Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Pasha
Moderator
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Pasha » 07 mar 2019, 14:19

Nije neka utjeha, al' sta mislite, ima li sanse, osvojiti ROY G-lige?
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 mar 2019, 18:48

Pasha je napisao/la:Nije neka utjeha, al' sta mislite, ima li sanse, osvojiti ROY G-lige?
Vjerovatno ce ga osvojiti.U predhodnih 5 godina su svi pobjednici postali solidni NBA igraci tako da to je potencijalno jako dobra utjeha
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 07 mar 2019, 19:00

Kad sam kazao "nije neka utjeha", to se odnosilo na ocekivanja da ce puno vise provoditi vremena u NBA ligi, a ne u G.

Da, postali su, ali i to je daleko od onoga sto se ovdje ocekivalo da ce Musa postati...

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 07 mar 2019, 19:19

Pasha je napisao/la:Kad sam kazao "nije neka utjeha", to se odnosilo na ocekivanja da ce puno vise provoditi vremena u NBA ligi, a ne u G.

Da, postali su, ali i to je daleko od onoga sto se ovdje ocekivalo da ce Musa postati...
Ma ništa od tog. Nema za njeg' mjesta ni u Euroligi. :cry:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 07 mar 2019, 19:20

Ja ocekujem da ce ili osvojiti ROY ili biti visoko u poretku.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 mar 2019, 20:36

Trenutno igra, ima tekma na facebook stranici njihovoj
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 mar 2019, 20:55

2-6 sa linije slobodnih bacanja.
Nekako mi djeluje da je promjenio izbačaj sa linije.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 mar 2019, 21:51

The @BrooklynNets have recalled Dzanan Musa from the Long Island Nets ahead of tonight's game vs. Detroit at Barclays Center.
Mogao bi veceras dobit sansu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 mar 2019, 22:57

ne tako davno, brooklyn netsi bili su u ponoru i nije se naziralo svjetlo na kraju tunela, a sve to zahvaljujuci glupom generalnom menadzeru billyju kingu koji je bostonu trejdovao pickove sa tri drafta za garnetta, piercea i terryja, dali su i pick atlanti za joe johnsona (mozda je i vlasnik mikhail prokhorov zahtjevao blockbuster move iz marketinskih razloga, obzirom da su tek dosli u brooklyn i s te strane, to je bio vrhunski potez, ipak je rijec o visestrukim all-star igracima i buducim hall of fame-erima, a mozda je i sam vjerovao da ta ekipa moze osvojit titulu... to bi i bila stasna ekipa, al u nekim drugim vremenima, ipak su tada garnett, pierce i johnson bili "washed out" igraci, najbolje godine i sezone iza njih, jedino je deron williams bio u prime-u, no on je odustao od te ekipe, a bili su tu i kirilenko, livingston, brook lopez)... upravo zahvaljujuci ovim trejdovima, mikhail prokhorov drzi rekord kad je u pitanju luxury tax

ovo sam napisao da bih situaciju u vezi dzanana muse stavio u perspektivu, jer zahvaljujuci generalnom menadzeru seanu marksu i treneru kennyju atkinsonu, brooklyn netsi ugledali su svjetlo na kraju tunela... sean marks je napravio niz dobrih poteza, a neki od onih kljucnih su:

la lakersima je trejdovao brook lopeza i prava na kyle kuzmu za dangello russella (bio je 2 pick) i timofey mozgova (uzasan ugovor) i u to vrijeme je generalno misljenje bilo da su la lakersi bolje prosli, medjutim, posmatrajuci iz ove perspektive, brooklyn netsi su bolje prosli

indiana pacersima trejdovao je thaddeus younga za prava na caris leverta, te je iskopao spencer dinwiddieja iz "g league" koju dzanan musa upravo guli, te je draftovao jarrett allena (22 pick)... to su glavni igraci brooklyn netsa, a svi su mladi (russell 23, allen 20, levert 24, dinwiddie 25, a ovog ljeta mogu sebi priustit i jednog max free agenta), a kljucan faktor u razvoju tih igraca je upravo kenny atkinson

