FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 01 mar 2019, 08:46

Dokoljenko je napisao/la:Nismo se shvatili. Ne tvrdim da mi trenutno imamo potrebni kvalitet vec da od ovoga sto imamo, napravimo najbolji moguci tim. Tek tada cemo moci mijenjati slabe karike i nadogradjivati ekipu sistematski, umjesto kao do sada gomilati igrace.

Ja kada bi nabrajao samo mane nasim igracima, do sutra ne bi zavrsio. Zamisli kako ih Amar vidi.

Nebitno. Kakvi god da su, ubijedjen sam da cemo demolirat Mladost.
da bi mjenjao slabe karike i nadogradjivao ekipu, glavni preduslov je kostur tima, oko kojeg ces stvarati ostatak ekipe. ja, taj kostur, kod nas ne vidim. u trenutnoj ekipi, osim ramovica, ne vidim igraca za kojeg bih rekao ne daj Boze da ode ili se povrijedi. mozda je jos i krpic taj, ali samo zbog toga sto smo se doveli u situaciju da nam je on jedini spic i njegovim odlaskom bi se improviziralo na njegovoj poziciji, a ne neka njegova extra kvaliteta.

amara cijenim zbog rezultata i radosti koje nam je donio, ali nije ni on svemoguc. jednostavno, nemamo mi igrace za rezultate dostojne imena kluba za koji nastupaju i koje mi ocekujemo. dzaba ti i klop, kad imas igrace koji ne znaju osnove fudbalske igre. to se ne uci u 24., 25., 26... godini, nego, u mladjim kategorijama. kasnije se steceno znanje i talent nadogradjuje kroz trening i iskustvo igranja u seniorima.

mi imamo poluamatere koji ne znaju aut izvesti, korner kad izvode lopta putuje pola minute, jer su to obicne balon lopte, nemamo igraca da zna slobodnjak izvesti i onda ti dzaba 10 slobodnjaka oko 16 metara na utakmici, kad unaprijed znas da nema ko opucati da valja, kad sutnu van 16 iz igre, lopta jedva dodje do golmana, vise od polovine igraca ne zna primiti i ustopati iole jacu loptu, dribling nam je misaona imenica, nema kretanja bez lopte, otvaranja prostora, stopere nam nije pretrcao samo ko nije probao, imas golmana za kojeg nikad ne znas sta ocekivati od njega taj dan, imas vise od polovine igraca koji nemaju karaktera, otvoreno ismijavaju trenere kad nas napuste, ali time ne ismijavaju samo te ljude, nego i sam klub, nemaju osjecaja pripadnosti klubu, zive u svom ego svijetu... dodatno, vezasmo 6 poraza za redom, sto im je ubilo i ono malo samopouzdanja, ako su ga uopste i imali.

ja nas trenutno ovako vidim i ne znam kako amar moze nesto mnogo znacajnije uraditi s ovom "ekipom" "preko noci". naredne dvije tekme su nam pod moranje, jer igramo protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto. nazalost, dosli smo u situaciju da strahujemo od mladosti i slobode i s njima se ganjamo za 4. mjesto. dodaj tu i radnik, koji nas uze u nedelju, pa nam i on pridje na 3 bobe. znaci, imas 5 ekipa u 6 bodova razlike u borbi za 3. i 4. mjesto. tri moraju otpasti. ako, nekim cudom, borac osvoji kup, otpadaju 4, jer onda 4. ne ide u evropu. nadam se da, u bilo kojoj situaciji, mi necemo biti ti koji nece otici u evropu, jer bi nas to vratilo 10 koraka nazad i godinama bi se oporavljali.

ko je kriv sto smo se doveli u ovakvu situaciju? to je sada najmanje bitno. bitno je da smo tu gdje smo. ako su krivi stari, novi su imali vremena nesto promjeniti. znam samo da je od prvih 11 protiv radnika bilo 10 igraca od jesenas. za mene, licno, ove godine evropa premija. a za narednu, opet, totalni remont, ili polagano stvaranje ekipe kroz 3-4 prelazna roka, uz patnju kakvu imamo i sada. ima uprava i ss, pa nek odlucuju sta je najbolje i nek rade najbolje za interes Zelje. sami sebi su ubacili vruc krompir u ruke i nek ga sad prebacuju iz ruke u ruku. selimovic, brzopleto, obeca titulu naredne sezone. obeca nastavak gradnje. ovi kontrasi jedva cekaju svaki kiks i neispunjeno obecanje da oblate nove, a ovi im se sami postavljaju na volej.

