BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 15:29

Ma bit ce igraca iz dijaspore, ali nece biti klasnih igraca jer bi se u tom slucaju moralo mnogo toga potrefiti da odbiju svoju zemlju pa da zaigraju za nas.
Kod Pjanica se potrefilo sto je njegova druga drzava veoma slabi Luksemburg.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 mar 2019, 15:30

Hvala Luksemburgu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 25 mar 2019, 15:37

ASD je napisao/la:Ma bit ce igraca iz dijaspore, ali nece biti klasnih igraca jer bi se u tom slucaju moralo mnogo toga potrefiti da odbiju svoju zemlju pa da zaigraju za nas.
Zaboravio si da ga je i Francuska lafo htjela... :D

Ali fakat vise tih igraca vece klase vise nema. Sve to sto obecava propadne ko zeton. Svi ovi sto su u "elitnim" klubovima kao onaj Suljic iz Chelsea, Burnic i BVB, pa onaj jedan sto je u Bayernu bio ili eto i Jakupovic na kraju krajeva.. sve propade... pa zar se ni jedan od njih 20 ne moze probit do prve ekipe?

Evo vidim da je i Eman Markovic koji je bio neki kao mega-talenat u norveskoj (sa 16. prikljucen prvoj ekipi Moldea) presao u PLBiH...pisi propalo... od ovih mladih u Liga 5 jedino Nermin Karic iz Genove bi trebao ja mislim ovu sezonu ili najkasnije sljedecu dobit priliku u prvoj ekipi Genove.
Zadnja izmjena: Amarinho, dana/u 25 mar 2019, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 15:41

Ja uvijek gledam pozitivno i mislim da imamo razloge da budemo pozitivni.
Iako su odlasci stvarno preveliki iz BiH i tu BiH dobija ogromnu stetu i evo konkretno po pitanju fudbala, sve je manje djece i samim tim manja baza iz koje bi mi dobili neke klasne igrace. Medjutim, s druge strane, uslovi su recimo puno bolji nego prije 10 ili 20 godina. Dosta tome su doprinijeli pomocni tereni sa vjestackom podlogom koji zadnjih godina nicu u BiH i na kojima mladi igraci treniraju.
Nikad nije bilo lakse da kao mladi talenat odes iz nekog manjeg mjesta u neko vece mjesto gdje ces imati solidne uslove.
Pogledajte koliko samo Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Zvijezda09 itd. imaju igraca sa strane.

Po meni licno, trenutno je mozda najveci problem nedostatak takmicenja ispod 12 godina i tu puno gubimo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 mar 2019, 15:43

Pa akademije većih klubova rade da iz kvantiteta dobiju kvalitet. Druga je stvar sto se mi nafuramo da kad neko bude u akademiji Chelsea pa mislimo da imamo novog klasnog igraca, a realnost je da je pitanje hoće li se to dijete uopšte najesti hljeba od fudbala.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 25 mar 2019, 15:45

ASD je napisao/la:Ja uvijek gledam pozitivno i mislim da imamo razloge da budemo pozitivni.
Iako su odlasci stvarno preveliki iz BiH i tu BiH dobija ogromnu stetu i evo konkretno po pitanju fudbala, sve je manje djece i samim tim manja baza iz koje bi mi dobili neke klasne igrace. Medjutim, s druge strane, uslovi su recimo puno bolji nego prije 10 ili 20 godina. Dosta tome su doprinijeli pomocni tereni sa vjestackom podlogom koji zadnjih godina nicu u BiH i na kojima mladi igraci treniraju.
Nikad nije bilo lakse da kao mladi talenat odes iz nekog manjeg mjesta u neko vece mjesto gdje ces imati solidne uslove.
Pogledajte koliko samo Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Zvijezda09 itd. imaju igraca sa strane.

Po meni licno, trenutno je mozda najveci problem nedostatak takmicenja ispod 12 godina i tu puno gubimo.
Kako pozitivan, na osnovu cega?

