BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la Vucevich » 25 mar 2019, 19:29

Unofficialpage je napisao/la:Nama treba trenera, ljudi koji znaju kako se radi sa talentima. Stvoriti taj sistem i teren da bude dobar a tribine će doći rezultatom. Mora se raditi sa mladima, neće dovijeka biti igrača iz dijaspore, ako ne podignemo kvalitet lige na mnogo veći i repka će pasti na niske grane. Mora postojati neki kriterijum da neko može voditi neku ekipu a ne da vodi ko hoće i kako hoće. Pogotovo Sarajevo i Željo moraju biti strožiji po pitanju trenera, i sramota je da grad kao što je Zenica nema kvalitetan klub, Čelik je sve samo ne kvlaitetan klub.
Treba se, ako je itekako moguce, zaganjati trenere koji bi mogli nešto novo donjeti našim klubovima. Trenutno recimo mi padaju napamet Nermin Bašić (koji radi dobar posao u Sloveniji) i Adnan Čustović koji isto radi okej posao sa Waasland-Beverenom u Belgiji. Osim toga, sigurno ima i perspektivnih trenera u regionu a da ne moramo nastavljati sa ovim propalitetima koji godinama vrte oko BiHPL i federalke.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 19:29

SABLJA!!!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 mar 2019, 19:32

DrFilgud je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:To nepostojanje u21 lige, pored uzasnih terena na kojim se ne bi razvio igrac da je Messi licno je krivica saveza i nikog drugog.
Igraci u domacoj ligi nemaju osnovne uslove da igraju fudbal.
Ok, ali daj onda da usvojimo tu dijagnozu, da znamo u cemu je problem i da se pritišće da se to promijeni.
Ovako nas stalno filuju nekim kvazitalentima, pricaju o akademijama, modernim skolama, bla, bla, a rezultata ni na mapi.
Jos , kada nesto kazes protiv, raja skoci i pocne nabrajati koliko je akademaca u prvom timu, ali samo na papiru.
Ne znam koliko citas pdf domace lige, mi se tamo ubismo pisajuci o ovim stvarima al ko smo to mi. Kad mediji nece ni slova da napisu o tome, ni navijaci makar transparentom na utakmici reprezentacije jer je ocito da ta **** i zanima samo reprezentacija. Reprezentacija kojoj ce za 5-6 godina najbolji igrac i da bude kvalitet tipa Krunic...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 mar 2019, 19:41

invincible1921 je napisao/la:
hroni je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
Onda jes, al to je ta tekma i te kvale :D
i išla priča da je tada Bola Barbu nokautirao,al haj ga znaj jel tačno
al je istina da smo se poslije toga raspali
al eto i ta generacija relano da smo malo zdravija drzava i u to vrijeme da su bolje bile okolnosti oko saveza i ostalog ja sam ubijedjen da bi se plasirali na neko takmicenje. :D
Fudbalski Da ali kao profesionalci su bili nula. Poslije svake utakmice kafana i lokanje. Jedini je Hasan isao u hotel na spavanje.
Nasa sreca 2014 su Bega, Vedo, Sejo Salihovic, Medunjanin, Lulic, Zuka koji nisu zatvarali kafane uz klase Dzeko, Miske, Pjanic.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 mar 2019, 19:42

0 minuta: Selektor Safet Sušić objavio je početnu postavu. Na golu je Asmir Begović, odbranu čine Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Emir Spahić i Ognjen Vranješ. U veznom redu su Adnan Zahirović, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović i Haris Medunjanin a u napadu su Vedad Ibišević i Edin Džeko.
Samo Zukanović (mislim da mu je ovo i debi bio) i Džeko iz one ekipitze koja je rasula Grke s 3-1. Bešić, Pjanić i Šunjić bili na klupi. Iznenadio sam se kad sam vidio da je Bešić bio na klupi. :) Pjanić je imao povredu, pa zbog toga nije igrao.

Trener svih trenera o Grcima
0 minuta: Safet Sušić: "Dobro ih poznajemo, kao i oni nas. Treba se paziti... Grci ne daju puno golova, ali isto tako im je teško dati gol. Igrat ćemo ofanzivno kao i uvijek".
:ljepota:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 19:43

Nađi onu postavu sa brisanim prostorom na poziciji lijevog beka :mrgreen:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 25 mar 2019, 19:46

slika

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 25 mar 2019, 19:46

Molio bih admine da nagrade ovu pamet dijaspore. Sta bi mi bez njih. Nogomet u BiH ce sada procvjetati jer su oni zakljucili da domace prvenstvo slabo izbacuje kvalitetne igrace.

Jos kada krenu savjeti, "kako se radi vani" i zaključci "nema dovoljno kvalitetne struke".

Ne shvataju ljudi da je liga ostavljena na milost i nemilost idiotima u savezu, koji ne rade ama bas nista da taj "bazen" eventualnih talenata iskoriste. Nista pod milim Bogom evo vec 24 godine od rata. Potezi "Goal camp" Orasje, Dominkovic i Usanovic na sudu i ovaj trenutni Kriminalac Begic poznatiji kao Beg graditelj pokazuju svu raskos brige o BiH fudbalu. Do prije dvije godine smo imali ligu od 16 klubova a sedam stadiona u BiH ima reflektore. O terenima ne vrijedi trositi rijeci, trenutno dva vrhunska i dva prolazna, ostalo smece. Pravilo o strancima isto tako prije dvije godine doneseno da bar koliko toliko zastiti domace.

