RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

B o X
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la B o X » 23 okt 2010, 18:41

Dobro ste igrali danas al jbg. i nama treba pobjeda, u svakom slučaju srećno u nastavku...
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 23 okt 2010, 21:44

Velez je jedini veliki klub sa prostora exYU kojem su navijaci dozvolili da tako nisko padne da je pred gasenjem. Ovo je jednom rjecju fuj. Imamo bojkot koji moze trajati jos milion godina, a rezultata bojkota nema jer idiote u upravi zaboli neka stvar za navijace i sto se klub gasi. Bas me interesuje da se ovo desava recimo sa Sarajevom,Zeljom,Hajdukom itd. pa navijaci bi sve zapalili dok se ne nadje rjesenje. Pa niko ni od uprave ni od igraca ne bi smio napolje izaci, a ovdje idioti nakon pet komada kuci izadju ko da nista nije bilo jer im naravno niko nista nece. Mostarci, fuj sta ste dopustili da se od Veleza uradi, prava stoka i gamad ste zbog toga! Idioti nesposobni!!!

Ultras Sur
Kontakt:

Post Postao/la Ultras Sur » 23 okt 2010, 22:10

Sretno u 1. Ligi Federacije :lol:
••• Real Madrid C.F. •••

❸❶ La Liga titles

❶❼ " Copa del Rey " Cups

❾ Uefa Champions League titles

❷ Uefa Cup titles

❸ Intercontinental Cups

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 23 okt 2010, 22:49

Joj ovog seljaka registrovo se prekjucer da moze napisat na Velezovoj temi sretno u 1 ligi federacije pa ko danas nema internet majko moja :o
Samo jedan klub Velež Mostar

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 23 okt 2010, 22:53

Klub jeste u krizi ali hajmo da svi pomognemo da se sto brze koliko mozemo izvucemo iz ovog stanja jer smo i mi kao navijaci krivi sto ne idemo na utakmice a seremo preko neta. Ne moze se nista bolje ocekivat kad nema klub jer formlano,Velez postoji samo na papiru i ja mislim i nadam se da ce Velez ostat u PL jer se sve mora ucinit kako bi se dobile preostale 2 utakmice kuci i onda na proljece sve kuci i mislim da bi bilo dovoljno za opstanak. Nema se sta puno pricat nego svi zajedno trebamo da se skupimo i pomognemo klubu jer tonemo sve dublje. Vise nas ne treba interesovat ni Pika,ni drugi u upravi pa ni pojedini igraci nego samo ime Velez i da se Velezu pomogne a mi ne pomazemo Piki a mozemo se drugacije borit protiv ljudi u klubu. Trebala bi se odrzat skupstina u ovoj godini pa tu trebamo izabrat ljude koji ce pomoc Velezu a ja imam nekih naznaka da bi se mogla desit zestoka promjena. Ne toliko igracka koliko u vodstvu kluba ali je po meni bitno da imamo jaku upravu a sve ostalo doci ce samo. I na kraju,trebamo trenera pod hitno jer Aca nije dorastao ovom poslu. Ne moze vodit prvu ekipu a tek zavrsio sa igranjem a nema ni potrebne licence a i nema rezultat tako da podhitno treba trenera pronaci koji ce medju igrace unjet pozitivan sok jer je to potrebno. Vidi se da Aca nije trenutno za ovog posla i treba mu se zahvalit ili nek bude pomocni treneru koji dodje jer nam trener treba podhitno a ovo nije gotova stvra. Sjetite se prije nego sto ce Ibrakovic doci??? Zadnji na tabeli pa smo se izvukli pa se nadam da cemo i sad ali nam trebaju promjene zestoke