dakle, poenta price je sljedeca: zahvaljujuci ne tako davnoj proslosti, brooklyn netsi sigurno se nece odreci niti jednog picka tek tako, niti jednog igraca tek tako, svi oni koji nesto vrijede, dobice sansu da pokazu sta znaju... npr theo pinson koji nije draftovan, bio je u long island netsima, tamo se pokazao, dobio je par puta priliku u brooklynu, solidno se pokazao i moguce je da ce dobit ugovor od brooklyna

sto se tice dzanana, vrijeme radi za njega, misljenja sam da ne bi bio problem i da sljedece sezone ne dobije neku minutazu... neka strpljivo radi na jacanju svog tijela, dodavanju kilaze, misicne mase, neka radi na svojoj igri, a prilika ce sigurno doci (hvalili su ga i sean marks i kenny atkinson), no trenutno u ovoj situaciji je tesko dobit minutazu, jer na njegovim pozicijama je velika konkurencija u vidu leverta, dinwiddieja, joe allena, crabbea, a kao da to nije dovoljno, u borbi su za playoff, cak i ranije u sezoni bilo je jasno da nisu losi i da je situacija u istocnoj konferenciji takva da se mogu potuci za playoff

ja sam pisao da su brooklyn i atlanta najbolje opcije, jer su to ekipe u rebuildingu, a to ide s njegovim godinama, no jbg, ko je mogao ocekivat da ce ovi mladi igraci ovako naglo napredovat i da ce brooklyn postat playoff ekipa... uglavnom, brooklynu istice dosta ugovora ovog ljeta, vidjecemo sta ce napravit, jer se tu mogu otvorit neke minute za dzanana... pitam se hocel pokusat trejdovat crabbea

uglavnom, ostajem pri tome da je brooklyn uz atlantu bio najbolja opcija, dobro mjesto za razvoj... dakle, jos jednom cu ponovit, sean marks i kenny atkinson sigurno se nece odreci dzanana muse prije nego sto dobije sansu da pokaze sta zna, a ukoliko se nekim cudom upravo to desi, to ce znacit samo jedno: trenutno nije dovoljno dobar za nba!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 12 mar 2019, 05:53

Dzanan jednostavno nije imao srece ove godine, povrede su ga sjebale u kljucnim trenucima. Jer siguran sam da Kurucs nije bolji igrac od njega al evo vcrs je dobio 20min. Potrefilo mu se da u pogresnim momentima nije mogao igrati i od tada ne moze nikako da upadne u rotaciju pa makar i sa 6-7min po utakmici. Ostaje nam samo nada da ce se preko ljeta pokazati i izboriti svoje minute.
🔵⚪

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 mar 2019, 00:37

Odličan večeras

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 mar 2019, 00:52

Prvo poluvrijeme 18pts, 5rbs i 4ass.
Mogao još 3-4ass imati da su saigrači polaganja pohađali.

Kaže komentator kako mu nije jasno, zašto ga Brooklyn ne zove u ekipu.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 mar 2019, 02:10

U zadnjoj cetvrtini chokirao... No dobra partija
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 mar 2019, 02:14

Cjelokupna partija je odlicna, ali na kraju je imao par air ballova i bas losih odluka u napadu. Cini mi se da je trica u jednom momentu bila na 5/8, a na kraju je zavrsio sa 5/10, sto je takodjer odlican procenat. Bar meni djeluje da je sut s distance poprilicno unaprijedio.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 mar 2019, 02:16

50% šuta iz igre, 34 poena (trica 5/10), šest skokova, sedam asistencija, dobra partija :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 mar 2019, 02:16

_dreamer_ je napisao/la:U zadnjoj cetvrtini chokirao... No dobra partija
Istina, ali je uzimao šuteve na isteku vremena. Dva faula u napadu mu svirali gdje je jednom imao 2+1 a drugi na sutu za 3pts. Mogao je do 40pts ali i ovako je dobar bio. 34pts 7ass i 6rbs

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 17 mar 2019, 23:19

Musa opet dobar, samo neka ovako nastavi do kraja sezone!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 18 mar 2019, 08:57

Vrebac je napisao/la:Musa opet dobar, samo neka ovako nastavi do kraja sezone!
+/- = 2, mora bolje
🔵⚪

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 mar 2019, 09:51

slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2019, 08:24

Sut iz igre 11/21, za tri 3/7, a s linije slobodnih bacanja 1/3. Djeluje da je promijenio izbacaj sa slobodnih i to je mozda razlog sto su procenti opali.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, legendarnadruga i 27 gostiju.