Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Jedan od razloga vjerujem zašto drugi nisu spremni pristati na taj korak je da bi time supermena ubacili u našu atmosferu, tj Bayernu dali toliku snagu da se pogotovo niko ne bi mogao takmičiti, Bajern je visoka ranga a rast je eksponencijalan pa vidite, i drugo, ekipe iz manjih gradova ne bi bili interesantni ulagačima, sav novac bi išao u velike, popularne gradove, tipa Berlin, Hamburg, Minhen, vjerovatno bi i raspodjela tv prava bila formulisana drugačije. Napravio bi se jaz superbogatih i jadova. Ovako niko neće da izlazi iz konforne i ispitane zone i svima dobro.
Neznam iskreno borusia i sad zivi u strahu od bankrota i ne trose ni dio onog sto zarade leipzig sce ki se vise vini ima samo jedan cilj a to je kupi mlade i prodaj kad budu na vrhuncu tipa keita sad werner ...nadam se da grijesim
Schalke nema taj kapacitet da bude opet vrh ...hsv isto jednostavno fali im sve od uprave do igraca ....kao i schalke...leverkuzen neznam oni trose trude se ali jednostavno fali im iskorak i rekao bih muda da napokon naprave ono sto je atletiko a to je da prestanu prodavati i krenu po trofeje .....fali im svima malo vise zelje i volje da narave korak vise i jace fal im vodje
Schalke nema taj kapacitet da bude opet vrh ...hsv isto jednostavno fali im sve od uprave do igraca ....kao i schalke...leverkuzen neznam oni trose trude se ali jednostavno fali im iskorak i rekao bih muda da napokon naprave ono sto je atletiko a to je da prestanu prodavati i krenu po trofeje .....fali im svima malo vise zelje i volje da narave korak vise i jace fal im vodje
- ASD
- Kontakt:
Problem je sto je Bayern jedini veliki klub u Njemackoj (govorimo o najrigoroznijim kriterijima).sljivo je napisao/la:Jedan od razloga vjerujem zašto drugi nisu spremni pristati na taj korak je da bi time supermena ubacili u našu atmosferu, tj Bayernu dali toliku snagu da se pogotovo niko ne bi mogao takmičiti, Bajern je visoka ranga a rast je eksponencijalan pa vidite, i drugo, ekipe iz manjih gradova ne bi bili interesantni ulagačima, sav novac bi išao u velike, popularne gradove, tipa Berlin, Hamburg, Minhen, vjerovatno bi i raspodjela tv prava bila formulisana drugačije. Napravio bi se jaz superbogatih i jadova. Ovako niko neće da izlazi iz konforne i ispitane zone i svima dobro.
I naravno da bi prilikom priliva stranih investicija vjerovatno oni najvise i profitirali. Vjerovatno su interesantniji inostranstvu nego svi ostali klubovi zajedno.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja mogu shvatiti da je uredjenje takvo i da te drzava kontrolise, te da ne mozes poslovati sa minusom. Zato Svabe nemaju nikakvih problema sa dugovima i licencama.
Ali ne mogu shvatiti da se ne nadogradjuje ekipa. Konkretno BVB: ja garantujem svim i svacim da su u januaru kupili napadaca (npr. Batshuayi) i nekog veznog (Thorgan Hazard ili Pepe iz Lila) da ih Bajern ne bi nikada stigao i da bi prosli Totenhama. Ovako si ostao na tome da ti napadaca igra Gotze, a krilo Bruun Larsen. A na klupi nemas nikoga.
Sve neki pokusaji krpljenja i pokusaji da se sa kikirikijem osvoji BL, a u LP sto dalje dogura...
Ali ne mogu shvatiti da se ne nadogradjuje ekipa. Konkretno BVB: ja garantujem svim i svacim da su u januaru kupili napadaca (npr. Batshuayi) i nekog veznog (Thorgan Hazard ili Pepe iz Lila) da ih Bajern ne bi nikada stigao i da bi prosli Totenhama. Ovako si ostao na tome da ti napadaca igra Gotze, a krilo Bruun Larsen. A na klupi nemas nikoga.
Sve neki pokusaji krpljenja i pokusaji da se sa kikirikijem osvoji BL, a u LP sto dalje dogura...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ako braco i watzke dozvole da im brandta i havertza uzme bilo ko onda nek se bace sa 10tog sprata...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Voler ga nece tako lako dati, posebno Bajernu. A Borusija iako ima para, nesto mudruju...gruezi je napisao/la:Ako braco i watzke dozvole da im brandta i havertza uzme bilo ko onda nek se bace sa 10tog sprata...
Inace Bajern svojom supackom politikom (pridji igracu i ponudi mu veliki handgeld i veliku platu, a probaj zaobici klub) sam sebi stvara protivnike u BL. I nije ni cudo sto svi vise vole prodati igraca bilo gdje, samo da ne ode u Bajern

