FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Saurman
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Saurman » 24 okt 2010, 14:27

Batistuta je napisao/la:Pozdrav za sve navijače željezmičmara,a posebno za albansku većinu uz pjesmu "Kosovo republika". :lol: Još imam informaciju da će na jugu danas biti besplatni hljebovi,kifle i ostala peciva :o
TUTA vrati se u istu pametniji si :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 24 okt 2010, 14:27

Ono je malogradjanstina od obojice, neprimjereno ponasanje prije svega, mahalski, Zuju ne gotivim, onaj drugi viri iz supka pitarima, i dalje nas nastavljaju kopirati, kao nesto oni ispratili igrace s porukom zgazite ih, tuga.
Situacija je takva,odluceno je kako jeste, ako ces doci, bujrum, neces-ne moras, dobro rekao Amar, gotova prica i nema vise rasprave. A jos ne mogu da vjerujem da replicirate ove retardirane postove isto tako retardirane djece, prvenstveno "anamo onih".
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 okt 2010, 14:39

Eto i vrijeme je da se krene, jutros sam bio vani kafa folovi na kafi veliki broj pitara, tema je bila nizostavna DERBI vecini njih je krivo sto ne idu na tekmu, s druge strane i meni je malo, s obzirom da se radi o starijim i ozbiljnim momcima i oni su sami priznali da je bojkot bezveze da traze dlaku u jajetu a iskreno ja sam se slozio da bi se dobro gurali u onom prostoru a jedan od njih je dodao da su se gurali na svim dosadasnjim gostovanjima i da nema razloga da se tribine ne napune.Helem najvise gube gledaoci ili navijaci kako god, stav navijaca sarajeva je da nece na tekmu i tu je sto bi Brko rekao kraj price!
Sto se same utakmice tice misljenja sam da imamo kvalitetniju ekipu, uigraniju ali koliko to znaci u derbiju govori cinjenica da smo mi njih znali dobiti kad su bili igracki jaci od nas i obrnuto.Za derbi nema prognoza, nema pravila u tome je i car derbija, kad dodje borac sa veoma dobrom ekipom mi znamo da ih moramo dobiti i dobijemo a u derbiju nije tako moze svako dobiti.
E pa nek nam je sretno i da se kuci vratimo pjevajuci!!!
VOLIM TE ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 24 okt 2010, 14:40

Ja odoh gledat mog ŽELJU a vi samo pišite i pišite i crknite pišući a JA ODOH DA NAVIJAM........
ŠALALALALALALALA ŽELJEZNIČAR
Jer si JEDAN JEDINI...........

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 okt 2010, 15:28

OK, sad.
Kraj price :!:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 24 okt 2010, 15:32

Ja odoh polako u Dolinu.

Hoćemo pobjedu, pobjedu na derbiju !

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 24 okt 2010, 15:36

Haj udbasi dobro se utoplite,i lagano sa bradatim kamiondzijom bljakicem na koridu! Buljite u LED,slusajte i gledajte spektakl!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 24 okt 2010, 15:38

SVI MARŠ NA JUG!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 okt 2010, 15:40

A sad lagno u dolinu, i zapamtit te danas pobjedjujemo 3:1 :!:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ami
Kontakt:

