Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

L-Train
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la L-Train » 16 mar 2019, 21:31

Atletico ce placati naredne 3 godine? 23 miliona godisnje da gleda ovu patnju,ja ne vidim scenario u kojem Simeone ponovo moze izdici ovu ekipu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 17 mar 2019, 13:27

Ne treba sada žuriti sa nekim odlukama i stavovima, ipak je prije dvije sedmice sve izgledalo potpuno drugačije za Atletico i teško je bilo zamisliti ovakvu situaciju. Bit će nekih promjena na ljeto sigurno, potrebna su osvježenja i novi igrači na nekoliko pozicija, vidjet ćemo koji i koliko. Siguran sam da svi imaju veliko povjerenje u Chola i da će biti još borbe u budućnosti. Sezona 2015/16. i ta 2016. godina je bila naša godina, godina kada je Atletico mogao dobiti dodatnu stabilnost i snagu za buduće sezone, ali nažalost Liga Prvaka je nesretno izgubljena tada, svi znamo kako. Tada je Atletico igrao nevjerovatno, po meni nikad bolje. Sve redom prekaljeni igrači u formi plus Saul, Koke, Griezmann i ostali. Ekipa puna elana spremna za trofej koji bi zaokružio sve što je trebalo. I taba bi Cholo sa većom lakoćom vodio ekipu, vjerovatno bi bilo nekih promjena zbog kojih ne bi bilo ovako teških perioda kroz sezonu. Sigurno bi bilo drugačije nego sada. Klub je preživio neke jako teške trenutke i bilo je potrebno vrijeme da se ekipa oporavi od takvih stvari što nije lako dok idu nove utakmice i izazovi. Mnogi drugi ne bi uopće opstali u takvim periodima i zato je podrška potrebna. Vidjet ćemo šta se prema nakon sezone, bit će sigurno nekih promjena.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 18 mar 2019, 14:51

Stiže Hector Herrera iz Porta kao slobodan igrač, ugovor na 5 godina. Tipično "Cholovsko" pojačanje.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 18 mar 2019, 21:39

Nisam siguran koliko je tačno da Herrera dolazi. Bilo bi zanimljivo vratiti Olivera Torresa, on je mađioničar na sredini terena i igrač koji može puno pomoći. Ne znam koliko igra u Portu, ali sada sigurno ima više iskustva, vjerovatno i neke utakmice Lige Prvaka iza sebe. Po meni je on bolji izbor od Herrere. Također, piše se da je Atletico zainteresovan za Tellesa iz Porta i Tagliafica iz Ajaxa, obojica lijevi bekovi. To je važna pozicija na kojoj su potrebni novi igrači, uz ostanak Lucasa.

Kao prava pojačanja od prošlog ljeta su se pokazali Rodri i Arias, ostali jako loši. Zato ovaj put treba pametnije birati, recimo umjesto Gelsona i Lemara mislim da bi bilo bolje da je tu recimo Luis Alberto, dobro bi bilo pokušati dovesti njega. Bit će novih igrača sigurno.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 23 mar 2019, 14:21

Treba reći da je Atletico prošlo ljeto propustio dobru priliku da se dovede Lautaro Martinez, ali sa druge strane Inter je zaslužio takvog igrača :thumbup:. Napadač koji ima potencijal da postane jedan od najboljih. Meni kretnjama na terenu izgleda kao Falcao recimo.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 mar 2019, 14:33

Trunks je napisao/la:Treba reći da je Atletico prošlo ljeto propustio dobru priliku da se dovede Lautaro Martinez, ali sa druge strane Inter je zaslužio takvog igrača :thumbup:. Napadač koji ima potencijal da postane jedan od najboljih. Meni kretnjama na terenu izgleda kao Falcao recimo.
Prošao bi kao i Vietto, jer teško bi se izborio pored Coste. Svakako bi bio bolja opcija od Kalinića i Morate.

