Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harden
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la harden » 11 mar 2019, 22:54

tuzlak1987 je napisao/la:
harden je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:**** Pewa samo Dragon Garage.
Da hoce vis auto kupiti yebo ga, cekam ga ko da ja kupujem :mrgreen:
Ciganci tamo pola godine. :urnebes:

Pun je sad, ima 8 milja od osiguranja, pare od Nissana i Subarua. Kontam da ce opet Subaru neki ili Mitsubishi.
Kontam da ce uvesti nekog starijeg GTR ili WRX STI, gledao sam po piku nema bas nesto sto bi ga moglo zanimati. Steta zbog sudara, onaj WRX mu je idealan bio, a i cekao ga je godinama.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 12 mar 2019, 11:18

Virtu4l je napisao/la: Da, da, jači ste od Federacije, niste skoro duplo više (po glavi stanovnika zaduženi) u odnosu na Federaciju, podaci lažu. Oko 50% sredstava iz budžeta ne ide na otplatu dugova kreditorima, ma kakvi, ni to nije tačno. Dodik se ne zadužuje gdje god može, Opštine u RS nisu pred kolapsom zbog toga što se preko njihovih budžeta otplaćuje vanjski dug.

Znam ja prika moj da ti braniš svoje (a ne bi trebao), ali ekonomska situacija u RS je bure baruta koje će kad-tad eksplodirati, dok se Federacija sasvim korektno nosi sa svojim dugovima, i pri tome se na državnom nivou spašava dupe Dodiku novim zaduženjima, što je najveći dokaz sprege kriminalnih vladajućih partija u oba entiteta i ovo posljednje je jedino što bi te trebalo zanimati.
Jači nismo. Bili bi da nije odnos pomoći i donacija u ovih 20 godina 12 vs 1. Znači FBIH je trebala imat standard Švedske u odnosu na RS.A imaš glavni grad koji je najzagađeniji na svijetu, gdje nemaš pijaće vode i gdje ti je gradski prevoz poput Tanzanije.

Podaci su kao i statistika u skladu sa određenim političkim duhom. I jedni i drugi. Friziraju se. Nigdje ja nisam osporio da su plate i dohodci veći u FBiH. Ali to nije posljedica razvijene industije, sistemskog rada i fabrika, već velikog administrativnog sistema gdje su plate iznad prosjeka...

Zabole mene za Dodika i socijaldemokrate... Sve banana države su prinuđene na zaduženje.. A ti sam sebe upitaj u posljednoj deceniji koliko je kilometara autoputa izgrađeno u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je rekonstruisano kilometara puteva u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je izgrađeno bolnica i ambulanti u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je izgrađeno kružnih tokova u jednom, koliko u drugom. Koliko je izgrađeno i renovirano škola i mostova u Federaciji, a koliko u Republici Srpskoj...

Uostalom, demografski debakl nije doživilo Podrinje, već USK. A najveće padove u posljednoj godini ne bilježi Istočna Hercegovina, već TK.

Dakle to su fakti... a ne nekakva propaganda. SNSD-a ili SDA.

Da je stanje loše i u FBIH i u Republici Srpskoj jeste... ali praviti od jednog balkansku Švajcarsku je :facepalm:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 mar 2019, 12:09

Blagostanje jedne zemlje ogleda se u nekoliko faktora ali prije svega po kupovnoj moci stanovnika. Tu smo vjerovatno na samom zacelju, uz ostale faktore tipa industrije, izvoza i turzima, koji je za drzavu 21. stoljeca neizostavna karika. Ne trebi ni pominjati administrativne prepreke za strana ulaganja...

Znaci plate u biti ostaju nepromjenjene a cijene rastu lagano al konstantno. Pa biljezimo rast cijena hrane, odjece/obuce, zdravstva, prijevoza, rezije...

Gledajuci usporedbu, Federacija jest iznad nivoa RS-a, ali nije vrijedno detaljnijeg poredjenja jer svom stanovnistvu ne nudi uvjete za dostojan zivot.

Statistika je qrva. Npr. za 2017. blizu 70 miliona od izvoza maline. Medjutim, od takvih stvari glavni proizvodjac (seljak) nema nikakve koristi jer je ostao uskracen za posticaj plus po kg dobije max 1.7 KM. Onda, izvoz sirovina spram gotovih proizvoda...