mene, kao obicnog navijaca i Zeljinog zaludjenika, ne interesuje ni amar, ni senad, ni selimovic... interesuje me Zeljo, kao klub. a, ovo sto trenutno imamo i gledamo je daleko od onoga sto bi trebalo biti.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 mar 2019, 10:12

starigrad je napisao/la:
Dokoljenko je napisao/la:Nismo se shvatili. Ne tvrdim da mi trenutno imamo potrebni kvalitet vec da od ovoga sto imamo, napravimo najbolji moguci tim. Tek tada cemo moci mijenjati slabe karike i nadogradjivati ekipu sistematski, umjesto kao do sada gomilati igrace.

Ja kada bi nabrajao samo mane nasim igracima, do sutra ne bi zavrsio. Zamisli kako ih Amar vidi.

da bi mjenjao slabe karike i nadogradjivao ekipu, glavni preduslov je kostur tima, oko kojeg ces stvarati ostatak ekipe. ja, taj kostur, kod nas ne vidim. u trenutnoj ekipi, osim ramovica, ne vidim igraca za kojeg bih rekao ne daj Boze da ode ili se povrijedi. mozda je jos i krpic krpic taj, ali samo zbog toga sto smo se doveli u situaciju da nam je on jedini spic i njegovim odlaskom bi se improviziralo na njegovoj poziciji, a ne neka njegova extra kvaliteta.

amara cijenim zbog rezultata i radosti koje nam je donio, ali nije ni on svemoguc. jednostavno, nemamo mi igrace za rezultate dostojne imena kluba za koji nastupaju i koje mi ocekujemo. dzaba ti i klop, kad imas igrace koji ne znaju osnove fudbalske igre. to se ne uci u 24., 25., 26... godini, nego, u mladjim kategorijama. kasnije se steceno znanje i talent nadogradjuje kroz trening i iskustvo igranja u seniorima.

mi imamo poluamatere koji ne znaju aut izvesti, korner kad izvode lopta putuje pola minute, jer su to obicne balon lopte, nemamo igraca da zna slobodnjak izvesti i onda ti dzaba 10 slobodnjaka oko 16 metara na utakmici, kad unaprijed znas da nema ko opucati da valja, kad sutnu van 16 iz igre, lopta jedva dodje do golmana, vise od polovine igraca ne zna primiti i ustopati iole jacu loptu, dribling nam je misaona imenica, nema kretanja bez lopte, otvaranja prostora, stopere nam nije pretrcao samo ko nije probao, imas golmana za kojeg nikad ne znas sta ocekivati od njega taj dan, imas vise od polovine igraca koji nemaju karaktera, otvoreno ismijavaju trenere kad nas napuste, ali time ne ismijavaju samo te ljude, nego i sam klub, nemaju osjecaja pripadnosti klubu, zive u svom ego svijetu... dodatno, vezasmo 6 poraza za redom, sto im je ubilo i ono malo samopouzdanja, ako su ga uopste i imali.

ja nas trenutno ovako vidim i ne znam kako amar moze nesto mnogo znacajnije uraditi s ovom "ekipom" "preko noci". naredne dvije tekme su nam pod moranje, jer igramo protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto. nazalost, dosli smo u situaciju da strahujemo od mladosti i slobode i s njima se ganjamo za 4. mjesto. dodaj tu i radnik, koji nas uze u nedelju, pa nam i on pridje na 3 bobe. znaci, imas 5 ekipa u 6 bodova razlike u borbi za 3. i 4. mjesto. tri moraju otpasti. ako, nekim cudom, borac osvoji kup, otpadaju 4, jer onda 4. ne ide u evropu, otpadaju 4. nadam se da, u bilo kojoj situaciji, mi necemo biti ti koji nece otici u evropu, jer bi nas to vratilo 10 koraka nazad i godinama bi se oporavljali.

