Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2019, 23:21

Hendo je napisao/la:
Legendo palis se ali u pogresnom smijeru. Ovdje se ne radi uopste o nekoj prici oko toga ko je patriota, ko ne, ko je placenik, ko ne vec o tome ko ce kontrolisati novac i pozicije u KS. Ti ljudi koje je SDA pozaposljavala u raznim institucijama su valjda mislili da ako glasaju za SDA vlast nece nikad da se promjeni i njima ce uhljebljenim biti fino do kraja zivota kad ono gradjani ih kaznili za nerad i dodje nova vlast.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2019, 23:48

kobe24 je napisao/la: Otprilike znam kako se krecu cijene stanova u Tuzli i ovdje se moze uzeti nov stan od 40-45 kvadrata za oko 75k maraka. Dok, recimo, u Zivinicama za te pare mozes kupiti 55 kvadrata, a eto ti Zivinica 10-15 minuta od Tuzle. :mrgreen: S druge strane, za te pare se moze kupiti sasvim pristojan stan starije gradnje, koji je za sobu veci od ovog novog.
U Tuzli je trenutno Dzenex Oaza 44m2 1.800 i vjerovatno gore Tom Cat u Slavinovicima 1.700. To su dvije najjeftinije opcije i realne za onog ko hoce da se uklopi za sto manje para i sa slabijom lokacijom. Tehnograd Slatina 2000, Azmir Sjenjak 1950, Tehnograd ing 2000 Stupine, Tim Gradnja 1900 Stupine-Sjenjak, a imaju one gotive Deling i Inproz sigurno da idu i do 3000 (to je ono gotiva u rangu Mellaina). Vecinom se dobije i neki popust od 5% ili ne placanje onog poreza ako nije zavrsena zgrada.
Starija gradnja se moze uganjati 45 kvadrata za 70-75 hiljada, ljudi tu malo previse traze, a onda idu pregovori. Od toliko onih koji prodaju se nadje njih par koji ce da spuste.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 mar 2019, 00:26

tuzlak1987 je napisao/la: U Tuzli je trenutno Dzenex Oaza 44m2 1.800 i vjerovatno gore Tom Cat u Slavinovicima 1.700. To su dvije najjeftinije opcije i realne za onog ko hoce da se uklopi za sto manje para i sa slabijom lokacijom. Tehnograd Slatina 2000, Azmir Sjenjak 1950, Tehnograd ing 2000 Stupine, Tim Gradnja 1900 Stupine-Sjenjak, a imaju one gotive Deling i Inproz sigurno da idu i do 3000 (to je ono gotiva u rangu Mellaina). Vecinom se dobije i neki popust od 5% ili ne placanje onog poreza ako nije zavrsena zgrada.
Starija gradnja se moze uganjati 45 kvadrata za 70-75 hiljada, ljudi tu malo previse traze, a onda idu pregovori. Od toliko onih koji prodaju se nadje njih par koji ce da spuste.
Znam provjereno za Oazu da je za gotovinu davao po 1650 KM kvadrat, a gore u onoj zgradi preko puta Hametove pijace cini mi se da je bilo 1750 KM. Rodjak mi je nedavno kupovao stan, a ja zvao i obilazio zgrade s njim. Dzenexove zgrade su boli glava (bar ove u kojima sam bio) i po meni je ta opcija skroz dobra. Moguce da je u medjuvremenu malo poskupio, jer on gore pravi kompleks i gradnja ce trajati malo duze, pa mozda cijene materijala skacu. Ovo ostalo mi je sve preskupo i nikad im ne bih dao te pare. Pogotovo je preskupa ona zgrada na trgu, gdje ljeti nemas mira jer su tad svakako svi vani, a zimi od koncerata koji traju po mjesec i po dana.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 mar 2019, 01:03