Pa Dzeko je tu mozda jos godinu, dvije. Haj nam jos izvadi Pjanica i mi smo u rangu Moldavije.

Potpisao bi da se pojavi neki mladji Medunjanin, to bi vec bilo dosta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 15:45

Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la:Ma bit ce igraca iz dijaspore, ali nece biti klasnih igraca jer bi se u tom slucaju moralo mnogo toga potrefiti da odbiju svoju zemlju pa da zaigraju za nas.
Zaboravio si da ga je i Francuska lafo htjela... :D

Ali fakat vise tih igraca vece klase vise nema. Sve to sto obecava propadne ko zeton. Svi ovi sto su u "elitnim" klubovima kao onaj Suljic iz Chelsea, Burnic i BVB, pa onaj jedan sto je u Bayernu bio ili eto i Jakupovic na kraju krajeva.. sve propade... pa zar se ni jedan od njih 20 ne moze probit do prve ekipe?

Evo vidim da je i Eman Markovic koji je bio neki kao mega-talenat u norveskoj (sa 16. prikljucen prvoj ekipi Moldea) presao u PLBiH...pisi propalo... od ovih mladih u Liga 5 jedino Nermin Karic iz Genove bi trebao ja mislim ovu sezonu ili najkasnije sljedecu dobit priliku u prvoj ekipi Genove.
Jako je tesko jer u tim omladinskim ekipama imas igrace iz citavog Svijeta. Imas jako puno crnaca koji su pogotovo u tim omladinskim uzrastima fizicki dominantniji od njih pa je jako tesko se probiti.

Eman je za sad slabo, mozda nadodje ali ni po cemu se ne izdvaja od ostalih nasih.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 mar 2019, 15:48

E pa zato nek nam budu uzori Dinamo i Hrvatska u tom smislu...
Ovo sto su komsije s Koseva uradile je upravo recept za tako nesto.. Sve ekipe trebaju da podignu standard u omladinskim pogonima, odnosno Akademijama...
Ne mozemo se vjecno nadati dijasporcima, pa nije 92'.
Kazem samo se ogledati na Dinamo.. Nek nam ekipe budu spremne da se djeca beru od 11 ili 12 godina, drugima se zahvalis ali niste za vise i onda sa tom djecom rad rad i rad. Naravno kvalitetno osoblje, pa da djeci das dobre uslove, putovanja i to sve u trosku akademije(kluba)... A ne kosto sad, prvo stele u klubovima, drugo masu talentovane djece ne mogu trenirati jer im mama i babo nisu u mogucnosti placati clanarinu od 50KM..
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 25 mar 2019, 15:54

ASD je napisao/la: Jako je tesko jer u tim omladinskim ekipama imas igrace iz citavog Svijeta. Imas jako puno crnaca koji su pogotovo u tim omladinskim uzrastima fizicki dominantniji od njih pa je jako tesko se probiti.

Eman je za sad slabo, mozda nadodje ali ni po cemu se ne izdvaja od ostalih nasih.
Ma dobro to, ali mi objasni logiku da se ti igraci potpuno izgube.

Po mojoj nekoj logici, ako sam igrao u Bayernu do U21, valjda ima za mene mjesta u Cvajti tamo neka solidna ekipa tipa St. Pauli, Bochum (kao Miske) tada bas.

