Pa ne vjerujem da smo u poratnom periodu imali novca za ozbiljnija ulaganja, a i ne znamo kako se odvijala priča između kluba i Općine (CSR-a)...emir79 je napisao/la:I trebamo da idemo sa Koseva, pa ga lijepo ostaviti na grbacu gradu kad se vec godinama prave prepametni.damir_82 je napisao/la:Ukoliko FK Sarajevo ikada napusti Koševo, stadion se može zatvoriti jer ga niko ne koristi.. Mislim da ni atletičari od njega nemaju ništa jer je tartan staza uništena.. Tolika građevina bi se mogla iskoristiti za neki opet eyof, a ne vjerujem da bi se igrale niti utakmice nekih omladinskih reprezentacija...
Ukoliko bude gram mozga, vjerujem da će se naći neki valjan kompromis da nam se da Koševo na upravljanje.. Prvi korak rekonstrukcija travnjaka...
P.S. A i nema magle na Koševu, za razliku od dobrog dijela ostatka grada..
U Kosevo ulagati je samo bespotrebno bacanje para i nista vise. Za njegovu rekonstrukciju ce otici vise novca, nego iz temelja napraviti nov, novcat stadion 20-25k.
Znam da se mnogi uspjesi vezu za taj stadion, ali mi da ulazemo u njeg, a i dalje da bude vlasnistvo grada je van svake pameti.
Vrijeme je za vlastiti stadion, pa da ima 5k kapaciteta, ali je nas.
Ne znam ni kakva je računica novi stadion (lokacija, ispitivanje zemljišta, kopanje,temelji, dozvole, takse.. Pa tek onda gradnja vidljivog dijela..) - rekonstrukcija Koševa (rekonstrukcija u fazama: teren, pa sve ostalo..)
Nisam ni mislio da se ulaže u stadion a da imovinsko - pravni odnosi ostanu kako jesu.. Zato sam i rekao valjan kompromis da nam se da Koševo na korištenje.. 100 godina..?! Bez ograničenja trajanja a da preuzmemo u nekom obliku i CSR koji će biti dio kluba...?! Da plaćamo u vidu takse na korištenje neki simboličan iznos kojim bi općini kompenzirali dio sredstava...?! Lupamo, nagađamo, pretpostavljamo...