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 23 okt 2010, 22:55

Navijači jedino mogu spasiti Velež. Otjerati silom svu stoku koja su pustila korijene u klubu i naći ljude koji žele da rade. I onda navijači da svaku tekmu dolaze u velikom broju, najmanje 6 000 gledalaca. Sigurno bi se za par godina stabilizovali kolko-tolko i borili za Europu, a kasnije i za nešto više. Trgnite se Veležovci, ne dopustite da vam propadne klub ;)

r_emir
Kontakt:

Post Postao/la r_emir » 24 okt 2010, 00:46

:(

titula2010
Kontakt:

Post Postao/la titula2010 » 24 okt 2010, 01:18

Kako taj majmun moze normalno da hoda Mostarom i da gleda ljude u oci,jer unistiti takav klub nije malo
Kako je samo moral pao u ovoj drzavi,uzeo nas dunjaluk pod svoje!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 okt 2010, 08:50

Davno sam ovdje nesto napiso i ispostavilo se kao tacnim.Vi navijaci bojkotom samo gurate svoj Velez jos nize.Evo jedan prjedlog.Otjerajte to sve iz uprave,mozete to uradit,za pocetak postavite jednog ali sigurnog covjeka kojem vjerujete i onda masovno pcnite dolazit na tekme a novac koji se proda od karti povjerit samo tom jednom covjeku da se striktno zna gdjeidu pare i kako se rasporedjuju.Kad vasi igraci vide pun stadion,kad pocnu primat platu tad necete ni ispast i pocecete da izlazite iz krize.Pozdrav od starog manijaka i vi to mozete.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 24 okt 2010, 11:48

Alipasino je napisao/la:Davno sam ovdje nesto napiso i ispostavilo se kao tacnim.Vi navijaci bojkotom samo gurate svoj Velez jos nize.Evo jedan prjedlog.Otjerajte to sve iz uprave,mozete to uradit,za pocetak postavite jednog ali sigurnog covjeka kojem vjerujete i onda masovno pcnite dolazit na tekme a novac koji se proda od karti povjerit samo tom jednom covjeku da se striktno zna gdjeidu pare i kako se rasporedjuju.Kad vasi igraci vide pun stadion,kad pocnu primat platu tad necete ni ispast i pocecete da izlazite iz krize.Pozdrav od starog manijaka i vi to mozete.
Nije ovo samo pitanje ljudi iz uprave, da je samo to lako bi mi.Ovo je puno puno dublje i nevidim skorije rješenje nažalost.Neshvataju to ljudi koji nisu upoznati sa situacijom u ist. Mostaru.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 24 okt 2010, 12:50

titula2010 je napisao/la:Kako taj majmun moze normalno da hoda Mostarom i da gleda ljude u oci,jer unistiti takav klub nije malo
Kako je samo moral pao u ovoj drzavi,uzeo nas dunjaluk pod svoje!
Bravo @Omar 500,Bravo @Titula2010, Bravo @Alipasino...

Svaka cast momci..Pametni ste za razliku od NEKIH"NAVIJACA"Veleza koji sebi uzimaju za pravo da predstavljaju Sve navijace Rodjenih mada su jos"u pelenama".Ima ih i ovdje.5-6.Njihovih.ONI zajedno sa bandom iz uprave(bolje receno SAMIROM CEMALOVICEM!)SAHRANJUJU NAS Velez!ON saam a na drugoj strani hiljade navijaca.I on MOZE jer mu se daa da radi sta zeli.Zato sto su ti svi ti"jaki na jeziku".NIKADA oni nece njemu NISTA uraditi!I zato-neka nas sviju u zdrav mozak polahko!

Sada PONOVO vidim koliko su navijaca Zelje PRAVI MOMCI,stvar koju sam podvlacio MILION puta a ovih 5-6 "buntovnika"odavde mi preko PP hebe sve po spisku jer sam "kao Velezovac napisao da poslije Veleza najvise volim Zelju".Ama volim ja sve NORMALNE LJUDE a MRZIM prilivode!A takvih je u i oko Veleza KOLIKO hoces.One koji USITINU zele da pomognu,ova banda pod svaku cjenu zeli da otjera.Bune se kao lafo ima godinu dvije protiv Cemalovica a kad ih pocasti kafom ili im dadne cenera,udunu iste sekunde.Jos ga brane!! . I one stvari bi mu dali.TO je problem u Mostaru!I onda mi dodje na internet i palamudi bezveze.

