FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 mar 2019, 17:53

Ne bih se zalio da moram u Vogoscu na utakmicu :kafa:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 17:57

Rule_hz je napisao/la:Dje je malo brate rastevzivotom trenutno od popisa stanovnistva 2013 te broj se poveco za nekih 20 hiljada dusa vogosca brat bratu ima oko 150k ljudi... a neozes poredit vogoscu kao naselje a ilidju koja se seze do tarcina uz to i dakeko svako naselje uz to i grad prije ce raja u vogoscu doc nego na ilidzu i uz to dostupnija je vogosca i opstina fudbala uvijek bila i ostala i svakim danom je sve veca i veca uz to i potpisan ugovor za kruzni tok transfelzalu sa trolejbusom tako da to i ne pije vode.. uz to i najveca industrijska zona u gradu ili cak u federaciji... i ja bih volio da je negdje u gradu stadion. Kosevo zaboravi slobodno od njega sa ovim uhljupima nikad nece biti nista a o novom gradu i novom sarajevu da ne govorim kao i o memicu... Mada tesko da iko moze nesto ponudit klodzo skaka ajnadzic i efendic pogotovo memic da sad moze izbacio bi nas sa butmira
Brate ba :shock: :lol:
Da si životom darežljiv i da pretjeruješ, komplet Vogošći bi dao 35 hiljada, kakvih bolan 150K? :D
Ma kakvi načelnici.. keš mijenja sve. Može on biti ovo ili ono ali kad ti dođeš sa šuškama onda se sve promijeni, vjeruj mi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 mar 2019, 17:58

Evander je napisao/la:Da pravimo stadion u Istocnom Sarajevu, tamo je sve jeftinije? :kafa:

Ma brate bilo gdje nebitno je koja opstina i mahala, mi smo gao gradjani previse sentimentalni za svoje naselje i opstinu sto je i razumljivo, a treba bit realan situacija ti je takva kakva jest ja bi i u butmiru stadion pravio da moze ali brate... Pomirio sam se ja sa time da mi nikad stadion imat necemo niti ce nam ovaj rezim ikad ista dati, a Sarajevo ostaje Sarajevo bez obzira na stadion i lokaciju da mogu na piroti igrao bih... ovako samo pusti snovi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 mar 2019, 17:59

a koja je to lokacija koju spominjete na m.dvoru??

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 12 mar 2019, 18:00

FrancescoTotti je napisao/la:Ne bih se zalio da moram u Vogoscu na utakmicu :kafa:
Ni ja, bliže mi. :kafa:
Imam ja jednu parcelu u Brezi, dao bih je jeftino. Koji je mail ovog iz Vijetnama? :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 mar 2019, 18:03

FrancescoTotti je napisao/la:a koja je to lokacija koju spominjete na m.dvoru??

Ma spominjala se ona tik miljacke kod alshidija...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

koka
Kontakt:

Post Postao/la koka » 12 mar 2019, 18:04

Jeli istina ovo sto Rodjeni najavljuju da i Horde dolaze podrzati Velež protiv Olimpika na Otoci ili samo lupaju?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2019, 18:06

Rule_hz je napisao/la:
Evander je napisao/la:Da pravimo stadion u Istocnom Sarajevu, tamo je sve jeftinije? :kafa:

Ma brate bilo gdje nebitno je koja opstina i mahala, mi smo gao gradjani previse sentimentalni za svoje naselje i opstinu sto je i razumljivo, a treba bit realan situacija ti je takva kakva jest ja bi i u butmiru stadion pravio da moze ali brate... Pomirio sam se ja sa time da mi nikad stadion imat necemo niti ce nam ovaj rezim ikad ista dati, a Sarajevo ostaje Sarajevo bez obzira na stadion i lokaciju da mogu na piroti igrao bih... ovako samo pusti snovi
Mislim da samo mastamo i da nista od stadiona nece biti, za nasig zivota. Ali je bar lijepo mastati :)
A sto se lokacije tice, po meni to nije problem. Neka se prwvi bilo gdje. Pa i vani su stadioni vecinom van grada. Bitno je samo da su putevi i gradski prijevoz dobro uvezani. Recimo u Minhenu, stadion je bas skroz van grada. Ali imas metro i eto te tamo za manje od pola sata.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 18:07

Evo da ga maximalno nategnemo za Kanton Sarajevo i radi cifri i svega ali broj je realno manji jer jedino Općina Novi Grad ima pozitivan prirodni priraštaj.