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 mar 2019, 02:26

tuzlak1987 je napisao/la:
Hendo je napisao/la:
Legendo palis se ali u pogresnom smijeru. Ovdje se ne radi uopste o nekoj prici oko toga ko je patriota, ko ne, ko je placenik, ko ne vec o tome ko ce kontrolisati novac i pozicije u KS. Ti ljudi koje je SDA pozaposljavala u raznim institucijama su valjda mislili da ako glasaju za SDA vlast nece nikad da se promjeni i njima ce uhljebljenim biti fino do kraja zivota kad ono gradjani ih kaznili za nerad i dodje nova vlast.
Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....
Piso sam skoro,pa se svadjao sa pola foruma,i opet cu....Kojovic je izdajnik,i cetnik.....Ti bi predao mater cetnicima pod noz,samo da se rijesis sda..to znamo...A ne dao ti bog da dozivimo ovo sto nam OPET sprema Kojovic i Kojovici.....Hvala Allahu ja za sebe znam,da sav narod ide vani i bjezi ja cu nazad,ali ti...gdje ces ti....jadan ne bio...Stvarno ne razumijem tu zaslijepljenost ,istu ona koja je nase oceve kostala mladosti i zivota....Ili si zaista corav,ili namjerno trolas samo da bi ispoljio mrznju prema sda,a bogami,mjesecima i prema Islamu....ali hajde tebi tvoje,meni moje...
Nego reci ti meni....Je li tvoj otac bio u Armiji R BiH :?:
Ja znam,i ko si,i sta si,i kada si rodjen,i ko ti je otac,i gdje ste bili....Ali de nam ti reci,pa da te pitam nesto :?:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 mar 2019, 02:55

Kraj najjači

:lol:

® GONGASHI POWERHOUSE ®

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 08 mar 2019, 03:06

Penaltiky je napisao/la:
GOAT je napisao/la:Sto idete na fakultete od 5 godina posle kojih mozda dobijete poso kad IT zavrsis za godinu i odma pocnes radit.
Koji to IT završiš za godinu i možeš odmah počet raditi?
Pa eto npr. web desing,mozes nac u kratkom roku poso a mozes i samostalno radit.
23

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 08 mar 2019, 03:16

Brcanskamalta je napisao/la:
Hendo je napisao/la:
Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....
Piso sam skoro,pa se svadjao sa pola foruma,i opet cu....Kojovic je izdajnik,i cetnik.....Ti bi predao mater cetnicima pod noz,samo da se rijesis sda..to znamo...A ne dao ti bog da dozivimo ovo sto nam OPET sprema Kojovic i Kojovici.....Hvala Allahu ja za sebe znam,da sav narod ide vani i bjezi ja cu nazad,ali ti...gdje ces ti....jadan ne bio...Stvarno ne razumijem tu zaslijepljenost ,istu ona koja je nase oceve kostala mladosti i zivota....Ili si zaista corav,ili namjerno trolas samo da bi ispoljio mrznju prema sda,a bogami,mjesecima i prema Islamu....ali hajde tebi tvoje,meni moje...
Ja znam,i ko si,i sta si,i kada si rodjen,i ko ti je otac,i gdje ste bili....Ali de nam ti reci,pa da te pitam nesto :?:
i ja sam glaso za kojovica i moj otac koji je predlozen za zlatni ljiljan al ga nije mogo dobit zbog sda,ranjen je ima i dokumentaciju al nema primanja nikad.Neka nama kojovica bolje da nas on **** nego nasi.
23

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 mar 2019, 03:50

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 mar 2019, 07:26

Derdiyok je napisao/la:Kraj najjači

:lol:

Jedva skontah da je ovo marlon brutal :rol:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 mar 2019, 08:06

kobe24 je napisao/la: Gdje sam napisao da stan mora biti u Sarajevu i gdje ima gore trosoban stan za 100k da sutra kupim? :P
Pa govorim ti za sebe, neću ja doć u Tz i tamo kupovati stan, isto kao što ti nećeš ovamo. Tako da odma otpada ta ideja da možeš za 50-75 milja kupiti stan :mrgreen:
kobe24 je napisao/la:Pa nisam brate poceo raditi, ali znam kako su mi roditelji stedjeli da kupe stan koji je kostao preko 100k, a nemaju uopste velika primanja. Znam i koliko je meni mjesecno potrebno kao samcu, a s tih 600 KM (+ TO i + prevoz) koje sam spominjao u ranijim postovima bih mogao zivjeti bas lijepo. :D Da zivim s roditeljima tih par godina, oni bi bili svjesni da stedim za stan i bez problema bi me rijesili svih mogucih placanja. Ni oni ih svakako nemaju previse, pogotovo sto imaju neke basce na selu i tu redovno posiju nesto povrca za sebe.
I znači tih par godina ne bi se ni ženio ni planirao porodicu, samo bi bilo kuća-posao i nazad :mrgreen:
kobe24 je napisao/la:Cuj posudio burazu 20k, pa kako si ih ti ustedio ako se ne moze, a ne radis sto godina? :P
Radim 5 godina, i to sam jedva sastavio, baš štedio i još nisam bio našao curu kad sam mu to dao, sad sa curom nema šanse da mogu uštediti, a ti kažeš može 50 za 5 godina, vidjećeš kako može, daj Bože da uštediš, ja ti kažem ne znam nikog ko je tako uštedio u kupio stan a znam bruku ljudi koji su kupili, i koji baš štede i muslimani su.

