play it safeMoggi je napisao/la:ljudi sreo sam sarmu sa curom, nije mitSarmelino je napisao/la:Modzi je lijep
pitam ga sto te nema na forumu u zadnje vrijeme nesto kaze o cemu ti, kakav forum?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
play it safeMoggi je napisao/la:ljudi sreo sam sarmu sa curom, nije mitSarmelino je napisao/la:Modzi je lijep
pitam ga sto te nema na forumu u zadnje vrijeme nesto kaze o cemu ti, kakav forum?
Da li ovu ili onu novuharden je napisao/la: Davaj Gileta u potpis, bas je za tebe pjesma.
O čemu se radi?rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma jok, samo sam bio protiv generalizacije. A logično da sam i napisao (slobodno se vrati i pročitaj) da je širk ako su to muslimani, ako nisu onda i nije, a lično ne znam šta su, ne bih da nagađam.Federer17 je napisao/la:Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?
Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.
Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih)
Moggi je lazni Johnny Depp.Sarmelino je napisao/la:Modzi je lijep
Ma ovo u Visokom, oni tuneli i park što imaju sa tim new age sranjima, neki efendija napisao status na fejsu pa izazvao reakciju kod forumskog pučanstva, imaš par stranica ranije citiran taj postsekerbay je napisao/la:O čemu se radi?rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma jok, samo sam bio protiv generalizacije. A logično da sam i napisao (slobodno se vrati i pročitaj) da je širk ako su to muslimani, ako nisu onda i nije, a lično ne znam šta su, ne bih da nagađam.Federer17 je napisao/la:Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?
Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.
Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih)
Pa de i nama reci...da znamo.Sage je napisao/la:Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Heh...nemam te ja sta edukovat.Iskoristi vrijeme u pametne svrhe. Edukuj sam sebe.Brcanskamalta je napisao/la:Pa de i nama reci...da znamo.Sage je napisao/la:Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Ja nisam imao priliku da procitam to...Kako svjetske vodje definisu terorizam.![]()
Spada li i ovaj "napad"u Dzamijama pod terorizam ,ili teroristicki cin, sta kaze medjunarodna definicija.
nije bas tesko ak je cura stalno zauzeta zadacom iz prirode i drustvaMoggi je napisao/la:ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..
spoj mladosti i iskustvaharden je napisao/la:nije bas tesko ak je cura stalno zauzeta zadacom iz prirode i drustvaMoggi je napisao/la:ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..
Cuj totuzlak1987 je napisao/la:Moggi je lazni Johnny Depp.Sarmelino je napisao/la:Modzi je lijep
A tebe prate spijuni SDP-a.
I ne trazim da me edukujes,nego sam te pitao sta kaze zakon.Nemoras citati taj zakon da bi znao da je terorizam,jer ako ovo nije,onda ni neke stvari druge nisu,zar ne.Kako nije clan nikakve organizacije,a sam je otkrio...Treba slusati.Sage je napisao/la:Heh...nemam te ja sta edukovat.Iskoristi vrijeme u pametne svrhe. Edukuj sam sebe.Brcanskamalta je napisao/la:Pa de i nama reci...da znamo.Sage je napisao/la:Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Ja nisam imao priliku da procitam to...Kako svjetske vodje definisu terorizam.![]()
Spada li i ovaj "napad"u Dzamijama pod terorizam ,ili teroristicki cin, sta kaze medjunarodna definicija.
Kad naucis onda ti niko ne moze reci i nabijati jel neko terorista sto je musliman il je psihopata ako je zapadnjak, da ne kazem mrski krscsnin il ateista...
Sto se tice dzamije, kad se edukujes, vidjet ces da spada pod terorizam. Jedino sto ga razlikuje od brace s Istoka(odnosno to su sve Amerikanci, samo mi to ne znamo), je sto nije pripadnik nikakve organizacije, agencije, udruzenja i sl.
Al da se vratimo na prvi post..nemoj dozvolit da ti drugi govore tipa hodza popova @Sage s foruma...uzmi, procitaj, ima raznih autora, skini okove uvjerenja i sl., (sto bi rekao Hetfield iz Metallice Open mind for a different view)....
Jesi zaostao, sad se taj predmet zove moja okolina.harden je napisao/la:nije bas tesko ak je cura stalno zauzeta zadacom iz prirode i drustvaMoggi je napisao/la:ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..