VELEZU NEMA spasa,razlozi su navedeni MILION PUTA do sada.Mora se NESTO VELIKO DESITI(mozda da nas neko kupi)da bi se OVAJ VELEZ spasio ispadanje ne u Federalnu vec u regionalnu ili neku mahalsku ligu.Jos malo Branitelj ce nas pumpati ko od sale.SLAG NA famoznu tortu dodao je najgluplji moguci potez-bojkot utakmica i uskracivanje i ono malo crkavice nasim igracima.TOLIKO o idiotskom planu"bojkota".Evo vec vidimo"divne rezultate"tog GLUPOG bojkota.Ali to je TESKO OBJASNITI ovima koji posjecuju i ove stranice jer njima je SAMO JEDAN CILJ.Od toga dva-tri momka ovdje ZAISTA zele da urade sve da pomognu Velezu dok su ostali tu"po zadatku".Ali ti to njima lakovjernim i naivnim NE MOZES OBJASNITI!Tako nas je klepilo i 92-e al dzabe.Cim sta kazes ,odmah si nacionalista,vaki i naki.
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 24 okt 2010, 12:58

Kako je lepo biti glup. :lol:
Grandmaster.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 24 okt 2010, 13:00

Grandmaster je napisao/la:Kako je lepo biti glup. :lol:
Blago tebi ako ti je lijepo :lol: :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 24 okt 2010, 13:03

vfcmostar je napisao/la:Velez je jedini veliki klub sa prostora exYU kojem su navijaci dozvolili da tako nisko padne da je pred gasenjem. Ovo je jednom rjecju fuj. Imamo bojkot koji moze trajati jos milion godina, a rezultata bojkota nema jer idiote u upravi zaboli neka stvar za navijace i sto se klub gasi. Bas me interesuje da se ovo desava recimo sa Sarajevom,Zeljom,Hajdukom itd. pa navijaci bi sve zapalili dok se ne nadje rjesenje. Pa niko ni od uprave ni od igraca ne bi smio napolje izaci, a ovdje idioti nakon pet komada kuci izadju ko da nista nije bilo jer im naravno niko nista nece. Mostarci, fuj sta ste dopustili da se od Veleza uradi, prava stoka i gamad ste zbog toga! Idioti nesposobni!!!
I sta ti radis da bi poboljsao stanje osim sto seres preko neta, prvi ti kreni da se obracunas... Hebo vas internet. Svima je preko internera najlakse prozivati. Idi u klub navijaca i dogovori se kako da se obracunamo svi zajedno, nemojte preko foruma, posebno ovog gdje svi citaju.

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 24 okt 2010, 13:14

drH je napisao/la:
vfcmostar je napisao/la:Velez je jedini veliki klub sa prostora exYU kojem su navijaci dozvolili da tako nisko padne da je pred gasenjem. Ovo je jednom rjecju fuj. Imamo bojkot koji moze trajati jos milion godina, a rezultata bojkota nema jer idiote u upravi zaboli neka stvar za navijace i sto se klub gasi. Bas me interesuje da se ovo desava recimo sa Sarajevom,Zeljom,Hajdukom itd. pa navijaci bi sve zapalili dok se ne nadje rjesenje. Pa niko ni od uprave ni od igraca ne bi smio napolje izaci, a ovdje idioti nakon pet komada kuci izadju ko da nista nije bilo jer im naravno niko nista nece. Mostarci, fuj sta ste dopustili da se od Veleza uradi, prava stoka i gamad ste zbog toga! Idioti nesposobni!!!
I sta ti radis da bi poboljsao stanje osim sto seres preko neta

