RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Ma treba u napad Fajketa Brandaa i Berishu ubaciti. Prognozirao sam pred pocetak ove polusezone da ce njih trojica kombinovano dati 30+golova. Vec biljezim 2 recke. A slazem se sa StoneIslandom. zadnjih 25 minuta kada smo dali 4 gol poceli smo se zajebavati po terenu i solirati. Treba ono izbjeci, a i dati priliku igracima koji nece bas puno igrati. Iskreno zarko sam ocekivao da vidim Samardzica, da vidim sta mozemo ocekivati od njega. Samo da mi bude vikend neradni, pa da idemo u Gorazde 

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
- josipmusa2
- Kontakt:
Nije brat Jole više dole, a kad može gleda ili uživo ili na tv. Planiram Na Otoci biti jer se može aviončekom direkt za Sarajevo. Ko god hoće bujrum nek se javi da se nazdravi za Velež, a znamo se mi svi sa tribine, siguran sam milion postoRodjeniiBrato je napisao/la:Zakljucili smo da nam se misljenja uglavnom slazu ali nam se sa Jolom razilaze ali **** uvijek je toga bilo i bit ce (Ibro to najbolje zna) ne samo u fudbalu nego u svakom poslu, a i dobro je to u jednu ruku jer ce se svi dvostruko vise trudit da zasluze mjesto u prvih 11!
SVI U GORAZDE!!!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nisu odigrali bezvoljno nego su igrali koliko smo im dopustali presingom i borbom. Zadnjih 20 minuta smo stali jer nije ni bilo potrebe pa ti se mozda zato ucinilo. Cvija se borio i probijao stranu,ostavio je Bisevcu nekoliko strasnih lopti za centarsut koje je onaj sjebao. Dao je gol i **** ga ne mozes ocekivati da svaku iskoristi. Jest ono sebican bio kad je kontao lobovat jer mu je Fajic sam bio. Jedino mu to zamjerimStone Island je napisao/la:Cvijanović je grozan bio jučer. Stvarno, ne znam da li smo istu utakmicu gledali. Seid je bio jučer najbolji igrač na terenu. Probijao, pravio višak, gurao lopte, dao gol... ne znam šta više treba uraditi. Da, trebaju ga malo ostali igrači znati ispratiti samo što ne znam kako on može utjecati na to.
Jučerašnja partija me i nije toliko oduševila. Imali smo inicijativu, riješili smo ih za 20-tak minuta ali gosti su jučer svjesno došli da izgube i odigrali su skroz bezvoljno cijelu utakmicu. Bilo je nekoliko grešaka koje bi nas možda i mogle koštati u jačim utakmicama. Nemojte me shvatiti pogrešno, nije da sam nezadovoljan ali jednostavno ćemo morati malo pojačati. Ne smijemo praviti razliku između protivnika. Sedam bodova jeste solidna razlika ali ne i nedostižna.
Natkrivena tribina prelijepo izgleda. Baš se nekako dobro uklopila.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- josipmusa2
- Kontakt:
Kako je Biševac jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH
-
- Kontakt:
Teren odavno nije bio losiji i to je pravilo dosta problema zato i centrasutevi od bisevca i cvije nisu bili idealni, takodjer kad je cvija izasao 1na1 i onda mu je lopta odskocila sto se i vidi na izvjestaju. Onaj pijesak sto su nasipali jos se nije to dobro uleglo, mislim da vode samo treba sada, sunca ce biti sigurno. Do jedinstva aBd trebao bi teren biti idealan.josipmusa2 je napisao/la:Kako je Biševać jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
Sad kad ovo čitam sjetih se one Cvijine šanse protiv Olimpika 1 na 1 tad mu teren nije bio kriv, mora popraviti realizacijuRodjeniiBrato je napisao/la:Teren odavno nije bio losiji i to je pravilo dosta problema zato i centrasutevi od bisevca i cvije nisu bili idealni, takodjer kad je cvija izasao 1na1 i onda mu je lopta odskocila sto se i vidi na izvjestaju. Onaj pijesak sto su nasipali jos se nije to dobro uleglo, mislim da vode samo treba sada, sunca ce biti sigurno. Do jedinstva aBd trebao bi teren biti idealan.josipmusa2 je napisao/la:Kako je Biševać jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH

