da bi mjenjao slabe karike i nadogradjivao ekipu, glavni preduslov je kostur tima, oko kojeg ces stvarati ostatak ekipe. ja, taj kostur, kod nas ne vidim. u trenutnoj ekipi, osim ramovica, ne vidim igraca za kojeg bih rekao ne daj Boze da ode ili se povrijedi. mozda je jos i krpic taj, ali samo zbog toga sto smo se doveli u situaciju da nam je on jedini spic i njegovim odlaskom bi se improviziralo na njegovoj poziciji, a ne neka njegova extra kvaliteta.Dokoljenko je napisao/la:Nismo se shvatili. Ne tvrdim da mi trenutno imamo potrebni kvalitet vec da od ovoga sto imamo, napravimo najbolji moguci tim. Tek tada cemo moci mijenjati slabe karike i nadogradjivati ekipu sistematski, umjesto kao do sada gomilati igrace.
Ja kada bi nabrajao samo mane nasim igracima, do sutra ne bi zavrsio. Zamisli kako ih Amar vidi.
Nebitno. Kakvi god da su, ubijedjen sam da cemo demolirat Mladost.
amara cijenim zbog rezultata i radosti koje nam je donio, ali nije ni on svemoguc. jednostavno, nemamo mi igrace za rezultate dostojne imena kluba za koji nastupaju i koje mi ocekujemo. dzaba ti i klop, kad imas igrace koji ne znaju osnove fudbalske igre. to se ne uci u 24., 25., 26... godini, nego, u mladjim kategorijama. kasnije se steceno znanje i talent nadogradjuje kroz trening i iskustvo igranja u seniorima.
mi imamo poluamatere koji ne znaju aut izvesti, korner kad izvode lopta putuje pola minute, jer su to obicne balon lopte, nemamo igraca da zna slobodnjak izvesti i onda ti dzaba 10 slobodnjaka oko 16 metara na utakmici, kad unaprijed znas da nema ko opucati da valja, kad sutnu van 16 iz igre, lopta jedva dodje do golmana, vise od polovine igraca ne zna primiti i ustopati iole jacu loptu, dribling nam je misaona imenica, nema kretanja bez lopte, otvaranja prostora, stopere nam nije pretrcao samo ko nije probao, imas golmana za kojeg nikad ne znas sta ocekivati od njega taj dan, imas vise od polovine igraca koji nemaju karaktera, otvoreno ismijavaju trenere kad nas napuste, ali time ne ismijavaju samo te ljude, nego i sam klub, nemaju osjecaja pripadnosti klubu, zive u svom ego svijetu... dodatno, vezasmo 6 poraza za redom, sto im je ubilo i ono malo samopouzdanja, ako su ga uopste i imali.
ja nas trenutno ovako vidim i ne znam kako amar moze nesto mnogo znacajnije uraditi s ovom "ekipom" "preko noci". naredne dvije tekme su nam pod moranje, jer igramo protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto. nazalost, dosli smo u situaciju da strahujemo od mladosti i slobode i s njima se ganjamo za 4. mjesto. dodaj tu i radnik, koji nas uze u nedelju, pa nam i on pridje na 3 bobe. znaci, imas 5 ekipa u 6 bodova razlike u borbi za 3. i 4. mjesto. tri moraju otpasti. ako, nekim cudom, borac osvoji kup, otpadaju 4, jer onda 4. ne ide u evropu. nadam se da, u bilo kojoj situaciji, mi necemo biti ti koji nece otici u evropu, jer bi nas to vratilo 10 koraka nazad i godinama bi se oporavljali.
ko je kriv sto smo se doveli u ovakvu situaciju? to je sada najmanje bitno. bitno je da smo tu gdje smo. ako su krivi stari, novi su imali vremena nesto promjeniti. znam samo da je od prvih 11 protiv radnika bilo 10 igraca od jesenas. za mene, licno, ove godine evropa premija. a za narednu, opet, totalni remont, ili polagano stvaranje ekipe kroz 3-4 prelazna roka, uz patnju kakvu imamo i sada. ima uprava i ss, pa nek odlucuju sta je najbolje i nek rade najbolje za interes Zelje. sami sebi su ubacili vruc krompir u ruke i nek ga sad prebacuju iz ruke u ruku. selimovic, brzopleto, obeca titulu naredne sezone. obeca nastavak gradnje. ovi kontrasi jedva cekaju svaki kiks i neispunjeno obecanje da oblate nove, a ovi im se sami postavljaju na volej.
mene, kao obicnog navijaca i Zeljinog zaludjenika, ne interesuje ni amar, ni senad, ni selimovic... interesuje me Zeljo, kao klub. a, ovo sto trenutno imamo i gledamo je daleko od onoga sto bi trebalo biti.