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ma kakvi su trazice po belgiji i turskoj jeftinije opcije posebno watzke....mislim da bi brant dortmundu bas legao pokriva cjeli ofanzivi dio AMRLC .....jos napadac neznam zasto borusija ni ne pokusava da potpisw jovica pa bio bi im vrh plus ato bi i njmeu to bila stepenica vise u karijeri ....
Watzke je već rekao da nema ništa protiv da se potroši 100 miliona na pojačanja, ako će ona biti striktno provjerena, bez nekog zalijetanja. BvB ide po Brandta i Starka sigurno, pominjali su se i Cutrone i Morata na poziciji napadača, koliko je to realno ne znam. Bilo bi lijepo da dovedu Bergwijna, Maximina iz Nice ili bilo kakvog pouzdanog igrača na sredini terena, sad kad ode Weigl.
Bilo je tu interesantnih postova i ovo za sad tebe citirah, a eto hoću na par stvari da se osvrnem.kraljttbvb je napisao/la:Ja mogu shvatiti da je uredjenje takvo i da te drzava kontrolise, te da ne mozes poslovati sa minusom. Zato Svabe nemaju nikakvih problema sa dugovima i licencama.
Jesu ovi kriteriji rigorozni, mislim na kriterije DFL prema klubovima, kod dobijanja licenci za svaku sezonu. Vjerovatno su i najrigorozniji, iako mislim da je i u Engleskoj slično. A određena odstupanja postoje u Španiji i Italiji, gdje se da zaključiti da su kriteriji ipak "labaviji".
Što se Dortmunda tiče, vi ste dobro obnovili ekipu, dosta je dobrog posla odrađeno, doveden dobar trener, dovedeno par mladih igrača poput Sancha npr, a ovaj ste put bili pametni pa doveli i jedno značajnije ime, a iskusan igrač to je Witsel. I doveli ste svakako još jednog ratnika, a ne toliko veliko ime, jer tek se izgrađuje u BuLi Delaney. Dobar je Mischung, a da ne idem dalje u detalje. E sada po pitanju napada trener tako hoće da igra, znači on u napadu obično mijenja Reus-Goetze-Alcacer. Za napad imate i Philippa. Mislim da Favre tu nije htio još nekog dodatnog (pravog) napadača. Sada koliko je u pravu, koliko nije to je drugi par cipela. I pored toga što su neki ovdje Favrea kritikovali pravo da je mnogo toga prokockao, to baš i ne stoji. Favre donese neke čudne odluke i u drugim klubovima je imao tih nekih padova, jer se više pogubi u toj svojoj prevelikoj filozofiji, perfekcionizmu (bar težnji za istim). Dortmund je dugo igrao dobro, a onda je došlo do krize koja je donekle i normalna kada imaš mladu ekipu, dosta mladih igrača. Znači i kod vas se uprava nadala da će taj Lauf što duže potrajati i da će te tako otići do kraja. S tim da u prvenstvu mislim, za razliku od mnogih drugih, nije još sve odlučeno i da će tu biti gusto.
Što se tiče kupovine igrača i investiranja, tu bi se Dortmund mogao još više pružiti (bilo je perioda kada je BVB više investirao od Bayerna i dovodio odmah provjerene zvijezde), ali postoji ta zadrška kod Watzkea, jer on je spasio klub od bankrota i ide tim nekim umjerenim putem. Watzke i Zorc su digli klub na visok nivo i ne može se reći da Dortmund i u Evropi nije bio uspješan u zadnjih 6-7 godina, najviše se postiglo 2013. (finale LP), ali i nakon toga su tu bila četvtrfinala/osminefinala i generalno postoji neki kontinuitet. Nije baš puno klubova u Evropi ni bilo uspješnije posljednjih godina od Dortmunda, ako ćemo realno i iskreno...S tim što i pored uspjeha, Watzke je pizdun (kao i Zorc)