ko je kriv sto smo se doveli u ovakvu situaciju? to je sada najmanje bitno. bitno je da smo tu gdje smo. ako su krivi stari, novi su imali vremena nesto promjeniti. znam samo da je od prvih 11 protiv radnika bilo 10 igraca od jesenas. za mene, licno, ove godine evropa premija. a za narednu, opet, totalni remont, ili polagano stvaranje ekipe kroz 3-4 prelazna roka, uz patnju kakvu imamo i sada. ima uprava i ss, pa nek odlucuju sta je najbolje i nek rade najbolje za interes Zelje. sami sebi su ubacili vruc krompir u ruke i nek ga sad prebacuju iz ruke u ruku. selimovic, brzopleto, obeca titulu naredne sezone. obeca nastavak gradnje. ovi kontrasi jedva cekaju svaki kiks i neispunjeno obecanje da oblate nove, a ovi im se sami postavljaju na volej.

mene, kao obicnog navijaca i Zeljinog zaludjenika, ne interesuje ni amar, ni senad, ni selimovic... interesuje me Zeljo, kao klub. a, ovo sto trenutno imamo i gledamo je daleko od onoga sto bi trebalo biti.

Miljama daleko od onoga sto bi zeljeli da gledamo.

Apsolutno se slazem.

Znas ono pitanje, krenuo si na put oko svijeta, sta ces prvo uraditi? Nekako mi se cini prikladnim da bas na taj nacin opisem nasu situaciju.

Prvi korak smo vec napravili a on se ogleda u imenovanju trenera koji ima potrebno znanje i autoritet. Nakon toga smo izvrsili inventuru i presjek stanja koje otprilike izgledalo ovako. Prazna kasa, dugovi, skupa ekipa, manjak kvaliteta, narusena atmosfera, samopouzdanje na nuli, podijeljeni navijaci, devastiran ugled, domaci kvislinzi. Za ono malo vremena koje smo imali klub je uspio sanirati osnovne stvari u vezi finansija a ekipa je dozivjela prve promjene. One se ogledaju u rjesavanju igraca koji su nas kostali puno a doprinosili malo i popunjavanjem rostera igracima koji se uklapaju u trenutni budzet i zamisli sefa struke. Znaci jako je bitno naglasiti tezinu situacije u kojoj smo bili i resurse sa kojima smo raspolagali.

Jos je bitno naglasiti atmosferu u kojoj smo poceli raditi i u kojoj radimo. Jedna mala grupa ljudi umjesto da zajedno sa svima krene na put, cijelo vrijeme stoji pored puta i baca drvlje i kamenje na klub. Jako ruzno od te grupe, izdajnicko i neprijateljsko ponasanje. Gadjaju Amara i ljude u lokomotivi a sve sto uspijevaju jeste da pogode klub i nanesu mu stetu. Posebno onaj dio, kada kao pijane budale pored pruge, pisaju po dijelu lokomotive na kojem je ispisana Zeljina istorija.

Za kratko vrijeme koje smo imali na raspolaganju mi smo uradili sto smo mogli. Za bolje igrace nismo imali para a i zimi je trziste dosta siromasno. U moru problema bar smo uspjeli odraditi kvalitetne pripreme sa ovim cime trenutno raspolazemo. Slazemo se svi da to nije ono sto bi zeljeli ali do ljeta samo to imamo. Ako neko od nas misli da Amar nema uvid u kvalitetu i mane ekipe, neka razmisli jos jednom. Najmanje nam sada treba stalno ponavljanje da smo losi i nabrajanje mana. To dosta koci kreiranje pozitivnije atmosfere, stvara pritisak i tenzije.

