Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sarmelino
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sarmelino » 18 mar 2019, 20:18

Moggi je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Modzi je lijep
ljudi sreo sam sarmu sa curom, nije mit

pitam ga sto te nema na forumu u zadnje vrijeme nesto kaze o cemu ti, kakav forum?
play it safe :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 mar 2019, 21:04

harden je napisao/la: Davaj Gileta u potpis, bas je za tebe pjesma.
Da li ovu ili onu novu :think:

@legendo đesi kad mi treba tvoje mišljenje :hmmmmm:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 18 mar 2019, 21:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?

Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.

Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih) :)
Ma jok, samo sam bio protiv generalizacije. A logično da sam i napisao (slobodno se vrati i pročitaj) da je širk ako su to muslimani, ako nisu onda i nije, a lično ne znam šta su, ne bih da nagađam.
O čemu se radi?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 mar 2019, 21:06

ramdagdam
puške pucaju lete duhovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 mar 2019, 21:10

Moggi je lazni Johnny Depp.

A tebe prate spijuni SDP-a. :kafa:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 21:12

sekerbay je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?

Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.

Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih) :)
Ma jok, samo sam bio protiv generalizacije. A logično da sam i napisao (slobodno se vrati i pročitaj) da je širk ako su to muslimani, ako nisu onda i nije, a lično ne znam šta su, ne bih da nagađam.
O čemu se radi?
Ma ovo u Visokom, oni tuneli i park što imaju sa tim new age sranjima, neki efendija napisao status na fejsu pa izazvao reakciju kod forumskog pučanstva, imaš par stranica ranije citiran taj post :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 mar 2019, 21:12

ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..
Zarathustra

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 mar 2019, 21:30

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 18 mar 2019, 21:32

Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 18 mar 2019, 21:38

Sage je napisao/la:Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Pa de i nama reci...da znamo.
Ja nisam imao priliku da procitam to...Kako svjetske vodje definisu terorizam. :?:
Spada li i ovaj "napad"u Dzamijama pod terorizam ,ili teroristicki cin, sta kaze medjunarodna definicija.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 18 mar 2019, 21:54

Brcanskamalta je napisao/la:
Sage je napisao/la:Kad procitas medjunarodnu definiciju terorizma, edukujes se malo, bez hodza i popova, onda sam uvidis sta je terorizam, sta je ovo, sta je ono. Nema ti niko potrebe govorit. Cim ti neko govori ili jos gore, imas potrebu da ti neko nesto govori, mozes biti lako obmanut.
Ja nisam imao priliku da procitam to...Kako svjetske vodje definisu terorizam. :?:
Spada li i ovaj "napad"u Dzamijama pod terorizam ,ili teroristicki cin, sta kaze medjunarodna definicija.
Heh...nemam te ja sta edukovat.Iskoristi vrijeme u pametne svrhe. Edukuj sam sebe.
Kad naucis onda ti niko ne moze reci i nabijati jel neko terorista sto je musliman il je psihopata ako je zapadnjak, da ne kazem mrski krscsnin il ateista...
Sto se tice dzamije, kad se edukujes, vidjet ces da spada pod terorizam. Jedino sto ga razlikuje od brace s Istoka(odnosno to su sve Amerikanci, samo mi to ne znamo :urnebes: ), je sto nije pripadnik nikakve organizacije, agencije, udruzenja i sl.
Al da se vratimo na prvi post..nemoj dozvolit da ti drugi govore tipa hodza popova @Sage s foruma...uzmi, procitaj, ima raznih autora, skini okove uvjerenja i sl., (sto bi rekao Hetfield iz Metallice Open mind for a different view)....

Memento Mori...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 mar 2019, 21:56

Moggi je napisao/la:ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..
nije bas tesko ak je cura stalno zauzeta zadacom iz prirode i drustva
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 mar 2019, 21:58

harden je napisao/la:
Moggi je napisao/la:ko je u stanju sakrit od cure da je mod na forumu, mogao bi sakriti peterostruko samoubistvo..
spoj mladosti i iskustva
Zarathustra

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 mar 2019, 21:58

tuzlak1987 je napisao/la:
Moggi je lazni Johnny Depp.

