Ma u redu za ovaj dvomeč i to da mu nisu kreirali šanse. Sve što je rekao je potpuno tačno. Zbog našeg vrlog pragmatičara smo igrali jako defanzivno, čak i u Minhenu. Ali i kada je imao lopte gotovo je svaku šansu upropastio, a nevidljiv je u ovakvim utakmicama bio i prije, nije ovo izuzetak.sljivo je napisao/la:@bundesliga, To je cijena da u ekipi imaš klasu a u svijetu postoje i primamljivije destinacije od Minhena. S tim se mora živjeti. Na Lewu ne možemo uticati ali možemo na to da mu napraviš par šansi a ne da on organizuje igru.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ok, hajmo govoriti šta i kako dalje? Trener će nam ostati i nekih radikalnih rezova i poteza neće biti. Dovest ćemo te štopere, možda nekog umjesto Jamesa (ili ne ako ostane), to neko mlado krilo i eto, opet jovo nanovo. Opet će se igrati na inidividualni kvalitet, deračina u BL, do KO faze LP i opet ovako. Real je odmah djelov'o nakon što su se sjargali, i kupit će Hazarda i/ili Ikardija ili taj rang a mi ko zna kad ćemo i koga. Poltronski kriteriji će i dalje ostat glavni kad je u pitanju odabit struke i menadžementa. Ako Kovač i ode doći će drugi potrčko. Opet će se neko učiti na Bajernu.
-
- Kontakt:
Sta imamo pricati o buducnosti kad znamo da ce Pragmaticar ostati na klupi, a prvi preduslov za boljitak je promjena trenera pa tek onda sve ostalo. Ne moze on sa Comanom, Gnabryem, Odoijem, Daviesom. Real je najvazniji dio posla vec odradio dobodjenjem Zidanea. Dzaba ti i Hazard i Icardi ako ce ih trenirati Solari. A naravno da mu doticni trebaju pogotovo odlaskom Ronalda. Ja bih najradije Wengera, jeste da je malo postar ali ovi mladji bi prodisali, a vjerujem i ovi stariji. Ali sta imam govoriti o tome kad ce biti kako si ti rekao, Pragmaticar ostaje i vizija ne postoji.sljivo je napisao/la:Ok, hajmo govoriti šta i kako dalje? Trener će nam ostati i nekih radikalnih rezova i poteza neće biti. Dovest ćemo te štopere, možda nekog umjesto Jamesa (ili ne ako ostane), to neko mlado krilo i eto, opet jovo nanovo. Opet će se igrati na inidividualni kvalitet, deračina u BL, do KO faze LP i opet ovako. Real je odmah djelov'o nakon što su se sjargali, i kupit će Hazarda i/ili Ikardija ili taj rang a mi ko zna kad ćemo i koga. Poltronski kriteriji će i dalje ostat glavni kad je u pitanju odabit struke i menadžementa. Ako Kovač i ode doći će drugi potrčko. Opet će se neko učiti na Bajernu.
Najbolja uprava planete će, siguran sam, pronaći već neko rješenje :kava
Ovako sa strane, rutinska pobjeda Liverpoola. U drugom poluvremenu ubacili su u veću brzinu, pomaknuli presing 10 metara naprijed i sve je bilo brzo gotovo. Ono što će ostati u sjećanju je sablasno razvučeni osmjeh Kloppa kod gola vDyka, mislim da će ga svaki navijač baye pamtit dok je živ, izgledalo je kao scena iz Aliena. Zvijer se iskezila i rekla "you are finish, yeeeeah".
Ali ne sumnjam da će se sezona na kraju prikazat uspješnom, meisterschaft je tu (teoretski još nije ali praktički 99%) i to će bit sa pristojnom razlikom 5+ bodova od Dortmunda, kup isto. To ne bi trebalo bit osobito teško, jer ste od Dortmunda po igračkom kadru za klasu bolji, od ostalih nazovi pratitelja (leipzig, gladbach) za dvije klase, a od ostatka lige za tri klase (čak i četri od Nürnberga i Hannovera).
Mislim da se prebrzo prešlo preko glavne vijesti, koja vam znači puno više nego da ste sad osvojiili CL, a to je 800 milki od BMW. Sad je jasno zašto se kobasičar izletio sa izjavama o pojačanjima, nije mogao izdržat da se malo ne bahati. Dosad ste mogli izrigat nekih 150, max. 200 milki ako se rastegnete do gubera, sad se priča stubokom mijenja. Procjenjujem da će doletjeti bar jedna malo veća ptica trkačica, a ovim maestralnim potezom utabali ste još desetak godina dominacije u bundesu.
