Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pisali smo kako bi bilo dobro naturalizovati nekog visokog igraca i evo drugi put gledam Pinkey-a i jeste da nije cisti centar, ali izvrstan u odbrani i ima veliku lepezu poteza u napadu, e sada da mi imamo savez kao sto nemamo, ...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
cim zaigra u normalnom timu sa pravim trenerom koji ga zna discliplinovati odmak keno double-double ucinak i to protiv montepaschia
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
I ja primjetih, a i ovaj trener Trifunovic ga pravo gotivi, i izgleda zna sa njim. Prije 3 sezone kad je bio prvi put trener Rytasa, Bajramovic je dozivljavao vrhunac karijerenerminh74 je napisao/la:cim zaigra u normalnom timu sa pravim trenerom koji ga zna discliplinovati odmak keno double-double ucinak i to protiv montepaschia
armin dju je napisao/la:I ja primjetih, a i ovaj trener Trifunovic ga pravo gotivi, i izgleda zna sa njim. Prije 3 sezone kad je bio prvi put trener Rytasa, Bajramovic je dozivljavao vrhunac karijerenerminh74 je napisao/la:cim zaigra u normalnom timu sa pravim trenerom koji ga zna discliplinovati odmak keno double-double ucinak i to protiv montepaschia
Keno je extra igrac to je i pokazao u svim klubovima sem albe,gdje nije ni imao volje!
EHH,sada drzavni dres kada obuce je malo teze,kad se igra bez sistema ili sta ja znam!!
Srce slatko, kako je to kod njega sve divno, bajno, krasno, ali naravno za iduci period je to sve odlicno...Imamović: Insistirat ću na kažnjavanju igrača koji neopravdano otkažu dolazak na pripreme
EP-u moramo pristupiti mnogo ozbiljnije nego kvalifikacijama, kaže Imamović
Imamović: Sutra sastanak Upravnog odbora
Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Imamović vjeruje da će selektor Sabit Hadžić na raspolaganju imati najjače snage pred nastup naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji krajem avgusta iduće godine.
No, za svaki slučaj, Imamović dodaje da će insistirati na kažnjavanju svakog igrača koji neopravdano otkaže dolazak na pripreme.
- Tražit ću striktno provođenje propisa Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Prije toga, provest ćemo neophodnu proceduru u koju spada blagovremeno upućivanje poziva i uplata osiguranja za reprezentativce - kaže Imamović i naglašava da će učiniti sve kako bi ekipa imala najbolje moguće uvjete za pripreme.
- Slažem se sa selektorom Hadžićem da, s organizacione strane, EP-u moramo pristupiti daleko ozbiljnije nego kvalifikacijama - ističe Imamović.
Da li će KSBiH u tome uspjeti ovisi o finansijskoj situaciji o kojoj će biti riječi na sutrašnjoj sjednici Upravnog odbora. Na dnevnom redu bit će još jedna zanimljiva tema.
- Košarkaški savez Herceg-Bosne, posredstvom svojih predstavnika u KSBiH, traži rotaciju na poziciji komesara takmičenja - otkriva Imamović.
No, predsjednik KSBiH ne želi se za sada izjašnjavati o prijedlogu za, praktično, smjenu dosadašnjeg komesara Nadira Koredžije.
Spor Bosne i suca Pehara
Ispred članova Upravnog odbora naći će se prijedlog sudijske komisije o usvajanju liste službenih lica (suci i komesari). Imamović je već stavio primjedbu zbog toga što je među predloženim arbitrima ime Dražena Pehara iz Ljubuškog.
- Pehar je u sudskom sporu sa Košarkaškim klubom Bosna i njegovo učešće u prvenstvenim utakmicama u ovom slučaju predstavljalo bi sukob interesa - ističe Imamović.
Covjek je jednostavno vizionar

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Keno je definitivno poludio...
1 - 8 sut iz igre za 12 minuta protiv Choleta

1 - 8 sut iz igre za 12 minuta protiv Choleta

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Boli ga kita, nije normalan
, al opet solidno 16 p, 7/14 sut,

Prestao sam da pratim to, i narednih sest suteva je skinuo...armin dju je napisao/la:Boli ga kita, nije normalan, al opet solidno 16 p, 7/14 sut,
Pa definitivno nije normalan

Najcudniji igrac, iz katastrofe do savrsenstva...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Henri "ubio" Khimki...
33 poena
Dzaba sve, ja bi opet njega vodio kao naturalizovanog...
33 poena