A ne ko recimo taj Jelisic igrao je u Bayernu, eno ga sad u nekom Schweinfurtu igra. Pa onaj iz Schalkea (zaboravio sam mu ime) takodjer u 4. ili 5.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 mar 2019, 15:55

Ima dijaspore i bit će je, nažalost, jer ode pola države vani. Dakle bit će i igrača, i bez obzira na kvalitet sve se to moze pobrati da igraju za nas, ustvari vecina, samo da je rada i pameti u savezu, a nema ni jednog ni drugog.
Napraviš timove za skauting po regijama, državama, ligama i plaćas putovanja i smještaj da se ide pratiti utakmice. Npr pratiš nekog malca iz Malmoa dok ima 16god i razgovaraš s njim i roditeljima uzivo, i onda kad napuni 20god npr i zaigra za prvi tim gdje ga budu tražili neki veći klubovi lakše ćeš ga dobiti sebi. A ne da prve razgovore sa igračem obavljas kad krene puniti naslovnice u državi, a i po Europi.
I da postoji sistem gdje će se do u detalj znati za svaku državu u Europi gdje ima neki igrač koji ima ili moze dobiti naše papire, bilo da igra za A tim ili bilo koju mladju selekciju bilo kojeg ranga takmičenja te države. I onda na to radiš statistike, pratiš nastupe od čega povremeno uživo, svakih par mjeseci referises to sve našem selektoru reprezentacije tog uzrasta. Mislim tako se to radi, ili slično ovako, ali mi smo seljadija i divljaci i za nas je ovo nesto nedostižno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 15:58

kolezeljovac je napisao/la:E pa zato nek nam budu uzori Dinamo i Hrvatska u tom smislu...
Ovo sto su komsije s Koseva uradile je upravo recept za tako nesto.. Sve ekipe trebaju da podignu standard u omladinskim pogonima, odnosno Akademijama...
Ne mozemo se vjecno nadati dijasporcima, pa nije 92'.
Kazem samo se ogledati na Dinamo.. Nek nam ekipe budu spremne da se djeca beru od 11 ili 12 godina, drugima se zahvalis ali niste za vise i onda sa tom djecom rad rad i rad. Naravno kvalitetno osoblje, pa da djeci das dobre uslove, putovanja i to sve u trosku akademije(kluba)... A ne kosto sad, prvo stele u klubovima, drugo masu talentovane djece ne mogu trenirati jer im mama i babo nisu u mogucnosti placati clanarinu od 50KM..
Vec sam pisao kako sve velike ekipe pa eto i taj Dinamo i jos mnogi hrvatski imaju ekipe koji igraju razne lige vec od sedme godine.
To kod nas fali van Sarajeva.
Znaci, Dinamo ima u7 ekipu, kod nas u najvecem dijelu drzave je u13 selekcija najmladja, ovi mladji ispod 12 godina igraju turnire samo, a to je jako slabo.
To je po meni ogroman problem.
Sad recimo da neka akademija zeli pokupiti tog nekog igraca, dobije igraca koji nije okusio utakmica nikakvih.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 mar 2019, 15:58

U nasoj "zlatnoj" generaciji na SP u Brazilu, od prvih 11 igraca, 9.5 je bilo proizvod inostranstva.
Po tome smo jedinstveni.
Dijaspore ce biti, ali se ne treba u to uzdati, ne mozemo vjecno prositi po Njemackoj.
Ko zna , mozda se uvedu i neke restrikcije, pa cemo bukvalno biti u rangu Estonije
Licno ne vidim napredak po tim domacim omladinskim kategorijama. Vec bi se trebali pojaviti natprosjecno spremni i talentovani igraci, a nesto ih nema. Puno se prica o akademiji Sarajeva, a u samom Sarajevu nema dovoljno kvaliteta koji je prouzvod te akademije.
Vec je pomalo otuzno spominjati ovu dvojicu "megatalenata", koji nisu mogli da se nametnu u U19 portugalskog drugioligasa.

Nemojmo se zavaravati, jos uvijek smo daleko od iole ozbiljnog rada sa mladima.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 mar 2019, 16:02

Ja nesto kontam onaj mali Demirovic da bi mogao nesto u buducnosti bas dobro donjeti, jbg pred njim 15tak godina karijere.. A vec je u La Ligi...
I nikako mi ne ide u glavu, kako Đurića povrede ovako upropastise.. Kad se sjetim kad nam je donio pobjede protiv Kipra, Walesa, Japana... Tad se cinilo da imamo tog novog CF..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 16:09

Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la: Jako je tesko jer u tim omladinskim ekipama imas igrace iz citavog Svijeta. Imas jako puno crnaca koji su pogotovo u tim omladinskim uzrastima fizicki dominantniji od njih pa je jako tesko se probiti.

