Pantelija je napisao/la:Pehar se donosi na utakmici u kojoj teoretski obezbjedjujes titulu. Dakle ako imas 9 bodova prednosti i 3 kola fo kraja i treba to kolo samo bod ili tei ili da protivnik ne dobije pehar se donosi na stadion moguceg osvajaca.
Samozdravlje@bilo je to vrijeme kada u gostima je bilo tesko dobiti bilo koga, a posebno leotara. Dole je nesnosna vrucina vazda a uslovi uzasni, ides preko terena do tribine na kojoj nema kapi vode... onda gledas nase metuzaleme kako 90 min nabijaju loptu i ne zaprijete protivniku... ali nikad necu zaboraviti koliko se tada navijalo i kakva je to furka bila... Ja nikada se ne nerviram bez razloga, ali znam da nekada pretjeram... znam ja da Hebib voli vise sarajevo nego 90% igraca u klubu, da bi nogu dao da moze za klub al jednostavno on nije bek i strasno ispada... to je prvi put vidjeno protiv onih u ligi prvaka kada su nas silovali po njegovoj strani i kada je izasao na poluvremenu. Halilovic je ok igrac ali ne mogu prihvatiti da uzima minute resicu, to je jedini razlog zasto ne volim da igra. U drugim ekipama u ligi bi bio ponajbolji sigurno. Dupovac nikad nije bio kvalitet za sampionsko sarajevo, bori se on, gine ali nije to to. Njegova motorika nije neki nivo koji se danas trazi u fudbalu.
I zalosno je sto ponajveci moralisti ovdje, znam 100% par njih, vide kosevo svake prestupne a ubise se od morala... meni je drazi onaj kosonja na istoku sto i danas psuje radovcu nego 5 moralista na fb koji dodju samo kad igra atalanta... pojedinacno se sjecam skoro cijele ekipe nekad davno, srijeda, kup utakmica Sarajevo-Novi grad (Bosanski novi), u vrijeme ublehe aBlekica... tada se uzimalo bolovanje da se ide na tekmu pprotiv nekog drugoligasa... danas je manekenima tesko otici do kaknja, mostara, zenice... a nemaju pojma kakvo zadovoljstvo imaju da gledaju da deremo protivnika na strani, kod kuce...
- Ti ,ahbab ti @skoroalen , @Morto bas kao levati , na koljenima molite nekog da ispuni Kosevo i da Vam bude puno srce i oci . Ne moze brate.
- Juce 600 ljudi na forumu ludilo (15 min. pokusavao post poslat,pa me @Vanja8 -pogresno shvati)ma gotovo svi oni su na Kosevu (ne svi)
- Prvo nema dovoljan broj ljudi inficiranih bh sportom(iskreno i nema cime,Dzumhur,Tuka,Musa,Dzeko ,Pjana..), o fudbalu PL da ne govrim
- Drugo 2015/16 i do pojave Akademaca se zgadilo raji ,da ih neko levati .Brat i ja odustali (ja i zbog licnih razloga).Postujem ja ko moze podnositi , jednostavno udjes u 7 deceniju i kazes dosta gospodi ala Baljak,Blekic,Ibrakovic,Jesic , Selimovic ...
- Sad je ovo puno drugacije i vratio sam se Listicu i Lazne gledao(da mogu gledao bih sve,bolesnik u kuci) , polugodisnju kupio i neke sitnice .
- I sada ima ponesto sto mi se ne svidja ,ali buraz +11 , zacepili mi usta .DOBILI LISTICU

. Sutit cu i poslije ako osvoje Titiulu , a vjerujem da mora biti Akademaca isto ili vise od 4 u prvih 11.
- Od kako je novo Kosevo ("84) , sjedio oko slova "R", poslije presao na Zapad (prvo poluv.na sjeverozapadu , dugo na jugozapadu-nas go),eto i to nam ukidose . Nekom to ne znaci , a ja znam 4-cu starih navijaca kojima to fali. Ako ne sjedis na vrhu ne vidis,mene interesuje go gdje napadamo.
- Kazes nemaju pojma kakvo zadovoljstvo ...Tacno i sta je ciniti.zaraziti ih punim Kosevom u Evropi , ne 2 vec vise tekmi. Neki ce ostati i dolaziti na Pl tekme .Bi li Ti isao na "guslarsko vece" ili sl ? Ja ne bih iskreno , a ono puna sala

Toliko , gotivim Te vise nego sto mislis . Pozdrav Kosevskom Brdu .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.