Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 22:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ovo na fb je objavio jedan efendija.
A ja sam to vidio jer imam jednog u tim vodama u prijateljima.
Pa imam i ja 10 koji ne misle tako, šta sad. Njegovo mišljenje, ha ja, svako ima pravo na to.
Daj jedno gdje se spominju ti mnogobozacki vjerski simboli? Da li to spada pod sirk?

Nego, de mi reci, kad se kaze da muslimani ne piju alkohol, da li je to generalizacija? Ista je situacija.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2019, 22:12

Pa nije širk ako to praktikuju, dakle vjeruju u to ljudi koji nisu u islamu, dakle nisu muslimani, a šta su ti koji su postavili to ne znam.

isto što kršćani imaju svoje simbole, ili pripadnici neke druge religije svoje.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 22:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa nije širk ako to praktikuju, dakle vjeruju u to ljudi koji nisu u islamu, dakle nisu muslimani, a šta su ti koji su postavili to ne znam.
Ja ovdje govorim o mualimanima, i to vjernicima.
Ne o nemuslimanima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2019, 22:15

ASD je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa nije širk ako to praktikuju, dakle vjeruju u to ljudi koji nisu u islamu, dakle nisu muslimani, a šta su ti koji su postavili to ne znam.
Ne o nemuslimanima.
Pa kako znaš da su to muslimani, možda su ljudi pripadnici tog pokreta, religije, šta li već. Jedino ako ne misliš da je zabranjeno i gledati u to i posjećivati. :?

Ne kontam šta hoćeš reći, logično da je širk ako su muslimani, mislim ako vjeruju u to.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 22:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ne o nemuslimanima.
Pa kako znaš da su to muslimani, možda su ljudi pripadnici tog pokreta, religije, šta li već.
Pa muslimani su, govorim o tom hodzi i njegovim pratiocima na tom youtebe kanalu. Ne govorim o prodavacima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2019, 22:20

Pa nije hodža to postavio i prodavao, barem koliko ja znam. Hodži smetaju ti simboli, meni ne smetaju, a širk je totalno druga stvar, to što sam napisao, da se sad time bave muslimani i da oni vjeruju u to.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 17 mar 2019, 22:21

ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Kakve to sve veze ima sa tim sto ti bezobrazno generalizujes? Pogrijesio si i sta da se radi. Povuci se.
Ne generalizujem ja, cak nista lose ni ne mislim, ali cinjenica je da je islam jasan po pitanju mnogobozackih vjerskih simbola. Nema tu generalizovanja, sami kazete da je Islam jedan, a ne da po pitanju vjere se uzimaju misljenja obicnih ljudi.
Naravno da generalizujes. Definicija bezobrazne generalizacije.
Od cega je krenula prica? Da svim muslimanima smeta to sto tamo neko vjesa neke simbole po Visokom i jos ko zna gdje. :rol: yeah right

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 22:53

Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Kakve to sve veze ima sa tim sto ti bezobrazno generalizujes? Pogrijesio si i sta da se radi. Povuci se.
Ne generalizujem ja, cak nista lose ni ne mislim, ali cinjenica je da je islam jasan po pitanju mnogobozackih vjerskih simbola. Nema tu generalizovanja, sami kazete da je Islam jedan, a ne da po pitanju vjere se uzimaju misljenja obicnih ljudi.
Naravno da generalizujes. Definicija bezobrazne generalizacije.
Od cega je krenula prica? Da svim muslimanima smeta to sto tamo neko vjesa neke simbole po Visokom i jos ko zna gdje. :rol: yeah right
Ne kontas i dzaba je.
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa nije hodža to postavio i prodavao, barem koliko ja znam. Hodži smetaju ti simboli, meni ne smetaju, a širk je totalno druga stvar, to što sam napisao, da se sad time bave muslimani i da oni vjeruju u to.
Nije stvar u tome da li njemu smeta ili ne.
Stvar je u tome kako gledaju na te stvari muslimani.
Meni to nije nuzno lose, ali dobra stvar pri diskusiji kad se bude prosjecan SDA patriot pozivao na predislamsku BiH.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 mar 2019, 22:59