- Stone Island
- Kontakt:
Cvija je brate umalo i ono promašio. Pola tribine je vrištalo u neka doba da ga se vadi. Ne razumijem majke mi.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nisu odigrali bezvoljno nego su igrali koliko smo im dopustali presingom i borbom. Zadnjih 20 minuta smo stali jer nije ni bilo potrebe pa ti se mozda zato ucinilo. Cvija se borio i probijao stranu,ostavio je Bisevcu nekoliko strasnih lopti za centarsut koje je onaj sjebao. Dao je gol i **** ga ne mozes ocekivati da svaku iskoristi. Jest ono sebican bio kad je kontao lobovat jer mu je Fajic sam bio. Jedino mu to zamjerimStone Island je napisao/la:Cvijanović je grozan bio jučer. Stvarno, ne znam da li smo istu utakmicu gledali. Seid je bio jučer najbolji igrač na terenu. Probijao, pravio višak, gurao lopte, dao gol... ne znam šta više treba uraditi. Da, trebaju ga malo ostali igrači znati ispratiti samo što ne znam kako on može utjecati na to.
Jučerašnja partija me i nije toliko oduševila. Imali smo inicijativu, riješili smo ih za 20-tak minuta ali gosti su jučer svjesno došli da izgube i odigrali su skroz bezvoljno cijelu utakmicu. Bilo je nekoliko grešaka koje bi nas možda i mogle koštati u jačim utakmicama. Nemojte me shvatiti pogrešno, nije da sam nezadovoljan ali jednostavno ćemo morati malo pojačati. Ne smijemo praviti razliku između protivnika. Sedam bodova jeste solidna razlika ali ne i nedostižna.
Za Biševca se slažem, imao je par situacija u kojima je baš zajeb'o. Vidjet ćemo šta će biti sa njim u nastavku sezone, ali meni on nije igrač za prve postave. Za viši rang i da ne govorim. Krut mi je, sporije pali. Nema neku viziju. Ne zamjeram mu onaj pad, desi se svima. Mada je i ono golemo bilo.

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Bio sam na dedari i ne sjecam se nikakvih kritika i povika da se izvadi CvijaStone Island je napisao/la: Cvija je brate umalo i ono promašio. Pola tribine je vrištalo u neka doba da ga se vadi. Ne razumijem majke mi.
Za Biševca se slažem, imao je par situacija u kojima je baš zajeb'o. Vidjet ćemo šta će biti sa njim u nastavku sezone, ali meni on nije igrač za prve postave. Za viši rang i da ne govorim. Krut mi je, sporije pali. Nema neku viziju. Ne zamjeram mu onaj pad, desi se svima. Mada je i ono golemo bilo.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- Stone Island
- Kontakt:
Bio sam ovamo na dijelu centralne do RA. Vjeruj mi da je bilo. Helemnejse. Idemo dalje. Goraže mora pasti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bio sam na dedari i ne sjecam se nikakvih kritika i povika da se izvadi CvijaStone Island je napisao/la: Cvija je brate umalo i ono promašio. Pola tribine je vrištalo u neka doba da ga se vadi. Ne razumijem majke mi.
Za Biševca se slažem, imao je par situacija u kojima je baš zajeb'o. Vidjet ćemo šta će biti sa njim u nastavku sezone, ali meni on nije igrač za prve postave. Za viši rang i da ne govorim. Krut mi je, sporije pali. Nema neku viziju. Ne zamjeram mu onaj pad, desi se svima. Mada je i ono golemo bilo.a za Bisevca si u pravu ali brato momak igra beka a u prvom poluvremenu se ubacio naprijed 10 puta pa vracao pod sprintom. Istrosio se puno. Defanzivno je dobro odigrao ali ofanzivno ku.rac gdje je upropastio nekoliko dobrih centarsuteva. Vidit cemo Ibro najbolje zna brato

Govori covjek iza mene:"Ne guraj ga"josipmusa2 je napisao/la:Kako je Biševac jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH

Salu na stranu,odigrali smo tacno onoliko koliko nam je bilo potrebno za pobjedu.Ocekuju nas teze utakmice od ove,dobro je sto se nisu mnogo potrosili.Ne bih da budem ters,ali zadnjih 20 minuta se bespotrebno soliralo u izglednim situacijama.Mogli smo im jos natrpati 3-4 gola.
lezVe do bagro
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Akobogda brato. Samo zajednickim snagama i bez podjela mozemo naprijed. Nema mi nista gore kad se moram raspravljati i svadjati sa nekim ko navija za isti klub. Ako si tako brate retardiran da pljujes ove ljude pa onda jedes svoja go.vna nemoj se ni javljat. Ako ti ja pored svega sto je uradjeno za ove 3 godine moram otvarati oci sta je dobro za klub onda si za los rosalesa. Ne odnosi se na tebe brato. Ziv bio i vidimo se u GorazduStone Island je napisao/la:Bio sam ovamo na dijelu centralne do RA. Vjeruj mi da je bilo. Helemnejse. Idemo dalje. Goraže mora pasti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bio sam na dedari i ne sjecam se nikakvih kritika i povika da se izvadi CvijaStone Island je napisao/la: Cvija je brate umalo i ono promašio. Pola tribine je vrištalo u neka doba da ga se vadi. Ne razumijem majke mi.
Za Biševca se slažem, imao je par situacija u kojima je baš zajeb'o. Vidjet ćemo šta će biti sa njim u nastavku sezone, ali meni on nije igrač za prve postave. Za viši rang i da ne govorim. Krut mi je, sporije pali. Nema neku viziju. Ne zamjeram mu onaj pad, desi se svima. Mada je i ono golemo bilo.a za Bisevca si u pravu ali brato momak igra beka a u prvom poluvremenu se ubacio naprijed 10 puta pa vracao pod sprintom. Istrosio se puno. Defanzivno je dobro odigrao ali ofanzivno ku.rac gdje je upropastio nekoliko dobrih centarsuteva. Vidit cemo Ibro najbolje zna brato

