U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Vama niko ziv ne valja.
Marinovic je nadmasio sva moguca ocekivanja. Sve vrijeme se trudio da pozove one najbolje koje imamo i na svakom spisku smo se slagali s gotovo svim pozvanim momcima. Naravno, misljenje navijaca nije nikakvo mjerilo, ali je covjek pokazao da prati sve potencionalne mlade reprezentativce. Da je odradio ciklus bez ijedne greske - jasno je da nije, ali dao Bog da nam svi treneri U selekcija budu kao on.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
To je sudbina nasih mladih selekcija. Ne moze bez "menadzerisanja".
Ipak mislim da je Vinko izvukao maksimum iz one ekipe. Afirmisao je Loncara, Serbecica, Cavara, Menala, podigao rejting Gojaku, bili smo do zadnje tekme u igri...
Pitanje je koliko je tu stvarnog kvaliteta bilo, vidimo da mnogi stagniraju, ai protivnici su nas u neka doba poceli respektovati-
Meni se , generalno, svidjelo sto sam vidio u igri reprezentacije pod Marinovicem. Postoji kolektiv , svi trce, zna se ko sta igra.,
Ipak mislim da je Vinko izvukao maksimum iz one ekipe. Afirmisao je Loncara, Serbecica, Cavara, Menala, podigao rejting Gojaku, bili smo do zadnje tekme u igri...
Pitanje je koliko je tu stvarnog kvaliteta bilo, vidimo da mnogi stagniraju, ai protivnici su nas u neka doba poceli respektovati-
Meni se , generalno, svidjelo sto sam vidio u igri reprezentacije pod Marinovicem. Postoji kolektiv , svi trce, zna se ko sta igra.,
+ Ibisevic ista liga. ali Husaric platio za svoje igrace. Mulah 0 sekundi + njegov golman : https://www.transfermarkt.com/kenan-top ... ler/372847 2 utakmice u 3 godineVucevich je napisao/la:Nema mjesta za Semira Smajlagića koji je redovan za Goricu i ove sezone je zabio 5 golova, a zato ima za menađerskog Mulahusejinovića koji od Jula ne može ni do klupe u istoj ligi.

afirmisao je on moje gofno serbecica pored onog rahiticnog radeljica:-)DrFilgud je napisao/la:To je sudbina nasih mladih selekcija. Ne moze bez "menadzerisanja".
a ako nam je bio maksimum ono u rumuniji i portugalu,gasi fudbal u drzavi.
te najbitnije tekme smo odigrali na nivou san marina.
Odigrao je najbolju tekmu, 3-0 protiv Svice.babino je napisao/la:afirmisao je on moje gofno serbecica pored onog rahiticnog radeljica:-)DrFilgud je napisao/la:To je sudbina nasih mladih selekcija. Ne moze bez "menadzerisanja".
a ako nam je bio maksimum ono u rumuniji i portugalu,gasi fudbal u drzavi.
te najbitnije tekme smo odigrali na nivou san marina.
Moze biti da nam je ono bio maksimum, ne pravi se reprezentacija preko noci.
Necemo mi imati kvalitetnu U21 selekciju, sve dok nam je liga odron. Moze biti dobrih momenata, koji uglavnom ovise od igraca iz dijaspore,
ali je prevelik disbalans u kvalitetu. Nema sirine iz koje dolazi kvalitet.
Iz prvi jedanest je cini mi se samo demirovic bio iz dijaspore.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Pa jeste, ali i on je zabio 2 gola protiv te Švicarske
Inače, čini mi se da smo uvijek deficitarni po krilama, nikad nema nekog kvaliteta - ovdje imamo Ćatića koji je rezerva u PSV U21 (dijaspora) i Stanića koji igra za juniore Zrinjskog, kao da klubovi i treneri iz BiHPL uopste ne znaju stvorit krilnog igrača.