Ali ne sumnjam da će se sezona na kraju prikazat uspješnom, meisterschaft je tu (teoretski još nije ali praktički 99%) i to će bit sa pristojnom razlikom 5+ bodova od Dortmunda, kup isto. To ne bi trebalo bit osobito teško, jer ste od Dortmunda po igračkom kadru za klasu bolji, od ostalih nazovi pratitelja (leipzig, gladbach) za dvije klase, a od ostatka lige za tri klase (čak i četri od Nürnberga i Hannovera).
Mislim da se prebrzo prešlo preko glavne vijesti, koja vam znači puno više nego da ste sad osvojiili CL, a to je 800 milki od BMW. Sad je jasno zašto se kobasičar izletio sa izjavama o pojačanjima, nije mogao izdržat da se malo ne bahati. Dosad ste mogli izrigat nekih 150, max. 200 milki ako se rastegnete do gubera, sad se priča stubokom mijenja. Procjenjujem da će doletjeti bar jedna malo veća ptica trkačica, a ovim maestralnim potezom utabali ste još desetak godina dominacije u bundesu.
Nakon ove dvije, tri sezone treba podvući crtu i sa igračkim kadrom, vodeći se ključnim utakmicama sezone. Ova ekipa među sobom ima nekoliko nevjerovatnih igrača koji nisu razočarali kada se od njih najviše očekivalo. U prvom redu mladi Kimmich, momak u potpunosti po meni treba da bude predvodnik novog Bayerna, kapiten u budućnosti, sve predispozicije ima da bude nasljednik Lahma, Effenberga, Kahna i Van Bommela. Ovo treba biti prvi iskorak za budućnost, dati malome traku. Hummels, koliko god u sezoni imao promjenjivu formu, tu je bio na nivou i protiv Reala, sjetimo se okolnosti pod kojim je igrao uzvrat, kao i protiv Liverpoola, kapa dole. Javi Martinez, ne znam dal je bilo igrača koji je došao izvan Njemačke a da je imao DNK za naš klub, on pa Van Bommel. Dal' ima više koga spomenuti. Lewa, nisi imao podršku sinoć i mogu to progutati, al se sjećam i nekoliko zicera prošlih godina protiv Reala, to mi daje bolju sliku. Sve u svemu da bi ostali na vrhu prioritet nam trebaju biti krila. Krila i samo krila, novac kojeg ima i koji se štedio treba preusmjeriti tu. Pa prošlo ljeto se jedino Goretzki dalo ispod stola i to je to na igrački kadar, a pare od Coste, Vidala, Bernata. Ne treba spominjati dvije legende Robbery, na veličanstven način se oprostiti od njih i tražiti nasljednike. Pored njih izvjestan je odlazak Boe i Sanchesa, o ostalim se da diskutovati.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Također, držim da će se Kovaču zahvaliti nakon završetka sezone. Prije toga se naravno neće ništa spominjati, pa ko bi lud to govorio dok prvenstvo i kup još nisu gotovi. Ulaganja će bit i to veća. A Gnabryja, Daviesa i ostale moraš potpisati zbog širine, nećeš valjda zvijezdu od 100 milki drkljat po WWK i Max Morlocku.
-
- Kontakt:
Sviđa mi se kako Juventus radi posljednjih godina. Imaju dobitnu formulu i ne mijenjaju, jeste da Allegrijev način igre ponekad smeta navijačima ali on i Juventus su kompatibilni i to se ne dira bez potrebe. Jedino ako osvoje LP pa požele malo promijeniti stil igre. U prošlosti im je malo falilo za LP, a dolaskom Ronalda moguće je da će im se to itekako isplatiti, osim ako ne izgube još jedno u nizu finala. Iznenadili su me presingom na igrače Atletica, ono je bilo fantastično. Kod nas presing sinoć ne postoji, kao uplašene djevojčice bježe nazad. Kod nas su Jupp i Bayern bili kompatibilni, Pep i Bayern ne toliko, Kovač i Bayern nisu nikako.
To je tek 2025 god ako ne otkupe ugovor od Audija prije toga. Ako budu otkupljivali vjerovatno će se taj dio novca iskoristiti tako da neće biti 80 mil godišnje već manje. Audi daje oko 30 mil. To je 50 mil razlike. Sad se treba zapitati 2025. godine koliko će značiti tih 50 mil razlike sa inflacijom? Možda da platiš platu jednom igraču. Ono zvuči vau onih 800 mil ali treba sačekati i vidjeti stvarnu težinu te love.ledar je napisao/la: Mislim da se prebrzo prešlo preko glavne vijesti, koja vam znači puno više nego da ste sad osvojiili CL, a to je 800 milki od BMW. Sad je jasno zašto se kobasičar izletio sa izjavama o pojačanjima, nije mogao izdržat da se malo ne bahati. Dosad ste mogli izrigat nekih 150, max. 200 milki ako se rastegnete do gubera, sad se priča stubokom mijenja. Procjenjujem da će doletjeti bar jedna malo veća ptica trkačica, a ovim maestralnim potezom utabali ste još desetak godina dominacije u bundesu.