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Đani i Sefo su najludji, njihovi komentari, dobacivanja i niko ne valja fazoni iako jos tekma nije pocela su za spomenara i legendarnih izjava.dzelllo je napisao/la:Govori covjek iza mene:"Ne guraj ga"josipmusa2 je napisao/la:Kako je Biševac jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH![]()
![]()
Salu na stranu,odigrali smo tacno onoliko koliko nam je bilo potrebno za pobjedu.Ocekuju nas teze utakmice od ove,dobro je sto se nisu mnogo potrosili.Ne bih da budem ters,ali zadnjih 20 minuta se bespotrebno soliralo u izglednim situacijama.Mogli smo im jos natrpati 3-4 gola.
All-Time First Yugoslav League table
Ma daj samo tersluka i ciganluka,**** rezultatnekoIzMostara je napisao/la:Đani i Sefo su najludji, njihovi komentari, dobacivanja i niko ne valja fazoni iako jos tekma nije pocela su za spomenara i legendarnih izjava.dzelllo je napisao/la:Govori covjek iza mene:"Ne guraj ga"josipmusa2 je napisao/la:Kako je Biševac jučer sam sebi klizeći uletio HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH![]()
![]()

lezVe do bagro
Stone Island je napisao/la:Cvijanović je grozan bio jučer. Stvarno, ne znam da li smo istu utakmicu gledali. Seid je bio jučer najbolji igrač na terenu. Probijao, pravio višak, gurao lopte, dao gol... ne znam šta više treba uraditi. Da, trebaju ga malo ostali igrači znati ispratiti samo što ne znam kako on može utjecati na to.
Ako je on jucer bio najbolji na terenu ja sam sa marsa. Covjek je tri kontre soliranjem unistio, i to kontre gdje je imao dva sama igraca u situaciji jedan na jedan sa golmanom, oba puta je ispusio loptu, jer je pokusao driblat umjesto da im je gurnuo loptu.
Ovom timu dosta fali Mujezinovic jer mu je svojom pokretljivoscu i povezivanjem linija davao dodatnu dimenziju, a ako ovaj Albanac bude dobar u napadu i on ce nam dati protiv bunker ekipa dimenziju vise, jer smo se do prvog gola patili.. uglavnom Ibro to dobro slaze ali falit ce jos jedan dobar paker u sredini koji zna dat pravovremen i precizan zadnji pas, tj onaj jedan lucidan igrac koji potezom moze rijesit utakmicu
- Stone Island
- Kontakt:
A ko je po tvom mišljenju igrač utakmice bio ?keno83 je napisao/la:Stone Island je napisao/la:Cvijanović je grozan bio jučer. Stvarno, ne znam da li smo istu utakmicu gledali. Seid je bio jučer najbolji igrač na terenu. Probijao, pravio višak, gurao lopte, dao gol... ne znam šta više treba uraditi. Da, trebaju ga malo ostali igrači znati ispratiti samo što ne znam kako on može utjecati na to.
Ako je on jucer bio najbolji na terenu ja sam sa marsa. Covjek je tri kontre soliranjem unistio, i to kontre gdje je imao dva sama igraca u situaciji jedan na jedan sa golmanom, oba puta je ispusio loptu, jer je pokusao driblat umjesto da im je gurnuo loptu.
Ovom timu dosta fali Mujezinovic jer mu je svojom pokretljivoscu i povezivanjem linija davao dodatnu dimenziju, a ako ovaj Albanac bude dobar u napadu i on ce nam dati protiv bunker ekipa dimenziju vise, jer smo se do prvog gola patili.. uglavnom Ibro to dobro slaze ali falit ce jos jedan dobar paker u sredini koji zna dat pravovremen i precizan zadnji pas, tj onaj jedan lucidan igrac koji potezom moze rijesit utakmicu
Sjećam se jedne te kontre, Fajić je čini mi se rukama odmahivao kada su Seidu izbili loptu ali u liniji sam skoro bio sa Fajićem, čovjek je barem metar u ofsajdu bio a reaguje kao je sve ispravno. I za njega tvrdim da je egoista, malo mu jedan gol na utakmici pa se naložio i ne da lopte. Druge mi kontre trenutno ne padaju na pamet. Mislim da se još uvijek nije rodio igrač koji je na jednoj utakmici svaki put dodao kad je trebao. Jbt ga. Danas smo svi eksperti za fudbal, prvi ja. Bit će kako bude.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kako ubijamo sa skautingom i skeniranjem potencijalno kvalitetnog igraca
zao mi je samo sto nema mjesta za onog malog Samardzica sto je dosao iz Jedinstva jer decko je zesci talenat ali bit ce prilika da se dokazuje. Pratim fudbal preko 50 godina i znam procjeniti kvalitet igraca. Isto kao sto sam kad je tek dosao napisao za Vehabovica tako isto zivotom tvrdim za onog momka
Ovom timu Mujezinovic ne fali ni malo jer imamo tri strasna veznjaka. Nama na tom mjestu trebaju inteligentni fudbaleri a ne Ben Dzonsoni. Sto se tice spreme svi su kao beton. Sta ces bola i mene bi Jaso spremio za 70 minuta

