Razumijem šta želiš da kažeš ali nisu otjerani već su otišli jer nisu mogli dobiti dovoljno minuta. Naravno da ima tu grešaka, pogotovo Čataković (njega smo prodali). Dobili smo ove godine odlične mlade igrače, nadam se da će se praksa nastaviti.. slažem se za Hebibovića, on mi je prvi na tapeti.FrancescoTotti je napisao/la:Brate vapili smo za centarforom poslije Benke, igrao nam poluigrac Bekic a otjerani su Catakovic i Smajlagic... Heric otjeran. Bez obzira sto kako kazes 'nije za prvih 11' on ako ne bude igrao i Sabanovic ce otic. EKSTRA je sto smo dobili Kovacevica, Pidru, Mujakica, uvjerili se da ta djeca mogu bolje igrat od ovih poluigraca ali jos je to mali nivo razvoja igraca. Pogledajmo Dinamo sta radi sa omladincima, kako svaka generacija ima 4-5 vrhunskih igraca koji se forsiraju da igraju u prvih 11, jer ljudi znaju napravit igraca i izbrusit taj dijamant. A nama hebibovic koji cijeli zivot igra u bosni igra ispred sabanovica..MortemHz je napisao/la:Neće te niko napasti ali bi bilo lijepo da si upućen u tematiku. Ciljaš na Pidru i Šabanovića?
Pidro je standardan bio u svakoj utakmici dok se nije povrijedio, bukvalno. Kako očekuješ da igra povrijeđen, kojom magijom? Nije počeo posljednje dvije utakmice.
Šabanović je odigrao nekih 40% utakmica i tu se vidi da on nije za prve ekipe. Možemo ga voljeti ili ne voljeti ali to je tako. Ja svim srcem želim da on napreduje i da se razvija ali što se tiče njega to je odlična odluka.
Neće pustiti mladost da igra iako nam je 10 akademaca bilo na pripremama od mogućih 25 igrača? Neće pustiti mladost da igra a 4 akademca u prvih 11 + klupa?
BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kad pises o Pidru i Sabanovicu napisi i tko vam igra bekove u momcadi. Osim toga prodaja Sadikua, Catakovica, Herica i mnogih drugih prije nego sto su i okusili seniorski nogomet je za nevjerovat.MortemHz je napisao/la:Neće te niko napasti ali bi bilo lijepo da si upućen u tematiku. Ciljaš na Pidru i Šabanovića?
Pidro je standardan bio u svakoj utakmici dok se nije povrijedio, bukvalno. Kako očekuješ da igra povrijeđen, kojom magijom? Nije počeo posljednje dvije utakmice.
Šabanović je odigrao nekih 40% utakmica i tu se vidi da on nije za prve ekipe. Možemo ga voljeti ili ne voljeti ali to je tako. Ja svim srcem želim da on napreduje i da se razvija ali što se tiče njega to je odlična odluka.
Neće pustiti mladost da igra iako nam je 10 akademaca bilo na pripremama od mogućih 25 igrača? Neće pustiti mladost da igra a 4 akademca u prvih 11 + klupa?
Sadiku nije nista losiji bio od Celikovica a dok je jos igrao u vas znao sam mu sudbinu. Nemoguce je da vi godinama niste u stanju proizvesti reprezentativca i da tu niko nije kriv. Saltate 5 trenera ukrug i unistavate svoj klub i nacionalni nogomet. U svakom slucaju radite kako hocete ako mislite da je to ok. Samo moram reci da je sramota da zadnja 3 trenera Zrinjskog bi svaki bio bolji od svih vasih u zadnjih 10 godina izuzev Kodra. Uzimaju vam prvenstva sa vasim otpadom.