E sada mora se reći da je i Bayern, kao i Dortmund odigrao pi.kasto. Totalno je falio mentalitet. Znači prije svega kolovođe njemačkog fudbala, posebno Bayern, a i Dortmund (koji je uvijek ekipa za najmanje za četvrtfinale, po svom ugledu, reputaciji i po nivou zadnjih godina im to mora biti uvijek cilj) su zakazali. Znači bio je problem i mentaliteta. Tipa kod Bayerna nema čovjeka u vezi da kako treba iznese loptu, izgradi napad, džaba nekad nekom igraču kvalitet, ako nema mentalitet za velike utakmice (treba se npr. sjetit Schweinija). Kod Dortmunda taktičke manjkavosti i bezmu.a igra u prvoj utakmici protiv Tottenhama. Da je Dortmund cijeli duel protiv Engleza odigrao kao ono prvo poluvrijeme u drugoj utakmici, prošao bi i mislim čak da je Dortmund morao proći Tottenhama.
Bayern može ispasti protiv velikih ekipa, dozvoljeno je to, ali je evidentno da se protiv Liverpoola proći ozbiljnijim pristupom u drugoj utakmici. Što je najgore Liverpool nije bio dobar, ali je Bayern bio katastrofalan i jadan ko nikad u zadnjih desetak godina. Znači ovdje nije bio problem 50+1, nego navedeni faktori. S tim, da treba dodati da su engleke ekipe dosta taktički napredovale, ali je jako čudno kada protiv njemačkih pokažu i bolji mentalitet.

RBL je ispao u grupi EL, a Leverkusen šesnaestinifinala od Krasnodara. I tu je problem što se ispalo od protivnika u odnosu na koje se ima daleko veća finansijska moć. Znači pravilo 50+1 nije uzrok određenih problema, treba i pristup i druge stvari mijenjati. Masa bi se faktora mogla nabrojati, predugačko bi bilo (a i onako sam odužio