Vama je izgleda Mostar u srcu Velež u Xurcu. Izvinjavam se što se miješam, nadam se da ćete to vi riješiti na lokalom nivou jer i Velež se polako približava tom lokalnom nivou!
A đe da znam?!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 24 okt 2010, 21:26

Tugo moja :( ...jos kad sam danas procitao Dzubin intervju na dvije strane u Dnevnom listu, i ono sto sam znao, vise na znam...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 24 okt 2010, 22:49

carina je napisao/la:Tugo moja :( ...jos kad sam danas procitao Dzubin intervju na dvije strane u Dnevnom listu, i ono sto sam znao, vise na znam...
O cemu se radi, nesto nisam upucen. Ono od prije pet-sest dana ili..
Support Velez, It's logical! ★

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 25 okt 2010, 00:20

Ni ja nisam upucen sa Dzuburovom izjavom tako da molim da neko kopira ili napise o cemu se radi. Dzubur je pokrenuo Velez sa mrtve tacke ali je mene uvrijedila njegova izjava kako Velez prodaje utakmice i sl. Pricamo o nasoj svetinji i kako god bilo ne mozemo je jos vise crnit u medijima jer ljudi savasta pomisle. Ja bi volio da Dzubur bude u klubu ali ne kao predsjednik nego u predsjednistvu i da tamo sa drugim ljudima koje ce izabrat skupstina (ako se odrzi) donosit vazne odluke u vezi Veleza i da i sa tog mjesta moze puno pomoc a za predsjednika izabrat covijeka koji je uspijesan privatnik a ima ih i koji zeli da ulozi svoje pare jer Velezu novo zaduzivanje ne treba a ne znam moze li i dobit novo zaduzivanje jer su svi skoro racuni blokirani. Prije svega,dovest trenera da se pokusa spasit dok se jos moze i ima velike sanse a poslje toga krenut u detaljnije planiranje rada i izlaska iz krize Veleza. Treba se Tana vratit,da pokusa pomoc svojim znanjem ali sto je najvaznije,po mom misljenju,treba se RA vratit na tribinu jer se vidi sa od bojkota nema nista a klub tone sve dublje i ovako se moze u nedogled ici a pomaka nema. Treba se vartit na tribinu i pomoc igracima a protiv drugoh se boriti drugim sredstvima i nacinima. Mislim da Velezu treba podrska ko nikad do sad i ko god ne misli ovako mislim da nije navijac Veleza...sto se tice podrske

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 25 okt 2010, 00:29

Ne znam je li to taj intervju :

Ka­da su 29. augus­ta ove go­di­ne na Ko­še­vu sre­tno do­šli do gos­tu­ju­će po­bje­de nad Olim­pi­com, fu­dba­le­ri Ve­le­ža ta­da su za­sje­li na dru­gu po­zi­ci­ju na ta­be­li Pre­mi­jer li­ge sa do­brim iz­gle­di­ma da već u na­re­dnom ko­lu do­ma­ćom po­bje­dom nad Zvi­jez­dom do­spi­ju na li­der­sko mjes­to. Me­đu­tim od Zvi­jez­de je kre­nuo to­tal­ni su­no­vrat eki­pe ko­ju je ta­da vo­dio De­mir Ho­tić. Mos­tar­ci su po­sra­mlje­ni sa 1:4, po­tom ispa­li iz Ku­pa u Ze­ni­ci od Če­li­ka, pa do­ži­vje­li još ve­ću ka­tas­tro­fu u Tra­vni­ku (1:5). Ho­tić je po­tom iza­zvao be­spo­tre­bni skan­dal ne­po­jav­lji­va­njem na tom me­ču i na ka­sni­jim tre­nin­zi­ma, pa je u ne­ga­ti­vnoj atmo­sfe­ri do­če­kan Že­lje­zni­čar, ko­ji je po­bje­dom u Vra­pči­ći­ma pro­du­bio ago­ni­ju mos­tar­skog klu­ba. Na­kon tog me­ča Ho­tić je od­stu­pio, a na vru­ću sto­li­cu je za­sjeo Adis Obad ko­ji je u svom de­bi­ju u Tre­bi­nju po­ra­žen od sla­ba­šnog Le­ota­ra (1:2).