Inače, čini mi se da smo uvijek deficitarni po krilama, nikad nema nekog kvaliteta - ovdje imamo Ćatića koji je rezerva u PSV U21 (dijaspora) i Stanića koji igra za juniore Zrinjskog, kao da klubovi i treneri iz BiHPL uopste ne znaju stvorit krilnog igrača.
- ASD
- Kontakt:
To i jeste najveci problem nase skole.Vucevich je napisao/la:Pa jeste, ali i on je zabio 2 gola protiv te Švicarske![]()
Igraci koji mogu praviti vecu kolicinu sprinteva po utakmici.
Nase ekipe u Evropi kad igraju najvise su po tom pitanju ogranicene.
Ovo je možda prvi spisak mlade reprezentacije gdje stvarno imamo beton odbranu i skoro svi igrači su standardni u svojim klubovima i svaki od njih ima neke solidne šanse da naprave ozbiljnu karijeru.
Beganović-Šerbečić-Mujakić-Pidro
Ovo je stvarno poprilično jaka odbrana za uslove koji su inače vladali kada je u pitanju odbrana u mladoj reprezentaciji. Na klupi ostane Gazibegović koji ravnopravno konkuriše sa Beganovićem za poziciju desnog beka, Čeliković koji je u zadnje vrijeme standardan u Zaprešiću (a koliko znam još uvijek je igrač Rijeke što je vrlo važno, moguće je i da ga vrate na ljeto), Šabanović koji može pokriti obje bekovske pozicije itd, uglavnom imamo stvarnu dobru odbranu na papiru.
Napad je ok, tu će opet biti Demirović udarna igla, provjeren napadač bar što se tiče mlade reprezentacije. Ove rezerve mogu biti i bolje, bar po imenima i nekoj statistici. Mulahusejnović ne igra, ovaj Čatić ne igra seniorski fudbal, Hajdarević (mada su ga oni stavili kao veznjaka) mi se pravo sviđa kao igrač, nažalost mislim da je i on u zadnje vrijeme bio povrijeđen pa nije igrao za Zrinjski.
Najgora mi je sredina terena ovdje, fakat ne vidim ovdje neki veliki kvalitet. Kao što kažete nema krila ni za lijeka, a vala ni centralni veznjaci nisu baš neka pljačka, ili su poprilično limitirani (Hajdarević i Šaban), ili ne igraju (Ćavar), ili igraju u slaboj konkurenciji (prva liga RS), ili su za mene lično nepoznanica (ovi igrači Mladosti). Da, ima i ovaj Mustendagić, iskreno od njega ne znam šta da očekujem.
Grupa nam je stvarno teška, mada hajde već sam govorio da meni nije toliko bitno sam plasman ove mlade reprezentacije (mada bi naravno lijepo bilo da se kvalifikujemo na prvenstvo) koliko je bitno da iz svake ove generacije dobijemo ponekog igrača za A repku. Eh sad, teško je baš očekivati da se ponovi prošla generacija i da praktično dobijemo četiri A reprezentativca, a vrlo lako je moglo biti i šest da su Menalo i Demirović odigrali malo kvalitetniju sezonu na klupskom nivou.
Nego da li neko ima podatak šta je sada sa onim momcima što su se prvi put plasirali na u17 Euro, mislim da je to ova generacija gdje su bili Čeliković i Gazibegović (možda i Mustendagić?), koliko vidim samo su njih dvojica/trojica pozvani, šta je sa ostalima?
Gdje je onaj Kovač iz Zvezde, on je čini mi se bio i kapiten te generacije, lijevi bek Beširević iz Želje se izgubio na ovom prelazu iz juniora u seniore, mislim da su Veladžić i onaj Nedim Hadžić također bili članovi te generacije, i oni propadoše tamo u Portugalu...
Beganović-Šerbečić-Mujakić-Pidro
Ovo je stvarno poprilično jaka odbrana za uslove koji su inače vladali kada je u pitanju odbrana u mladoj reprezentaciji. Na klupi ostane Gazibegović koji ravnopravno konkuriše sa Beganovićem za poziciju desnog beka, Čeliković koji je u zadnje vrijeme standardan u Zaprešiću (a koliko znam još uvijek je igrač Rijeke što je vrlo važno, moguće je i da ga vrate na ljeto), Šabanović koji može pokriti obje bekovske pozicije itd, uglavnom imamo stvarnu dobru odbranu na papiru.
