Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GOAT
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la GOAT » 22 mar 2019, 21:47

a odakle vam to da te radnice imaju samo 500km platu?Sigurno imaju 700-750km plus jelo.
23

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 mar 2019, 21:47

Historija nije nista laksa od programiranja :facepalm: moj kenjac ti si fakat prava kanta
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 mar 2019, 21:48

Treba je pljunuti, pogotovo na svaki važniji dan.

Ali nemamo mi vremena za nešto više od palmuđenja po internetu.

Neću glasati za idealistu, jer neće pobijediti. Više ljudi pametnog političara podržava, a ne glasa od ovih što glasaju za njega.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 mar 2019, 21:49

harden je napisao/la:
ASD je napisao/la:
harden je napisao/la:Pa nije lik rekao da napuste direktorsko mjesto u BHT nego pekaru, takav posao mozes naci za 15min.
Otkud znas kakve uslove ima tu i kako je tretiraju tu, da li se navikla tu i ne zeli mijenjati za neko mjesto, da li ima dobre odnose s drugim radnicima i da li bi joj bilo gore ako promijeni mjesto?

Nevjerovatno mi je da napadate ove sto rade za 500 maraka, a ovi sto obrcu milione u saradnji sa cetnicima niko ne optuzuje.
Sigurno joj je Dzennet tu gdje radi a u drugoj pekari ne valja qrcu. Et, pozdrav.
Opce je poznata cinjenica da ce te najvise tvoj izrabljivat, gdje god da si. Velika je vjerovatnoca da im je bolje kod cetnika nego sto bi bilo u Raveni, Aspeku il nekoj random pekari kod prosjecnog sipca.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 mar 2019, 21:49

Unofficialpage je napisao/la:Daleko od istine, svaka nauka u kojoj dugo radiš ne bude teška bolje rećeno uhodaš se. Programiranje je itekako teško, historija je lakša od programiranja.
Zavisi za koga, za onoga ko je kroz matematiku razvio analitiku i da apstrahira za njeg je programiranje lakše. Zato ljudi i idu tamo za šta misle da su sposobni.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 mar 2019, 21:51

Kako smo mi glup narod u pm. Sve mi vidimo kad su drugi u pitanju....
® GONGASHI POWERHOUSE ®

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 22 mar 2019, 21:53

sljivo je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Daleko od istine, svaka nauka u kojoj dugo radiš ne bude teška bolje rećeno uhodaš se. Programiranje je itekako teško, historija je lakša od programiranja.
Zavisi za koga, za onoga ko je kroz matematiku razvio analitiku i da apstrahira za njeg je programiranje lakše. Zato ljudi i idu tamo za šta misle da su sposobni.
100% sad kreno da napisem.
23

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 mar 2019, 21:56

cala je napisao/la: Opce je poznata cinjenica da ce te najvise tvoj izrabljivat, gdje god da si. Velika je vjerovatnoca da im je bolje kod cetnika nego sto bi bilo u Raveni, Aspeku il nekoj random pekari kod prosjecnog sipca.
Necu da ulazim u to kakva je situacija po pekarama i kakva je kod nje situacija jer nisam upucen kao niko ovdje jer ne znamo zenu.
Ali imamo primjer da su bolji uslovi za radnike u Merkatoru nego u Bingu i sad bi oni trebali zbog nekih razloga koji nemaju nikakvih dodira s njima nego je to stvar politike napustiti Merkator i preci u Bingo.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 22 mar 2019, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 mar 2019, 21:57

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 22 mar 2019, 22:00

Unofficialpage je napisao/la:
Kanye je napisao/la:Programiranje nije uopste teska stvar samo treba na vrijeme prepoznati da ce ti omoguciti lakse zaposlenje i bolja primanja, nego recimo historija koja nije nista laksa, al sigurno neces lako do zaposlenja i dobrih primanja.
Daleko od istine, svaka nauka u kojoj dugo radiš ne bude teška bolje rećeno uhodaš se. Programiranje je itekako teško, historija je lakša od programiranja.
Zavisi od osobe do osobe. Ja bih lakse naucio 2 programska jezika nego 2 staroegipatske dinastije. Sve je tesko ako zelis biti dobar u necemu.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 mar 2019, 22:07

Tih ljudi što im nije teško je vrlo mali broj. Programiranje je teško jer to nije samo programski jezik već logika, zapažanje... I programiranje nije samo matematika. A pogotovo da je na nivou historije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 mar 2019, 22:08

Historija je nenadjebivo tezak smjer. Strasno masovno gradivo koje ne mozes upiti bubanjem, ako zelis bilo kakvu podlogu. Otprilike nekih 30 predmeta i 95 % je pismeni pa usmeni.