kobe24 je napisao/la:Hahaha, pa ja kazem da sebi mogu naci te pare od rodbine i ljudi s kojima sam dobar, a ne da i drugima nudim pomoc. :P Isto kao sto si ti bratu pomogao s tih 20k, tako ce recimo mamin brat ili sestra pomoci njoj i mi tako jedni drugima medjusobno pomazemo. Eto recimo kad su moji roditelji kupovali stan, taj dajdza se sam javio mami i rekao joj da samo kaze ako joj zafali para, on ce uskociti koliko god bude trebalo. Btw, maksuz selam za tebe, dugo se nismo culi. :D
Ma pomagao je i nama amidža recimo, dosta kad smo kuću pravili, a i tetka jer su oni vani bili, nismo isto nikad u kredit ušli hvala Allahu, al evo sad da ja kupujem nema šanse da bi neko dao 100 milja da kupim i da mu vraćam kao pozajmicu, bez kamata, zato ti i govorim da bih sutra potpisao to kod notara ako znaš takve da bi izašli u susret bratu muslimanu. Al nema, i onda moraš u banku, jer će ti jedino oni to dati, makar im vratio još toliko.

I tebi selam brate :salut: :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2019, 09:04

Brcanskamalta je napisao/la:Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....
Naravno da sve ovo itekako ima veze sa kriminalnom kvazi strankom koja se odaziva na ime SDA. Sva satanizacija Peđe Kojovića dolazi od njih i ponovo udaraju tamo gdje je najosjetljivije - na patriotizam i devedesete, stara, dobra, provjerena taktika. Vidiš kako se ti savršeno uklapaš u njihovu trenutnu politiku, čim je gusto, odmah ide, hoće da nas unište, ponovo će se zaratiti, valja braniti jednu jedinu, itd, itd...

Zašto da se piše o uhljebima, korupciji, pljački države, kada je bolje skrenuti temu na Peđu i slične jer narod se odmah pali na to. To je ono što im (nažalost) prolazi, jer je BiH zemlja sa 90.000 nepismenih u čemu smo suvereni lideri u regionu, a vjerovatno i u Evropi, jer u BiH imamo oko 35% stanovništa sa završenom samo osnovnom školom, što savršeno ide u prilog Bakirovoj kriminalnoj stranci.

Važniji je Peđa Kojović od toga što je državu napustilo 24% visokoobrazovanog stanovništva, itd, itd.

Bitna je samo borba za vlast i javna preduzeća, u čemu će sa ovakvim narodom još dugo, dugo biti itekako uspješni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 mar 2019, 09:21

U ovoj zemlji je preko 1.2 miliona nepismenih, obzirom da se u 21. stoljeću gleda informatička pismenost. Na tu cifru dodaj barem desetine hiljada onih sa sumnjivim certifikatom rada u Office-u, hiljade sto ne poznaju osnove pravopisa (na papiru pismeni), cak ni temelje humanizma, etike, društvenih normi...

Tako da, ugrubo u BiH je preko 50 % nepismenih.

Konzervativnost izazvana nekakvim duhovnim ograničenjima je jedan od uzroka.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 mar 2019, 09:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2019, 09:22

Brcanskamalta je napisao/la: Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....
Eto Virtual ti sve objasnio.

