Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

AirRamiz
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la AirRamiz » 23 feb 2019, 14:44

po meni glavni razlig poraza je sto se neki igraci ne drze role vec glume hardena i igraju za sebe, precijenjujuci svoje mogucnosti

svi sem micica i topolovica igraju sebicnu i glupu kosarku gdje ne vide saigraca na ziceru
pozitivan sam oko micica. igra racionalno, ima ga na ulazu, rilja u odbrani...fina gradja,koja ce samo jacati...jako je poletan na nogama,vrlo dobro se lateralno krece..bolje od biberovica
o sutu je jos rano pricati.....vidjecemo ga na euru,kad igrao pored pravog playa

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 feb 2019, 19:45

Juniori od malih nogu poceli gubit dobijene utakmice
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 24 feb 2019, 21:10

slika
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 feb 2019, 21:20

Gatarić pobjedio u takmičenju u šutiranju trojki :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 24 feb 2019, 21:30

:lol:

A ja bas jucer htio da napisem kako mu je sut s distance jednako los kao na kadetskom prvenstvu. :mrgreen: Ima li gdje kakav video tog takmicenja?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 feb 2019, 21:36

Samo ovo za sada

Na kadetskom je šutirao slobodna bacanja 54.8% a nedavno za Cedevitu 12/12 i na turniru u Beogradu 90%.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 feb 2019, 22:01

Sparsovac pobjedio u zakucavanju

boskonovi
Kontakt:

Post Postao/la boskonovi » 01 mar 2019, 13:06

Divno...pobjeda u zakucavanju...ali tanak je ovako jbg...ja ne znam koliko ta djeca, odnosno momci, rade individualno ili se sve svodi na timske treninge..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 mar 2019, 14:04

Sve se svodi na to da Sparsi pokupe atletski superiornu djecu iz gotovo cijele drzave i na osnovu toga dominiraju tim mladjim uzrastima. Vecina drugih klubova i skola kosarke u svojim rosterima jedva da imaju dvojicu-trojicu solidnih djecaka sa minimalno dva metra, a u Sparsima je skoro svaki takav. Problem nastaje kad stasaju i dodju na kljucni prelaz iz juniora u seniore, pa tad vise nego ikad pocinju isplivavati novi vrabci, koji osnove kosarke nisu savladali. Evo konkretno u ovoj generaciji imaju Radaka i donekle Huseinspahica, koji su kao neki nosioci igre u svom uzrastu, a 99.9% ce u najboljem slucaju postati ono sto je Vrabac danas. Radak dodje na liniju slobodnih bacanja i ima uspjesnost 2/7. :crazy: Isti slucaj je i sa Huseinspahicem. Na ulazu su, takodjer, zarazeni 'vrabac sindromom'. Krenu na kos bezglavo k'o sivonje, pa to prodje iz petog pokusaja, ali kad dodju na ozbiljan nivo kosarke, molit ce Boga da bude bar iz petog. Osnova u kosarci je sut, a zatim vodjenje i kontrola lopte, a ovi njihovi 'talenti' su tanki u oba ta segmenta. E sad, Herenda, Karic, ovaj Crnogorac Bulatovic i ostali undersized playmakeri nemaju ni atletske sposobnosti, a ni kosarkaske kvalitete i zato 99.9% nece napraviti karijeru ni u rangu Filipa Adamovica. Odnosno, samo mogu sanjati da jednog dana dodju na taj nivo.

Jedino u koga ja polazem neke nade su Ilic i pogotovo Micic. Obojica iz godine u godinu pokazuju odredjeni napredak i nadati se da ce izrasti u solidne seniorske kosarkase. Eto, recimo, Nikola Micic je na Eurobasketu B divizije do 16 godina prije godinu i po dana za tri sutirao 3/18, a sa linije za slobodna bacanja 19/32. S druge strane, na nedavno zavrsenom adidasovom turniru za juniore, za tri je sutirao 8/21, a sa linije za slobodna bacanja 7/10. Za mene je to za 18 mjeseci zadovoljavajuci napredak, pogotovo sto sam pratio i neke meceve A1 lige, gdje je takodjer pokazao da moze pogoditi vanjski sut.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

boskonovi
Kontakt:

