FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

damir_82
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la damir_82 » 12 mar 2019, 20:05

emir79 je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Ukoliko FK Sarajevo ikada napusti Koševo, stadion se može zatvoriti jer ga niko ne koristi.. Mislim da ni atletičari od njega nemaju ništa jer je tartan staza uništena.. Tolika građevina bi se mogla iskoristiti za neki opet eyof, a ne vjerujem da bi se igrale niti utakmice nekih omladinskih reprezentacija...
Ukoliko bude gram mozga, vjerujem da će se naći neki valjan kompromis da nam se da Koševo na upravljanje.. Prvi korak rekonstrukcija travnjaka...

P.S. A i nema magle na Koševu, za razliku od dobrog dijela ostatka grada..
I trebamo da idemo sa Koseva, pa ga lijepo ostaviti na grbacu gradu kad se vec godinama prave prepametni.

U Kosevo ulagati je samo bespotrebno bacanje para i nista vise. Za njegovu rekonstrukciju ce otici vise novca, nego iz temelja napraviti nov, novcat stadion 20-25k.

Znam da se mnogi uspjesi vezu za taj stadion, ali mi da ulazemo u njeg, a i dalje da bude vlasnistvo grada je van svake pameti.

Vrijeme je za vlastiti stadion, pa da ima 5k kapaciteta, ali je nas.
Pa ne vjerujem da smo u poratnom periodu imali novca za ozbiljnija ulaganja, a i ne znamo kako se odvijala priča između kluba i Općine (CSR-a)...

Ne znam ni kakva je računica novi stadion (lokacija, ispitivanje zemljišta, kopanje,temelji, dozvole, takse.. Pa tek onda gradnja vidljivog dijela..) - rekonstrukcija Koševa (rekonstrukcija u fazama: teren, pa sve ostalo..)

Nisam ni mislio da se ulaže u stadion a da imovinsko - pravni odnosi ostanu kako jesu.. Zato sam i rekao valjan kompromis da nam se da Koševo na korištenje.. 100 godina..?! Bez ograničenja trajanja a da preuzmemo u nekom obliku i CSR koji će biti dio kluba...?! Da plaćamo u vidu takse na korištenje neki simboličan iznos kojim bi općini kompenzirali dio sredstava...?! Lupamo, nagađamo, pretpostavljamo...

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2019, 20:06

Vala da ga hoce napraviti pa makar i u Butmiru, 6-7 milja za pocetak... Samo da odemo od ovih supaka iz CSR i lopinasa iz opcine, pa ce im Kosevo za par godina biti kao dom penzionera u Nedzaricima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 mar 2019, 20:10

Da nasi nisu odustali od kupa, Hus rece da ce mijenjati sutra. :nene: :nene:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 20:11

Možete glasati na našoj zvaničnoj stranici za najboljeg igrača za mjesec februar.
Ja sam svoj glas dao sv. Mersi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 12 mar 2019, 20:12

zagorski je napisao/la:Vala da ga hoce napraviti pa makar i u Butmiru, 6-7 milja za pocetak... Samo da odemo od ovih supaka iz CSR i lopinasa iz opcine, pa ce im Kosevo za par godina biti kao dom penzionera u Nedzaricima.
Još da nam nabave neki ventilator da razbije maglu zimi.. :)

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 12 mar 2019, 20:13

MortemHz je napisao/la:Možete glasati na našoj zvaničnoj stranici za najboljeg igrača za mjesec februar.
Ja sam svoj glas dao sv. Mersi
Ovo ti sad javno sugerises za koga treba :stop: :nene: :urnebes:

Ja sam za Stanojevica, igra u zivotnoj formi.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 12 mar 2019, 20:14

FrancescoTotti je napisao/la:
Laznjak je napisao/la:Nisam znao da ima ovoliko prostora u staroj americkoj ambasadi
Na 1:30 ima dobar pogled. Ovaj objekat lijevo do vlade federacije je stari objekat ambasade, a vidim odvojen je ovaj desni dio gdje ima parking i 3 kuce (pojma nemam cije)...

Uglavnom na onoj slici sam ja poklopio sve stadionom :lol:
Evo gledam, dobro si ti ovo uklopio, samo ne znam jel mal prostor za njega, zavidi od visine mape ove. Mozes li se sta uklopiti u Nedzarice onaj stari dom? :D Samo mastam :D
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 12 mar 2019, 20:15

šta mislite na skali od 1-10 koliko je ovaj vijetnamac lud da uloži bruku para samo da se Sarajevo dokopa LŠ da bi njegovi igrači iz Vijetnama igrali to takmičenje o.O

meni to ima smisla kad skontam kolike su pare roknuli u onu akademiju u Aziji

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 mar 2019, 20:16

Laznjak je napisao/la: Mozes li se sta uklopiti u Nedzarice onaj stari dom? :D Samo mastam :D
Vidjet cemo veceras, nemam vise vremena. previse dugo prskam onog ustasu na temi plbih :lol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 12 mar 2019, 20:17

FrancescoTotti je napisao/la:
Laznjak je napisao/la: Mozes li se sta uklopiti u Nedzarice onaj stari dom? :D Samo mastam :D
Vidjet cemo veceras, nemam vise vremena. previse dugo prskam onog ustasu na temi plbih :lol:
Ma brate, bezveze se peglas, to su neandertalci "ne pismeni"

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Smjecanindzemo
Kontakt:

