Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

SoulEclipsee
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la SoulEclipsee » 03 mar 2019, 20:29

Morata svaka cast :)

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 03 mar 2019, 21:09

Važna pobjeda na Anoeti, dobro odrađena utakmica. Jedini minus je bespotrebni crveni karton Kokeu, ali nema veze. Za iduće kolo bi svi trebali biti spremni, osim možda Lucasa. Forma se diže kroz zadnjih nekoliko utakmica i to je najvažnije. Saul može na krilo, a Koke u sredinu i već se puno bolje igra, to je odavno jasno jer je Saul svestran i može svašta napraviti i na krilu i na sredini terena, a Koke bolje igra kada zamijeni mjesto sa njim. Lemar treba na klupu obavezno, a Vitolo u prvu postavu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 mar 2019, 00:03

Klasni Alvarone :ljepota:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 09 mar 2019, 19:16

Dosta rotacija i danas, pobjeda je najvažnija, ali pitanje je da li će Filipe Luis ili Lucas biti spremni do utorka i utakmice u Ligi Prvaka, danas je mladi Solano imao nastup. Ako ne, mislim da će Juanfran na lijevu stranu, a Arias desno. To je ustvari najvažnije pitanje za sada. Znači uzvratna ide bez Coste, a Filipe Luis, Lucas i Godin su pod upitnikom, mada bi Godin možda mogao biti na terenu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 mar 2019, 00:19

Ne budu li igrali Godin i Luis/Lucas ispadate ko flak.
Us sve to neigranje Coste i Thomasa je ogroman hendikep.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 11 mar 2019, 20:11

Obrana će se morati krpiti opet, na lijevom beku ce vjerovatno Juanfran, a stoperi valjda Gimenez i Savic, iako je i Godin otputovao u Torino

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 mar 2019, 22:47

Cholo visak , bas kao sto sam rekao.
Ima 15 igraca krojenih za ofanzivan fudbal , on igra do centra.Totalno limitira ovu ekipu.

Nadam se da odlazi za odvrobih Spanskog fudbala.Ovo sto on igra je sramota i mrtva Talijanstina.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 12 mar 2019, 23:22

Jednostavno zasluzeno ispadanje, svi od reda ispod razine, taktika nepostojeca, da je bar bio pravi autobus i borbenost kao nekad pa hajde, ali ovo je bila nemoć. Ni Juventus nije toliko dominantan i opasan danas bio koliko je Atletico bio ocajan. Uglavnom nema opravdanja za ovo veceras.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 mar 2019, 23:27

Jedna stvar koju moram napisati,kakva je jbna razlika izmedju Coste i Morate pa to je strasno,jbte ovaj Costa nosao na ledjima i Chiellinia i Bonuchia u prvoj utakmici nisu mu mogli niata,ovaj Alvaro svaki jbni duel je veceras izgubio baca ga Chiellini po podu ko malo djete.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 12 mar 2019, 23:40

Znao sam prije utakmice da će bekovi biti problem, ali na kraju se i ispalo najviše zbog toga jer od sastava sve kreće. Pored toga naravno loša utakmica, ispod svakog nivoa, ali nema sumnje da bi sa nekim igračima bilo drugačije.
L-Train je napisao/la:Jedna stvar koju moram napisati,kakva je jbna razlika izmedju Coste i Morate pa to je strasno,jbte ovaj Costa nosao na ledjima i Chiellinia i Bonuchia u prvoj utakmici nisu mu mogli niata,ovaj Alvaro svaki jbni duel je veceras izgubio baca ga Chiellini po podu ko malo djete.
Nevjerovatno koliko je tu Costa falio, a što je najgore od svega nije ni trebao dobiti onaj žuti karton kojeg mu je sudija pokazao iz neke panike. Morata je bio nevjerovatno loš, Torres iz zadnjih nekoliko sezona je puno brži i jači od njega, a i daleko bolji igrač kao i uvijek.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 mar 2019, 23:44

Morata je uvijek bio panj i od njega nešto očekivati u ovim utakmicama znači da nemaš pojma o fudbalu.Sa druge strane Costa ima kvalitet al' je glup ko qurac, levat u prvoj utakmici dobije žuti bez ikakve potrebe i tako ekipu ostavi na cjedilu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 mar 2019, 23:50