Napad je ok, tu će opet biti Demirović udarna igla, provjeren napadač bar što se tiče mlade reprezentacije. Ove rezerve mogu biti i bolje, bar po imenima i nekoj statistici. Mulahusejnović ne igra, ovaj Čatić ne igra seniorski fudbal, Hajdarević (mada su ga oni stavili kao veznjaka) mi se pravo sviđa kao igrač, nažalost mislim da je i on u zadnje vrijeme bio povrijeđen pa nije igrao za Zrinjski.
Najgora mi je sredina terena ovdje, fakat ne vidim ovdje neki veliki kvalitet. Kao što kažete nema krila ni za lijeka, a vala ni centralni veznjaci nisu baš neka pljačka, ili su poprilično limitirani (Hajdarević i Šaban), ili ne igraju (Ćavar), ili igraju u slaboj konkurenciji (prva liga RS), ili su za mene lično nepoznanica (ovi igrači Mladosti). Da, ima i ovaj Mustendagić, iskreno od njega ne znam šta da očekujem.
Grupa nam je stvarno teška, mada hajde već sam govorio da meni nije toliko bitno sam plasman ove mlade reprezentacije (mada bi naravno lijepo bilo da se kvalifikujemo na prvenstvo) koliko je bitno da iz svake ove generacije dobijemo ponekog igrača za A repku. Eh sad, teško je baš očekivati da se ponovi prošla generacija i da praktično dobijemo četiri A reprezentativca, a vrlo lako je moglo biti i šest da su Menalo i Demirović odigrali malo kvalitetniju sezonu na klupskom nivou.
Nego da li neko ima podatak šta je sada sa onim momcima što su se prvi put plasirali na u17 Euro, mislim da je to ova generacija gdje su bili Čeliković i Gazibegović (možda i Mustendagić?), koliko vidim samo su njih dvojica/trojica pozvani, šta je sa ostalima?
Gdje je onaj Kovač iz Zvezde, on je čini mi se bio i kapiten te generacije, lijevi bek Beširević iz Želje se izgubio na ovom prelazu iz juniora u seniore, mislim da su Veladžić i onaj Nedim Hadžić također bili članovi te generacije, i oni propadoše tamo u Portugalu...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kad si fino pitao
, ta prva generacija je gotovo pa propala, ne znam da li se taj Hadžić uopšte bavi fudbalom više, isto vrijedi i za tog Sadikua kojeg nema ni na mapi, džaba im Guardianove liste...
Uglavnom, ovo je ta generacija:
Filip Vasilj - golman - trenutno igra za NK Imotski, klub iz 3. HNLa
Saša Perić - vezni - trenutno je polustandardan za FC Schaffhausen II u petoj (?) Svicarskoj diviziji
Amar Beširević - lijevi bek - grije klupu za Olimpik
Jasmin Čeliković - štoper/DM - vjerovatno najperspektivniji igrač, kako znaš redovan je za Inter Zaprešić
Amir Velić - štoper - igra za NK Visoko u prvoj ligi FBiH
Milan Miric - štoper - igra za Zlatibor u drugoj diviziji Srbije
Ševkija Resić - desno krilo - bez neke minutaže u FK Sarajevu, teško da će tako napredovati
Stefan Kovač - centralni vezni - nedavno potpisao za Čukarički i odigrao je jednu utakmicu
Tomas Dadić - def vezni - igra za NK Dugo Selo u 3. HNLu
Demirel Veladžić - of. vezni - propao, nakon sto ga je Leixoes otjerao nema kluba od Jula 2018 godine
Edis Smajić - of. vezni, možda i igrač koji najviše igra od svih sa ovog spiska, redovan u ekipi Slobode
Filip Dujmović - golman - potpisao za drugu ekipu Adana Demispor, ne mogu naci nikakvu statistiku
Nedim Hadžić ili ti Bosanski Suarez - napadač - propao, bez kluba, ne znam da li se zapravo bavi fudbalom uopšte
Anel Šabanadžović - znate sami vjerovatno
Nikola Vuletić - štoper - igra za NK Uraniju iz 3 HNLa
Rijad Sadiku - štoper - od kako je potpisao za Mouscron nestao sa mape, navodno je jos uvijek povrijedjen
Predrag Vladić - desni vezni - Vojvodina ga je poslala na posudbu u FK Kabel Novi Sad koji se takmiči u trećoj diviziji Srbije
Benjamin Hadžić - devetka/krilo - standardan za Hannover II, igrao i par utakmica u Bundesligi ove sezone.
Uglavnom, nema tu baš nešto... Čeliković, B. Hadžić, Smajić, Šabanadžović su jedini koji mogu nešto napraviti u karijeri vjerovatno