Ekonomska situacija u BiH je bure baruta a temljeni dokaz su masovni strajkovi pocev od strajkova prosvjete. Ev striktno u HNK dio prosvjetnih radnika vec dvije godine ceka razliku od regresa iako je presuda jasna u njihovu korist.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 12 mar 2019, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 mar 2019, 12:23

Meni je to sve tu negdje. Ako gledamo uredjenje grada zavisno od grada do grada bez obzira na entitet.
Sto se tice zivota ima razlike tipa da iz Tuzle odseli covjek koji ima 1000 KM platu, dok u Vlasenici neko ima platu 500 KM i ne zeli vise. A poznato je i to da skolovaniji ljudi imaju manje djece, prave teze odluke itd. dok neko ko nema nista nakuca 5 djece. Ja sam prolazio kroz Lopare i Ugljevik, ono krs teski ali sumnjam da se ljudi sele, a npr. tu ja ne bih mogao provesti 24 sata.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 mar 2019, 13:14

a yebo krv svoju
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 mar 2019, 13:18

avenija je napisao/la:

a yebo krv svoju
Zar smo mi Bosnje tolike picke :roll:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 mar 2019, 13:21

Marsal je napisao/la:
avenija je napisao/la:

a yebo krv svoju
jesmo jbg sto prije priznamo sebi, prije cemo to promjeniti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 mar 2019, 13:22

44Bertans je napisao/la:Jači nismo. Bili bi da nije odnos pomoći i donacija u ovih 20 godina 12 vs 1. Znači FBIH je trebala imat standard Švedske u odnosu na RS.A imaš glavni grad koji je najzagađeniji na svijetu, gdje nemaš pijaće vode i gdje ti je gradski prevoz poput Tanzanije.
Pa ne baš standard Švedske, jer znaš, pričamo o dijelu Evrope koji je bio sravnjen sa zemljom, koji je ne tako davno izgledao ovako,
slika
Da ne idem dalje sa slikama i hororom koji je iza rata ostao u Federaciji. Dakle, krenulo se ne sa nule, nego iz debelog minusa, što se nikako ne može reći za ogroman dio RS. Ukratko, krenuli smo iz minusa i opet prestigli manji entitet. Dakle, donacije i pomoć su uglavnom usmjereni tamo gdje je bilo potrebno. E sad, lupiti da je Sarajevo najzagađeniji grad na svijetu je malo pretenciozno, što nam jasno govori kakvo mišljenje imaš o tom gradu. Isto to nam govori i komentar o vodi za piće. Malkice pretenciozno. Čime opet ne osporavam da je zagađenost vazduha u Sarajevu na alarmantnom nivou, ali koristiti to kao argument u raspravi Federacija vs. Republika Srpska je poprilično neozbiljno.
44Bertans je napisao/la:Podaci su kao i statistika u skladu sa određenim političkim duhom. I jedni i drugi. Friziraju se. Nigdje ja nisam osporio da su plate i dohodci veći u FBiH. Ali to nije posljedica razvijene industije, sistemskog rada i fabrika, već velikog administrativnog sistema gdje su plate iznad prosjeka...
Podaci o zaduženjima (koje si mudro zaobišao) nemaju apsolutno nikakve veze sa friziranjem ili platama i dohocima, koje nisam ni spomenuo u prethodnom postu. To je najbrutalnija istina o RS (zaduženje) i ono što će prije ili kasnije dovesti do velikih problema kako u entitetu tako i na državnom nivou.
44Bertans je napisao/la:Zabole mene za Dodika i socijaldemokrate... Sve banana države su prinuđene na zaduženje.. A ti sam sebe upitaj u posljednoj deceniji koliko je kilometara autoputa izgrađeno u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je rekonstruisano kilometara puteva u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je izgrađeno bolnica i ambulanti u jednom, a koliko u drugom entitetu. Koliko je izgrađeno kružnih tokova u jednom, koliko u drugom. Koliko je izgrađeno i renovirano škola i mostova u Federaciji, a koliko u Republici Srpskoj...
Pa reci ti meni koliko, daj mi podatke? Isto tako mi reci za koliko je recimo autoputeva RS uzela kredit, a oni nikad nisu izgrađeni i šta se desilo sa tim novcem.
44Bertans je napisao/la:Da je stanje loše i u FBIH i u Republici Srpskoj jeste... ali praviti od jednog balkansku Švajcarsku je :facepalm:
Niko ne pravi Švicarsku od Federacije, ali... vraćamo se na suštinu,
Dug Republike Srpske na polovini 2017. godine iznosio je pet milijardi i 301,8 miliona KM, što je 4,315 KM po glavi stanovnika ovog bh. entiteta, u kojem prema podacima sa posljednjeg Popisa stanovništva iz 2013. godine živi 1,228,423 stanovnika.

Sa druge strane, dug Federacije BiH na dan 30.06.2017. godine iznosio je šest milijardi i 30,5 miliona KM što je iznosilo 2,717 KM po glavi stanovnika Federacije BiH u kojoj prema podacima sa Popisa živi 2,219,220 stanovnika.
Danas su ovi podaci još brutalniji, jer su garancije za nova zaduženja postali svakodnevna tačka dnevnog reda Skupštine Republike Srpske. S tim da danas ne mogu bez nivoa države, jer RS nema više ni sa čim da garantuje, pa onda to država radi za njih, uz pomoć Bakira naravno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 12 mar 2019, 13:23

avenija je napisao/la:

a yebo krv svoju
A u pm, ne znam jel za smijat il plakat gdje zivimo. Gledaj ovog glavonje, nisi ti naletio na koga treba. Uhvatio radnika **** koji je tu za 400km, a i on ko pizda.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 mar 2019, 13:24

