Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Mislim realno, pored toliko kvalitetnih mladih igraca u ligi, koji vec sad sa 19 20 godina igraju odlicno, govoriti trenutno, u ovakvoj situaciji da je Musa all star potencijal je smijeso. Mislim razumijem optimizam, bosanac je, subjektivni smo, ali ne treba pretjerivati.
Pogotovo ako se pod all star potencijalom misli bukvalno na to da uspije uci u all star tim. Ljudi potcjenjuju koliko je to zapravo tesko. Neko poput Gorana Dragica je jednom uspio i to zbog povreda.
Mislim mozda bude starter, prosjecan ili dobar, mozda bude treca ili druga opcija, moguce da to ima u sebi, ali ne treba pretjerivati niti nabijati takva nerealna i na kraju krajeva nefer ocekivanja momku.
Pitanje je hocel Nurkic ikad bit all star, a liku karijera u NBA maltene ispade best case scenario.
Pogotovo ako se pod all star potencijalom misli bukvalno na to da uspije uci u all star tim. Ljudi potcjenjuju koliko je to zapravo tesko. Neko poput Gorana Dragica je jednom uspio i to zbog povreda.
Mislim mozda bude starter, prosjecan ili dobar, mozda bude treca ili druga opcija, moguce da to ima u sebi, ali ne treba pretjerivati niti nabijati takva nerealna i na kraju krajeva nefer ocekivanja momku.
Pitanje je hocel Nurkic ikad bit all star, a liku karijera u NBA maltene ispade best case scenario.
sve zavisi od okolnosti..Vucevic na Zapadu ne bi bio ni medju 5 najboljih centara,a na mrsavom Istoku je upao na AS iako je nejgova ekipa bila van 8 (konkurencija skakac Drumond, glue guy Horford...i ko jos sem Embiida? vrlo tanka konkurencija)
Treba puno toga da se poklopi da bi Juka upao na AS...dodatak trice bi uveliko pomogao. evo koliko je Gobert kukao, vec ga mozete zakaparit za sljedeci AS...a sve su to igrice i pritisci, kao sto je i Dame kukao, jer tako to ide...imas jos sigurne AD-a, vjerovatno opet Jokica i Townsa (njemu se previse povladjuje...neki novinari vode kampanju za capelu i adamsa pa ce sigurno i oni nekad omastit brke
ne treba ocekivat cuda od Muse ni u narednoj sezoni...ne vjerujem da njegovo tijelo moze da se transformise za jedno ljeto...ali nekih 15 minuta sa klupe bi mogao igrati narednu sezonu-dvije...ako propadne krivi su oni koji su ga fizicki nespremnog otpremili medju predatore....I Musa bi trebao da se prizemlji, ja mislim da bi on odmah provocirao cim bi zabio 10 poena....a sta bi tek radio da je Doncicev level..ovi krpelji poput dusana1389 koji nestane cim Juka udje u dobru seriju,pa se pojavi kad odigra koju lose, i depresivca jape koji se hrani negativnoscu su posebna prica
Treba puno toga da se poklopi da bi Juka upao na AS...dodatak trice bi uveliko pomogao. evo koliko je Gobert kukao, vec ga mozete zakaparit za sljedeci AS...a sve su to igrice i pritisci, kao sto je i Dame kukao, jer tako to ide...imas jos sigurne AD-a, vjerovatno opet Jokica i Townsa (njemu se previse povladjuje...neki novinari vode kampanju za capelu i adamsa pa ce sigurno i oni nekad omastit brke
ne treba ocekivat cuda od Muse ni u narednoj sezoni...ne vjerujem da njegovo tijelo moze da se transformise za jedno ljeto...ali nekih 15 minuta sa klupe bi mogao igrati narednu sezonu-dvije...ako propadne krivi su oni koji su ga fizicki nespremnog otpremili medju predatore....I Musa bi trebao da se prizemlji, ja mislim da bi on odmah provocirao cim bi zabio 10 poena....a sta bi tek radio da je Doncicev level..ovi krpelji poput dusana1389 koji nestane cim Juka udje u dobru seriju,pa se pojavi kad odigra koju lose, i depresivca jape koji se hrani negativnoscu su posebna prica
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
jedno je reći biti će All-star a drugo, ima All-Star potencijal.Donnie Darko je napisao/la:Mislim realno, pored toliko kvalitetnih mladih igraca u ligi, koji vec sad sa 19 20 godina igraju odlicno, govoriti trenutno, u ovakvoj situaciji da je Musa all star potencijal je smijeso. Mislim razumijem optimizam, bosanac je, subjektivni smo, ali ne treba pretjerivati.
Jednostavno Musin BB-IQ je dosta visok, ima u sebi sve što treba i pokazao je to puno puta, e sad da li će to opravdati to ne može niko znati, ali da ima, ima.
On da je trenutno na Koledžu, ubijeđen sam da bi bio top-5 pick, e sad je to opet priča šta bi bilo...
Pored svega što ja lično mislim, ti si trenutno ipak u pravu jer si iznio činjenice, ali eto ja se imam pravo nadati.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Donnie Darko je napisao/la:Mislim realno, pored toliko kvalitetnih mladih igraca u ligi, koji vec sad sa 19 20 godina igraju odlicno, govoriti trenutno, u ovakvoj situaciji da je Musa all star potencijal je smijeso. Mislim razumijem optimizam, bosanac je, subjektivni smo, ali ne treba pretjerivati.