Post Postao/la boskonovi » 02 mar 2019, 08:48

Budimo realni i Ilic je u mladjim kategorijama bio atletski superioran, da ne kazem akcelerant, dok sad u seniorskoj kosarci isplivavaju pojedine njegove mane, ne mogu da vjerujem da mu u svo ovo vrijeme neko nije korigirao sut jer je jos uvijek jako los, mozda je mehanika popravljena, ali ako ne bude imao suta tesko da ce tu biti ista, daj boze...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 mar 2019, 15:21

Naravno da je bio, i on i Micic su dovedeni zbog toga. Ja sam njih dvojicu izdvojio kao momke u koje polazem nade da ce postati solidni seniorski kosarkasi. Cinjenica je da Ilic jos uvijek nema sut s distance, u A1 ligi je na oko 25% uspjesnosti, ali i Durmo je 3 godine stariji, a sut mu je na jos nizoj razini.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 mar 2019, 15:37

Eurohopes

Cedevita Zagreb went winning-less in this tournament, but they were missing their top three players due to injuries. Aleksa Gataric (‘02) listed as 6’2 is a skinny and long PG. He is quick with explosive first step. He is a pass first guy that has a great floor vision and his understanding of the game is remarkable. His skillset is high-level and he plays under control. Can score in multiple ways and also won the 3-point shooting competition. His body is still developing and he is having issues defending stronger guards.

Spars Sarajevo ended up winning the 5th place game. The best player of this was big guy Djordje Topalovic (‘01), who made the All-Tournament Team. Even though he is listed as 6’9 he looks shorter, probably around 6’7. Below average athlete with strong body. Likes playing through contact and uses his strength to position himself and score at the rim. Solid free throw shooter. Having hard time switching on guards due to his lack of the lateral quickness. Averaged 18.5 points, 8 rebounds per 30 minutes. Deni Radak (‘01) is the most athletic guard on this team, while standing at 6’7. He is a driver to the right with solid shooting mechanics, despite being quite inconsistent from the free throw line. Pretty good rebounder and decent defender. Averaged 14.3 points, 6 rebounds, 2.5 assists per 33 minutes. Nikola Micic (‘02) is a PF standing at 6’8. He is a decent athlete who relies on his shot, if he drives he usually goes to the right. Plays with energy on both ends of the floor and uses his strength and athleticism on the defensive end, being able to guard 1-4.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 mar 2019, 16:45

kakav Micic i PF...sta je ovaj gledo

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 mar 2019, 23:03

Mlade nade Sparsa igrale zaostali mec protiv Brckog (jedne od losijih ekipa A1 lige):

https://www.fibalivestats.com/u/BIH/1115134/bs.html

Kako sam i pisao, mozda od Ilica i Micica bude kakvog hajra, a od ostalih tesko. Btw, Polutak dobar u protivnickoj ekipo. :D Dobar je bio u gotovo svim mecevima otkako se vratio u maticni klub. Redovno biljezi double-double ucinke s odlicnim procentima, ali to je ipak samo poluamaterska A1 liga... Za njega bi bilo dobro da od naredne sezone dodje bar u Slobodu.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 mar 2019, 01:38

kobe24 je napisao/la:Btw, Polutak dobar u protivnickoj ekipo. :D
Od velike nade koja na vrhuncu 'slave' odbija poziv u repku do propalog poluamatera ... sto zivot moze bit j@b@n ... :kafa:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 08 mar 2019, 08:49

DaVinci je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Btw, Polutak dobar u protivnickoj ekipo. :D
Od velike nade koja na vrhuncu 'slave' odbija poziv u repku do propalog poluamatera ... sto zivot moze bit j@b@n ... :kafa:
Poenta ovog sporta u BiH je ako nisi najbolji igrac u svojoj ekipi i nemas makar nastup upisan za reprezentaciju nek ti knjiga bude prioritet. A i da jesi ovo sve opet bi preoporucio knjigu :D

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 mar 2019, 13:00

Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH: U Sarajevu EP “A“ divizije, seniori putuju na turnir u Kinu
08.03.2019 u 12:42
Tokom boravka u Sarajevu delegacija FIBA-e će obići dvorane na Ilidži i u Skenderiji i dati nam upute šta je potrebno poboljšati kako bi zadovoljili kriterije, rekao Čolan

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da će se u julu ove godine u Sarajevu održati Evropsko prvenstvo “A“ divizije za djevojke do 18 godina, dok će seniorska košarkaška reprezentacija pod vodstvom selektora Vedrana Bosnića, nakon kratkih priprema, otputovati u Kinu, gdje će nastupiti na izuzetno kvalitetnom turnir.