Kroz Vra­pči­će je pro­tu­tnjao Ši­ro­ki, što je bio znak za alarm. Eki­pa je na pre­dpo­slje­dnjem mjes­tu, bez tre­ne­ra gol­ma­na, ma­se­ra, do­kto­ra, pred­sje­dni­ka, spor­tskog di­re­kto­ra, nov­ca... Osim to­ga i na­vi­ja­či su već du­go u boj­ko­tu. Po­gu­bna klup­ska po­li­ti­ka i ka­tas­tro­fal­ni odnos pre­ma vlas­ti­tom igra­čkom i tre­ner­skom ka­dru te omla­din­skom po­go­nu do­ve­li su do naj­ve­će po­sli­je­ra­tne ago­ni­je ro­đe­nih. Ne­ka­da su u Mos­tar kao po­ja­ča­nja do­la­zi­li pro­vje­re­ni igra­či, po­put; Ale­na Me­ša­no­vi­ća, Asi­ma Hrnji­ća, Al­di­na Će­na­na, Ha­di­sa Zu­ba­no­vi­ća... Pri­li­ku su ta­da na pra­vi na­čin do­bi­va­li i mla­di igra­či iz ju­ni­or­skog po­go­na, po­put Vla­da­vi­ća, Ćo­ri­ća, bra­će Ška­ljić, Ko­dre, Ju­ge...

Mi­je­nja­li su se tre­ne­ri; od do­ma­ćih: Ta­no­vi­ća, Ka­laj­dži­ća, Tu­fe­ka, Ka­ra­be­ga, do «gos­tu­ju­ćih» Še­šli­je, Ibra­ko­vi­ća, Ho­ti­ća, Mi­tro­vi­ća... Di­re­kto­ri i pred­sje­dni­ci mi­je­nja­li su se kao na fil­mskoj tra­ci. Bi­lo je tek na­go­vje­šta­ja do­brih se­zo­na, ali bi sa prvim te­žim gos­to­va­nji­ma, na­kon što bi se pro­šla Bra­di­na, ta­kve am­bi­ci­je pa­da­le su u vo­du. Ro­đe­ni pro­živ­lja­va­ju da­nas naj­ve­ću po­sli­je­ra­tnu kri­zu.

Broj­ni na­vi­ja­či ovih da­na se sje­ća­ju Ve­le­ža iz pe­ri­oda ka­da je na če­lu klu­ba bio prof. Ahmet Džu­bur, ko­ji je ro­đe­ne do­veo iz Fe­de­ral­ne u Pre­mi­jer li­gu.

- U vri­je­me ka­da je mo­ja eki­pa bi­la u klu­bu, a to su Ner­min Ni­kšić, Ća­mil Zu­hrić i dru­gi, Ve­lež je igrao do­pa­dljiv fu­dbal, Vra­pči­ći su bi­li pre­ti­je­sni za sve gle­da­oce, a na gos­to­va­nji­ma nas je pra­ti­lo hi­lja­de na­vi­ja­ča, a da­nas se na prste mo­gu pre­bro­ja­ti oni ko­ji do­la­ze u Vra­pči­će. Da ta­da ni­smo ura­di­li tri­bi­nu, još bi se sje­di­lo na das­ka­ma - ka­že za «San» prof. Džu­bur.Pod­sje­tio je na am­bi­jent u ko­jem je ra­dio.