Aha, sutra sa zubalima izlaze na terenkolezeljovac je napisao/la:Imaju li zastite za zube?Raonffa je napisao/la:Maloprije sam na autoputu prošao pored autobusa sa grčkim igračima, yebo majku da Trump ide u Zenicu manju bi pratnju imao

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dubrovnik, bogami si totalno promasio. Prije bih rekao da uopste ne pratis BHPL, a kamo li Sarajevo. 5 igraca sarajeva ti je u U15, 4 igraca u U21 a koji kucaju na vrata A reprezentacije, a pogotovo trojac Kovacevic, Pidro i Mujakic.dubrovnik je napisao/la:Kad pises o Pidru i Sabanovicu napisi i tko vam igra bekove u momcadi. Osim toga prodaja Sadikua, Catakovica, Herica i mnogih drugih prije nego sto su i okusili seniorski nogomet je za nevjerovat.MortemHz je napisao/la:Neće te niko napasti ali bi bilo lijepo da si upućen u tematiku. Ciljaš na Pidru i Šabanovića?
Sadiku nije nista losiji bio od Celikovica a dok je jos igrao u vas znao sam mu sudbinu. Nemoguce je da vi godinama niste u stanju proizvesti reprezentativca i da tu niko nije kriv. Saltate 5 trenera ukrug i unistavate svoj klub i nacionalni nogomet. U svakom slucaju radite kako hocete ako mislite da je to ok. Samo moram reci da je sramota da zadnja 3 trenera Zrinjskog bi svaki bio bolji od svih vasih u zadnjih 10 godina izuzev Kodra. Uzimaju vam prvenstva sa vasim otpadom.
Trenutno niti jedan klub u drzavi ne radi kao Sarajevo, ali ni blizu. Eto nek sad uzme Zrinjski titulu sa otpadom iz Sarajeva. Hoce al' u qrcu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ok care, da ne krademo dalje temu.emir79 je napisao/la:Dubrovnik, bogami si totalno promasio. Prije bih rekao da uopste ne pratis BHPL, a kamo li Sarajevo. 5 igraca sarajeva ti je u U15, 4 igraca u U21 a koji kucaju na vrata A reprezentacije, a pogotovo trojac Kovacevic, Pidro i Mujakic.dubrovnik je napisao/la:Kad pises o Pidru i Sabanovicu napisi i tko vam igra bekove u momcadi. Osim toga prodaja Sadikua, Catakovica, Herica i mnogih drugih prije nego sto su i okusili seniorski nogomet je za nevjerovat.MortemHz je napisao/la:Neće te niko napasti ali bi bilo lijepo da si upućen u tematiku. Ciljaš na Pidru i Šabanovića?
Trenutno niti jedan klub u drzavi ne radi kao Sarajevo, ali ni blizu. Eto nek sad uzme Zrinjski titulu sa otpadom iz Sarajeva. Hoce al' u qrcu.
Klub kao Sarajevo koje je proizvodilo igracke velikane je meni parodija od nekadasnjeg velikana.
Bit cemo na forumu i vidjeti buducnost akademije sa Husrefom na klupi.Ako Mujakic uspije on je samo iznimka a ne pravilo. On i Kovacevic su igrom slucaja zaigrali a ne pamecu vaseg trenera.
Taj lik i likovi slicni njemu su grobari BiH nogometa. Njihova karijera je svjedok tome. Musemic je u stvari prototip loseg izbora i rezultata koji su u relaciji sa tim.
- Dokoljenko
- Kontakt:
Ja se sjecam nekih utakmica nacionalnog tima u kojem smo istracali sa vise od pola igraca koji su ponikli u FK Zeljeznicar.dubrovnik je napisao/la: Dok je ovakva situacija dijaspora je jedina nada.
Jedan od razloga zasto je manje igraca iz domacih timova lezi u tome da ce sansu prije dobiti neki "talenat" sa klupe iz prosjecnog tima Svedske lige, nego jedan od boljih iz Zelje ili Sarajeva.
Edit. Plus ovo napisano za Husrefa i njegov trenutni rad je takva glupa neistina da je apsurd o tome raspravljat. Covjek promovisao par djecaka za dvije godine i polako uvodi jos neke, lik hladno napise rak rana.
Mi smo Željini, Željo je naš!
