izmjene ne bi pomogle - jednostavno su igraci grohnuli psihicki nakon te uklete minute i bye, bye, baby, bye, bye. Iskreno, dobro smo i bod uzeli, mogli su nas Grci otrest ko slinu. Ne krivim selektora, niti igrace, jednostavno mislim da je doslo na naplatu tonu stvari, a bolje je da dodje na naplatu u tekmi u kojoj izvuces bod nego gdje ga zglajzas. Zao mi je samo sto Pjanketa nema minimalno za Finsku, jer bez tog covjeka se nasa igra bazira samo na trci. Btw, Armenci su nas uspjeli stisnuti kada smo ostali sa 10 igraca - ocigledno je da ova ekipa ne moze, za razliku od nekih, izdrzati sa covjekom manje na terenu.
Zadnja izmjena: Rimes87, dana/u 27 mar 2019, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 27 mar 2019, 00:36

Mrzim kad moram citati kako nasa raja uvijek okrivljuje sudiju za nase neuspjehe, ali ovo veceras je strasno bilo. Najstrozije sto se moglo suditi za onu Pjanicevu situaciju je prekrsaj i zuti karton zbog neoprezne igre. Crveni ni na kojem svijetu nije mogao da bude. I naravno, ostali smo bez najboljeg igraca na terenu i ponajboljeg u reprezentaciji uopce, lika koji je motor za sve nase akcije. Kad tu dodas i cinjenicu da smo mentalne nule, onda je i logicno sto smo propali. Penal je ok, Sunjic je bezveze isturao nogu u situaciji gdje i nije morao. Na kraju je odatle i krenuo potop. Prvo poluvrijeme smo strasno odigrali. Drugo se vidjelo da je Robi htio da privedemo utakmicu kraju, povukli smo se bili, i stigla je kazna. Trebao je ici po treci gol i onda zatvarati, Grci su ionako bili totalno nemocni. Onda mi je neshvatljivo kako je do 88. minute napravio samo jednu izmjenu, a imamo igraca manje na terenu. To se mora odmah mijenjati nesto, saltati formacija, pa glavni igrac nam nedostaje. Jos je desna strana puhala zadnjih 20 minuta, ljudi su nas izdominirali po toj strani,a Dzeko nije ni dosao na ovo okupljanje. Po meni je u tome napravio propuste. Iznerviran sam, krivo mi je jer smo u normalnim okolnostima bili dosta bolji od njih, jer smo imali vodstvo od 2:0 i jer smo ga prokockali. Nikad nauciti da se utakmica ne zavrsava nakon 30 minuta, vec nakon 90.

Kad smo kod toga, sad dolazi ona Bahina da bi Grci potpisali kraj utakmice nakon 20 minuta. Daj molim te Adisa na njegovo mjesto, potpisat cu i da Sasa Vugdalic sjedne sa njim opet. Sasa je bar komican u svojim glupostima, Baho mi samo zivce pocupa.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 27 mar 2019, 00:39

Robi je zeznuo sa kasnim izmjenama. Odmah nakon crvenog je trebao ici na zatvaranje utakmice i mijenjati Viscu za Todorovica i prebaciti Bicakcica na stopera radi skoka i mijenjati nespremnog Duljevica za Denija.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, greenwood, jasmin10, NerminFatic, signalidunapark i 54 gosta.