FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 21 mar 2019, 09:42

Mocan je de light, no po meni njegov dolazak ima smisla jedino ako prodaju umtitija, pike ce jos 2-3 godine biti sigurno standardan, a da toliko de light ceka previse je

Jovic moze biti opcija tek ako se ispucaju sve mogucnosti s grizmanom, mnogo vremena i godina je potrebno jovicu da dostigne grizmanov nivo, ako ga ikad i dostigne, a prelazak u barcu bi mu bio mozda sad i preveuik zalogaj, za njegovu karijeru zdravije bi bilo da predju u dortmud, liverpool ili takve klubove gdje je pritisak manji nego u barci koja je pojela dosta ovakvih talenata ko jovic, jest talent, no za barcu moras biti bas supertalent i jak s mozgom da ne bi izgorio

S druge strane grizman je zicer, dobijas top klasu odmah i sada i nema cekanja i brige kako ce se pokazati, hoce li ga pritisak pojesti, kako ce se uklopiti i sl, imas top klasu za narednih 4-5 godina i to je to, zicer, slicno kao vilja kad je dosao, jedino povreda neka teska ga moze zahebati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 21 mar 2019, 10:13

Romariooo je napisao/la:Mocan je de light, no po meni njegov dolazak ima smisla jedino ako prodaju umtitija, pike ce jos 2-3 godine biti sigurno standardan, a da toliko de light ceka previse je

Jovic moze biti opcija tek ako se ispucaju sve mogucnosti s grizmanom, mnogo vremena i godina je potrebno jovicu da dostigne grizmanov nivo, ako ga ikad i dostigne, a prelazak u barcu bi mu bio mozda sad i preveuik zalogaj, za njegovu karijeru zdravije bi bilo da predju u dortmud, liverpool ili takve klubove gdje je pritisak manji nego u barci koja je pojela dosta ovakvih talenata ko jovic, jest talent, no za barcu moras biti bas supertalent i jak s mozgom da ne bi izgorio

S druge strane grizman je zicer, dobijas top klasu odmah i sada i nema cekanja i brige kako ce se pokazati, hoce li ga pritisak pojesti, kako ce se uklopiti i sl, imas top klasu za narednih 4-5 godina i to je to, zicer, slicno kao vilja kad je dosao, jedino povreda neka teska ga moze zahebati
Ma Umtiti je vrhunski igrač, al' ako on već u ovim godinama ima hronične probleme sa koljenima, nema od tog ništa. Po tome bolje ispadne prodati ga sad za neke dobre pare, imamo ovamo Lengleta, i dovesti De Lichta i super sve.
Što se napadača tiče, ko god da dođe, Suarez će i dalje igrati, znači Dembele će biti taj koji će najebati, osim ako se ne desi neka promjena formacije, što čisto sumnjam. Ako planiraju da Suarez igra stalno i sljedeću sezonu, bolje nikog i ne dovoditi, ili dovesti nekog jeftinijeg napadača.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 mar 2019, 10:45

Umtiti je jako dobar, ali zamjenjiv igrac, sto vidimo ove sezone.
Ako se njegova ova ozlijeda pokaze hronicnom i ako ima 2% sanse da ce slijedece godine biti slicno kao i ove, onda ga se rijesiti vec na ljeto.
Drugi nacin da De Licht dodje, ne postoji.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 21 mar 2019, 11:01

Evander je napisao/la:Umtiti je jako dobar, ali zamjenjiv igrac, sto vidimo ove sezone.
Ako se njegova ova ozlijeda pokaze hronicnom i ako ima 2% sanse da ce slijedece godine biti slicno kao i ove, onda ga se rijesiti vec na ljeto.
Čitao sam negdje, ne mogu se tačno sjetiti gdje, neki sportski doktor je baš komentarisao tu ozljedu, inače je specifična za igrače starije dobi. Eh sad, ako on u ovim godinama već vuče te probleme, za par godina može biti samo gore. I kao što si rekao, Lenglet ga je i više nego zamijenio, mislim da se niko nije nadao da će momak biti ovako konstantan. Jednostavno, ne mogu se sjetiti nekog njegovog većeg kiksa, otkako dobija šansu, borben je, dobar u skoku i pozicioniranju, ma skoro pa kompletan štoper po meni.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2019, 11:05

Umtiti je itekako zamjenjiv. Na svoj najbolji dan je jedan od najboljih na svijetu, ali nije to ni blizu toliko često da bi bio nezamjenjiv. Pogotovo ne ako govorimo o nekome ko ima više potencijala nego on, poput De Ligta.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 mar 2019, 11:08

"Cadena COPE" tvrdi da Leo Messi vuče povrede prepone i donjeg dijela abdomena još od januara ove godine! Navodno ga to ne spriječava da igra utakmice, ali mu često izaziva bol i nelagodu koji ga ometaju i usporavaju, kako na treninzima, tako i na mečevima. Upravo zbog toga se može nerijetko vidjeti kako se Messi drži za desnu preponu tokom utakmica, ili na fotografijama s treninga Barcelone.

