Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brcanskamalta
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Brcanskamalta » 04 mar 2019, 20:31

tuzlak1987 je napisao/la:Znam ljudi koji se izjasnjavaju u Tuzli kao Srbi i Hrvati, ali da pricaju Bosanski jezik tj na popisu su rekli Bosanski. Da nije toliko forsiranje povezanosti Islama i Bosnjaka i da se to kroz politiku tokom godina nije predstavljalo samo kao nesto za ekskluzivno muslimane uvjeren sam da bi oni u zdravijoj atmosferi se hladno izjasnili kao Bosnjaci pravoslavne ili katolicke vjeroispovjesti. Neki su od njih rekli i ostali. Ali naravno ljubitelji BIH.

Fino se nigdje ne spominje da Bosnjak moze biti bilo koje vjere. Vec zele 3 naroda i svako na svoju stranu, za svakog po jedna vjera.
Da da....Isti oni koji su proglasili SRBSKU R BiH zarili palili cijelom BiH silovali palili protjerivali (sve to prije Bosnjackog sabora, a i posle)bez problema bi se izjasnili ko Bosnjaci....Ono. ..u cemu je problem :rol:
Fakat si bolestan...Ma trolas ba sto posto ovo nisu istine ba :D :tokralju:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 20:32

Isti ti su Bošnjacima podvalili produkt SANU Aliju Izetbegovića da bi lakše klali, pljačkali i ubijali.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 20:33

Brcanskamalta je napisao/la: Pa to ti pitaj Dodika Karadzica i ostale druze...
Bosnjacki sabor nije bio "muslimanski"i bilo je dosta srba i hrvata. . (Da li kao patriote,gosti ili Bosnjaci to ne znam).
Isto pitanje postavi dezerterima iz armije BiH 93 godine... (i srbima i hrvatima )...
Oni se (95 posto)ne osjecaju Bosancima a ne daj boze Bosnjacima...To znas i sam. ..
I gledaj Tuzlaka....Opet zlocinacka sda. :rol: ..Ma sta se ja sa budalom raspravljam. ..Mi smo krivi za rat mi im nismo dali "u Bosnjake",mi smo krivi sto oni negiraju i drzavu i cijeli jedan narod mi Ski krivi za genocid...
Idi ba Tuzlak u rs i prodaji pricu o socijaldemokratiji idi pitaj bilo kojeg hrvata u Mostaru ili srbima u BL sto nije Bosnjak....Sto nije Bosanac a ne Bosnjak.....Problem u BiH nije u Muslimanima .Znas to i ti jako dobro...Tuzlak Karadzic Da moze dao bi ti orden. ..bi Allaha mi.
Jest eto krivi sad Srbi i Hrvati koji su ostali na strani BIH zato sto je SDA od 93" krenuo istim putem kao HDZ i SDS pa islamizovao armiju i pristao na to da ima svoj frtalj zemlje.

Pa kako ste ogadili Bosnjake ljudima ne osjecaju se vise ni muslimani neki vec odu u ostale. Kako ocekujes da neko ko je katolik npr. poistovjeti sa tim kada se propagira nesto drugo sa cim nemaju poveznicu?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 20:36

Brcanskamalta je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Znam ljudi koji se izjasnjavaju u Tuzli kao Srbi i Hrvati, ali da pricaju Bosanski jezik tj na popisu su rekli Bosanski. Da nije toliko forsiranje povezanosti Islama i Bosnjaka i da se to kroz politiku tokom godina nije predstavljalo samo kao nesto za ekskluzivno muslimane uvjeren sam da bi oni u zdravijoj atmosferi se hladno izjasnili kao Bosnjaci pravoslavne ili katolicke vjeroispovjesti. Neki su od njih rekli i ostali. Ali naravno ljubitelji BIH.