Zanimljivo ljeto pred Atleticom, treba kompletnu odbranu zamijeniti. Ipak odlaze 3 jako važna i može se reći legendarna igrača. Čudi me da se De Ligt ne spominje kao moguće pojačanje Atletica.

ps. Što tebe banovaše s onog nicka, nisam primijetio da si bio neki lik sklon forumskim ekscesima :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 23 mar 2019, 15:47

Mokes je napisao/la:
Trunks je napisao/la:Treba reći da je Atletico prošlo ljeto propustio dobru priliku da se dovede Lautaro Martinez, ali sa druge strane Inter je zaslužio takvog igrača :thumbup:. Napadač koji ima potencijal da postane jedan od najboljih. Meni kretnjama na terenu izgleda kao Falcao recimo.
Prošao bi kao i Vietto, jer teško bi se izborio pored Coste. Svakako bi bio bolja opcija od Kalinića i Morate.

Zanimljivo ljeto pred Atleticom, treba kompletnu odbranu zamijeniti. Ipak odlaze 3 jako važna i može se reći legendarna igrača. Čudi me da se De Ligt ne spominje kao moguće pojačanje Atletica.

ps. Što tebe banovaše s onog nicka, nisam primijetio da si bio neki lik sklon forumskim ekscesima :think:
Pitanje je da li bi se dobro uklopio u ovu ekipu, to stoji. Sa druge strane, stoji i to da je fajter i jako kvalitetan napadač tako da bi sigurno bio bolji od one dvojice. Bit će promjena ovo ljeto, zato je potrebno pametno birati pojačanja i zadržati što je moguće više prvotimaca za koje ima šanse da ostanu.

Nisu me banovali nego sam ja ustvari rekao @adminu da mi ugasi onaj profil, htio sam malo promjene :D. Inače stvarno niko od nas ovdje ne provocira ostale.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 28 mar 2019, 13:34

Lucas i službeno prelazi u Bayern. Bio sam protiv njegovog odlaska, ipak je jedan od igrača koji je mogao biti standardni prvotimac u budućnosti, jako dobar na oba kraja terena. Sa druge strane, stoji i to da je propustio puno utakmica do sada, često je povrijeđen, ali Bayern je dao veliki iznos za njega, 80 miliona je velik iznos. Zato je vrlo moguće da se ovo ispostavi kao dobar potez jer Atletico ga ne bi pustio tako lako, ali ovo ljeto se pametno moraju dovoditi pojačanja, treba dovesti lijevog beka koji može zamijeniti Filipe Luisa i Lucasa, to će biti veliki izazov.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 28 mar 2019, 14:14

Lucas je veliki gubitak, jer se radi o perspektivnom igracu, ali navodno je ozljeda takva da vise nece ni odigrati nijednu utakmicu za Atletico, tako da u jednu ruku steta zbog odlaska takvog igraca, ali ipak 80 milijuna znaci da ce biti novih pojacanja na ljeto, ocekuju se jos neki odlasci i bit ce dosta promjena u sljedecem prijelaznom roku. I jos su tuu igraci koji su u godinama (Juanfran, Godin, Filipe) i kojima je ovo mozda zadnja sezona, tako da bi od sljedece sezone mogli gledati neke nove obrambene igrace.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 mar 2019, 16:11

Koliko ima istine u vezi T.Hazarda,radi se o zaista kvalitetnom igracu i ako se fkt moze isposlovati za nekih 25 milja to bi bio pun pogodak.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 29 mar 2019, 10:20

Stari dobri Calderon odlazi u povijest :(

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 29 mar 2019, 10:24

L-Train je napisao/la:Koliko ima istine u vezi T.Hazarda,radi se o zaista kvalitetnom igracu i ako se fkt moze isposlovati za nekih 25 milja to bi bio pun pogodak.
Nisam cuo da se on spominje, sigurno da je odlican igrac, iako se dosta novih imena spominje. Ali kada je Simeoneov Atletico u pitanju tesko je rec kakav je koji igrac, jer iz iskustva znamo kako su zavrsili slicni igraci.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 29 mar 2019, 12:21

L-Train je napisao/la:Koliko ima istine u vezi T.Hazarda,radi se o zaista kvalitetnom igracu i ako se fkt moze isposlovati za nekih 25 milja to bi bio pun pogodak.
Mislim da nema ništa od toga, nisam našao nijedan izvor u kojem to piše, barem ne neki ozbiljniji izvor.
Baš kao što je @freddy napisao, dosta igrača se spominje, a šta će biti od svega, vidjet ćemo. Najbolje bi bilo krenuti od odbrane.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 mar 2019, 13:03