Leu u prilog ne ide ni gust raspored koji ga čeka s Barçom u narednom periodu...
27.10.2020

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 mar 2019, 11:46

Tesnjak1991 je napisao/la:
Evander je napisao/la:Umtiti je jako dobar, ali zamjenjiv igrac, sto vidimo ove sezone.
Čitao sam negdje, ne mogu se tačno sjetiti gdje, neki sportski doktor je baš komentarisao tu ozljedu, inače je specifična za igrače starije dobi. Eh sad, ako on u ovim godinama već vuče te probleme, za par godina može biti samo gore. I kao što si rekao, Lenglet ga je i više nego zamijenio, mislim da se niko nije nadao da će momak biti ovako konstantan. Jednostavno, ne mogu se sjetiti nekog njegovog većeg kiksa, otkako dobija šansu, borben je, dobar u skoku i pozicioniranju, ma skoro pa kompletan štoper po meni.
Crveni protiv Girone :think:

Ne bih se baš složio da je Umtiti itekako zamjenjiv i da se njegov izostanak nije osjetio. Odbrana je bila više ranjiva nego prošle sezone, primilo se već sada više golova nego prošle sezone.
Lenglet je OK pojačanje, nije Umtiti, ali ga je prilično dobro zamijenio, ipak je teško u potpunosti zamijeniti ponajboljeg stopera svijeta. Više je Pique bio kritičan već dio sezone, ali se popravio u zadnje vrijeme.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 mar 2019, 11:53

Pa u pocetku smo primali golove kao na traci, sada je to vec popravljeno.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 mar 2019, 11:54

De Light ispred Umtitija uvijek .

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 mar 2019, 12:05

Uh, ne znam što reći.
Gledajući samo zadnjih 25 godina Barcelone i strašni niz vrhunskih igrača na tako značajnom mjestu u ekipi i titule, koje su ti isti igrači donosili svojim klubovima i reprezentacijama ( Romario, Stoichkov, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Ibrahimović, Eto'o, Villa, Suarez ) i sad Jović treba da uskoči u te "cipele", uh, ne znam ? Da nisu malo prevelike za njega?
Priznam, nisam ga nikad odgledao niti jednu cijelu utakmicu, neke golove sam vidio, možda je zaista klasa, koja može igrati u Barci, ali.........ipak mislim, da bi se trebao još koju sezonu pokazati i dokazati. Na osnovu jedne, hmmmm, teško za reći, možda griješim.
Drugo, Balkanac na tako osjetljivom mjestu, pa koji je to još sa Balkana igrao u takvoj ekipi na takvom mjestu, da donosi prevagu, razliku, golove, titule? Savičević, možda u ondašnjem Milanu, al' Dejo je bio svjetska klasa još u CZ, hmmmm, zaista, teško za prognozirati.
Još jednom gledam sva ova prezimena, gore pobrojana........., bilo je dosta takvih igrača sa Balkana, koji su u jednoj sezoni zasijali, ali koji nisu imali tu moć ponavaljanja iz godine u godinu iz raznoraznih razloga i onda ih nije bilo nigdje nekoliko sezona, pa onda opet poneki ponegdje bljesne (Jelavić, Klasnić, Ljajić, Ibišević, Jovetić, Petrić, Perišić, Meho Kodro, Pandev, Jestrović, Savo Milošević, Lazar Marković, itd, itd......)
Radije bi se odlučio za Griezmana, mada mi se prošle godine izuzetno zamjerio sa onim video performansom, u kojem je na neki način posramio Barcelonu. S druge strane, to jeste igrač koji radi i donosi razliku, te titule, praktično sam drži Ateltico u igri, svjetski je prvak sa Francuskom, već u Real Sociedad-u je pokazivao klasu, nešto slično kao Jović u Eintrachtu, ali je Griezman ipak imao tu "usputnu" stanicu u Madridu, gdje je pokazao svoju raskoš. Minus je što je stariji od momka iz Bijeljine (žao mi je što ne igra za BiH, al' to je već neki drugi problem), što je skuplji, no, kad bi se mene pitalo između te dvije opcije, ja sam za Francuza. Možda je rješenje u trećim varijantama, meni se izuzetno dopada Wiliams iz Athletic Bilbao, no i njega kad dam u kontekst prije pomenutih zvijezda, uffff.......teško, zaista teško. Tješi me jedno, Eto'o je bio relativno nedokazan u velikom klubu, pa je u Barceloni razvalio, tako da............... Inaki maybe. Brz, dribler, skok igra, lijeva, desna noga bez problema, dovoljno drzak, sa određenom visokom dozom imaginacije u igri. Čudi me, da Barca opet ne potraži kakvog novog Brazilca (Rodrygo, al' je navodno već kaparisan od Reala, Everton iz Gremia, Richarlison iz Evertona).