Ovom timu Mujezinovic ne fali ni malo jer imamo tri strasna veznjaka. Nama na tom mjestu trebaju inteligentni fudbaleri a ne Ben Dzonsoni. Sto se tice spreme svi su kao beton. Sta ces bola i mene bi Jaso spremio za 70 minuta
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Najbolji. Pa Vehabovic, u njegovom svakom pokretu se vidi dijamant, on moze do liga petice ako imalo bude srece i rada u sljedecih par godina. Od svih u ekipi on odskace i kvalitetom trenutnom i mogucnostima za napredovanje.
Edo je motor ekipe i tu sva prica staje. Cosiceva prirodna pozicija je ofanzivni vezni i koliko se mogu sjetiti, za juniore Slobode ili za Radnicki je na toj poziciji u sezoni dao 10-12 golova i imao preko 10 asistencija. Sad tu poziciju igra Seid koji je po vokaciji krilo. Ibro ih salta, trazi im fine pozicije. Cosic onako neprimjeceno je veliki radnik na terenu, nerijetko zna i beka igrat i od njega Ibro hoce da napravi igraca za vise pozicija, takvi su igraci najtrazeniji danas. A subotnja utakmica je ocito bila pod malom kocnicom , pogotovo u drugom poluvremenu, prva utakmica, probija se led pred 3 milje i vise ljudi. Apsolutno sam zadovoljan. S mujezinovicem nismo aman izgubili, a sa Edom bi izgubili da se nije dogovorilo. Odlican igrac.
U ovoj ekipi vise niko ne odskace toliko. Ovo je jedan jako kvalitetan kolektiv. Moze se bez bilo kojeg igraca igrati na vrhunskom nivou. Mozda samo Fajic bi falio, ali ne zaboravimo i Berishu koji tek treba da upane u masineriju. Tu je i Brandao koji je igracina. Imamo toliko opcija da je nevjerovatno. Izbaci 3 igraca iz prve postave klupa moze skoro isto odigrati i to je snaga ovog Veleza. Mozda bi nam valjao jedan bek da imamo nekog igraca kao Dario po drugoj strani, i mozda jedan stoper mada ako se Markez uklopi fino on i Zvona klupa Kuduz i Mrgan je vrlo dobro.
Tako ta vasa prica da je neko toliko bolji od ostalih ne pije vode. Pa vidili smo i na pripremama i bez Mujezinovica i bez Vehabovica igrali smo identicni kao sa njima. Nema tu puno price spremni su svi da odigraju 90 minuta u istom ritmu. I to je snaga ovog novog Veleza. A tek najbolje nam dolazi, tako mladi igraci i kvalitetni pod jakim ugovorima ne moze da ne valja.
Tako ta vasa prica da je neko toliko bolji od ostalih ne pije vode. Pa vidili smo i na pripremama i bez Mujezinovica i bez Vehabovica igrali smo identicni kao sa njima. Nema tu puno price spremni su svi da odigraju 90 minuta u istom ritmu. I to je snaga ovog novog Veleza. A tek najbolje nam dolazi, tako mladi igraci i kvalitetni pod jakim ugovorima ne moze da ne valja.
- Stone Island
- Kontakt:
Vehabović može biti strašan igrač ali je Edo trenutno igrač koji predribla tri igrača i zabije se u četvrtog. Zna lopte igrati, dobro barata s njom ali ako misli napredovati u vrhunskog igrača, mora znati kada se treba riješiti lopte. Njegovi driblinzi moraju imati rezultat a ne da od 5 prodora, 4 zabrlja jer nije znao stati na vrijeme. Ima prostora za napredak, ima sve predispozicije da bude najjači igrač u državi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.