Vi pod svaku cjenu trebate raditi na tome da zadrzite Lucasa u ekipi on je mlad a vec sad sjajan lijevi bek i naprijed i nazad,Felipe je svakako vec pred zalaskom,s druge strane i desni bek vam je problem,Arias se jako slabo pokazao kroz citavu sezonu.U ovoj utakmici pored Coste falio je i Thomas jbga taj lik je bas postao ozbiljan igrac upravo za sistem koji Cholo preferira i bas ova dvojica igraca su jako bitni za taj jak presing koji Atletico moze odigrati a obojica su falila,veceras se jos pokazalo da i Rodri nije dorastao ovako velikoj utakmici bas su ga lagano pojeli na sredini terena.
Jos jedna stvar,potrosli ste puno para na ljeto a pojacanja koja su dovedena ni izbliza nisu opravdala ulozeni novac.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 mar 2019, 00:10

L-Train je napisao/la:Jos jedna stvar,potrosli ste puno para na ljeto a pojacanja koja su dovedena ni izbliza nisu opravdala ulozeni novac.
Naravno da nisu kad ne mogu da se naviknu na ovaj odvratni sistem.

Pazi ovo:
Lemar 70 miliona
Gelson Martins (raskinuo ugovor sa Sportingom, ganjaju se po sudovima)
Vitolo 36 miliona
Gameiro 30 miliona
Gaitan 25 miliona
Jackson Martinez 36 miliona
Carrasco 25 miliona
Vietto 20 miliona

Zadnjih 4-5 godina. Samo Carrasco opravdao uložen novac, mada ima i taj popriličan fejl sa prodajom u Kinu za 10 miliona. Costu ne brojim jer on je vraćen.

Nisu ovo ba toliki klocevi, koliko su loše izgledali ili izgledaju u dresu Atletica. Nisu jel ni klase, ali sistem je očito poguban za ofanzivce.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 mar 2019, 00:20

Naravno da nisu klocevi,napiso sam na temi la lige da ne mozes ocekivati od svakog igraca da igra savrsenu odbranu i da trci 15 km po mecu posebno kad dovodis igrace sa skillom a ne fizikalce.To mi je svakako nejasno u vezi Choloa,ako nisi u stanju da promjenis stil cemu onda bacanje para na likove koji ce se tesko ili mozda nikako i nece prilagoditi?

turok
Kontakt:

Post Postao/la turok » 13 mar 2019, 06:59

Sta je ovo bilo sinoć? Nemogu da vjerujem koja tuga.
Prvo poluvrijeme je Lemar dosta kriv. Sta je lopti izgubio nije čudo zašto je presing od Juventusa radio.
Nerazumijem zašto simeone igra uvjek istu **** taktiku? Psg je zato dobio već 2 puta po nosu. Igraj mušku offensivu a ne u jedan pravac na jedan gol. Juventus je stvorio pressing pa je samo bilo pitanje kad ce gol. Prvi gol od Ronalda je cisti faul za mene. Lemar je predugo igra i puno kvario. Zasluženo ispali nema sta.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 13 mar 2019, 16:20

L-Train je napisao/la:Vi pod svaku cjenu trebate raditi na tome da zadrzite Lucasa u ekipi on je mlad a vec sad sjajan lijevi bek i naprijed i nazad,Felipe je svakako vec pred zalaskom,s druge strane i desni bek vam je problem,Arias se jako slabo pokazao kroz citavu sezonu.U ovoj utakmici pored Coste falio je i Thomas jbga taj lik je bas postao ozbiljan igrac upravo za sistem koji Cholo preferira i bas ova dvojica igraca su jako bitni za taj jak presing koji Atletico moze odigrati a obojica su falila,veceras se jos pokazalo da i Rodri nije dorastao ovako velikoj utakmici bas su ga lagano pojeli na sredini terena.
Jos jedna stvar,potrosli ste puno para na ljeto a pojacanja koja su dovedena ni izbliza nisu opravdala ulozeni novac.
Ta tri igrača koja su falila su po meni i najveći razlog zašto se ispalo sinoć, iako naravno nije to jedini razlog, svi smo rekli da je utakmica od starta bila loša. Rodri i Arias su definitivno dobra pojačanja i pun pogodak, utakmica od sinoć ne može biti mjerilo za to jer je Rodri dobar kroz čitavu sezonu, Rodri je jako mlad i praktično tek igra Ligu Prvaka, a Arias je također u svim utakmicama bio poprilično dobar u oba smjera i pravo je osvježenje na toj desnoj strani. Lucas je i po meni igrač koji definitivno treba biti u ekipi, jedan od onih koji nose duh ekipe u sebi i odličan na oba kraja terena.