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
pod uslovom daje vasiljevic 1 plej u suprotnom potrebniji nam je plejneno#4 je napisao/la:Henri "ubio" Khimki...
33 poena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NI sasa nije rjesenje..Gordic je bolji igrac.nerminh74 je napisao/la:pod uslovom daje vasiljevic 1 plej u suprotnom potrebniji nam je plejneno#4 je napisao/la:Henri "ubio" Khimki...
33 poena![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nama je potrbeniji drugi centar..
Glupi su ako ne zovnu krupaliju koji nam moze dosta pomoci u skok igri..
Kenana mogu malo gurati na 5,ali nije to idealno..---
- majestic24
- Kontakt:
Joj da je nam naturalizovati Lance Wiliamsa..to bi onda bila nasa dominacija
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
sasa je jedini pravi plej koji iam izvrstan pregled igre, gordic je visem combo plej i ide prvo na kos a onda na asistencijudoe78 je napisao/la:
NI sasa nije rjesenje..Gordic je bolji igrac.
Nama je potrbeniji drugi centar..
Glupi su ako ne zovnu krupaliju koji nam moze dosta pomoci u skok igri..
Kenana mogu malo gurati na 5,ali nije to idealno..---
a back-up centar komotno moze biti sinanovic koji izvrsno igra u 2 spasnkoj ligi i uvjek je na ivici da igra za Unicaju i koji bi najvjerovatnije prihvatio poziv da igra na euru jer mu treba da se pokaze
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=55569
a lance mi je jednostavno limitiran za nivo europskog prvenstva
wiliams ima nase drzavljanstvo, ali on nema pravo da igra za nas!! bio ja na nekom turniru u portoriku sa juniorskom repkom USA-a i zato vise nemoze da igra ni za jednu drugu repku!!
kojadinovic je igrao na univerzijadi za srbiju, varda za juniorsku reprezentaciju srbije, ... ukratko kada bi se htjelo to nebi bio problemedinjo-vg je napisao/la:wiliams ima nase drzavljanstvo, ali on nema pravo da igra za nas!! bio ja na nekom turniru u portoriku sa juniorskom repkom USA-a i zato vise nemoze da igra ni za jednu drugu repku!!
Šta će nam centar kad ima Vardu koji sa klupe u prvom poluvremenu večeras da 10 poena.
Teletović za sada 6 poena, bez i jedne trojke

Teletović za sada 6 poena, bez i jedne trojke

Bavčić: Nisam zadovoljan ulogom u timu
Italijanski mediji najavljuju da će našeg igrača zamijeniti Francuz Ture
Bavčić: Limitirana uloga u napadu
Napušta li Edin Bavčić ekipu Enela iz Brindizija? Italijanski mediji objavili su da je novi prvoligaš angažirao francusko krilo Erva Turea (Herve Toure) iz rimske Lotomatike, i to kao zamjenu za košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine.
Tragom ove vijesti kontaktirali smo Bavčića. On potvrđuje da je Brindizi doveo igrača koji pokriva "njegove" pozicije tri i četiri, ali i demantira odlazak iz kluba.
- Još sam član Brindizija, redovno kontaktiram sa svima i nemam informacija da se nešto u mom statusu promijenilo - kaže Bavčić.
Ipak, možda i prvi put u karijeri, Bavčić je negativnim tonovima obilježio svoj klupski angažman nakon što je prethodno nastupao za Bosnu, turski Kepez, njemački Keln i slovensku Union Olimpiju.
- Nisam zadovoljan ni svojim igrama ni ulogom - rekao je Bavčić i time možda ipak nagovijestio da nije isključena promjena klupske sredine.
U četiri prvenstvena meča Bavčić je igrao više od 20 minuta u prosjeku uz limitiranu ulogu u napadu - ispucao je samo 14 lopti iz igre i postigao 16 poena. Enel trenutno s omjerom od 1-3 zauzima 14. poziciju na tabeli u konkurenciji 16 klubova.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nihad se ustalio u ekipi Rome, odlican izbor, ipak Bosa i dalje tu ima uticaja...Dobija minute, relativno su mu odrijesene ruke u napadu (kada Charles ne divlja)...Ovo mora biti njegova sezona, jednostavno mora..
Mirza igra dobro, Caja je uletila u malu krizu, ali ce se sigurno da izvuku...
Sale i Huka igraju odlicno...
Varda najnormalniji igrac Prokoma, eh treba onda zamisliti kakav je Prokom ustvari
Keno pod korektnim strucnjakom igra dobro..
Sve u svemu nasi dobro igraju...
Vidjet cemo kako ce poslije da bude..
Mirza igra dobro, Caja je uletila u malu krizu, ali ce se sigurno da izvuku...
Sale i Huka igraju odlicno...
Varda najnormalniji igrac Prokoma, eh treba onda zamisliti kakav je Prokom ustvari

