Pa zavisi jer tad je bod značio puno više (max je bilo 10 bodova za pobjednika, a sada 25) sto bi odgovaralo 0.4 broju bodova u tadašnjem formatu, sto znaci da u ovom formatu ne bi Massa uzeo titulu jer je ja mislim imao samo 2 brza kruga od Hamiltona, a i vozači bi se vise borili za te brze krugove, tako da ta teorija pada u vodu. Al eto sve zavisi kako posmatraš.akisarajevo92 je napisao/la:Zvanicno jeronaldo99 je napisao/la:Jel se zajebavas ili ozb?akisarajevo92 je napisao/la:Od ove sezone vozac koji ostvari najbrzi krug tokom trke dobija 1 poen, pod uslovom da zavrsi u top 10
Ako je istina onda je to glupost cista al haj
Da je ovo pravilo bilo 2008., Massa bi uzeo tituluBosniaBoston je napisao/la:Ma ionako nece to imati neki uticaj
Moje mišljenje je da ovo neće toliko uticati na šampionat sto se tice borbe za titulu, ali će se svi boriti za taj bod sto bi moglo značiti bržu vožnju i borbu za taj bod kako se utrka bliži kraju, za razliku zadnjih nekoliko sezona u kojima makslimalno štede svi. A i sa taktičke strane će biti zanimljivo ( možeš na kraju staviti nove gume i uzeti taj bod, ali naravno ako imaš veliku prednost u suprotnom rizikujes bodove od plasmana).