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
- invincible1921
- Kontakt:
Normalno to je jedan od najvecih problema....najbolji primjer kodro. Momak iskljucivo radi imena i kluba je u rep...necemo se lagat.Dokoljenko je napisao/la:Ja se sjecam nekih utakmica nacionalnog tima u kojem smo istracali sa vise od pola igraca koji su ponikli u FK Zeljeznicar.dubrovnik je napisao/la: Dok je ovakva situacija dijaspora je jedina nada.
Jedan od razloga zasto je manje igraca iz domacih timova lezi u tome da ce sansu prije dobiti neki "talenat" sa klupe iz prosjecnog tima Svedske lige, nego jedan od boljih iz Zelje ili Sarajeva.
Edit. Plus ovo napisano za Husrefa i njegov trenutni rad je takva glupa neistina da je apsurd o tome raspravljat. Covjek promovisao par djecaka za dvije godine i polako uvodi jos neke, lik hladno napise rak rana.
@dubrovnik dzaba sve brate....prerijetka je situacija za srbe i hrvate. Mi mozemo dat njima sta hocemo oni ce ako mognu igrat za komsije. Opcenito odraz drustva. Ja sam sve nadao, al posljednjih par godina sam siguran....svaki srbin ili hrvat vise vole "maticu" nego BiH pa da ne znam kakva situacija bude. Njima je cast i ponos igrat za komsije....
=\_1921_/=
- kolezeljovac
- Kontakt:
Evo selektor Grcke najavljuje pobjedu i kao ici na ofanzivan nacin igranja sutra...
al u ku*cu.. Bit ce im formacija 5 4 1

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
DINAMO: Livakovic,Šunjić, Gojak,Moro,Oršić, Olmo su igraci koji su igrali i pobjedili Benficu u Zagrebu.Dokoljenko je napisao/la:Ja se sjecam nekih utakmica nacionalnog tima u kojem smo istracali sa vise od pola igraca koji su ponikli u FK Zeljeznicar.dubrovnik je napisao/la: Dok je ovakva situacija dijaspora je jedina nada.
Ti pricas o Kovacevicu koji je upao u tim kad mu je prethodnik pocastio tribinu sa lijepom gestom.
Igraci ponikli u FK Zeljeznicar od kojih su vecina 30 godisnjaci. Valjda je to argument da se sada dobro radi u Zeljeznicaru. Ako si i ti zadovoljan sve pet.
Nasu sredinu je protiv Armenaca igrao trio Besic, Pjanic i Krunic igraci koji nikad nisu zaigrali niti jednu utakmicu u PL-igaskom klubu. Zukanovic je Zeljov ali da li je i koliko utakmica odigrao u Zelju pojma nemam. Zakaric i nema sta radit u reprezentaciji. Gojak je vise Dinamov nego vas.
Ostade prica na Visci i Dzeksonu o kojem bi se takodjer dalo raspravljat. Da nadodam da je Zeljeznicar ipak nakon rata zadrzao nekakav kontinuitet proizvodnje igraca sto se u zadnje 3-4 godine podobro izbrisalo.
Optimistično, ja očekujem 8-1-1
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Kako uvijek Robijev sastav procuri dan pred utakmicu, Safetu nisu mogao vjerovati ni kad izađu zvanični sastavi, to najbolje znaju Meksikanci
Normalno da nisi mogao vjerovati u sastav kad vidis 3 lijeva beka i jednog stoperaDrape je napisao/la:Safetu nisu mogao vjerovati ni kad izađu zvanični sastavi, to najbolje znaju Meksikanci
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Rad sa mladim igračima je užasan u BiH, ako pogledaš recimo kako to rade države poput Mađarske, Slovačke i Srbije (Hrvatsku neću ni spominjati, jer je to svemirski brod za BiH), onda je to sramotno za BiH i bosanski fudbal. Mi smo trenutno gdje jesmo kao reprezentacija zbog raznih faktora koji su se poklopile i dijaspore a ne kao plod sistemskog rada. Da BiH može računati samo na proizvode BiHPL onda bi teško vidjeli turnira.
Od klubova iz BiHPL jedino Željo i Sarajevo mogu dobiti nekakvu prolaznu ocjenu, desi se da i Široki i Sloboda jednom u par godina izbace nekog igrača od kojeg će reprezentacija možda imati koristi (Lončar, Todorović) ali daleko je to od zadovoljavajućeg nivoa.