Jel znas sta su lazne vijesti? Protiv Kojovica se to radi, a ti odmah nasjedas. Jel ti stvarno vjerujes svemu sto se prica? Protiv svakog se moze napakovati raznih gluposti ali ti i Hendo ili ne kontate prave motive svega toga ili ne zelite da skontate. Narod je drzava. E znas sta se desilo u Sarajevu? U Sarajevu se desilo da su kantonalne institucije radile ocajno i narod je to primjetio. Narod je kaznio neradnike tako sto je dao dobar dio glasova nekom drugom i sada neka se ti koji nisu radili zale narodu jer je narod njihov poslodavac, a ne Pedja Kojovic.
Ocito da ovdje samo preko medija udaraju na NS jer im je veliki finansijski udarac to sto nece moci da zaposljavaju svoje i naredne 4 godine i kontrolisu novac, sto su sada nesigurni poslovi i tu se prica zavrsava.

Jel vi poznajete historiju prvo BIH? Ako vec tako pogano udarate na Kojovica sa nekim glupostima de mi reci sta je Izetbegovic izjavljivao u medijima dok je bio pokolj u Bijeljini i rat u B.Brodu? I de mi reci sta je Izetbegovic radio kada je bio rat po BIH u Sarajevu? Evo ja cu ti odgovoriti. Govorio je u martu i aprilu da rata nece biti jer je u Sarajevu do 2. maja bilo mirno, dok je u BIH bilo vec na stotine hiljada izbjeglica, on je govorio nece biti rata, stati ce to sve. A u Sarajevu je napavio dogovor sa JNA da 2-3 mjeseca "cuva stanovnike Sarajeva" tako sto ce JNA da salje mjesovite patrole po Sarajevu da brane javni red i mir. Jel to znaci sada da ga isto tako neposretno mozemo oputiziti da je cetnik kao vi Kojovica? :rol:

Ali je vama kriv Kojovic koji je neigrao neku vijest u 1991. godinu prije rata i to kada to prica neko novinar koji je usao u svaki moguci tal. Koji radi otvoreno za SDA, pa se sprdaju sa njim ljudi govore nije Slobodna Bosna vec Prodana Bosna.
Jedino sto je Kojovic kriv je u biti sto je uzeo vlast, a jedini mamac da ga se pljuje je sto nema muslimansko ime.

Ali o tome se uopste nema sta raspravljati o ratu, kada je to mamac bezvezni. Kojovic sutra ako pristane kao Komsic da saraduje sa njima i ulazi u vlast oni ce sutiti. Vec nece covjek, hoce da bude nekog rada, da ne budu svi isti u politici. I zato ce ga pljuvati vise i vise sa raznim lazima kako bi mu uzeli kredibilitet. Srecom NS ima pametno glasacko tijelo.

Samo prati isti sablon za godinu dana i sa Mirsadom Hadzikadicem i optuzbe. Eto dajem ti vremena do tada da shvatis da se ovdje ne radi o drzavi. Da se radi o drzavi SDA bi to dokazao tako sto bi davao glasove patriotskim snagama, a ne HDZ-u i SNSD-u u raznim skupstinama i domovima.
Njima su cak problem patriote koje nisu njihovi clanovi, oni zele svoj komad, a ostale komade prepustaju HDZ-u i SNSD-u.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 mar 2019, 10:01

Najveći problem je što ovdje neki likovi ne shvataju da postoje ljudi koji psuju mater kako kojoviću, komunistima tako i SDA-u. Ima nas dosta između.

Meni kao desničaru Hadžikadić odgovara potpuno, nisam vidio do sada da boluje od jugonostalgije. Ako ima ko kakav dokaz da je jugobalija, nek pošalje, pa da i Mirsi opsujem.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2019, 10:06

VolimTz je napisao/la:Najveći problem je što ovdje neki likovi ne shvataju da postoje ljudi koji psuju mater kako kojoviću, komunistima tako i SDA-u. Ima nas dosta između.

Meni kao desničaru Hadžikadić odgovara potpuno, nisam vidio do sada da boluje od jugonostalgije. Ako ima ko kakav dokaz da je jugobalija, nek pošalje, pa da i njemu opsujem.
Odgovara i meni. Jel to ljevicari nisu patriote?