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 mar 2019, 12:15

Ma trpaju svi po Bundesligi, i Paco i Batchuayi je trpao.
Jovic kao prvi napadac Barcelone nikako. Pa nece valjda Messi trositi posljednje godine karijere sa Jovicem u napadu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 21 mar 2019, 12:25

Fudbal je napisao/la:Pa nece Jovic odmah doci i uskociti u prvu postavu taman godinu dana nek se prilagodjava i od ljeta 2020 nek preuzme ulogu prvog napadaca.
:clap:

Nevjerovatno koliko ljudi ovdje može razmišljati samo u kontekstu ekstrema.

Samo da ne dobije Paco tretman od trenera a ne bi trebao. Ovdje se se.re po Pacu a momak sasvim solidno odigrao sto je odigrao. Stavi Suareza ili bilo kojeg napadaca da igra jednom u dva mjeseca pa cemo vidjet statistiku i doprinos igri.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2019, 12:40

https://sportsport.ba/fudbal/iznenadenj ... cem/311034

Sad neki novi momenti. Kad batale i Jovića i Griezmanna, pa kupe Silvu :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2019, 12:55

jasmin10 je napisao/la:De Light ispred Umtitija uvijek .
Glupost. De Ligt je potencijal, ali da odigra svaku dobro, odigra qrac, dovoljno je pogledat ponekad utakmice Ajaxa u prvenstvu. Svakako da može postat jedan od boljih stopera na svijetu, ali Umtiti je bio možda i najbolji stoper svijeta uz Varanea prošle sezone, osvojio SP... da ne nabrajam. On je bio stub obrane pored klimavog Piquea.

Barcelona je prošle sezone u ligi primila 29 golova, sada nakon 28 kola već primila 27 golova. Mogu se mitovi pisat kako god, ali obrana nije ista i jasan je razlog zašto. Umtiti zdrav je najbolji stoper ekipe i to klasa iznad svih.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 mar 2019, 13:03

Rodju je napisao/la:...bilo je dosta takvih igrača sa Balkana, koji su u jednoj sezoni zasijali, ali koji nisu imali tu moć ponavaljanja iz godine u godinu iz raznoraznih razloga i onda ih nije bilo nigdje nekoliko sezona, pa onda opet poneki ponegdje bljesne (Jelavić, Klasnić, Ljajić, Ibišević, Jovetić, Petrić, Perišić, Meho Kodro, Pandev, Jestrović, Savo Milošević, Lazar Marković, itd, itd......)
Nijedan od njih nije konstantno trpao sezonu ipo tek sa 20-21 u nekoj od liga 5...Ne samo pomenuti igraci, nego i ovi najbolji spicevi s balkana u ovom vijeku - Džeko, Mandžukić...
Pogledaj uostalom koliko uopste imas njegovih vrsnjaka koji imaju statistike (koje u njegovom slucaju i zbog stila igre i nisu najbitnije) slicne njegovoj ove sezone u vitavoj Evropi!
Suarez je u njegovim godinama tek presao iz Groningena u Ajax, Griezman u Sociedadu te sezone postigao ukupno 8 golova, a Jović ove sezone u Frankfurtu vec ima 22 komada na svom kontu.

Kao sto sam vec rekao, ovo ne znaci naravno da ja smatram da je on vec sada za startnih 11 Barce, jer nije, ali da je potencijal kakav se ovde zadugo nije pojavio - jeste, stoga, ove komparacije gore ne stoje, jer su ti igraci tu jednu vrhunsku sezonu imali s 23-24 +, ne sa 20-21... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 mar 2019, 13:23

Bundesliga nije bas najkopetetivnije takmicenje da bi se neko iz prosjecne ekipe mogao nazvati pojacanjem za Barcelonu. Dzeko je bio puno bolji igrac u Wolsburgu, nego je sad Jovic u Frankfurtu, ali i kao takav, nije niti blizu bio kvalitet za Barcelonu.