Fino se nigdje ne spominje da Bosnjak moze biti bilo koje vjere. Vec zele 3 naroda i svako na svoju stranu, za svakog po jedna vjera.
Da da....Isti oni koji su proglasili SRBSKU R BiH zarili palili cijelom BiH silovali palili protjerivali (sve to prije Bosnjackog sabora, a i posle)bez problema bi se izjasnili ko Bosnjaci....Ono. ..u cemu je problem :rol:
Fakat si bolestan...Ma trolas ba sto posto ovo nisu istine ba :D :tokralju:
Ti su u Bijeljini sad. Ja pricam o svojim sadasnjim komsijama koji su citav zivot u Tuzli. A ti to sve strpas u jedno lagano.
Vec ljudi kazu da pricaju Bosanski ali im se nikad nije ponudilo da Bosnjak moze biti i drugih vjera. Vec im se po TV-u samo prikazuje i propagira nesto drugo pa u najboljem slucaju odu u Bosance (ostale).
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 04 mar 2019, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 20:38

Pa ko ce se normalan postovijetti sa **** islamistom.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 mar 2019, 20:53

Osim13 je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:.
slika
:rol: :rol: :rol:

Jačine jučer u Q&A videu sa Marziom sa onim odgovorom na pitanje "Bang, marry, kill - Brad 1,Brad 2 and Marzia" - "Kill Marzia, bang Brad 1 and marry Brad 2" :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 mar 2019, 21:05

Da nije toliko forsiranje povezanosti Islama i Bosnjaka i da se to kroz politiku tokom godina nije predstavljalo samo kao nesto za ekskluzivno muslimane uvjeren sam da bi oni u zdravijoj atmosferi se hladno izjasnili kao Bosnjaci pravoslavne ili katolicke vjeroispovjesti. Neki su od njih rekli i ostali. Ali naravno ljubitelji BIH.
Znas li da je skoro nepremostiv jaz izmedju krscanskog i muslimanskog stanovnistva u Bosni napravljen jos za habsbursko - osmanskih ratova, kada je za Eugenom krenulo blizu 50k katolika.

Dalje, Rusija je bila zastiticom svih pravoslavaca i cekala slom OC. Ruski konzuli pravoslavne svestenike koriste za svoje ciljeve - izvjestaj jednog britanskog konzula iz 1866...

Onda, ustanak iz 1875. koji je podrzan od strane Srbije i Crne Gore. Vec tu vidis jasno etiketiranje.. Uz navedeno, imas ideje o Velikoj Srbiji pocev od Grasanina... Sve to je ostalo zapisano, a akademska elita, kojoj pasu slicne stvari, nastavila podgrijavati situaciju.

Osmanlije, koliko god bile traljave i nazadne, nisu silile nikakvu islamizaciju, a u prilog tome imas popise koji jasno izvjestavaju o velikom broju krscana za njihove vladavine.

Vidis, ne radi se o forsiranju povezanosti Bosne i islama per se vec tu su razni faktori zbog kojih se jedan pravoslavac ne moze izjasniti kao Bosnjak. Ovi noviji dogadjaji su samo nastavak razlicitog poimanja sa ratom iz 90-ih kao zavrsnim nokautom.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 mar 2019, 21:13

plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 21:17

Asteriks je napisao/la:
Da nije toliko forsiranje povezanosti Islama i Bosnjaka i da se to kroz politiku tokom godina nije predstavljalo samo kao nesto za ekskluzivno muslimane uvjeren sam da bi oni u zdravijoj atmosferi se hladno izjasnili kao Bosnjaci pravoslavne ili katolicke vjeroispovjesti. Neki su od njih rekli i ostali. Ali naravno ljubitelji BIH.
Znas li da je skoro nepremostiv jaz izmedju krscanskog i muslimanskog stanovnistva u Bosni napravljen jos za habsbursko - osmanskih ratova, kada je za Eugenom krenulo blizu 50k katolika.

Dalje, Rusija je bila zastiticom svih pravoslavaca i cekala slom OC. Ruski konzuli pravoslavne svestenike koriste za svoje ciljeve - izvjestaj jednog britanskog konzula iz 1866...