I to je sve "elitni" rang domaceg fudbala. Zamislite tek mudraci, u kakvim uslovima rade mlade nade.

Kada se pokrenete na reprezentativnim utakmicama sa bar kakvim transparentom podrske, a ne sto placate karte taman da vam lopovi kazu stoja, onda pamet prosipajte. Do tada, cesljajte ima li po Austriji i Danskoj kakav sin baustelca, "talenat" na kvadrat.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 19:47

Vucevich je napisao/la:slika
Da smo prošli dobro tad sa ovim, danas bi Pep Guardiola i mnogi drugi treneri implementirali ovu taktičku genijalnost. Rinus Michels i Johan Cruyff bi pali u zaborav...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 mar 2019, 19:51

Dokoljenko je napisao/la:Molio bih admine da nagrade ovu pamet dijaspore. Sta bi mi bez njih. Nogomet u BiH ce sada procvjetati jer su oni zakljucili da domace prvenstvo slabo izbacuje kvalitetne igrace.

Jos kada krenu savjeti, "kako se radi vani" i zaključci "nema dovoljno kvalitetne struke".

Ne shvataju ljudi da je liga ostavljena na milost i nemilost idiotima u savezu, koji ne rade ama bas nista da taj "bazen" eventualnih talenata iskoriste. Nista pod milim Bogom evo vec 24 godine od rata. Potezi "Goal camp" Orasje, Dominkovic i Usanovic na sudu i ovaj trenutni Kriminalac Begic poznatiji kao Beg graditelj pokazuju svu raskos brige o BiH fudbalu. Do prije dvije godine smo imali ligu od 16 klubova a sedam stadiona u BiH ima reflektore. O terenima ne vrijedi trositi rijeci, trenutno dva vrhunska i dva prolazna, ostalo smece. Pravilo o strancima isto tako prije dvije godine doneseno da bar koliko toliko zastiti domace.

I to je sve "elitni" rang domaceg fudbala. Zamislite tek mudraci, u kakvim uslovima rade mlade nade.

Kada se pokrenete na reprezentativnim utakmicama sa bar kakvim transparentom podrske, a ne sto placate karte taman da vam lopovi kazu stoja, onda pamet prosipajte. Do tada, cesljajte ima li po Austriji i Danskoj kakav sin baustelca, "talenat" na kvadrat.
au opet dijaspora i baustela kriva sto ste vi Fudbalske neznalice. Sto ne znate izbaciti igraca. Ti likovi na bausteli da se skupe prije bi izbacili igraca nego vi sto se brukate protiv atalanti, gladbacha, basela itd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 mar 2019, 19:56

Maestro je napisao/la:
Dokoljenko je napisao/la:Molio bih admine da nagrade ovu pamet dijaspore. Sta bi mi bez njih. Nogomet u BiH ce sada procvjetati jer su oni zakljucili da domace prvenstvo slabo izbacuje kvalitetne igrace.

au opet dijaspora i baustela kriva sto ste vi Fudbalske neznalice. Sto ne znate izbaciti igraca. Ti likovi na bausteli da se skupe prije bi izbacili igraca nego vi sto se brukate protiv atalanti, gladbacha, basela itd.
Pa ekspertu domaca skola je izbacila najboljeg igraca i strijelca u historiji reprezentacije..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 mar 2019, 19:56

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki otkrio je početni sastav za duel protiv Grčke.
"Iz taktičkih razloga smo odlučili promijeniti četiri igrača", rekao je Prosinečki i potom otkrio kako će izgledati sastav Zmajeva.

Na golu će biti Šehić, ispred njega u zadnjoj liniji su Bičakčić, Šunjić, Zukanović i Kolašinac.

U veznom redu su Bešić, Cimirot i Pjanić, po krilima Duljević i Višća, a napad predvodi Džeko.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 mar 2019, 19:56

Sutra nek Dzeko kaze VIVA Macedonia i napravice penal nad njim... :mrgreen:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 mar 2019, 19:57

Zasto je izdiktirao sastav ranije, ne kontam :crazy:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 mar 2019, 19:57

Evo ga,
"Igrat će Bičakčič, Šunjić, Zukanović i Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Duljević, Džeko i Višća", kazao je Robi
Znaci Bicakacic na desnom beku.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 25 mar 2019, 19:57

Znači Bičo će ipak igrati, ima smisla.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 mar 2019, 19:58

Osim13 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:slika
Da smo prošli dobro tad sa ovim, danas bi Pep Guardiola i mnogi drugi treneri implementirali ovu taktičku genijalnost. Rinus Michels i Johan Cruyff bi pali u zaborav...
:mrgreen:
nezaboravno .. nas trojica smo kad smo ušli na stadion i vidjeli sastav bili 1000% sigurni da su brazilci nešto debelo pobrkali :shock: :? :o
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 25 mar 2019, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 mar 2019, 19:59

Svidja mi se ovo. Fajterska ekipa, ne previse ofanzivna.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 mar 2019, 19:59

Krunic je po meni bolje odigrao ono sto je imao od Cimirota ali vjerovatno se boji da mu je malo previse ofanzivan.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 25 mar 2019, 19:59

Cimirot :roll:
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.