Uglavnom, ovo je ta generacija:
Filip Vasilj - golman - trenutno igra za NK Imotski, klub iz 3. HNLa
Saša Perić - vezni - trenutno je polustandardan za FC Schaffhausen II u petoj (?) Svicarskoj diviziji
Amar Beširević - lijevi bek - grije klupu za Olimpik
Jasmin Čeliković - štoper/DM - vjerovatno najperspektivniji igrač, kako znaš redovan je za Inter Zaprešić
Amir Velić - štoper - igra za NK Visoko u prvoj ligi FBiH
Milan Miric - štoper - igra za Zlatibor u drugoj diviziji Srbije
Ševkija Resić - desno krilo - bez neke minutaže u FK Sarajevu, teško da će tako napredovati
Stefan Kovač - centralni vezni - nedavno potpisao za Čukarički i odigrao je jednu utakmicu
Tomas Dadić - def vezni - igra za NK Dugo Selo u 3. HNLu

Demirel Veladžić - of. vezni - propao, nakon sto ga je Leixoes otjerao nema kluba od Jula 2018 godine

Edis Smajić - of. vezni, možda i igrač koji najviše igra od svih sa ovog spiska, redovan u ekipi Slobode
Filip Dujmović - golman - potpisao za drugu ekipu Adana Demispor, ne mogu naci nikakvu statistiku
Nedim Hadžić ili ti Bosanski Suarez - napadač - propao, bez kluba, ne znam da li se zapravo bavi fudbalom uopšte
Anel Šabanadžović - znate sami vjerovatno
Nikola Vuletić - štoper - igra za NK Uraniju iz 3 HNLa

Rijad Sadiku - štoper - od kako je potpisao za Mouscron nestao sa mape, navodno je jos uvijek povrijedjen
Predrag Vladić - desni vezni - Vojvodina ga je poslala na posudbu u FK Kabel Novi Sad koji se takmiči u trećoj diviziji Srbije
Benjamin Hadžić - devetka/krilo - standardan za Hannover II, igrao i par utakmica u Bundesligi ove sezone.
Uglavnom, nema tu baš nešto... Čeliković, B. Hadžić, Smajić, Šabanadžović su jedini koji mogu nešto napraviti u karijeri vjerovatno
Koljić nije igrao za U17, U19, U21 a bit će vjerovatno najbolji igrač iz te generacije iz koje su i ostali napadači Bajić, Hodžić, Prevljak.
Zaigral ijedan igrac iz sarajevske akademije u njihovom prvom timu?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jesi li ozbiljan?delija je napisao/la:Zaigral ijedan igrac iz sarajevske akademije u njihovom prvom timu?

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sta je sa Čatakovica? Da li se oporavio? Da je nastavio sa formom od pocetka sezone i kvalifikacij za Evropu sada bi kucao na vrata A tima.
- ASD
- Kontakt:
Radonja na klupi Dinama.
Izgleda da mu trener ne vjeruje bas puno u ovim najvažnijim utakmicama, što je i često slučaj sa našim igračimaASD je napisao/la:Radonja na klupi Dinama.
Inače šta je s tim Hasićem više?
- ASD
- Kontakt:
Ima Radonja i naredu sezonu. Nije to problem.
Sto se tice Hasica, pretpostavljam da ce morati cekati zavrsetak sezone, a sad mu preostaje rad individualno. Mislim da ce mu menadzer obezbijediti dobre i skupe treninge.
Sto se tice Hasica, pretpostavljam da ce morati cekati zavrsetak sezone, a sad mu preostaje rad individualno. Mislim da ce mu menadzer obezbijediti dobre i skupe treninge.
Dinamo Hasića i porodicu tuži na svim instancama gdje mogu, do sada su sve tužbe odbačene ali niko ne zna koliko će sve to trajati a kako izgleda Hasić ne može postati igrač drugog kluba sve dok se ti sudski procesi ne završe. Izgubit će najmanje godinu dana sigurno.
Sve više se čini kao užasna odluka koja će mu vjerovatno teško oštetiti karijeru. Ne znam zašto mu je ovo trebalo uopšte kad je bio standardan prvotimac u Dinamu II i mogao bi sigurno kroz koju godinu u A tim.Drape je napisao/la:Dinamo Hasića i porodicu tuži na svim instancama gdje mogu, do sada su sve tužbe odbačene ali niko ne zna koliko će sve to trajati a kako izgleda Hasić ne može postati igrač drugog kluba sve dok se ti sudski procesi ne završe. Izgubit će najmanje godinu dana sigurno.
Ja mislim da ce naredni tok Hadzica i Sadikua ovako izgledati:
1. 1-2 sezona u jednoj srednjoj ekipi tipa GOSK, Mladost, Radnik. Mozda cak i kod nas ili u Celik.
2. Zeljo, FKS ili Zrinjski.
3. Grcka ili Slovenija.
1. 1-2 sezona u jednoj srednjoj ekipi tipa GOSK, Mladost, Radnik. Mozda cak i kod nas ili u Celik.
2. Zeljo, FKS ili Zrinjski.
3. Grcka ili Slovenija.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 44 gosta.