Ma novinari ovog portala izgleda prenose vijesti sa facebooka.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 31 mar 2019, 14:48

Ova pobjeda sinoć će sigurno pomoći ekipi da malo digne samopouzdanje, odlična utakmica na oba kraja terena i dobra realizacija naravno zato i jeste bilo 0-4. Svi su odigrali sa više slobode i samopouzdanja, na papiru je bila formacija 4-3-3 i ovo je možda prvi put da je ta formacija odigrana na pravi način, iako na terenu nije do kraja izledalo kao 4-3-3. Godin, Saul i Thomas odlični, Griezmann je imao sjajnu asistenciju, Costa zabio odličan gol i tako dalje. Dobra igra i važno je nastaviti u ovakvom ritmu pa šta bude.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 02 apr 2019, 21:34

Nije ipak bio offside Griezmanna kod prvog gola, zato je i priznat gol Godina što je puno pomoglo.
Nevjerovatno koliko Morata usporava napad, a uz to je loš u duelima, nikako se ne uklapa u Simeoneov sistem. On i Lemar su katastrofalni.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 03 apr 2019, 17:22

Morata ima dobru statistiku za sada, zadovoljio je trenutno, iako nije nista bolji od Kalinica sto se tice igre.

Dobra igra u drugom poluvremenu protiv Girone, Vitolo dobro pridonio ulaskom.

Protiv Barce treba igrati drugacije nego sto je uobicajeno kad je protivnik Barca, nema se sto izgubit, treba riskirat i napast pobjedu, iako su sanse slabe, ali poznavajuc Simeonea u takvim utakmicama, ici ce na sigurno i pokusat cuvat 0-0, ali tesko da se to moze sacuvati na Nou Campu, tako da bolje izgubit i dobro igrat nego cuvat 0-0 i opet izgubit.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 07 apr 2019, 13:11

Ključni bodovi za Barcelonu sinoć, sada je trka za titulu skoro pa gotova. U startu treba reći da je crveni karton Costi odlučio cijeli tok utakmice, još izmjene za koje je Cholo bio rano primoran, jednostavno nakon toga slijedilo je totalno zatvaranje. Siguran sam kako bi drugačije završilo da nije bilo onog crvenog kartona jer je već do tada bilo nekoliko kontri i polukontri koje su lako mogle završiti sa golom. Naravno, bilo je malo sreće jer su oni pogodili stativu i Oblak je ponovo fantastično branio, ali bi sigurno drugačije bilo. Ekipa se odlično i držala do kraja, nema sumnje, Suarezov šut je bio milimetarski precizan i tu je bilo već nekoliko minuta do kraja. Ne pamtim kada je igrač na jednoj utakmici zbog prigovora dobio direktan crveni karton, a još gore je što sigurno ne bi bilo isključenja da je obrnuta situacija, da je recimo Suarez nešto dobacio sudiji, ali nije da nismo navikli na ovakve odluke. Cijelom timu i Cholu ne zamjerim apsolutno ništa, treba nastaviti sa borbom za drugo mjesto kada već ne može prvo, nastaviti jako do kraja. Aupa Atleti!

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 11 apr 2019, 20:07

Costi osam utakmica suspenzije za onaj crveni karton, 4 za vrijeđanje sudije i 4 za agresivnost. On jeste pretjerao, ali ovo je previše, dvostruki kriteriji kao što je već i poznato. Velika utakmica, nabrijani igrači...Prestrogo je to.

Vjerovatno će se tražiti i napadač u narednom prelaznom roku. Teško da će Morata ostati, a pitanje je i kakav će Costa biti ubuduće. Ako ga ne budu mučile povrede, on je igrač koji može redovno zabijati, odnosno to se od njega traži. Neki spominju Maxi Gomeza kao jednu od želja, 11 golova i 5 asistencija ove sezone. Prioriteti su ipak bek i stoper, vidjet ćemo.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 12 apr 2019, 12:22

S Costom samo problemi otkad je dosao, ili suspenzije ili ozljede, nikako nije bio konstantan, niti je pruzio par dobrih utakmica, pamti se moza onaj gol Arsenalu i odlicna igra protiv Reala u Super Cupu, ali to nije dovoljno da opravda ono zbog cega je doveden.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.