Post Postao/la Smjecanindzemo » 12 mar 2019, 20:20

Na toj skali bas nesto mislim 11 :) to znaci jedno 15-20mil da napravi ludilo u gradu vec ovo ljeto. Da ispadnemo u 3 lp nosioci u playu le i eto nam grupe coek vratio pare. Ja bih tako uradio da imam desetine miliona

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 12 mar 2019, 20:21

Gdje god da se napravi stadion neka ga! Otoku bih najviše volio za sad, samo da nam je otići sa Koševa kao što gore jedan forumaše reče. Koševo veže mnoge lijepe uspomene, ali i dosta loših stvari, ne napreduje, već propada i to nam ne treba. Ako želimo zdrav razvoj kluba moramo i poraditi na stadionu.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 mar 2019, 20:26

Manite se stadiona, to je naučna fantastika. Sutra igramo kup tekmu, termin jest nezgodan, ali najbitnije je da prođemo. Može i X da bude.
Melji R'ajvo :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 12 mar 2019, 20:26

Heheheh
:thumbup:
Samo zdrava zajebancija, starije sarajlije znaju kako to ide, mladi neka nastave.
Rivalstvo između Željezničara i Sarajeva traje decenijama.

Nerijetke su situacije u kojim jedni drugim prave određene smicalice, koje se poslije prepričavaju danima, mjesecima i godinama. Gotovo da nema starijeg navijača koji se ne sjećaju legende o farbanjima radnji, kućnih ljubimaca i nesvakidašnjih opklada među navijačima iz tabora sarajevskih premijerligaša.

Postoji li neko da se ne sjeća Velkoskog i njegovog komentara nakon što je odgođen derbi na Grbavici? Kapiten Sarajeva je stavio sliku ofarbanih lopti i prokomentarisao sa 'Gasi sve', da bi nakon poraza Sarajeva u utakmici koja je prolongirana 24 sata, bio tema socijalnih mreža dugo nakon toga. I sam Makedonac je poslije u svojim izjavama rekao da mu je bilo u određenim momentima simpatično, pa čak i da se sam znao nasmijati nekim od objava.

Njegovu ulogu u posljednjih mjesec dana 'preuzeo' je Mirza Bećirspahić, koji je na skupštini Željezničara izjavio da vjeruje da je zaostatak za gradskim rivalom dostižan i da je siguran da Sarajevo neće osvojiti titulu.

Nakon dugo nagovaranja, Mirza je pristao da govori za naš portal. Prije svega moramo napomenuti da je Mirza sin klupske legende Velije Bećirspahića, defanzivca koji je bio član jedne od najboljih generacija tima iz Zvorničke ulice, koja je donijela titulu prvaka Jugoslavije na Grbavicu.

- Ma nema se šta puno za reći. Ja sam ponukan izlaganjima na skupštini izašao za govornicu i rekao da vjerujem da možemo stići komšije. Odrastao sam u porodici koja je cijeli život uz Želju, koja je uvijek vjerovala da se može napraviti sportski uspjeh i da dok god ima šanse da se bori za što bolji plasman treba dati posljednji atom snage. Tako je mene učio moj otac, tako i ja učim ljude oko sebe, govori nam Mirza na početku razgovora.

Nakon što je Sarajevo uvezalo tri pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a prednost porasla na 20 bodova razlike, Bećirspahić i njegova izjava su postali viralni hit u Bosni i Hercegovini.

- Na početku sam i ja bio iznenađen, nisam ni pretpostavljao da će moja izjava izazvati tolike reakcije. Odjednom sam vidio da svi dijele slike sa mojim likom. Sada mi je to već simpatično, neke me moram biti iskren i dobro nasmiju. Često to komentarišem sa svojim prijateljima, nekad i sa onim koji navijaju za Sarajevo.

Bećirspahić kaže da smatra da je to sarajevski duh, duh gradskog derbija i da je to sasvim normalno.

- Mislim da nije bilo navijača Želje koji nije prozivao Sarajevo jesenas, poslije osam komada od Atalante. Danas sam ja 'na tapetu'. Vjerovatno će za par mjeseci biti neko od navijača ili čelnika Sarajeva na mom mjestu, jednostavno je tako među navijačima, koji su zagriženi u plavu i bordo boju.

Na kraju smo ga pitali da li je halalio titulu?

- A šta ću? Kako je Amar Osim rekao na predstavljanju minus 15, brrrr hladno... Sad je već minus 20, rekao nam je kroz smijeh na kraju razgovora Bećirspahić.
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

Smjecanindzemo
Kontakt:

Post Postao/la Smjecanindzemo » 12 mar 2019, 20:37

Sutra nek samo ginu jedan za drugog ne treba se kurcit , udari Husrefe bunker i na kontre. X ko dzamija hebes ga i eto nas polufinaleeee

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 20:41

fks74 je napisao/la:Da nasi nisu odustali od kupa, Hus rece da ce mijenjati sutra. :nene: :nene:
Kakva bi to samo greška bila, neoprostiva.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 12 mar 2019, 20:45

Ako prodjemo Zrinjski kup je nas

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 12 mar 2019, 21:14

Šta će mijenjati bog ga yebo ima 11 bodova prednosti u ligi neka sljedeću u ligi mijenja

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 12 mar 2019, 21:15

Sutra ofanzivno kao da nam treba pobjeda, damo go njima ni dva gola onda ne pomažu
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 12 mar 2019, 21:15

HeraklitMracni je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:slika
Sto Ema ne sjedne malo na drugu stranu , prilijepila se uz vlasnika :D
Nije ovo Ema, PR je ovo cini mi se

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bvsic, iliyaa8, Mourinhokilledbarca, plisek i 41 gost.