Povodom EP “A“ divizije ovih dana će u Sarajevu boraviti delegacija FIBA Evrope, koja će obići dvorane i smještajne kapacitet, te nam ukazati na ono što je neophodno poboljšati za organizaciju takmičenja.

“Biće to prvi put da organizujemo Evropsko prvenstvo 'A' divizije u BiH. Izgubili smo organizaciju 'B' divizije zbog problema sa reprezentacijom Kosova, kojoj nije bio dozvoljen ulazak u BiH kako bi se nadmetali na prošlogodišnjem EP 'B' divizije za kadete. Srećom, naknadno im je dozvoljen ulazak. Kasnije smo se u FIBA-i raspitali da li još uvijek ima neko takmičenje koje je slobodno za organizaciju. Poslali smo nominacije i lobirali, te dobili organizaciju EP 'A' divizije za juniorke. Turnir će se održati u julu ove godine, a s obzirom da je riječ o 'A' diviziji moraćemo ispuniti i posebne zahtjeve FIBA-e za taj nivo takmičenja“, priča Čolan i dodaje:

“Tokom boravka u Sarajevu delegacija FIBA-e će obići dvorane na Ilidži i u Skenderiji i dati nam upute šta je potrebno poboljšati kako bi zadovoljili kriterije. Posebni su uslovi, na primjer dvorane moraju imati klimu, hoteli minimalno četiri zvjezdice... Sigurno će biti dosta toga da se uradi, ali sam uvjeren da ćemo zajedničkim snagama, sa lokalnim vlastima, uspjeti ispuniti sve uslove kako bi bili dobri domaćini i potvrdili da smo u stanju organizovati velika takmičenja.“

Sarajevo bi trebalo ugostiti 16 najboljih evropskih reprezentacija u konkurenciji djevojaka do 18 godina, a među njima će biti i bh. selekcija. Čolan ističe da, osim činjenice da će bh. djevojke igrajući na domaćem parketu imati priliku da ostvare dobar plasman, koristi od Evropskog prvenstva imati i grad Sarajevo, i BiH, ali i Savez.

“Radi se o 16 reprezentacija koje će doputovati u BiH sa najmanje 20 ljudi. Znači to je već preko 300 ljudi, a uz njih će doći i porodice igračica, menadžeri, skauti... Nažalost već smo dobili odbijenicu od Grada Sarajeva od kojeg smo tražili da nam pomogne u organizaciji. Nadam se da će sa načelnicima sarajevskih opština biti bolje, a imamo najave da će nas podržati. Interes nam je da svake godine organizujemo jedno takmičenje mlađih kategorija, pogotovo u ženskoj konkurenciji. Na taj način želimo prezentovati i podići na viši nivo žensku košarku. Uz to FIBA dijelom finansijski participira u organizaciji takmičenja. Da ne pričam, o promociji grada i države. Sada dobro kotiramo u svijetu košarke i mnoge zemlje nas zovu zbog priprema i prijateljskih utakmica. Interesa je više od turističkih, sportskih do finansijskih, jer i Savezu to može pomoći da nešto zaradi i tako osigura sredstva za pripreme ostalih selekcija“, istakao je generalni sekretar bh. kuće košarke.

Prema Čolanovim riječima, pred administracijom KS BiH je “pakleno ljeto“ tokom kojeg će na okupu biti četiri mlade selekcije i muška seniorska.