Ma dobro to, ali mi objasni logiku da se ti igraci potpuno izgube.

Po mojoj nekoj logici, ako sam igrao u Bayernu do U21, valjda ima za mene mjesta u Cvajti tamo neka solidna ekipa tipa St. Pauli, Bochum (kao Miske) tada bas.

A ne ko recimo taj Jelisic igrao je u Bayernu, eno ga sad u nekom Schweinfurtu igra. Pa onaj iz Schalkea (zaboravio sam mu ime) takodjer u 4. ili 5.
Navesti cu primjer Bayern b, oni svake godine dobijaju talente iz omladinskog pogona i kvantitet je stvarno veliki, a ne mogu svi igrati.
Ti ako recimo predjes u Bayern b i ne igras nikako (sto je i razumljivo jer je konkurencija stvarno velika) onda ces tesko napredovati u recimo neku 3.ligu.

Kod nas su stvarno prevelika ocekivanja od tih djecaka, mada je i razumljivo.
Cim je neko u bubam Schalke u19 on mora vrijediti, niko nije dzaba tu. Medjutim problem je sto on nije jedini talenat tu, ali ce ih se jako malo probiti do seniorskog nivoa.

Evo bas sad pravim jedan eksperiment, slucajno sam odabrao Schalke u19 i odbrao slucajno godinu 2013/2014.
Te godine su bili Ajdin Hrustic i Adis Omerbasic tu. Ali gledajuci sveukupno. Jedino Kehrer i Sane koji su vrhunski igraci bi imali mjesta kod nas u Reprezentaciji, ostali nemaju kvalitet.

Pazi Bayern u19 iste godine, samo Gaudino bi mogao igrati kod nas, ali ni on mozda nije nista znacajniji igrac nego neki nasi koji ni ne igraju kod nas, tipa Prcic.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 mar 2019, 16:16

ASD je napisao/la:
Navest cu primjer Bayern b, oni svake godine dobijaju talente iz omladinskog pogona i kvantitet je stvarno veliki, a ne mogu svi igrati.
Ti ako recimo predjes u Bayern b i ne igras nikako (sto je i razumljivo jer je konkurencija stvarno velika) onda ces tesko napredovati u recimo neku 3.ligu.

Kod nas su stvarno prevelika ocekivanja od tih djecaka, mada je i razumljivo.
Cim je neko u bubam Schalke u19 on mora vrijediti, niko nije dzaba tu. Medjutim problem je sto on nije jedini talenat tu, ali ce ih se jako malo probiti do seniorskog nivoa.

Evo bas sad pravim jedan eksperiment, slucajno sam odabrao Schalke u19 i odbrao slucajno godinu 2013/2014.
Te godine su bili Ajdin Hrustic i Adis Omerbasic tu. Ali gledajuci sveukupno. Jedino Kehrer i Sane koji su vrhunski igraci bi imali mjesta kod nas u Reprezentaciji, ostali nemaju kvalitet.

Pazi Bayern u19 iste godine, samo Gaudino bi mogao igrati kod nas, ali ni on mozda nije nista znacajniji igrac nego neki nasi koji ni ne igraju kod nas, tipa Prcic.
Ako pogledas koliko njemaca ima u tim mladim kategorijama, a 5% igraca dodje do profesionalnog fudbala,
onda je logicno ocekivati da sekvalitetan Bosanac pojavi svakih , lupam, 5-10 godina.
Hrvata i Srba ima puno vise u njemackim mladim kazegorijama, pa se jos rjedje nametnu u seniorima.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 25 mar 2019, 16:22