Politicke prilike moras shvatati u detalje a sociologiju primjenivati u masi situacija.

Primjer ispita - razgovor sa doktorom date oblasti, vecinom. Masa potpitanja, povezivanje dogadjaja koji imaju i minimum dodirnih tacaka..

Samo za diplomski moras obraditi preko 10 knjiga te masu rasprava i clanaka.

Druga stvar sto taj pravac i generalno prosvjeta ne nudi vise od cca 1100 KM sto je i plafon pomenutog zvanja. Da bi upao na punu normu trebas cesto uci u mutne vode jer bodovanje prilikom konkursa je sve samo ne pravicno.

Istoricar iz BiH je 2x potkovaniji od onog iz EU, samo razlika sto ovi sa zapada imaju vise prakse te sto bolje filtriraju neke stvari iako u sustini tu nema nebitnog stiva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 22 mar 2019, 22:21

Hendo je napisao/la:Treba govoriti našoj omladini da je Manja komunista, Titabija.
Tanka je nit izmešu titabije i četnika.
hajde ti bi bio gori od popa Djujica da dobijes priliku
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 22 mar 2019, 22:22

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 22 mar 2019, 22:26

Moggi je napisao/la:
harden je napisao/la:
Moggi je napisao/la:najjaci su mi ljudi koji svjesno upisu nesto sto znaju da nece nikad nac posla i onda pljuju drzavu
Filozofski :rol:
da, jaran iso na bosanski i prebaci se na engleski reko odlican napredak, iz necu nac poso nikad do mozda cu nac nekad ali ne u skoli kao takvoj , makar ce mu sve povezano sa engleskim bit u struci ajd..

sto se filozofskog tice jedino je umene njemacki dobra investicija, ne radi bukvalno samo ko nece, skoro pricam sa direktoricom jednog kursa trazila ljude na birovu jer ne moze vise nafatat studenata da rade, ima troje ljudi na birou koje je zvala i odbili je svi jer nisu zainteresovani da predaju vec rade nesto drugo neprijavljeni garant :urnebes:

cak i u njemackoj je deficitarno zanimanje :mrgreen: a sad dokad ce trajat ,vidjet cemo
ko je u svom polju sposoban a nije završio palamuđenje fakultet sigurno ne predaje u školi

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 22 mar 2019, 22:28

Asteriks je napisao/la:Historija je nenadjebivo tezak smjer. Strasno masovno gradivo koje ne mozes upiti bubanjem, ako zelis bilo kakvu podlogu.

Politicke prilike moras shvatati u detalje a sociologiju primjenivati u masi situacija.
:rol:

Recite mi da je ovo sarkazam.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 22 mar 2019, 22:31

Justin je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Historija je nenadjebivo tezak smjer. Strasno masovno gradivo koje ne mozes upiti bubanjem, ako zelis bilo kakvu podlogu.

:rol:

Recite mi da je ovo sarkazam.
pih sve je to pusi smouk za Nacrtnu kod Bajraktarevića ili Statiku kod Zekana

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 mar 2019, 22:33

Ne, a takvo nesto iskusis tek kada odrzis zvanicni cas u srednjoj skoli. Igrom slucaja neki klinac te pita par stvari koje nemas po planu i programu kao ni u nekakvim izvorima.

Primjer za jedan predmet na prvoj godini - Opca historija starog vijeka znaci period od zacetka Mezopotamije do pada ZRC 476. Par biblija, grubo receno.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 22 mar 2019, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 22 mar 2019, 22:33

redbull93 je napisao/la:Gledaj ovog giganta :urnebes:

http://tv1.ba/istaknuto/video-sarajlija ... -li-posla/
:lol: :lol:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 22 mar 2019, 22:35

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 6 gostiju.