A tebe prate spijuni SDP-a. :kafa:
Cuj to :kafa:
puške pucaju lete duhovi

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 18 mar 2019, 22:08

Sage je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:
Heh...nemam te ja sta edukovat.Iskoristi vrijeme u pametne svrhe. Edukuj sam sebe.
Kad naucis onda ti niko ne moze reci i nabijati jel neko terorista sto je musliman il je psihopata ako je zapadnjak, da ne kazem mrski krscsnin il ateista...
Sto se tice dzamije, kad se edukujes, vidjet ces da spada pod terorizam. Jedino sto ga razlikuje od brace s Istoka(odnosno to su sve Amerikanci, samo mi to ne znamo :urnebes: ), je sto nije pripadnik nikakve organizacije, agencije, udruzenja i sl.
Al da se vratimo na prvi post..nemoj dozvolit da ti drugi govore tipa hodza popova @Sage s foruma...uzmi, procitaj, ima raznih autora, skini okove uvjerenja i sl., (sto bi rekao Hetfield iz Metallice Open mind for a different view)....
I ne trazim da me edukujes,nego sam te pitao sta kaze zakon.Nemoras citati taj zakon da bi znao da je terorizam,jer ako ovo nije,onda ni neke stvari druge nisu,zar ne.Kako nije clan nikakve organizacije,a sam je otkrio...Treba slusati.
A sada,zasto ovo nije okarakterisano zvanicno kao teroristicki cin,ako zakon kaze da jeste. ..E to je pitanje za neke druge diskusije.
Niti komunjare, niti kvazi gradjani niti vjerski fanatici koji preko vjere ostvaraju licne ambicije preko zaglupljelog naroda ,ne formiraju meni misljenje.
Komunjare negiraju boga,zagovaraju socijalnu jednakost dok yebu narod gore od bilo kojeg kapitaliste.Ove gradjani, ni sami ne znaju ko su i sta su,odakle su i gdje idu dok vjerski ludjaci rade suprotno od vjere za koju se ko fol zalazu.
Ako je Muhamed a.s. rekao da ne smijes nauditi ni zeni ni djeci ni starima ni bolesnima ,bogomoljama,ni drvo neduzno povrijediti a kamoli insana, osim onih koji nose oruzje i bore se protiv tebe,pa za koga i zasto u ime koje vjere se bori tkz isil. ...E o tome neka se pojedini edukuju da im misljenje ne formira americka i zapadna propaganda. ...isil i Islam su razliciti kao nebo i zemlja.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 18 mar 2019, 22:10

Jel ovaj brcanska malta solinas? :D , kad se sjetim dok je harao temon pl prepucavanja , svaki post mu je bio o bogu , doduse u negativnim konotacijama, a petkom bi obavezno na dzumu išao :lol:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 mar 2019, 22:13

harden je napisao/la:
Jesi zaostao, sad se taj predmet zove moja okolina.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 mar 2019, 22:14

A u petom razredu je odvojeno, posebno priroda posebno društvo, bez "i". Nek mi Sarmel ne da lagat.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 mar 2019, 22:18

Domacinstvo sad kobajagi Kultura zivljenja. Ako grijesim neka me Besic popravi.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 18 mar 2019, 22:18

Brcanska,,,,,Kralju moj, puno si poceo, i to ne samo ti, sve uporedjivat sa komunizmom i Islamom. Vama vjernicima(barem islamske vjeroisovjesti) je najgore kad neko kaze da ga vjera ne interesuje, odmah je komunjara. Ako je katolik il pravoslavac, i to umjereni posto nisam upoznao nijednog zadojenog u k/hriscanstvo tipa selefija, sufija, vehabija, ovih nedefinisanih tipa Jala brat odmah spominjete inkvizicije i krstaske ratove.
Sta ti hocu reci, sto je prezvakana tema ovdje 100-200 puta...malo morate olabavit osjecaje. Mozda sam i ja vjernik( ti ces reci nema sanse)... ako mi ne mrzimo srbe, hrvate, evo sto se tice ovog foruma, a Hendo kao ex-hodza govori da su svi po defaultu cetnici i da ih treba pobit sem onih koje je on preveo na Islam gore u Njemackoj jer kao oni nisu vise cetnici(po meni onaj ko promjeni vjeru je jos gori), mozda smo priznatiji pred Njim. Al da ne idemo daleko, svako dobro...
\m/

Memento Mori...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, jasmin10 i 17 gostiju.