Ne smijemo ni jednog trenutka zaboraviti da smo na put krenuli svi zajedno. Uprava, strucni stab, igraci i mi navijaci. Putujemo kao grupa i ja shvatam da je tesko ali ne smijemo ni po koju cijenu odustati. Ne smijemo se plasiti, moramo vjerovati u sebe, u klub, u Amara, u igrace, jer samo tako mozemo do cilja. Ovi sto nas sa strane gadjaju kamenicama ce vrlo brzo shvatiti sta rade i kakvu gresku prave. Neka nas ne pokoleba prva stanica Zeljine kompozicije u Bijeljini i jos jedan hladan tus. Razocarenje i tenzije su ogromne, navijaci umorni i razocarani, a opravdanja da nismo imali srece, da smo bili bolji i da nas je sudija zakinuo nam nece puno pomoci. Od kuknjave i nemoci nema koristi. Treba gledati naprijed i spremati se za nove izazove a vec u nedelju voz staje na stanici Mladost Doboj Kakanj. Sve je u nasim rukama. Ako mi budemo oni pravi, ako budemo svi zajedno radili u interesu kluba, mozemo ovu prepreku proci onako kako bi zeljeli. Ali samo ako svi zajedno budemo na nivou, svako na svoj nacin.

Svaki pocetak je tezak pa tako i ovaj nas. Korak po korak, jedan izazov za drugim, iz bitke u bitku. Bez obzira na sve probleme i izazove, ne smijemo zaboraviti ni jednog trenutka cilj koji imamo. Taj cilj nam daje snagu i putovanje jeste tesko i dugo, ali samo je pitanje vremena kada ce Zeljina lokomotiva ponovo da se okiti zastavama slave i uspjeha.

Zato nedelja, 18.00, stadion Grbavica. Svi zajedno, Mi smo Zeljini, Zeljo je nas! Bit ce Zeljo opet sampion!
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 01 mar 2019, 10:39

starigrad je napisao/la:

da bi mjenjao slabe karike i nadogradjivao ekipu, glavni preduslov je kostur tima, oko kojeg ces stvarati ostatak ekipe. ja, taj kostur, kod nas ne vidim. u trenutnoj ekipi, osim ramovica, ne vidim igraca za kojeg bih rekao ne daj Boze da ode ili se povrijedi. mozda je jos i krpic taj, ali samo zbog toga sto smo se doveli u situaciju da nam je on jedini spic i njegovim odlaskom bi se improviziralo na njegovoj poziciji, a ne neka njegova extra kvaliteta.

ja nas trenutno ovako vidim i ne znam kako amar moze nesto mnogo znacajnije uraditi s ovom "ekipom" "preko noci". naredne dvije tekme su nam pod moranje, jer igramo protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto. nazalost, dosli smo u situaciju da strahujemo od mladosti i slobode i s njima se ganjamo za 4. mjesto. dodaj tu i radnik, koji nas uze u nedelju, pa nam i on pridje na 3 bobe. znaci, imas 5 ekipa u 6 bodova razlike u borbi za 3. i 4. mjesto. tri moraju otpasti. ako, nekim cudom, borac osvoji kup, otpadaju 4, jer onda 4. ne ide u evropu. nadam se da, u bilo kojoj situaciji, mi necemo biti ti koji nece otici u evropu, jer bi nas to vratilo 10 koraka nazad i godinama bi se oporavljali.

Jako korektan post,slažem se sa jako puno stvari,još dodaj koliko nas savez pazi.....
Ako Amar uspije od njih da napravi tim,možda se i dokopamo 3-4 mjesta.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 mar 2019, 11:22

@dokoljenko, ponavljam, ni senad, ni amar, ni selimovic... samo Zeljo, kao klub. senad i kompanija prebacivali krivicu na bivse, ovi sada na senada i kompaniju, a Zeljo trpi.