Općina Novi Grad - 125K
Općina Ilidža - 75K
Općina Novo Sarajevo - 70K
Općina Centar - 60K
Općina Stari Grad - 40K
Općina Vogošća - 35K
Općina Hadžići - 25K
Općina Ilijaš - 20K
Općina Trnovo - 2K

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 mar 2019, 18:09

MortemHz je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:Vogosca gang!!! Ovdje bi stadion pun bio sto od nasih sto od citavog stanovnistva.. i ja sam sa Kosevskog brda dosao u Vogoscu koja je svega 7 8 minuta od koseva udaljena i ovdje bi ti vlasti dale plac zemlje koliko hoces a imas ga na svakom koraku za razliku od gradskih vlasti koji ti nikad zemlju nece dati uz to imas i ovaj Unisov stadion Hakija Mrso sa svim potrebnim i pratecim prostorima za stadion od 15 20 hiljada mjesta kako god i hotele i sve zivo:)
Tom istom stanovništvu Koševo je blizu ali znaš i sam već kako je stanje.
Poenta je to što je van grada, iako jeste blizu naravno.
Vogošća je malo naselje, kada pričamo o prigradskim naseljima - Ilidža je tri puta veća naprimjer.
Ja bi najviše volio da je negdje na Marijin Dvoru radi lokacije koja je savršena, Koševo bi kupio radi historije vjerovatno a treba razmatrati i gradnju negdje u Novom Gradu, ono možda.
Tu živi skoro pola Sarajeva još je i Ilidža blizu, to su neke stvari koje treba uzeti u obzir.
Kao što rekoh iznad, ja bi opet najviše volio Marijin Dvor ali nije baš realno plus cijena bi bila paprena. :D
Nikad ne bih mogao zamisliti FKS na obje te lokacije .Mozda park 2. Gimnazije . Samo opstina Centar , pa taman bio "stadion (cardak) ni na nebu ni na zemlji.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2019, 18:11

Al ste realni sa lokacijom u opstini Centar :rol: :rol: :rol:

I ono, ne bi se mogao navici na Butmir ili Vogoscu, sa super funkcionalnim stadionom, a moze se navici na neuslovno Kosevo :tokralju:
Naravno, ovo hipoteticki govorim.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 mar 2019, 18:14

Pa ja bih mogao zamislit bilo gdje ali kad dodjes na svoj dom i sjedes na svoju stolicu pitao bih te ja bil mogao zamisliti.. u svim tim opstinama nemas prostora za stadion ostala ti je samo betanija bare i da se rusi kopleks atletiske staze zetre idt dolje su ti dostupni otoka olimpikov stadion i halilovici ostalo vise nigdje nemas
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 mar 2019, 18:20

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 12 mar 2019, 18:22

Ukoliko FK Sarajevo ikada napusti Koševo, stadion se može zatvoriti jer ga niko ne koristi.. Mislim da ni atletičari od njega nemaju ništa jer je tartan staza uništena.. Tolika građevina bi se mogla iskoristiti za neki opet eyof, a ne vjerujem da bi se igrale niti utakmice nekih omladinskih reprezentacija...
Ukoliko bude gram mozga, vjerujem da će se naći neki valjan kompromis da nam se da Koševo na upravljanje.. Prvi korak rekonstrukcija travnjaka...

P.S. A i nema magle na Koševu, za razliku od dobrog dijela ostatka grada..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 18:23

Posjedovanje velikog tima u Europi pomoglo mu je da lako organizira prijateljska natjecanja, dajući vijetnamskim igračima priliku da se bore protiv međunarodnih igrača.