ASD je napisao/la:Stvar je u tome kako gledaju na te stvari muslimani.
Moraš definisati šta je musliman i šta su stvari. Onima koji praktikuju doslovno sve stvari koje vjera zahtjeva da se obavljaju sigurno im nisu svejedno te stvari da su tu u blizini pogotovo ako imaju uticaja na tradiciju i kulturu u kojoj se nalaze. A onima koji baš i ne praktikuju vjeru, koji su grešnici, al su opet muslimani, njima može biti svejedno ili na takve stvari gledati liberalno. Te dvije grupe unutar iste grupe ne treba posmatrati jednako.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 23:02

Govorim o praktikantima, ne o ovima sto im je samo svinjetina zabranjena.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2019, 23:07

Pa ja sam praktikant, i ne smeta mi, čak sam bio tamo i vidio to. Njihovo pravo da to postavljaju, i praktikuju ako hoće.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 17 mar 2019, 23:08

da sam solinas ja bi te zaposlio
Zarathustra

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 mar 2019, 23:20

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ja sam praktikant, i ne smeta mi, čak sam bio tamo i vidio to. Njihovo pravo da to postavljaju, i praktikuju ako hoće.
Ne razumijes o cemu ti pricam.
Da li bi ti kao praktikant recimo, bio u firmi koja proizvodi ili promovise takve stvari?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 mar 2019, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2019, 23:46

Ova rasprava treba najvećeg bosanskog patriotu.

Hendo wo bist du ?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 17 mar 2019, 23:51

slika

Ko nenavija za Mesia nije musliman
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 18 mar 2019, 00:51

Joj Beckama i reakcije :rol:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 mar 2019, 03:05

Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?

Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.

Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih) :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 06:24

Federer17 je napisao/la:Moj rio, moj, na sta si ti spao i kome se pravdas. Zar je bitno ponosnom muslimanu, vjerniku, sta ce za njega nevjernik reci?

Nisam nesto posebno gledao/citao u vezi toga (sto je objavljeno), ali ociti sirk je u pitanju. Sa aspekta islama, to je gori nacin zarade novca nego kradja, prodaja alkohola i slicno tome, jer prodajes nesto cime se (uz pomoc cega) cini sirk (u 'najboljem' slucaju mali, koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha) i time 'guras' ljude direktno u dzehennem. Znaci, svejedno ti je sto ce neki Bosnjak, nedovoljno upucen u svoju vjeru, otici u vatru? Opravdavas to kao 'dobar fol za zaradu para'. Strasno.

Rekao je Allah Uzviseni:
"Allah sigurno neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim (da Mu se širk čini), a oprostit će manje grijehe od toga, kome On hoće."

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Čovjek izgovori samo jednu riječ za koju misli da nije grijeh, a zbog koje će stalno propadati u Džehennemu sedamdeset godina." (hasen-sahih) :)
Ma jok, samo sam bio protiv generalizacije. A logično da sam i napisao (slobodno se vrati i pročitaj) da je širk ako su to muslimani, ako nisu onda i nije, a lično ne znam šta su, ne bih da nagađam.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 mar 2019, 08:14

znaci islam negira bilo kakvu vrstu suzivota sa ljudima koji nisu muslimani, strasno :lol:
Zarathustra

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 mar 2019, 08:41

Moggi je napisao/la:znaci islam negira bilo kakvu vrstu suzivota sa ljudima koji nisu muslimani, strasno :lol:
Toliko negira da su muslimani porusili sve crkve i ostale objekte za vrijeme rata, dok su nase divne komsije pravoslavci i katolici dzamije ostavili netaknute.

Mozes ti i bolje, veci si kapacitet za te jeftine recenice.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.