vidim, pises, citat; "jos je bitno naglasiti atmosferu u kojoj smo poceli raditi i u kojoj radimo", pa, dajem sebi za pravo da te posmatram kao nekoga ko je u trenutnim upravljackim ili administrativnim strukturama kluba. atmosfera oko kluba je takva vec par godina. samo sto se prividno ublazavala pricom prethodnika o sistemu, samoodrzivosti, zatvorenim godisnjim budzetima... sto se, preko noci, nakon njihovog povlacenja, rasprsi kao balon od sapunice. na osnovu finansijskog stanja koje je ostalo nakon njih, vidljivo je da od, realne, price o jugu nije moglo biti nista. tako je i sa drugim infrastrukturalnim projektima. ocito je da su se i oni napinjali kao zabe, ubacivali svoju lovu, dizali kredite, ganjali donacije... da bi uradili sto su uradili. prije nego su otisli, povukli svoju lovu i za to ih niko ne moze okriviti. i amar je svoje uvijek trazio i naplacivao, ovim ili onim putem. za mene je sve to sasvim normalno, samo ako je po zakonu i ako nije bilo "ugradjivanja". za to postoje prijave, dokazi, tuzbe i nek istrazni i pravosudni organi odrade sve sto ima imalo sumnjivo. od bilo koga.

eh, sad. vi kukate na atmosferu, besparicu, los i skup igracki kadar... jeste li bili svjesni tih cinjenica kada ste preuzimali klub? jeste li mislili da je dovoljno amara staviti na klupu i time rijesiti sve probleme 1. tima? jeste li svjesni da nam je evropa, veoma, upitna ove sezone? jeste li svjesni da vam selimoviceve izjave o evropi ove godine, tituli naredne i nastavku gradnje stavlja omcu oko vrata? kako mislite ispuniti ova selimoviceva obecanja, ako, kako kazes, nemate para i kvalitetne igrace? jer, za sve naprijed pobrojano, upravo, itekako, treba ispuniti ta dva uslova. pare i nadprosjecan igracki kadar.

sto se tice "putovanja oko svijeta" zajedno, ako se i s kim krenulo tim putem, to je prethodna uprava. imali su ogromnu podrsku, mozda i najvecu do sada u prve dvije godine njihovog mandata. vidis kako sve zavrsi. a, necemo se lagati, itekako su imali i podapinjanja. imali su i oni nekoga ko je stajao pored pruge i bacao drvlje i kamenje na njih i klub.

prema tome, da ne duzim, radite, a ne kukajte. ne dajite prevelika i nerealna obecanja, ne kupujte navijace slatkom pricom... mozda ste napravili prvi korak puta oko svijeta sa amarom na klupi, ali, taj put je dug, mukotrpan, pun brda i dolina (citaj, uspona i padova), autoputa, makadama, sumskih staza... ako mislite da ce drugi, treci, cetvrti... korak sam od sebe doci, varate se. ne zaboravite da su navijaci i amara otjerali jednom, jer, zaBoga, nije prosao tamo nekakav hearts.

i, na kraju, ako ne uspijete, u svemu ce mi, nakon Zelje, kao kluba, najvise biti zao mog dobrog druga Jasmina Badzaka. znam sta mu Zeljo znaci, koliko je ranije dao, koliko sada daje i koliko je spreman dati u buducnosti. zao mi je sto ce sa njim usta ispirati nekakvi @eleganti i njemu slicni, a vec je bilo slicnih prica, kako je tu da vrati tri puta ono sto ulozi. za mene je Jasko budala sto se prihvatio ovoga svega, u ovom trenutku. davao je i davao bi i da nije clan uprave. ovako, samo stavio metu na sebe. njegov problem je sto zivi Zelju i kad je Zeljo u pitanju vise reaguje srcem, nego glavom.

ja vam zelim svu srecu i uspjeh, jer ce time i moj Zeljo napredovati i vratiti se gdje mu je mjesto.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 mar 2019, 12:09

Ispravka krivog navoda!

"Mi" nije "Ja" ili ljudi u klubu!

"Mi" smo Klub, Ja, Ti, Svi ostali koji volje Zelju i zele mu dobro. Ja sam na to mislio a ne ovo sto si izvukao iz konteksta i na cemu si zasnovao svoje misljenje. Zao mi je sto si cijelu poruku shvatio na takav nacin, a ne kao zelju i misao jednog navijaca, da samo zajedno kao cjelina mozemo Zelju vratiti na sampionsku prugu.