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
On je trebao otici na koledz kad su ga zvali prije 3 godine.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Tracy3McGrady je napisao/la:Povrijedio se
Opet?? A ****... zna li se kakva je povreda?
🔵⚪
Nije nista ozbiljno. Nastavio je igrati, ali nazalost jako lose.0oo0 je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Povrijedio se
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Nastavio, ali nije uopšte predvodio napad, statičan bio cijelo vrijeme.kobe24 je napisao/la:Nije nista ozbiljno. Nastavio je igrati, ali nazalost jako lose.0oo0 je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Povrijedio se
Lohotan I za razvojnuTracy3McGrady je napisao/la:Povrijedio se

- BosniaBoston
- Kontakt:
Nesto sto mi je danas dalo nadu:Propali igrac,Bruno Caboclo,koji se sezonama vucarao po g-ligi (a i bio je losiji u njoj od muse) je sinoc zaigrao za grizlijse u startnoj postavi
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma pogrešno stao, nikog nije bilo u blizini, to se svak9me može desiti u dnevnom boravku a da je pričam na terenima.edin139 je napisao/la:Lohotan I za razvojnuTracy3McGrady je napisao/la:Povrijedio se
Pogrijesio je sto je otisao u NBA odmah.Mislio da ce odmah igrat u Brooklynu,a za NBA moras imat i snage,sto on malo ima.Trebao je koju sezonu u Evropi,pa onda otici u NBA.Jedino sto ga izvlaci je to sto je mlad pa bi mogao uspjeti
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bolje slušati Seju Bukvuharden je napisao/la:On je trebao otici na koledz kad su ga zvali prije 3 godine.
Jest al onda se ne bi neka pinka uzela od Cedevite.Oikamid je napisao/la:Bolje slušati Seju Bukvuharden je napisao/la:On je trebao otici na koledz kad su ga zvali prije 3 godine.
koliko igrača sa ovih prostora je napravilo karijeru posle NCAA? Nikola Vučević, pa xy mjesta praznih, pa gomila prosječnih karijera, svejedno da li se radi o velikim programima ili mid major koledžima... Pustite to, od koledža dižu ruke i Amerikanci koji su prirodno upućeni na njih, a kamoli Evropljani
Nemanja86 je napisao/la:koliko igrača sa ovih prostora je napravilo karijeru posle NCAA? Nikola Vučević, pa xy mjesta praznih, pa gomila prosječnih karijera, svejedno da li se radi o velikim programima ili mid major koledžima... Pustite to, od koledža dižu ruke i Amerikanci koji su prirodno upućeni na njih, a kamoli Evropljani
A odakle dolaze najbolji igraci

mislim da ti ipak nisi to razumio...
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nije dosta europljana uspjelo na koledzu jer tamo obicno ne idu najbolji,za razliku od amera
#Punoljetstvo
U danom periodu je Musa bio najbolji evropski mladi kosarkas. Dokaz je Jordanova posjeta u Bihacu, gde ga je vrebao za North Carolina.
S tom vrstom reputacije imao je sansu, da postane vrhunski koledz igrac, i pridobi znantno bolje preduslove za odabir na draftu.
U prilog ide i sama diploma koledza. Jel treba se zaposliti posle sportske karijere.
S tom vrstom reputacije imao je sansu, da postane vrhunski koledz igrac, i pridobi znantno bolje preduslove za odabir na draftu.
U prilog ide i sama diploma koledza. Jel treba se zaposliti posle sportske karijere.
dobre guzove ima Belma
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, CAGarfia, dark44, rishovski i 73 gosta.