Keno pod korektnim strucnjakom igra dobro..
Sve u svemu nasi dobro igraju...
Vidjet cemo kako ce poslije da bude..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Iako se oprostio, a posto nema svoju temu da je ne otvaramo, intervju iz Avaza...
Majstor ostaje majstor
Majstor ostaje majstor
Mršić: Žao mi je što u bh. dresu nisam pokazao još više
Zadatak nam je da stvorimo ekipu koja će imati vrhunske rezultate i u Euroligi, kaže novi tim-menadžer
Dvadeset dvije godine trajala je igračka karijera Damira Mršića. Ljetos je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine definitivno odlučio da napusti teren, ali nije daleko odmakao - još je blizu parketa, na klupi za rezervne igrače Fenerbahče Ulkera, kao tim-menadžer i dio najužeg stručnog rukovodstva turskog košarkaškog giganta.
Odustao od planova
- Iskreno, nisam sebe vidio u košarci u ovoj ili u nekoj drugoj ulozi, barem ne u tako bliskoj budućnosti. Planirao sam da se godinu-dvije odmaknem od karantina, treninga, utakmica... pa tek tada da razmišljam o nekom angažmanu.
No, svidjela mi se ponuda ljudi iz Fenerbahče Ulkera, koji su insistirali na tome da ostanem u klubu - kaže Mršić na početku razgovora za "Dnevni avaz".
Svoje novo zaduženje opisuje kao sponu između igračkog pogona i uprave, odnosno najbliže sarađuje s trenerom Nevenom Spahijom te s glavnim koordinatorom Ajdinom Orsom (Aydin).
- Zadatak nam je da stvorimo tim koji će imati vrhunske rezultate i u Turskoj i u Evropi. Želimo da pobjede kao što je bila nedavna protiv Barcelone, ne budu iznenađenje nego dio kontinuiranih uspjeha, posebno zato što iduće godine ulazimo u novu dvoranu, u kojoj bismo možda mogli organizirati i finalni turnir Eurolige - kaže Mršić.
Zatvaranje igračkog poglavlja nije bilo jednostavno, ali 40-godišnji Tuzlak kaže da je mnogo lakše kada je čovjek zadovoljan onim što je ostvario.
Neće u trenere
- Sport je nepredvidiv, bilo je i lijepih i loših trenutaka, ali je generalna ocjena pozitivna. Ako za nečim žalim, to je što sam spletom okolnosti u reprezentaciji BiH zaigrao tek s 30 godina. Da sam došao ranije, siguran sam da bih pružio mnogo više - ističe Mršić.
Za osam igračkih godina u Feneru Mršić je nedavno nagrađen srebrenim tanjirom, koji mu je na euroligaškoj utakmici protiv litvanskog Litvos ritasa uručio klupski potpredsjednik Semih Ozsaj (Ozsay). Mršić je imao mogućnost da u klubu počne trenersku karijeru, ali je odbio.
- Nudili su mi da radim kao jedan od trenera, ali ne vidim sebe u tom poslu. Funkcija koju trenutno obavljam, više odgovara mom karakteru. Nemam trenerskih ambicija - rekao je Mršić.
Mahalbašić ide na posudbu
Mršić nije jedini Bosanac u Feneru. U stručnom štabu je Samir Selesković, a jedan od važnijih igrača je Emir Preldžić. Ove sezone priključio im se nesuđeni centar Bosne Rašid Mahalbašić, čiji su roditelji porijeklom iz BiH, ali on nastupa za Austriju.
- Rašid je naš sedmi stranac, a kako u turskom prvenstvu mogu igrati samo šestorica, njega ćemo, vjerovatno, dati na posudbu. Mahalbašić je vrijedan igrač, šteta je što ranije nije stigao u jaču ligu nego što je austrijska, koju je davno prevazišao - kaže Mršić.
Stižu samo loše vijesti
Mršić priznaje da u posljednje vrijeme ne prati previše bh. košarku, ali ono što čuje, ne sluti na dobro.
- Do mene stižu samo loše vijesti, izgleda da se svake godine javljaju stari problemi u Savezu. Žao mi je što je to tako, ne samo zato što sam bio dio te reprezentacije nego zato što smatram da imamo generaciju koja može napraviti značajan rezultat - kaže Mršić.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
i ova tema ko da je zamrla, da nije nene ne bi se imalo skim pricat
, a ovaj mrsic dobar je igrac nema sta al je je ters cojk pravo, sta ima sa Preldzicem, jel definitivno momak nece za nas il sta? vidim ne igra plaho ni u EL ko prosle sezone

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.