Ali ok, jedan si od realnijih i boljih forumasa, pa cu ovo shvatiti kao pogresno citanje a ne kao losu namjeru.

Lijep pozdrav.

Edit. Put oko svijeta na koji smo krenuli sa bivsima je bio zajednicki, sve do onog trenutka kada su krenuli izbacivati ljude iz voza, optuzujuci ih da su lopovi i da im je njihov cijeli vijek u klubu bio samo stetan. Pored toga su, kao nekada u komunistickim i totalitarnim rezimima, odredjivali ko je Zeljovac a ko nije, ko je manje a ko vise Zeljovac, ko valja a ko ne, spremni da u svakom trenutku preko grupe stvorene za tu namjenu, "izbatinaju" sve neposlusnike koji se usude prigovoriti rezimu. Upravljac je bio u rukama egoisticnog manijaka koji je lokomotivu u punoj brzini zakuco u zid.

Velika razlika, ogromna.

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 01 mar 2019, 12:38

Još jedna laž i obmana lobotumusa pade u vodu sa tvrdnjama da je Zajmoviću menadzer Dženo Muminović :kafa:
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 mar 2019, 12:47

Dokoljenko je napisao/la:Ispravka krivog navoda!

"Mi" nije "Ja" ili ljudi u klubu!

"Mi" smo Klub, Ja, Ti, Svi ostali koji volje Zelju i zele mu dobro. Ja sam na to mislio a ne ovo sto si izvukao iz konteksta i na cemu si zasnovao svoje misljenje. Zao mi je sto si cijelu poruku shvatio na takav nacin, a ne kao zelju i misao jednog navijaca, da samo zajedno kao cjelina mozemo Zelju vratiti na sampionsku prugu.

Ali ok, jedan si od realnijih i boljih forumasa, pa cu ovo shvatiti kao pogresno citanje a ne kao losu namjeru.

Lijep pozdrav.

Edit. Put oko svijeta na koji smo krenuli sa bivsima je bio zajednicki, sve do onog trenutka kada su krenuli izbacivati ljude iz voza, optuzujuci ih da su lopovi i da im je njihov cijeli vijek u klubu bio samo stetan. Pored toga su, kao nekada u komunistickim i totalitarnim rezimima, odredjivali ko je Zeljovac a ko nije, ko je manje a ko vise Zeljovac, ko valja a ko ne, spremni da u svakom trenutku preko grupe stvorene za tu namjenu, "izbatinaju" sve neposlusnike koji se usude prigovoriti rezimu. Upravljac je bio u rukama egoisticnog manijaka koji je lokomotivu u punoj brzini zakuco u zid.

Velika razlika, ogromna.
kontekst sam izvukao na osnovu tvog pisanja, bez ikakve zle namjere. sve sto si napisao, imalo je prizvuk da si "unutra".

uglavnom, valjda neko iznutra cita ili dobija informacije sta se pise po drustvenim mrezama. sve sto sam napisao je moje iskreno misljenje i zabrinutnost za buducnost kluba. kroz razgovore sa rajom, 99% je istog misljenja. ova sezona nam je, maltene, prelomna i umnogome ce odrediti daljnji napredak, stagnaciju ili nazadak kluba. ponavljam, uo, no i ss zelim svu srecu i uspjeh u radu, ali moraju reagovati jucer. i danas je, skoro, pa, kasno. ako potonemo, dzaba ce nam svima biti utvrdjivanje i dokazivanje ko je kriv za to. ponavljam, trpi Zeljo, kao klub. ko je, kao pojedinac ili skupina, za to kriv, nece ni biti bitno, odnosno, necemo imati nista od toga sto cemo dokazati da je neki "mujo" kriv za sve.

Topnikus
Kontakt:

Post Postao/la Topnikus » 01 mar 2019, 13:10

Citam ovog Zajmovica bas mi djeluje super lik. Moramo slaviti u nedjelju, moramo!

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 01 mar 2019, 13:51

Evo primjer Zajmovica i ko nama igra u timu. Znaci on nije nista pokazao, zauzima mjesto u tim, placas, a on kaze da zeli da ide u Belgiju tamo ima kucu. Umjesto da zeli da ostane ovdje da se dokaze i pokaze,pa prodat ce se.