@messilla O tome sam već pisao @JoeBlecku, niko ne može garantovati da bi Atletico imao iste uspjehe sa napadački orijentisanom igrom, mislim da ne bi imao ni približne uspjehe kao svih ovih godina. Možeš provjeriti na prošloj stranici da ne ponavljam sve. Naravno da je tebi kao ljubitelju Barcelone odvratno sve što nije Pepova Barcelona, ali ima drugih klubova i navijača koji to ne vole, nego vole totalno drugačiji fudbal i to tako treba biti. Prvi ja volim jaku defanzivu i ekipu koja može svakoga pobijediti. Primjer je i sam Atletico. Neka pojačanja definitivno nisu pokazala ono što se od njih očekivalo, a većina tih igrača koje si naveo uglavnom nisu od pomoći i drugim ekipama, nije to do Atleticovog sistema. Tu je i veliki broj rotacija i povrijeđenih igrača koji su koštali Atletico većih uspjeha kroz ovih par sezona. Uostalom, mnogi koji gledaju sa strane uvijek govore da će bajna igra puno uspjeha donijeti Atleticu, ali ko to može garantovati, jako teško da može.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 mar 2019, 18:09

Izgleda da je i Koke naplatio ovaj stil igre. Sinoć je izgledalo kao da se jedva kreće.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 mar 2019, 18:19

Najgora tekma Atletica koju sam pogledao u zadnjih bar 7 godina. Onakav pristup jucer bio je sramotan. Ni zalaganja, trke, presinga, sve ono sto su uradili u prvoj tekmi zayebali su u drugoj, kao da nisu ni izasli na terenu. Sve ono sto je krasilo Atletico, jucer toga nije bilo.

Pa Atletico nekad nije dao uopste da se centrira, a jucer pustao bekove Juventusa a u 16 bili Ronaldo i Mandzukic, pametnom dosta. Ne znam sta je htio Simeone, zbog onog jucer im teba odbit jedno 2 sedmice plate.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 mar 2019, 19:00

3-5-2 je pogubno za Atletico.
Sav sistem pads u vodu jer se igra konstantno 1na1.Mnogo je lakse napadati nego braniti se u tom slucaju.Simeone je kriv,nije odgovorio,nije imao damu.

Atletico ima nevjerovatan rooster.Enorman ofanzivni potencijal gdje ni jedan igrac nije u stanju dokazati dodatnu vrijednost.Gledam Saula ne moze do lopte doci , u Spaniji kao Iniesta igra.Zasto je koristi najjace oruzje pojedinaca.Lemar je vrhunski igrac ali nema sta traziti u ovom timu i konstantnom ganjanju.
Gelson je bio jedno od najjacih krila zadnju godinu,evo i sad u Monacu jede malu djecu .U Atleticu nije igrao
Jer je bio igrac koji previse napada rivala.Vitolo od monstruma iz Seville postao ofanzivni bek.
Griezmann je top klasa ali bi davao 50 golova po sezoni da ne mora cekati loptu na centru i pratiti CMFa rivala.

Razumljivo mi je bilo gledati prije 5-6 godina drugaciji pristup,ali ovo danas je kukavicluk.On ima sve potrebno da bude ispred protivnikovih 16 metara a ne u svojim.
Cim dodju do lopte od centra prema gore , vidis nevjerovatan potencijal i skillset pojedinaca , samo sto sistem ne dozvoli beku da ode do 16 metara ,CMFu da utrci u prostror ,krilu da odvuce stopera.

Steta,Simeone me razocarao.Volio bih da nakon ove sezone bude rastanak u suzama i zagrljajima.
Za dobrobit kluba dok nije izgubio ovu ofanzivnu artiljeriju.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 16 mar 2019, 21:07

Evo ga i poraz na San Mamesu, ako se Barcelona dodatno odvoji to je gotova trka. Mogao je ono biti penal na Morati, ali Gimenez je krivac za prvi gol, a i drugi je mogao zaustavit. Po meni još jedan dokaz da je Savić bolji stoper, pogotovo ove sezone. Gimenez ima puno prostora za napredak, ali Savić je bolji stoper. Upravo se Savić navodno sukobio sa Ortegom, da li je to tačno, ne znamo...

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.