Mislim da je ovo sve samo suplja oko Jovica i da on ni u kojem slucaju nije opcija za prvog spica. Kad se bude trazio novi startni napadac, umjesto Suareza, to ce opet biti neki Juznoaamerikanac, eventualno Francuz, ili neki napadac koji vec igra u Primeri.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 mar 2019, 13:35

Evander je napisao/la:Bundesliga nije bas najkopetetivnije takmicenje da bi se neko iz prosjecne ekipe mogao nazvati pojacanjem za Barcelonu. Dzeko je bio puno bolji igrac u Wolsburgu, nego je sad Jovic u Frankfurtu, ali i kao takav, nije niti blizu bio kvalitet za Barcelonu.

Mislim da je ovo sve samo suplja oko Jovica i da on ni u kojem slucaju nije opcija za prvog spica. Kad se bude trazio novi startni napadac, umjesto Suareza, to ce opet biti neki Juznoaamerikanac, eventualno Francuz.
Pa ne igra Jović samo BL! U LE je dao gol bukvalno svim protivnicima ove sezone, a evo i za reprezentaciju je positigao prvenac cim je prvi put startovao!

Džeko mozda jeste bio bolji na svom vrhuncu u Wolfsburgu, ali on je tada imao vec 23-24 god, a u Jovićevim godinama je tek presao iz Teplica u Wolfsburg...
Nije to ni poenta price. Nije bio blizu Barce, ne toliko zbog (ne)kvaliteta, nego jednostavno zbog svojih fizickih i igrackih karakteristika! Jović je tip Suareza, Aguera itd, dok je Džeko vise za Bayern i Engleske ekipe...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 mar 2019, 14:01

Nemas bolje opcije od Jovica. Znaci da je devetka (Griezmann to nije), da stilom odgovara Barceloni i i da je dostupan. Nije trenutno klasa Barcelone, ali je najblize tome da postane. Jednostavno je trziste takvo da moras rizikovati, kao sto se uradilo sa De Jongom pa i Arthurom.

Edit: Eto recimo razmatra se i mrtvi Rodrigo. Klauzula 120, znaci ako i pristanu na prodaju nece biti ispod 60 miliona. 28 godina, najbolja sezona 19 golova.

Jel sad malo jasnije zasto ne moze bolje od Jovica?
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 mar 2019, 14:14

Lillard je napisao/la:
Glupost. De Ligt je potencijal, ali da odigra svaku dobro, odigra qrac, dovoljno je pogledat ponekad utakmice Ajaxa u prvenstvu. Svakako da može postat jedan od boljih stopera na svijetu, ali Umtiti je bio možda i najbolji stoper svijeta uz Varanea prošle sezone, osvojio SP... da ne nabrajam. On je bio stub obrane pored klimavog Piquea.

Barcelona je prošle sezone u ligi primila 29 golova, sada nakon 28 kola već primila 27 golova. Mogu se mitovi pisat kako god, ali obrana nije ista i jasan je razlog zašto. Umtiti zdrav je najbolji stoper ekipe i to klasa iznad svih.
Umtiti ima povredu zbog koju nece nikada zaliječiti. Tako da propustiti budućeg najboljeg stopera svijeta zbog njega je glupost.
Prvi bih ja volio da odbranu cine De Light i Umtiti ali to je nemoguće.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 mar 2019, 14:31

Lillard je napisao/la:

Ako gledas od januara do evo skoro aprila, onda smo primili najmanje golova u Europi. Mi smo golove kao na traci primali na pocetku, kada su svi igraci bili totalno van forme i kad nikave igre nije ni bilo.

Umtiti jeste trenutno bolji i provjereniji igrac, ali gledao sam De Ligta u velikim tekmama, evo recimo na Bernabeu 15 interceptions, pa to je brutalno za momka od 19 godina.

Zavisiti recimo o liku koji se boji pod noz ici pa onda pauzira po 3-4 mjeseca svake sezone, pa to ne bi sebi dopustio ni Everton a ne jedna Barcelona. Jer Maldini je Maldini, ali isto tako Maldini je kar.ina ako je povrijedjen 70 % sezone.

Pique ima 32 godine, Umtiti stalno povrede, Lenglet dobar, mora se ici po De Ligta.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.