Razumljivo da svaki igrac zeli vani, al on obicna soha koja nista nije pokazala zeli da ode. gdje ces u lijepi ku.rac ici!

Zbog ovakvih igraca mi smo trenutno gdje jesmo. Dok ne budemo imali vise Biscevica, Mulalica, Dželi, mi nikad nista necemo uraditi.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 01 mar 2019, 14:42

Veoma je tacna opaska da mnogi igaci u sadasnjem timu nemaju karakter. To se vidi iz aviona, iz odnosa prema igri, prema trenerima, klubu...Jos tacnija je opaska da nema kvaliteta. Ne pamtim Zelju (ograđujem se za jedan period kada sam pratio samo povrsno) a da je tim bio sa toliko poluigraca. Doslovno. A mnogo pamtim. Bas mnogo. Baziramo igru na krilima vec dugo, a krila (izuzev Zakarica nekad) tanka da tanja biti ne mogu. Ni brzine ni prodornosti, ni osjecaja za loptu. Sredina terena je losa i za ligu BiH. Ova dva momka (a to mi je posebno zao jer su iz Zeljinih juniora)Šabanadzovic i Hajdarevic...Ni pasa, ni orijentacije u prostoru, a pregled igre/terena im je nikakav. Neko napisa da su nam bekovi najslabiji.. E da je bar tako. Ali bekovi ne prave igru. Nisu to Kafu i Roberto Karlos. Nema ukrstanja u napadu bekova i krila, a kako ce i biti kada nam je lopta SPORA. Mi smo razvuceni na terenu ko jufka na stolu kad pravis pitu. Nemamo skracen teren, a nemamo jer su igraci spori za takav fudbal. A onda nema ni ukrstanja nema nista. Necu opet o igracima koji ne znaju da kontrolisu loptu u nogama. Nema smisla....Za mene je formula jasna: Osnovu tima MORAJU ciniti JUNIORI. Ima klub svoju skolu i mora to naplatiti igracki, a i i kasnije. Nekoliko juniora, plus nekoliko talenata sa "štajge" lokalne (kao u vrijeme starijeg Osima), i dva-tri pojacanja. Ali bas pojacanja. IDA OSNOVA TIMA TRAJE CETIRI SEZONE UZ MINIMALNE A DOBRO NAPLATIVE ODLASKE. Mene titulla ne intreeuje toliko. Klub mora napraviti sportski napredak, a to znaci -prepoznatljiva igra, prozvodnja igraca i napokon kakv-takav iskorak u međunardnim utakmicama. Titule će doci kao nesto normalno...Osim da radi narednih nekoliko godina, kakvi god budu rezultati ove sezone. Prestat sa maloumnim smjenama trenera nakon svakog tromjesječja. Najveca titula bi bila da u narednih godinu dana budu postavljene ozbiljne osnove za ozbiljan tim.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 mar 2019, 14:49

Ja sam rekao, ubijamo hljeb u njima 1:0.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 01 mar 2019, 15:01

Sretan dan Nezavisnosti svim navijacima Zeljeznicara.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 mar 2019, 15:40

Starigrad@

Shvatam sta hoces reci i ja sam ti dao odgovor na tvoja pitanja samo nisi citao. Ukratko, ako budemo svi zajedno dali doprinos, izaci cemo iz krize.

Koliko god da je ozbiljna situacija, nije alarmantna. Druga je stvar sto lobotomci svojim pisanjem namjerno unose nervozu i stvaraju pritisak. Nemoj da te ta mala skupina zabrinjava previse.

Par pobjeda i bit ce to ok. Na kraju sezone cemo vidjeti je li ispunjen cilj a on je evropa. Do tada nase je da manje pametujemo a vise punimo tribine pa se vidimo u nedelju.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 mar 2019, 16:06

Eto sasvim normalna i realna diskusija obicnih navijaca kojim je stalo do kluba.Sve je jasno idemo dalje,sta ce bit bice ali treba ostat u granicama realnosti.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 mar 2019, 16:07

Dokoljenko je napisao/la:Starigrad@

Shvatam sta hoces reci i ja sam ti dao odgovor na tvoja pitanja samo nisi citao. Ukratko, ako budemo svi zajedno dali doprinos, izaci cemo iz krize.