Najlakše je od kuće nekog prozivati da je čka,.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 12 mar 2019, 13:28

Ma daj bolan, gledaj frajera kruske koji ga snima kakav je. Ne dam svoj ponos ni za sta, pusti sad forum i zajebancije, ali u zivotu ovako ponizenje niko sebi ne treba da dopusti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 12 mar 2019, 13:28

Marsal je napisao/la:
avenija je napisao/la:

a yebo krv svoju
Jedna rijec mnogo toga objasnjava, a nadam se da nece biti pogresno protumacena.
Rijec je poturice.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 mar 2019, 13:31

redbull93 je napisao/la: Ma daj bolan, gledaj frajera kruske koji ga snima kakav je. Ne dam svoj ponos ni za sta, pusti sad forum i zajebancije, ali u zivotu ovako ponizenje niko sebi ne treba da dopusti.
Treba uzeti okolnosti u obzir, otkud znaš da je ovaj sam tu, vidiš da se obraca nekim likovima poslije da kao ovog ne smije niko dirat što dalje implicira da ih je tu više, u takvim okolnostima suprostaviti se je više ludost nego hrabrost,.Uzmi u obzir da je čovjek povratnik u Prijedor, najmanje što mu treba je još da ga par indijanac uzme na zub u državi i sistemu koja te ne može zaštiti nit želi,.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 mar 2019, 13:33

slika

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 mar 2019, 13:34

chily-rz je napisao/la:Najlakše je od kuće nekog prozivati da je čka,.
2008 me 6 likova presrelo, ja tad 16 oni svi klosari 20 plus. Daj mobitel, a ja gledam lika u facu i smijem mu se i govorim da nema Boga da mu dam. Da samo znas kakve sam batine pokusao ondje u mraku ispod Intera, naletio neki prolaznik i spasio me, Hitna me odvukla koliko su me iscipelarili ali nisam im dao bagavi mobitel. A da ne kazem ovaj nek me ukopa, ali ne bi bilo po njegovom.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 mar 2019, 13:34

slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 mar 2019, 13:34

Hajvan je to lijepo fino na svom fb profilu objavio: https://www.facebook.com/renato.marjanovic.3

Ovako bi se 99% ljudi ponijelo, lahko je biti frajer preko tastature. Covjek nije mogao znati sta ovaj debil ima kod sebe. Ovo vam je milioniti primjer, braco Bosnjaci, a vi nastavite prijateljevati s cetnicima. Ocekujem uskoro svoje Tuzlake da dodju i napadnu ovog kamiondziju, a usput da za sve okrive dzamiju i islam.

Btw, gdje si brate Haticu da sravnis ovog međeda sa zemljom...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 12 mar 2019, 13:38

chily-rz je napisao/la:
redbull93 je napisao/la: Ma daj bolan, gledaj frajera kruske koji ga snima kakav je. Ne dam svoj ponos ni za sta, pusti sad forum i zajebancije, ali u zivotu ovako ponizenje niko sebi ne treba da dopusti.
Treba uzeti okolnosti u obzir, otkud znaš da je ovaj sam tu, vidiš da se obraca nekim likovima poslije da kao ovog ne smije niko dirat što dalje implicira da ih je tu više, u takvim okolnostima suprostaviti se je više ludost nego hrabrost,.Uzmi u obzir da je čovjek povratnik u Prijedor, najmanje što mu treba je još da ga par indijanac uzme na zub u državi i sistemu koja te ne može zaštiti nit želi,.
Ma stoji i to sto kazes, ne znam eto bgm, al alergican sam na ovaj nacionalizam. Bio sam i sam u par situacija slicnih, al neces bolan da vas je 300. Zato me huja i uhvati na ovakve stvari. Jedino sto ne volim su hinje ljudi i nacionalisti, mater im yebem na sve tri strane.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 mar 2019, 13:38

Glupo je porediti jednog mentalno zaostalog lika sa ostatkom Srba.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 12 mar 2019, 13:39

Marsal je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Najlakše je od kuće nekog prozivati da je čka,.
2008 me 6 likova presrelo, ja tad 16 oni svi klosari 20 plus. Daj mobitel, a ja gledam lika u facu i smijem mu se i govorim da nema Boga da mu dam. Da samo znas kakve sam batine pokusao ondje u mraku ispod Intera, naletio neki prolaznik i spasio me, Hitna me odvukla koliko su me iscipelarili ali nisam im dao bagavi mobitel. A da ne kazem ovaj nek me ukopa, ali ne bi bilo po njegovom.
Marsal isto razmisljam.
Ovdje valja uzet u obzir da smo svoji na svome dok povratnik mora mislit o djeci koja mu u skolu idu ,zena mozda na posao ..
Ovdje i sada bi morao licno dodik doc u Prijedor i prosetati sa ovim covjekom i dati mu podrsku.
Pa da pricamo o buducnosti.
Nazalost to je nemoguce.
A te sto su ti napravili belaj.
Nalazio bi jednog po jednog,kad tad.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.