ASD je napisao/la: Vec sam pisao kako sve velike ekipe pa eto i taj Dinamo i jos mnogi hrvatski imaju ekipe koji igraju razne lige vec od sedme godine.
To kod nas fali van Sarajeva.
Znaci, Dinamo ima u7 ekipu, kod nas u najvecem dijelu drzave je u13 selekcija najmladja, ovi mladji ispod 12 godina igraju turnire samo, a to je jako slabo.
To je po meni ogroman problem.
Sad recimo da neka akademija zeli pokupiti tog nekog igraca, dobije igraca koji nije okusio utakmica nikakvih.
A u tim U13 (znam licno) igraju 90% djeca rekreativno od nekih hajmo reci "likova" koji imaju veze ili znaju nekog. Pa se to slika za Facebook i Instagram reda radi "vidi mali mi igra u Sarajevu"... ono pogledas Video a mali ne zna da trci.

Sto se tice nekih igraca U18,19,21 - tu nam po meni fali najvise zastupnik/menedzer/lobby neki. Kod nas je najjaci menedzer onaj Husaric a smjesan lik provaljuje se po FB-u mislim nidje veze. Dok Srbi recimo imaju nenormalni lobby, Ramadanija i kompaniju koji ce ti slozit anonimusa u prvu ekipu lupam- Fiorentine. O Hrvatima da ne pricam.

Kod nas Husaric slozi igraca u Maribor i kurchi se ko da ga je u Real Madrid odveo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 mar 2019, 16:26

Imas i kalesijskog Messija, koji trenutno igra za U19 Herthe, već ima 18 godina i otprilike je standardan i trebalo bi se ocekivati da vec polako pocinje sa seniorskim fudbalom, da li ce u Herthi dobiti sansu, pitanje je, ako ne ubiljezi par nastupa za prvi tim tesko je i ocekivati onda da ce ga neki bundesligas uzeti sebi, mozda neki iz druge lige kao sto je bio slucaj s Burnicrm. Po meni je i glupost sto su odabrali Herthu, npr. tada je bilo ponuda od Dinama, davali su njemu kao djecaku 800 eura dzeparca, placen smjestaj i jos ocu posao neki u Zagreb, ali stari hoce Berlin, vjerovatno zbog svojih koji su tamo stafionirani. :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 mar 2019, 16:51

Sheyi je napisao/la:Imas i kalesijskog Messija, koji trenutno igra za U19 Herthe, već ima 18 godina i otprilike je standardan i trebalo bi se ocekivati da vec polako pocinje sa seniorskim fudbalom, da li ce u Herthi dobiti sansu, pitanje je, ako ne ubiljezi par nastupa za prvi tim tesko je i ocekivati onda da ce ga neki bundesligas uzeti sebi, mozda neki iz druge lige kao sto je bio slucaj s Burnicrm. Po meni je i glupost sto su odabrali Herthu, npr. tada je bilo ponuda od Dinama, davali su njemu kao djecaku 800 eura dzeparca, placen smjestaj i jos ocu posao neki u Zagreb, ali stari hoce Berlin, vjerovatno zbog svojih koji su tamo stafionirani. :D
Gledao ga ja par puta. Tehnicki bas djeluje jako spram vrsnjaka ali se vidi da bas ne voli trcati i ulagati neki trud.
Cesto dobije cast da ima kapitensku ili da puca penal, ali cesto ima cast da sjedi na klupi veci dio utakmice kao zadnja dva meca u LP.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 mar 2019, 16:58

Maloprije sam na autoputu prošao pored autobusa sa grčkim igračima, yebo majku da Trump ide u Zenicu manju bi pratnju imao :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 mar 2019, 17:01

Raonffa je napisao/la:Maloprije sam na autoputu prošao pored autobusa sa grčkim igračima, yebo majku da Trump ide u Zenicu manju bi pratnju imao :mrgreen:
Imaju li zastite za zube? :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 14 gostiju.