Onda, ustanak iz 1875. koji je podrzan od strane Srbije i Crne Gore. Vec tu vidis jasno etiketiranje.. Uz navedeno, imas ideje o Velikoj Srbiji pocev od Grasanina... Sve to je ostalo zapisano, a akademska elita, kojoj pasu slicne stvari, nastavila podgrijavati situaciju.

Osmanlije, koliko god bile traljave i nazadne, nisu silile nikakvu islamizaciju, a u prilog tome imas popise koji jasno izvjestavaju o velikom broju krscana za njihove vladavine.

Vidis, ne radi se o forsiranju povezanosti Bosne i islama per se vec tu su razni faktori zbog kojih se jedan pravoslavac ne moze izjasniti kao Bosnjak. Ovi noviji dogadjaji su samo nastavak razlicitog poimanja sa ratom iz 90-ih kao zavrsnim nokautom.
Ok za doba budjenja nacionalne svijesti, tako da ne ocekujem tipa od nekog iz Istocne Hercegovine da se promjeni ali bilo je ovdje raje po vecim gradovima dosta koja do raspada Jugoslavije nije pala na tu velikosrpsku ideju vec su ostali do kraja rata. Ne vidim kako se za njih u Bosnjackom narodu otvarao neki prostor. Njima se pruzio prostor samo ako zele da budu Srbi ili Hrvati ali ucestvuju u pro-bosanskim procesima i to je to.
Niko nije nikada zagovarao da Bosnjaci imaju vise religija ali znam procitati cesto komentare da kada neko kaze da je Srbin dobije repliku "nisi ti Srbin vec Bosnjak pravoslavac".
Za nekog iz RS ne ocekujem nista slicno tome, ali za one koji su gradska raja i zive jos uvijek sa Bosnjacima te vole svoje gradove se mogao otvoriti prostor.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 mar 2019, 21:35

Znas razlog zbog cega ovo prilozih ?

Da priblizim kako se nacionalna pripadnost sjedinila sa vjerskom i zbog cega je Srbin postao sinonim za pravoslavca te Bosnjak - muslimana...

Tu nema povratka, a vjerske zajednice su, nazalost, cesto u sluzbi politike i vjerni pratilac cak i na sluzbenim inauguracijama.

Ali, ne treba blatiti nekog ko praktikuje jednu od tri religije i traziti preko neduznih ljudi da se ispravljaju visevjekovne greske, trazeci neku gradjansku BiH izostavljanjem navedene vjere.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 04 mar 2019, 21:40

tuzlak1987 je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:

Ok za doba budjenja nacionalne svijesti, tako da ne ocekujem tipa od nekog iz Istocne Hercegovine da se promjeni ali bilo je ovdje raje po vecim gradovima dosta koja do raspada Jugoslavije nije pala na tu velikosrpsku ideju vec su ostali do kraja rata. Ne vidim kako se za njih u Bosnjackom narodu otvarao neki prostor. Njima se pruzio prostor samo ako zele da budu Srbi ili Hrvati ali ucestvuju u pro-bosanskim procesima i to je to.
Niko nije nikada zagovarao da Bosnjaci imaju vise religija ali znam procitati cesto komentare da kada neko kaze da je Srbin dobije repliku "nisi ti Srbin vec Bosnjak pravoslavac".
Za nekog iz RS ne ocekujem nista slicno tome, ali za one koji su gradska raja i zive jos uvijek sa Bosnjacima te vole svoje gradove se mogao otvoriti prostor.
Eto te ko ovi "gradjanska opcija "Kojovic.
Ja te pitam jedno ti drugo...
Covjek ti iznad objasnio ali ti nemas mozga da citas...
Historijski dokazi postoje,da su u Bosni svi bili Bosnjaci....Muslimani su to i ostali....Zasto ovi nisu i to ti covjek objasni....Odrekli su se Bosnjastva davno prije 93...davno. ...Svojom voljom. ..I sta sada ti ba hoces...Nije Alija izmislio Bosnjastvo 93....Niti su se srbi i hrvati odrekli istog 93...Opet te pitam sta treba da se pokrstimo da bi oni bili hapy ili sta....
Ti si bezobrazan....djubre...Sta ne racunas ti rs ili hercogovinu...Ma nemoj...
Pokupi svoj sdp, kojovica i njegovo "gradjanstvo"i po hercegovini i rs prodajite muda pod bubrege.
Cuj "drugo je rs ja mislim na ove domace.". :rol:
Ma da,samo Bosnjacima Muslimanima treba prodavati pricu o "socijaldemokratiji grsdjsnskoj drzavi "treba im zabraniti vjeru zatvoriti dzamije. ..a rs a srbi i hrvati....A To je nesto drugo..... :rol:
A majku ti boziju samo naprijed "tuzlace "nedaj se omest cetnici i ustase bi se postidile tebe,bi ocam.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 21:41