“Kadeti, juniori, kadetkinje i juniorke će biti na pripremama, a u sedmom i osmom mjesecu čekaju ih nastupi na Evropskom prvenstvu. Po jednoj selekciji trošak je 100.000 KM, a kroz organizaciju EP 'A' divizije možemo pokriti dio tih toškova. Upravo pravim budžet i mislim da će nam za ljeto trebati oko milion KM, a to je skoro pola ukupnog budžeta. Pričam samo o reprezentacijama, a gdje je Liga mladih, kao i ostala takmičenja i aktivnosti Saveza. I seniori će ovog ljeta otputovati u Kinu na deset dana, gdje će nastupiti na veoma jakom turniru i odigrati devet utakmica. Prethodno će se krajem juna okupiti tridesetak mladih igrača u Sarajevu, gdje će obaviti pripreme i odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom i Belgijom. Istina, tu će nam pomoći Kinezi, jer će nam platiti veliki dio troškova. U Kinu će putovati i juniorke, koje će igrati EP u Sarajevu. One će dio priprema obaviti i na Zlatiboru, na poziv Košarkaškog saveza Srbije“, kazao je Čolan.

Za mušku seniorsku reprezentaciju pripreme u Sarajevu i turnir u Kini biće odlična prilika da se spreme za ono što ih čeka u novembru ove godine, a to je start kvalifikacija za “Eurobasket 2021“.

U ponedjeljak će biti održana sjednica Upravnog odbora KS BiH na kojoj će se razgovarati o selektorima svih državnih selekcija. Osim toga biće imenovani i članovi svih radnih tijela Saveza.

“Moramo donijeti odluke o radnim tijelima Saveza, jer je sadašnjim članovima istekao mandat. Ići ćemo u neku vrstu reorganizacije kada su u pitanju komisije. Potrebno je da imenujemo i novog selektora muške U18 reprezentacije, koju je do sada vodio Boris Džidić, dok ćemo za ostale selekcije potvrditi dosadašnje selektore. Razgovaraćemo i o završnici domaćih takmičenja. U svakom slučaju idu nekako stvari nabolje, što se kaže 'kotrlja se'. Vratili smo i dio 'gorućih' dugova, ali ukupni dug je i dalje izuzetno visok i iznosi 2,8 miliona KM“, zaključio je Čolan.

Vrijedi spomenti i da će se nadolazećeg vikenda u Banovićima održati završni turnir Kupa BiH za košarkašice. Za trofej će se boriti Banovići, Play-off, Leotar i Orlovi.

- Kadeti i juniori u borbi za “A“ diviziju –

Muška kadetska i juniorska reprezentacija BiH ove godine će se pokušati vratiti u “A“ diviziju. Kadetska reprezentacija će biti selektirana do 30. juna, a od 7. jula počeće pripreme. Već je ugovoreno nekoliko kontrolnih utakmica u kojima će im rivali biti Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Evropsko prvenstvo “B“ divizije održaće se italijanskim Udinama od 6. do 18. augusta. Juniori će se pripremati od 23. juna do početka augusta kada odlaze na EP “B“ divizije u rumunskoj Oradei. Tokom pripremnog perioda također će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Kod djevojaka kadetkinje će igrati “B“ diviziju, a juniorke “A“ i to na domaćem terenu u Sarajevu. Kadetska selekcija kreće sa pripremama 15. jula, a EP će od 13. augusta igrati u Sofiji. EP “A“ divizije održaće se u Sarajevu od 5. do 14. jula, a bh. juniorke na okupu će biti od 1. juna. Osim u BiH dio priprema obaviće na Zlatiboru i u Kini. I ženska seniorska reprezentacija biće na okupu ovog ljeta, iako je kvalifikacije za “Eurobasket 2021“ očekuju tek u novembru. Bh. košarkašice pripremaće se od 31. maja do 10. juna u Sarajevu i na Zlatiboru, a odigraće kontrolne susrete sa Srbijom, a potom i Crnom Gorom.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 mar 2019, 13:28

Znaci kadeti su se dzaba prosle godine vratili u A diviziju, kad nasi novinari kazu da se opet moraju vratiti?

Sve je ovo lijepo, tih 9 utakmica je super, ali da to ne budu neke snj selekcije protiv kojih smo igrali prosle godine s Kobicem, Mulaomerovicem i ostalim 'nadama'.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 11 mar 2019, 19:30

igra li onaj mehic ista u juniorima buducnosti.....ili da ga otpisemo?

vjerovatno na euro idemo s matkovicem i topolovicem

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.