Poduzetnik Nguyen Hoai Nam - generalni direktor Berjaya Group Vijetnam - predsjednik Nam Huong grupe je osoba s više od 20 godina iskustva u upravljanju investicijama, financijama i M&A. Poznat kao poduzetnik s velikim zanimanjem za nogomet, Nguyen Hoai Nam je trenutno član odbora dva nogometna kluba KV Kortrijk (Belgija) i Sarajeva (Bosna i Hercegovina). Oba kluba igraju na vrhu ove dvije zemlje. Nedavno, na stadionu kluba Cardiff City, tim igra u Premier ligi (Premier League), postoje plakati s riječima "Visit Vietnam". Da bi to postigao, biznismen Nguyen Hoai Nam morao je uvjeriti Berjaya Corporation Berhad (vlasnika kluba Cardiff City) da se dogovore, cijena jednog bilbord kluba u Premier ligi do milijun funti.

S novom ulogom vlasnika kluba FK Sarajevo, momčad je upravo osvojila prvenstvo prije dva kruga profesionalnog turnira u Bosni i Hercegovini, g. Nguyen Hoai Nam je podijelio: „Ja sam sponzorirao nogometni tim Berjaya Dong Nai. u tri sezone, iako rezultati nisu očekivani. Zbog karakteristike generalnog direktora Berjaye, bio sam u mogućnosti sudjelovati u Odboru dvije velike ekipe. Belgijski Kortrijk i bosanski FK Sarajevo natječu se u prvenstvu zemlje. Nedavno su mi dioničari i ja kupili 60% sarajevske nogometne reprezentacije zbog vrlo dobrih rezultata, vodeći nacionalno prvenstvo BiH i nadajući se da ćemo igrati u sljedećoj Ligi prvaka. "

A kako bi proslavili veliku pobjedu FK Sarajevo, 11. ožujka, biznismen Nguyen Hoai Nam odletjet će u istočnu Europu kako bi podigao trofej s timom. Ovdje, kao član vodstva, g. Nguyen Hoai Nam će s ostalim članovima razgovarati o ideji da se vrhunske zvijezde vijetnamskog nogometa, Cong Phuong i Quang Hai dovedu u FK Sarajevo. nogomet.

Ako je dogovor uspješan, Cong Phuong i Quang Hai imat će priliku igrati u preliminarnom krugu UEFA Champions League 2019/2020. U isto vrijeme, sposobnost da igraju dva glavna igrača u Vijetnamu je također prilično velika jer nacionalna prvenstva u istočnoj Europi nisu previše superiorna. To je također bio lansirni teren za mnoge azijske igrače prije nego što su si mogli priuštiti da igraju na većim turnirima.

Podijelivši se s tom odlukom, biznismen Nguyen Hoai Nam rekao je: " Mi se borimo sa snovima o jugoistočnoj Aziji, s Sea Games, s AFF Cupom, ali gotovo da nemamo punu radost. više od desetljeća. Ako želite da se vijetnamski nogomet razvije i dosegne daleko, moramo sanjati san još dalje od sna u Svjetskom kupu, ” a san gospodina Nguyena Hoai Nama i milijuna vijetnamskih fanova bit će može postati stvarnost u budućnosti s čvrstim koracima danas.

Nadajmo se da će dovesti mnoge vijetnamske igrače da se bore protiv europskog nogometa kako bi san Vijetnama prisustvovao Svjetskom prvenstvu u stvarnosti.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 mar 2019, 18:30

Rule_hz je napisao/la:

Nema sanse da tu stane stadion, premala lokacija za toga. A i da je dovoljno velika stadion bi morao da se zove Stadion porodice Izetbegovic.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 mar 2019, 18:33

FrancescoTotti je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:

Nema sanse da tu stane stadion, premala lokacija za toga. A i da je dovoljno velika stadion bi morao da se zove Stadion porodice Izetbegovic.
sta je sa onim prostorom gdje je prije bila americka ambasada
You are someone else I am still right here

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2019, 18:34

Ima li neko broj od Mevlida

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 12 mar 2019, 18:46

Ma kakav stadion, da je teren pokušat zamjeniti na Koševu. Al ni o tog ništa.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 12 mar 2019, 18:47

Da ovi naši nisu nafurali vijentamca da ćemo mi fakat igrat ligu prvaka, mozda covjek ne razumije koliko mi nemamo šansi :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bejker, brojjedan, Fouzi1, Google Adsense [Bot], Jet2Holiday, n0dix, ristagrad, ronaldo99, Silvester071, vedinjo98 i 113 gostiju.