Ne boluje ni Kojovic od Jugoslavije, problem Kojovica je sto je pokvario uobicajni sablon. Oni dodju na sastanak i kao BH blok su ali ne mogu povuci i Kojovica u svoje prljave poslove jer bi i citav DF i pola SDP-a uradilo isto kao prije, usli bi u vlast, obezbjedili se, a time bi SDA fino lakse formirao vlast i nastavio po svom. Ne znam sto bi rast NS-a bio los kada im svima kvari dogovore, od Komsica, pa do ovih Bijedica i u konacnici Bakira jer se Konakovic drzi dogovora sa Kojovicem. Sta je onda tvoj problem sa Kojovicem? Dokazano je da se stranke uniste ako udju sa SDA u koaliciju, a SDA iz toga izadje jaca.
Ovako im je svima otvoreno, mogu sa SDA ako zele i ispasti ce negativci (SDP i DF). Pa bujrum ko voli nek izvoli.

Isto imam osjecaj i da ce Hadzikadic biti striktno protiv koalicije sa SDA? Sta onda postaje? Dezerter? Borac za prava gej populacije?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 mar 2019, 10:16

Kad smo već kod Hadžikadića, je li se neko možda učlanio u njegove stranku :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 mar 2019, 10:17

Odgovara i meni. Jel to ljevicari nisu patriote?

Ne boluje ni Kojovic od Jugoslavije, problem Kojovica je sto je pokvario uobicajni sablon. Oni dodju na sastanak i kao BH blok su ali ne mogu povuci i Kojovica u svoje prljave poslove jer bi i citav DF i pola SDP-a uradilo isto kao prije, usli bi u vlast, obezbjedili se, a time bi SDA fino lakse formirao vlast i nastavio po svom. Ne znam sto bi rast NS-a bio los kada im svima kvari dogovore, od Komsica, pa do ovih Bijedica i u konacnici Bakira jer se Konakovic drzi dogovora sa Kojovicem. Sta je onda tvoj problem sa Kojovicem? Dokazano je da se stranke uniste ako udju sa SDA u koaliciju, a SDA iz toga izadje jaca.
Ovako im je svima otvoreno, mogu sa SDA ako zele i ispasti ce negativci (SDP i DF). Pa bujrum ko voli nek izvoli.

Isto imam osjecaj i da ce Hadzikadic biti striktno protiv koalicije sa SDA? Sta onda postaje? Dezerter? Borac za prava gej populacije?
Hadžikadiću je najbolje da se drže ekonomije i da ne ulazi u nacionalnu priču, kao što su ovi digli na noge sve živo zbog Busuladžića, ne treba mu to.

Nisam pratio kojovića ali sam upratio mladog berbića i njegove jugobalije. Sad pjeni na facebooku zbog "rekonstrukcije kapije" ali je zato mrtav pijan u beogradu na 1 od 5 miliona. Dok se na Husinu viori zastava hzhb on se uoči tekme Hr repke slika sa zastavom jugoslavije, kao naprijed naši i to.

Homoseksualci nisu ubijali nikoga, partizani jesu.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2019, 10:21

VolimTz je napisao/la:
Hadžikadiću je najbolje da se drže ekonomije i da ne ulazi u nacionalnu priču, kao što su ovi digli na noge sve živo zbog Busuladžića.

Nisam pratio kojovića ali sam upratio mladog berbića i njegove jugobalije. Sad pjeni na facebooku zbog "rekonstrukcije kapije" ali je zato mrtav pijan u beogradu na 1 od 5 miliona. Dok se na Husinu viori zastava hzhb on se uoči tekme Hr repke slika sa zastavom jugoslavije, kao naprijed naši i to.

Homoseksualci nisu ubijali nikoga, partizani jesu.
Zar ocekujes nesto pametno od nesposobne osobe kojoj sve u zivotu serviraju otac i djed? On ne zna sta je zivot, njemu je to sve zafrkancija jer dobije sve servirano pa moze se glupirati iz dana u dan kad imaju pare.

Nije problem sa homoseksualcima u tom smislu vec jer ce ove xy grupe od SDA po FB i mediji od SDA da fino isjeku video gdje on govori da ne vjeruje u sudnji dan i da nema nista protiv homoseksualaca. Nakon toga ce poceti sa kampanjom gdje bi ga crnili kod naroda sa tim snimcima. U konacnici ce biti prica opet da je svako podvaljen, samo jedan pravi politicar ...Jel narod ima kapacitet da skonta te podvale i ne skrene opet na isto?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 mar 2019, 10:21

I saveznici su ubijali pa su opet najbolja opcija.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], VolimBiH96 i 5 gostiju.