Ja sam 100% za to da se uvede U-21 ili B liga za klubove a također da klubovi mnogo porade na razvoj igrača za seniorski fudbal. Vidi se da u tome nemamo pojma time što smo sad tri godine za redom otišli na evropsko prvenstvo U-17 a svaki put su juniori teško podbacili, čak i ona 'zlatna' generacija sa Hadžićem i sl. koja je otišla po prvi put u historiji na U17 EP 2016 godine je dvije godine kasnije izgubila sve tri utakmice u elitnom krugu ako se dobro sjećam, pa onda opet ove godine juniori nisu ni došli do elitnog kruga jer su teško poraženi od Irske i Holandije i jedva se provukli protiv Farskih Ostrva.
Ne može biti u ligi koja je toliko užasna i nekvalitetna poput BiH Premijer Lige da mladi 'talenti' tek dobivaju priliku u seniorskoj konkurenciji sa nekih 20, 21 godina. Nema smisla. Klubovi, država i reprezentacija nemaju ništa od toga da neki 29-godišnji polovnjak igra ispred mladog talenta, a to je nažalost slučaj u 90% klubova BiHPL.
Od klubova iz BiHPL jedino Željo i Sarajevo mogu dobiti nekakvu prolaznu ocjenu, desi se da i Široki i Sloboda jednom u par godina izbace nekog igrača od kojeg će reprezentacija možda imati koristi (Lončar, Todorović) ali daleko je to od zadovoljavajućeg nivoa.
Ja sam 100% za to da se uvede U-21 ili B liga za klubove a također da klubovi mnogo porade na razvoj igrača za seniorski fudbal. Vidi se da u tome nemamo pojma time što smo sad tri godine za redom otišli na evropsko prvenstvo U-17 a svaki put su juniori teško podbacili, čak i ona 'zlatna' generacija sa Hadžićem i sl. koja je otišla po prvi put u historiji na U17 EP 2016 godine je dvije godine kasnije izgubila sve tri utakmice u elitnom krugu ako se dobro sjećam, pa onda opet ove godine juniori nisu ni došli do elitnog kruga jer su teško poraženi od Irske i Holandije i jedva se provukli protiv Farskih Ostrva.
Ne može biti u ligi koja je toliko užasna i nekvalitetna poput BiH Premijer Lige da mladi 'talenti' tek dobivaju priliku u seniorskoj konkurenciji sa nekih 20, 21 godina. Nema smisla. Klubovi, država i reprezentacija nemaju ništa od toga da neki 29-godišnji polovnjak igra ispred mladog talenta, a to je nažalost slučaj u 90% klubova BiHPL.
Pricao mi poznanik, koji je poceo trenirati u Zelji s generacijom Baljica, Marija Stanica, da je Starovlah (Nenad) jos tada na treninzima mjerio brzinu, ucinak, duele mladih igraca i zapisivao. Njemu poslije dva mjeseca prisao i diplomatski saopstio da potrazi neki drugi sport.
Nisam siguran da danas postoji takva selekcija kod mladih uzrasta.
Tada je kvalitet stvarao kvalitet, danas nekvalitet stvara nekvalitet.
Vec decenijama slusamo alibi price i argumentacije u odbrani domace lige, a za 20 godina smo proizveli 2-3 ozbiljna igraca.
I taj Dzeko je nasa sirovina, a ceski proizvod.
Ne shvatam da raja jos uvijek pokusava opravdati kult javasluka i nekvaliteta, koji nas je doveo medju najlosije lige u Europi.
Vec decenijama slusamo alibi price i argumentacije u odbrani domace lige, a za 20 godina smo proizveli 2-3 ozbiljna igraca.
Ne shvatam da raja jos uvijek pokusava opravdati kult javasluka i nekvaliteta, koji nas je doveo medju najlosije lige u Europi.