Šta ti misliš, bolje se razumiješ od mene u ekonomiju?ledar je napisao/la:...
Jedno pitanje za ove sto prodaju Lewandowskog, koga vi mislite da dovedete? Covjek je i dalje najbolji napadac na svijetu 30+ golova bar svake sezone, vrlo tesko je to zamijeniti. Koji igrac a da je dostupan to trenutno garantuje? U zadnjih 6 sezona uz Suareza daleko najbolji napadac svijeta.
Vama trebaju krila, Lewandowski kao i svaka druga devetka je neupotrebljiv na centru. A ne da on prenosi lopte do napada pa da onda zavrsava i tako se trosi.
Ostavit Kimmicha, Thiaga, Lewu, ovi ostali vise-manje bi sve mijenjao.
Vama trebaju krila, Lewandowski kao i svaka druga devetka je neupotrebljiv na centru. A ne da on prenosi lopte do napada pa da onda zavrsava i tako se trosi.
Ostavit Kimmicha, Thiaga, Lewu, ovi ostali vise-manje bi sve mijenjao.
27.10.2020
- Bayern@heart
- Kontakt:
Vidite kako Rejal to rješava odmah 50 miliona za štopera Zidanu.
A šta naše fukare za to vrijeme rade
traže kakvog za žabaluka
A šta naše fukare za to vrijeme rade

-
- Kontakt:
Ne trebamo nekog posebnog napadača da ga mijenja jer je Bayern lagano osvajao Ligu i kup i bez njega. A ne mora se igrati baš s takvim profilom napadača, ako imaš dobrog trenera on može uklopiti niže, ali brže napadače. A mogu i igrati slični Lewandowskom, Mandžukiću, Gomezu. Bayernova igra nikada nije toliko ovisila striktno o napadaču tako da tu nekih pretjeranih problema ne bi bilo. Nama treba neko ko neće nestati u najbitnijim utakmicama protiv najjačih protivnika.
- Bayern@heart
- Kontakt:

Zapravo, ima tu više nepoznanica.sljivo je napisao/la:
To je tek 2025 god ako ne otkupe ugovor od Audija prije toga. Ako budu otkupljivali vjerovatno će se taj dio novca iskoristiti tako da neće biti 80 mil godišnje već manje. Audi daje oko 30 mil. To je 50 mil razlike. Sad se treba zapitati 2025. godine koliko će značiti tih 50 mil razlike sa inflacijom? Možda da platiš platu jednom igraču. Ono zvuči vau onih 800 mil ali treba sačekati i vidjeti stvarnu težinu te love.
Šta ti misliš, bolje se razumiješ od mene u ekonomiju?
Prva, jel u tih 800 milja za 10 godina još ide i otkup Audijevih dionica. Mislim da ide, i prema nekim navodima za to su u bemburi namijenili 100 milki, osobno mislim da to neće bit dovoljno (Audi je za njih dao 90 milki i tražiće veću premiju od 10 milki). Dakle, po svemu sudeći biće najviše 700 milki kroz 10 godina.
Druga, koliko je točno sponzorstvo Audija? Neki spominju 10 milki ojra godišnje, neki 20 milki, ti evo navodiš 30?
Za inflaciju, trenutno je HICP 1,7%, EU target je 2%, neka prosječna kroz duži period je 2-3%. Ako diskontiramo za 6 godina po 2,5% to je diskont od nekih 14,8%. Nije zanemarivo, ali nije ni presudno.
Koliko sam ja razumio, BMW bi da uđe odmah. Ako ih isplate npr. sa 120 milki, ostaje 68 milki godišnje za sponzorstvo. E sad, kolko je davao Audi to možemo samo nagađat, neka srednja procjena bi bila 20 milki. Dakle, imamo 48 milki viška godišnje. Odlično da se zatvori financijska konstrukcija za igrača, jer vi ste i dosad imali love za kupit al ste knap za održavat, tu je caka o kojoj ljudi ne razmišljaju. Misli se, pa kaj možemo dat 125 milki za kapitalca, je al njegov paket je 250 (+ handgeld 20 milki da ga se privoli).
Ovo zadnje, kaj smo na nekom kvizu? Čiji je tata jači, ko ima većeg i slične fore. Ako misliš da sam nešto pogriješio ispravi, nemam s tim problem. Evo, ja sam dosad tvrdio da bi Tetejac za vas bio bolje rješenje, priznajem da sam se grdo zaj.ebo, dobro da vam nije uletio.