Post Postao/la ami » 24 okt 2010, 15:44

avlami97 je napisao/la:
tm84 je napisao/la:Prica o velikom i malom bratu

Sarajevo, jesen 1921. godine. Veliki brat je rodjen, iako tada nije mogao znati da ce imati malog brata 25 godina kasnije. Prije nego sto se osnovao sarajevski podsavez postojali su fudbalski klubovi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Vecinom su bili nacionalno orijentisani, a jedino kao takav si mogao imati podrsku podsaveza. Naravno bilo je i klubova koji nisu bili nacionalni, pa je tamo mogao igrati ko god hoce. Najstariji takav klub je zapravo Hajduk iz Sarajeva, koji je osnovan neposredno poslije Prvog svjetskog rata i kao takav opstao sve do 1945. Kasnije je ukinut, jer se takmicio tokom Drugog svjetskog rata u prvenstvu NDH (iako je bio radnički klub). Zapravo, jedini radnički klub koji je prezivio okupaciju 1941-1945 jeste Zeljeznicar, jer nije dopustio da se klub takmici u prvenstvu NDH na koju su gledali kao neprijatelja. To je zapravo spasilo i taj klub. U svom postojanju do 1941. klub nije bio narocito uspjesan. Takmicio se u 1. razredu sarajevske podsavezne lige, ali za vise nije imao podrsku podsaveza. Uvijek ispred njih su bili SASK, Slavija, Hajduk. Zeljo se drzao kao 4. klub u gradu ali je imao nesto sto nijedan klub u Sarajevu nije - principe. Drzali su se svog ideoloskog shvatanja da je svako vrijedan igrati za taj bez obzira na nacionalnost, sto je u to vrijeme bilo ravno izdaji. Koliko je uistinu Zeljeznicar bio na ivici ukidanja od strane sarajevskog podsaveza govori cinjenica da se svoje igraliste koje je izgradjeno na Pofalicima 1932. bilo zatvoreno 6 godina kasnije, zbog toga jer teren nije odgovarao smjeru sjever-jug. Kako objasnjenje. Pogodite na osnovu cijeg naloga je teren na Pofalicima zatvoren. Da, SASK i Slavija, dva najpoznatija sarajevska kluba prije Drugog svjetskog rata. Ipak ni otimacina igraca od strane bogatijih sarajevskih klubova, ni zatvaranje sopstvesnog terena a ni prijetnje o ukidanju kluba nisu uspjele. Klub je prije rata stekao mnoge simpatije, prije svega radnicke klase, koje je tada zivjelo u Sarajevu. Cak ni Hajduk nije imao toliko simpatizera kao sto je Zeljeznicar imao prije 1941. godine. Kada je klub odbio 1941. da igra u novoformiranoj ligi NDH, mnogi su mislili da je to kraj klubu, medjutim, klub se ubrzo obnavlja nakon zavrsetka rata i tada pocinje prica o radjanju malog brata. Po uzoru na ostale, u to vrijeme komunisticke klubove, u Sarajevu se 24.10.1946. osniva klub Torpedo (po uzoru na moskovski). Tacnije, klub je nastao fuzioniranjem Slobode i Udarnika, koji su u prvenstvu grada Sarajeva 1945/1946 ubjedljivo porazeni i ponizeni od strane Zeljeznicara. Zeljeznicar, kao prvak Bosne i Hercegovine te sezone, postaje prvi i jedini bh predstavnik u novoj prvoj ligi Jugoslavije 1946/1947. Da bi Torpedo (kako se sve zvao do jeseni 1947.) mogao parirati iole starijem bratu, moli savez da mu Zeljeznicar ustupi 7 najboljih igraca kako bi mogao da izbori nastup u prvoj ligi Jugoslavije. Da napomenem, Zeljeznicar se tada jos uvijek nalazio u borbi za opstanak u prvoj ligi, i takav postupak nije mogao ici u korist nikome. Kako god. mnogi igraci su pokleli i morali su preci u novi klub. Zeljeznicar, tako oslabljen u igrackom kadru, naravno nije mogao da opstane u ligi i ispao je 1947. godine u drugu ligu. Svakom navijacu Zeljeznicara jedno ime ostaje u sjecanju na taj mracni period, Josko Domorocki, je rekao NE i nije dopustio da ga odvedu dzavoli u drugi klub. Tako je pobuna malog brata uz pomoc saveza i partije uspjela. Medjutim, mali brat vidjevsi da nema dovoljno navijaca na svojim utakmicama, kao veliki brat, predlaze par godina kasnije velikom bratu da se fuzioniraju, jer Sarajevo ima igrace a Zeljeznicar navijace. Veliki brat je naravno rekao NE tom prijedlogu, iako se samo takmicio u drugoj ligi Jugoslavije. Zapravo, i prije odigravanja prvog prvenstvenog derbija 1954. godine, vec je bila vidljiva ideoloska razlika izmedju velikog i malog brata. Veliki je brat uvijek drzao do principa i nije se uvlacio u bilo kakav rezim, dok se mali brat, naucen primjerima iz Zagreba ili Beograda, uvlacio u rezime kad god je mogao. Ja bih rekao razlika u shvatanju pravih sarajlija i onih false sarajlija.

Slijedi: drugi nastavak!!!
Imam zamjerku 25 godina poslije Želje je osnovan FK Torpedo. U povijesti su nam poznati klubovi koji su se vraćali svojim korjrnima. Dinamo je bio Croatia, pa je vratio svoj stari naziv Dinamo. Možda opet Torpedo vrati svoj izvorni naziv. Željo je šampion. Kraj priče.

Opet djecak-vudu magija se javlja sta je sa ritualima,činima,urocima-murije,stidnim dlakama i vremenskim prognozama.! :D Daj molim ta da pusti komentara koji nisu nimalo zanimljivi i koje rijetko ko prokomentarise jer su brate teski i dosadni. :P Nego baci cini i vidi hoce li biti belaja,nereda,urota i zavjera na derbiju i o tome majstore sta nam napisi, daj malo pred derby nas nasmiji! :) :D :P

memce1987
Kontakt:

Post Postao/la memce1987 » 24 okt 2010, 16:04

Imali gdje prenos na internetu osim bhtv live, jer mi to neradi

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 okt 2010, 16:05

memce1987 je napisao/la:Imali gdje prenos na internetu osim bhtv live, jer mi to neradi
http://www.justin.tv/juzni26
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 okt 2010, 16:54

sretno zeljo!!!!! gazi pitare danas!!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 24 okt 2010, 17:20

tm84 je napisao/la:
memce1987 je napisao/la:Imali gdje prenos na internetu osim bhtv live, jer mi to neradi
http://www.justin.tv/juzni26
Ima li neko neki link da se gleda utakmica, samo da ne bude s.ranje ko ovaj justin.
A đe da znam?!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 okt 2010, 17:33

Ahaha i Lazar dobi crveni. :(
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 24 okt 2010, 17:33

Devil je napisao/la:Ahaha i Lazar dobi crveni. :(
te GUTIC... :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 24 okt 2010, 17:34

3 crvena...
FK Željezničar
Chelsea FC

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 okt 2010, 17:35

Arsenalisation je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ahaha i Lazar dobi crveni. :(
te GUTIC... :mrgreen:
:D Sto sudija pocisti teren da mu je bolja preglednost. :lol:

Al' sta ces sam je kriv da je nakon onog prvog starta posle zutog dao Muharemovicu crveni nista ne bi bilo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 okt 2010, 17:35

kaplanu... mater ti j.ebem... mogao si guticu i popovicu dati po zuti... :x

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 okt 2010, 17:37

Nije trebo tri crvena pokazat. Guticu i Lazaru je trebo po zuti al eto...:(
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Hrasno15, Levin, Lokomotifa, Mana, WeekendOffender i 59 gostiju.