- ASD
- Kontakt:
Mjeri se to i dan danas, vise nego ikad, jer je brzina najvazniji segment u danasnjem sportu.DrFilgud je napisao/la:Pricao mi poznanik, koji je poceo trenirati u Zelji s generacijom Baljica, Marija Stanica, da je Starovlah (Nenad) jos tada na treninzima mjerio brzinu, ucinak, duele mladih igraca i zapisivao. Njemu poslije dva mjeseca prisao i diplomatski saopstio da potrazi neki drugi sport.
Samo je danas razlika sto svi moraju biti brzi, cak se i golmanu mjeri hendikep ako ne moze dovoljno brzo istrcati tj. ako nema dovoljan nivo eksplozivnosti. To nekad nije bilo tako.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 25 mar 2019, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
Kod nas? Ne bih rekao ili smo mi onda najsporiji narod na dunjaluku.ASD je napisao/la:Mjeri se to i dan danas, vise nego ikad, jer je brzina najvazniji segment u danasnjem sportu.DrFilgud je napisao/la:Pricao mi poznanik, koji je poceo trenirati u Zelji s generacijom Baljica, Marija Stanica, da je Starovlah (Nenad) jos tada na treninzima mjerio brzinu, ucinak, duele mladih igraca i zapisivao. Njemu poslije dva mjeseca prisao i diplomatski saopstio da potrazi neki drugi sport.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
To nepostojanje u21 lige, pored uzasnih terena na kojim se ne bi razvio igrac da je Messi licno je krivica saveza i nikog drugog.
Igraci u domacoj ligi nemaju osnovne uslove da igraju fudbal.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nama treba trenera, ljudi koji znaju kako se radi sa talentima. Stvoriti taj sistem i teren da bude dobar a tribine će doći rezultatom. Mora se raditi sa mladima, neće dovijeka biti igrača iz dijaspore, ako ne podignemo kvalitet lige na mnogo veći i repka će pasti na niske grane. Mora postojati neki kriterijum da neko može voditi neku ekipu a ne da vodi ko hoće i kako hoće. Pogotovo Sarajevo i Željo moraju biti strožiji po pitanju trenera, i sramota je da grad kao što je Zenica nema kvalitetan klub, Čelik je sve samo ne kvlaitetan klub.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ok, ali daj onda da usvojimo tu dijagnozu, da znamo u cemu je problem i da se pritišće da se to promijeni.FrancescoTotti je napisao/la:To nepostojanje u21 lige, pored uzasnih terena na kojim se ne bi razvio igrac da je Messi licno je krivica saveza i nikog drugog.
Ovako nas stalno filuju nekim kvazitalentima, pricaju o akademijama, modernim skolama, bla, bla, a rezultata ni na mapi.
Jos , kada nesto kazes protiv, raja skoci i pocne nabrajati koliko je akademaca u prvom timu, ali samo na papiru.
- ASD
- Kontakt:
Da, imamo dosta brzih igraca, koji su prirodno brzi. Ali nije problem u tome, problem jeste u brzini ali nema veze sa selekcijom, vise je sa nedovoljnom spremom igraca.DrFilgud je napisao/la:Kod nas? Ne bih rekao ili smo mi onda najsporiji narod na dunjaluku.ASD je napisao/la:Mjeri se to i dan danas, vise nego ikad, jer je brzina najvazniji segment u danasnjem sportu.DrFilgud je napisao/la:Pricao mi poznanik, koji je poceo trenirati u Zelji s generacijom Baljica, Marija Stanica, da je Starovlah (Nenad) jos tada na treninzima mjerio brzinu, ucinak, duele mladih igraca i zapisivao. Njemu poslije dva mjeseca prisao i diplomatski saopstio da potrazi neki drugi sport.
U21 liga bi bila skupa i besmislena kod nas, nama trebaju b ekipe koje ce igrati u nizim ligama kao sto je to slucaj u Hrvatskoj, ali i u Njemackoj ili Austriji.FrancescoTotti je napisao/la:To nepostojanje u21 lige, pored uzasnih terena na kojim se ne bi razvio igrac da je Messi licno je krivica saveza i nikog drugog.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, sagitarius i 25 gostiju.