Ta­da su u klu­bu bi­li lju­di ko­ji su ži­vje­li za Ve­lež, a da­nas se ras­pro­da­je ugled klu­ba. Da­nas Ve­lež ni­je ni mos­tar­ski, ni her­ce­go­va­čki. Na­vi­ja­či svo­jim ne­do­las­kom na uta­kmi­ce po­ka­zu­ju šta mi­sle o oni­ma ko­ji su u klu­bu. Da­nas, odno­sno po­slje­dnjih go­di­na uz Ve­lež su sa­mo «bo­le­sni­ci» za klub.

Džu­bur pro­zi­va i Grad zbog ne­bri­ge pre­ma je­dnom od sim­bo­la Her­ce­go­vi­ne...Ne mo­že klub egzis­ti­ra­ti ako od gra­da do­bi­je 7.500 ma­ra­ka mje­se­čno. To ni­je ni sto­ti­nu hi­lja­da go­diš­nje, a svi dru­gi i ma­nje re­no­mi­ra­ni od Ve­le­ža od svo­jih gra­do­va do­bi­ju, šest, se­dam pu­ta vi­še. Svi su di­gli ru­ke od klu­ba, ko­ji se na­la­zi u te­škoj kri­zi. Lo­še se ra­di­lo u svim se­gme­ni­ti­ma, sa tre­ne­ri­ma, sa vlas­ti­tim igra­či­ma, ne­ma na­vi­ja­ča, ne­ma spon­zo­ra...

Os­vrnuo se još je­dnom na pe­ri­od ka­da je sa Ni­ki­ši­ćem i Zu­hri­ćem vo­dio Ro­đe­ne.

- Pi­taj­te igra­če, tre­ne­re da li im je ka­sni­la pla­ta. To­ga ni­je bi­lo. Ra­di­li smo i sa na­vi­ja­či­ma. Sa svim klu­bo­vi­ma smo ima­li su­per ko­rek­tne re­la­ci­je. U Vra­pči­će su klu­bo­vi do­la­zi­li čis­ti­ti kar­to­ne, a da­nas do­la­ze raz­gle­da­ti grad i odno­se bo­do­ve. Ve­lež je po svo­jim ta­len­ti­ma bio pre­po­zna­tljiv u ju­go­slo­ven­skoj li­gi, a da­nas kroz klub de­fi­li­ra­ju ra­zno­ra­zni ano­ni­mu­si, ko­ji ne­ma­ju ni­ma­lo osje­ća­ja pre­ma klu­bu svi­je­tle tra­di­ci­je. Džu­bur mi­sle da do­la­ze i go­ri da­ni ako se ne­što ra­di­kal­no ne pro­mi­je­ni...

- Bo­jim se da Ve­le­žu pri­je­ti pad, ne sa­mo u Fe­de­ral­nu, već i u Dru­gu li­gu. Ovaj pad se mo­ra za­us­ta­vi­ti - izja­vio je za «San» Ahmet Džu­bur, po mno­gi­ma je­dan od na­jus­pje­šni­jih Ve­le­žo­vih pred­sje­dni­ka.

M.S.

Ni­šta od po­vrat­ka

Po­vra­tak pod Bi­je­li bri­jeg naj­bol­ni­je je pi­ta­nje ko­je mu­či Ve­lež.

- Vi zna­te da i da­nas uta­kmi­ce Ve­le­ža i Zrinj­skog osi­gu­ra­va­ju sto­ti­ne po­li­ca­ja­ca, bi­lo da se igra u Vra­pči­ći­ma ili pod Bi­je­lim Bri­je­gom. U nor­mal­noj drža­vi, po­vra­tak Ve­le­ža na svoj sta­di­on, uop­šte ne bi bio spo­ran, jer je to sta­di­on gra­đen za Ve­lež. Na­ža­lost, u sa­daš­njoj stru­ktu­ri sta­no­vniš­tva, po­vra­tak je sko­ro ne­mo­guć - sma­tra Džu­bur.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 okt 2010, 00:30

Pa ovaj je od prije pet dana, ja mislim.

I sprcio te BB vise! :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.