Koliko god da je ozbiljna situacija, nije alarmantna. Druga je stvar sto lobotomci svojim pisanjem namjerno unose nervozu i stvaraju pritisak. Nemoj da te ta mala skupina zabrinjava previse.

Par pobjeda i bit ce to ok. Na kraju sezone cemo vidjeti je li ispunjen cilj a on je evropa. Do tada nase je da manje pametujemo a vise punimo tribine pa se vidimo u nedelju.
imam dovoljno i godina i iskustva, da bih sebi dozvolio da mi neko namece svoje misljenje. bila to mala skupina misketovaca, amarovaca, ili bilo koja treca. stav i misljenje zasnivam na onome sto licno vidim i cujem, na mahalske se ne palim. svoj stav i misljenje sam iznio u prethodnim postovima, pa se necu ponavljati.

ako moje pisanje, tebi, djeluje kao pametovanje, to je cista stvar tvoje percepcije. to, sto sam svjestan u kakvoj smo poziciji trenutno i da smo u grcevitoj borbi za evropu, sa najlosijim igrackim kadrom u zadnjih, preko, 10 godina i to ovdje i iznesem, ne znaci da manje volim Zelju od nekoga ko najavljuje plava proljeca, gazenje plitkih potoka, cuda sa amarom na klupi... duboko u sebi sam, blagi, ali i realni, optimista da cemo dobaciti do evrope. ako je, ne daj Boze, ne izborimo, znam da od mene neces citati pljuvanje i psovanje igracima i ostalim iz kluba. to mozes cuti i procitati od ovih sto su preoptimisticni, pa kad im se ne ispune nerealne zelje, kriva i miljacka sto tece nizvodno.

sto se odlaska na utakmice i podrske tice, Bogati, mene ne prozivaj i ne prizivaj po tom pitanju. isao sam na utakmice i davao podrsku i kad je Zeljo bio u 2. ligi sfrj, tako da bih isto cinio i cinim i sada. nisam navijac rezultata, pogotovo pojedinaca.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 01 mar 2019, 16:29

Bogičević glavom za skromnih 1:0.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 mar 2019, 16:37

Shvati kako hoces Starigrad@, rekao sam u par postova sto sam imao. Znamo i vidimo svi kakva je situacija i kakvim kvalitetom raspolazemo.

Druga je stvar atmosfera, navijaci i uticaj navijaca na kreiranje atmosfere. "Neko" je imao priliku i jednu sezonu u kojoj nije izborio evropu, jos jednu sezonu u kojoj je izgubio titulu, jos jednu sezonu u kojoj je prosuo titulu i osvojio kup, te pola sezone koju je zavrsio sa pet poraza u nizu.

Neko nije ni poceo mandat a vec je bio kamatar, lopov, tatin sin koji moze samo u BiH da radi. Ako me shvatas sta hocu da kazem. Nije to bas tako crno kako neki zele prikazati iako si ti u pravu, situacija jeste ozbiljna.

Zato ti i govorim, od price nemamo puno koristi trenutno. Treba nam pobjeda i navijaci mogu pomoci tako sto ce doci u nedelju i navijati za naseg Zelju. Vidimo se.

5 - 1. Zec x2, Ramovic, Sipovic, Veselinovic. :thumbup:

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 01 mar 2019, 17:01

Rokoko87 je napisao/la:Bogičević rukom za skromnih 1:0.
:kafa:
💩💩

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 mar 2019, 17:13

Bogi će ga qrcem iz voleja sa 35 metara u rašlje strpati i poslat mene i Rokoka u orgazmični delirijum.

Valjda ne skine šorc da proslavi.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 01 mar 2019, 17:34

Sve to nije razlog da sutra decki iz Kaknja ne prime četvrticu. Het trik umisljenog ronalda zajmovica :kafa:
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.