Iako u navedenim slučajevima nije problem pravila 50+1, ipak ne znači da ga ne treba ukinuti. Klubovima treba onda dati mogućnost da se otvore za investitore, mnogi klubovi bi bili privlačni investitorima, jer i oni koji u zadnja 2 - 3 desetljeća nisu napravili velike rezultate, kao u svojoj ranijoj prošlosti, ipak bi po renomeu imenu bili zanimljivi. Najbolji primjer Gladbach, sjajan stadion, publika, atmosfera, ali ljudi zbog male sredine i različitih faktora imaju ograničene mogućnosti za investicije. Njihove mogućnosti su dosta ograničenije u odnosu na Bayern i Dortmund, pa i na Wolfsburg , RB Leipzig , Leverkusen. Hoeness je rekao da Bayern nema potrebu da se otvara skroz investitorima, ali da nema ništa protiv da se ukine pravilo 50+1, pa neka svaki klub odluči. Kočničara je po pitanju tog pravila bilo u drugoj ligi isto, Rettig koji je trenutno menadžer St. Paulija je isto veliki protivnik. Većina klubova prve i druge lige moraju biti saglasni.
E sada i bez samog ukidanja tog pravila, postoji problem što klubovi nisu dovoljno iskoristili investitore, tačnije privukli ih da ulože do ovih 50 %. I što se ne prave restruktuiranja klubova, kao što su ih napravili Bayern i HSV, pa čini mi se da je i kod Stuttgarta to u finalnoj fazi. Pretvaranje znači jednod dijela kluba u dioničarsko društvo i daješ mogućnost da investitori otkupe udijele. Ispadne nekad, da je više investitora spremno uložiti u HSV u drugoj ligi, nego u pojedine Bundesligaše, tu negdje evidentno postoji problem.
Kod klubova kao što su Wolfsburg, Leverkusen , pa i Hoffenheim i RB Leizig su i date specijalne dozvole, gdje se i ne primjenjuje 50+1. Kod prva 3 kluba je slučaj zato što su tu investitori ulagali duže od 20 godina u kontinuitetu u klubove, pa onda imaju pravo dobiti dozvolu da ulažu i više od 50+1. Samo što Wolfsburg kada je u LP onda jako dobro ulaže, ali to bude kratkoročno, oni posrnu i budu prisiljeni da smanje investicije, da ne bi upali u probleme oko zadovoljavanja uslova za licencu. Samo DFL isto ima dvostruke aršine, jer ranije se ovdje o tome govorilo, Kind u Hannover ulaže 20 godina, pa mu nije data dozvola da može biti i "apsolutni" investitor, jer je tada bilo obrazloženje da u tih 20 godina nije značajno investirao. To je bilo presmiješno i na kraju je završilo na sudu. Tu vidimo jednu vrstu politike, političkih odluka, donesenih vjerovatno dijelom i pod uticajem određenih klubova.
Imalo bi se još svašta nešto reći, možda drugi put, ali svakako je činjenica da klubovi u BuLi imaju sjajnu infrastrukturu, posebno stadione gdje su puno bolji u odnosu npr na SERIE A a i Primeru, ni marketinški oni nisu u globalu loši, ali ima dosta i neiskorištenih mogućnosti, nedostaje i kontinuiteta u upravama i trenerskim pozicijama (kojeg je posebno bilo prije par godina, a posebno da ne govorimo o devedesetim godinama). Onda dođemo do same komercijalizacije i tu moramo reći da je BuLi najmanje komercijalizovana liga, ne mora se skroz komercijalizovati, ali ima par stvari koje se mogu po tom pitanju uraditi, da se ne pređu granice. Onda isto tako s tim u vezi i od samog pay tv-a bi se moglo izvući više para (a šta tu šteka i što nije dostignut maksimum možda drugi put

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Slazem se sa svim sto si napisao u ovom.romanu
Ali ja jednostavno zelim i nadam.se da cu dozivjeti da vidim jace i bolje bundesligase....mozda su mene syigle godine i subjektivan sam mozda se nwce ponoviti ali evo ja oduvjek volim zivim bayern...ali sjecam se borusije kada su za njih igrali ricken muller koller pa su doveli amorusa ..chapuisa...i da ne nebrajam nadam se derbiju u kojem ce bayern i borusija pucati od kvaliteta nadam se da bayern necw biti jedini koji moze proci osminu finala lig3 prvaka ....borusia i leipzig po meni jedini imaju snage da budu jaci i bolji ....uz malo vise hrabrosti i ulaganja

Ali ja jednostavno zelim i nadam.se da cu dozivjeti da vidim jace i bolje bundesligase....mozda su mene syigle godine i subjektivan sam mozda se nwce ponoviti ali evo ja oduvjek volim zivim bayern...ali sjecam se borusije kada su za njih igrali ricken muller koller pa su doveli amorusa ..chapuisa...i da ne nebrajam nadam se derbiju u kojem ce bayern i borusija pucati od kvaliteta nadam se da bayern necw biti jedini koji moze proci osminu finala lig3 prvaka ....borusia i leipzig po meni jedini imaju snage da budu jaci i bolji ....uz malo vise hrabrosti i ulaganja
Joj Vede 

Vedad

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- legenda reala
- Kontakt:
koji glupan
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Al se steli zutaljima da ostanu u trci al najebat ce u Minkenu postenski.
sto jer bayo ne gubi kuci 

Klub mu 30 godina nije osvojio titulu i on se nekom smije, čovjek se svega nagleda na ovom forumu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Vedo 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Smijat cemo se i mi retardima kad ispuse ligu i kad ih u LP nekp otrese postenski. Tako da nisu nista dobili izbacivanjem Baye.Saurman je napisao/la:Klub mu 30 godina nije osvojio titulu i on se nekom smije, čovjek se svega nagleda na ovom forumu.
hajte na rostilj,mogu zbavit i kobasice 

Trenutno korisnika/ca: kupus army i 5 gostiju.