Nisam te skonto je l meni govoriš, ako jeste onda je nesporazum, nisam imao drugih namjera osim da pitam, a pitao sam ponovo i to neko vrijeme iza prvog dijela posta i citirao sam te jer sam mislio da si ono gore već pročitao i da nećeš ništa reći, i da pitanje nećeš vidjeti, i smatram da imaš veće znanje ekonomije i nije neka fora.ledar je napisao/la:sljivo je napisao/la: Ovo zadnje, kaj smo na nekom kvizu? Čiji je tata jači, ko ima većeg i slične fore. Ako misliš da sam nešto pogriješio ispravi, nemam s tim problem. Evo, ja sam dosad tvrdio da bi Tetejac za vas bio bolje rješenje, priznajem da sam se grdo za.****, dobro da vam nije uletio.
@sljivo
Ok, sorry, sve 5.
Inače, za ekonomiju ne znam ko je ono reko da bi volio upoznat nekog jednorukog ekonomista. Zašto? Zato što svaki kaže "To je ovako ... a opet u drugu ruku moglo bi bit i onako..."
Vjerujem samo u jedne ekonomiste - one koji svoje znanje pokažu na marketu kad ulože svoj novac i zarade. Ovi po institucijama su mahom pozeri i bleferi (da znaju ne bi živjeli na državnoj sinekuri).
Ok, sorry, sve 5.
Inače, za ekonomiju ne znam ko je ono reko da bi volio upoznat nekog jednorukog ekonomista. Zašto? Zato što svaki kaže "To je ovako ... a opet u drugu ruku moglo bi bit i onako..."

Vjerujem samo u jedne ekonomiste - one koji svoje znanje pokažu na marketu kad ulože svoj novac i zarade. Ovi po institucijama su mahom pozeri i bleferi (da znaju ne bi živjeli na državnoj sinekuri).
Mislim da u ovih 800 mil ne ulazi i kupovina dionica, to će BMW naknadno riješiti i vjerovatno isplatiti Audi i prije isteka ugovora.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Teško je nešto decidirano tvrditi, ali ja nekako mislim da ste sad vi na potezu da sa Audijem dogovorite izlazak. Iz više paralelnih izvora izgleda da je najrealnija cifra da Audi godišnje calta 20 milki i to je objektivno malo. Adidas daje 900 milja za 15 godina, dakle 60 po sezoni. Kad dogovorite sa Audijem otkup dionica, onda ulijeće Bembura.
Inače, na Insidesports je info da bi Bembura trebala sa 40 milki poduplati Audija. Ako sam dobro povezao, to bi onda bilo ovako: otkupite 8,33% od Audija, Bembura daje 400 milki za dionice odmah (ili kroz neki dogovoreni time schedule), a svake godine 40 kroz sponzorstvo. I igrači naravno odmah dobiju nove jurilice. As good as it gets.
Inače, na Insidesports je info da bi Bembura trebala sa 40 milki poduplati Audija. Ako sam dobro povezao, to bi onda bilo ovako: otkupite 8,33% od Audija, Bembura daje 400 milki za dionice odmah (ili kroz neki dogovoreni time schedule), a svake godine 40 kroz sponzorstvo. I igrači naravno odmah dobiju nove jurilice. As good as it gets.
Naravno, pitanje je kolko će vama ostat od tih 400 milki, jer nije u pitanju samo vrijednost dionica nego i naknada Audiju za štetu zbog prijevremenog raskida ugovora. Pregovori su osjetljivi i ništa nije pod mus. Ako u Audiju ponude iste uvjete ko i Bembura, npr. ako počnu caltati 50 milki po sezoni, tada se priča mijenja. Onda dvojac Rumeni-kobasičar opet dolazi kod Bembure i kažu "ne znamo, oni su nam ponudili odlične uvjete koje je teško odbiti... (mig, mig) ... što da kažemo našim članovima... (mig, mig)"... I tako se radi poso.
Inače, meni nije jasno zašto Bembura već prije nije uletila, pa to je zaštitni znak Bavarske. Za kasno uletavanje morali bi dat još 200 milki bonusa.
Inače, meni nije jasno zašto Bembura već prije nije uletila, pa to je zaštitni znak Bavarske. Za kasno uletavanje morali bi dat još 200 milki bonusa.
- bavaraccccc
- Kontakt:
Ako ništa lijepo je ponovo viditi da je Bayern ispao samo zbog svoga rostera i zbog toga što nemaju dovoljno kvaliteta a ne zbog sudačkih grešaka (ogromnih)...sad čekati 2021 da se eventualno napadne Liga prvaka...eeee tuga golema..
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.