Asteriks je napisao/la:Znas razlog zbog cega ovo prilozih ?

Da priblizim kako se nacionalna pripadnost sjedinila sa vjerskom i zbog cega je Srbin postao sinonim za pravoslavca te Bosnjak - muslimana...

Tu nema povratka, a vjerske zajednice su, nazalost, cesto u sluzbi politike i vjerni pratilac cak i na sluzbenim inauguracijama.

Ali, ne treba blatiti nekog ko praktikuje jednu od tri religije i traziti preko neduznih ljudi da se ispravljaju visevjekovne greske.
Crna Gora po meni to dobro radi, Albanija je isto mozda dobro odradila neke stvari. Imaju solidan broj ljudi koji nisu pravoslavci, a vaze za Crnogorce kao i Albanci onih koji nisu muslimani. Crna Gora danas za razliku od proslih vremena nebo i zemlja u odnosu prema onima koji nisu pravoslavci.
Ovdje kao sto kazes nije nikom odgovaralo.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 mar 2019, 22:01

Gdje je i sta radi Edvin Po? :think:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2019, 22:02

Sarmelino je napisao/la: jel to o meni pricate :ljepota:
nisi ti dovoljno dobar vjernik da bi bio kanta
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 mar 2019, 22:04

ja skoro dobio sluzbenu potvrdu da su moje pretke sa kosova protjerali turci i skender beg pa kao srbi dosli u bosnu i srbiju sa prezimenom stijović, pa zbog pokrajine preslo u arnaute
Zarathustra

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 mar 2019, 22:05

Kaunas je napisao/la:Gdje je i sta radi Edvin Po? :think:
valjda edgar allan
harden je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: jel to o meni pricate :ljepota:
nisi ti dovoljno dobar vjernik da bi bio kanta
e joj
puške pucaju lete duhovi

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 mar 2019, 22:07

Moggi je napisao/la:ja skoro dobio sluzbenu potvrdu da su moje pretke sa kosova protjerali turci i skender beg pa kao srbi dosli u bosnu i srbiju sa prezimenom stijović, pa zbog pokrajine preslo u arnaute
To znači da i ti imaš veze sa Srbija, kakvu ti privilegiju imaš. :kafa:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 mar 2019, 22:14

Unofficialpage je napisao/la:
Moggi je napisao/la:ja skoro dobio sluzbenu potvrdu da su moje pretke sa kosova protjerali turci i skender beg pa kao srbi dosli u bosnu i srbiju sa prezimenom stijović, pa zbog pokrajine preslo u arnaute
To znači da i ti imaš veze sa Srbija, kakvu ti privilegiju imaš. :kafa:
makar sam uzivao u faci jednog rodjaka koji je od hendine sekte
Zarathustra

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2019, 22:26

Imperia :tokralju:

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 mar 2019, 22:32

KAKVU JE PJESMU COBY DANAS IHZBACIO **** VAM SVE
puške pucaju lete duhovi

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, HZSydney, JackW i 10 gostiju.