Champions League 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2018/2019
Naravno da će sad igrači više padati na svaki mogući kontakt nadajući se da će VAR odlučiti, i hoće ako je bilo kontakta, prije to nije moglo proći. I Bonuci je u onoj situaciji očekivao slično.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mislim da je obrnuto ipak. U Serie A manje padaju jer zna da ce biti pregledano, a usporeni snimak ne moze prevariti sudiju. Mozda jednom u 1000 situacija.sljivo je napisao/la:Naravno da će sad igrači više padati na svaki mogući kontakt nadajući se da će VAR odlučiti, i hoće ako je bilo kontakta, prije to nije moglo proći. I Bonuci je u onoj situaciji očekivao slično.
Mislio sam na ono Kjelinijevo i da sad padaju na svaki osjećaj kontakta bez obzira na sve jer znaju da će se pregledati i biti faul/penal ako sudija već nije dosudio. Sad se svaki onaj minimalni tretira kao kontakt jer za VAR to i jeste kontakt. Prije nije. Prije se sudilo po sudijskom dojmu (kao i sinoć dok VAR nije reagov'o). Da nije VARa sumnjam da bi onako lahko Kjelini zapliv'o, velik je rizik hoće li ili neće biti faula. A ono Bonucijevo je greška Bonucija što je očekivo sudački kriterij kakav recimo Juve ima u Italiji ili što na već par promjenjenih odluka očekuje još jednu a koja je 50/50, i to ovdje nije dobio.tuzlak1987 je napisao/la: Mislim da je obrnuto ipak. U Serie A manje padaju jer zna da ce biti pregledano, a usporeni snimak ne moze prevariti sudiju. Mozda jednom u 1000 situacija.
Ja sam uvjeren da ce Atletico slavit i u Torinu. Nekih 1-2 ce biti.
27.10.2020
Opet pitanje, da li je Costa trebao da dobije drugi zuti za simuliranje kod "penala"
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kakvi se sad penali nad Pogbom izmisljaju za finale 2015. 
I mogao je Costa dobiti zuti za simuliranje ali nije prvi zuti trebao dobiti tako da dodje na isto.Sudije su sinoc skoro pa savršeno odradile posao, presudio je kvalitet ekipa samo.

I mogao je Costa dobiti zuti za simuliranje ali nije prvi zuti trebao dobiti tako da dodje na isto.Sudije su sinoc skoro pa savršeno odradile posao, presudio je kvalitet ekipa samo.
Da li je Costa trebao dobiti prvi žuti. ?Pantelija je napisao/la:Opet pitanje, da li je Costa trebao da dobije drugi zuti za simuliranje kod "penala"
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Koje simuliranje, ono na ivici? Pa bio je faul, onda nije simuliranje.Pantelija je napisao/la:Opet pitanje, da li je Costa trebao da dobije drugi zuti za simuliranje kod "penala"
A cuj nije trrebao dobiti prvi zuti? Po cemu? Znas li pravila?enobarca je napisao/la:Kakvi se sad penali nad Pogbom izmisljaju za finale 2015.
Nakon ocrtavanja linije, ,igrac je jednom presao i sudija ga je vratio, da bi opet iato uradio 5 sec poslije . To je zuti karton, ako nisi znao i nema tu jedan za jedan, dva za dva.
Da li je strijelac prvog gola udario bonucija po licu? Da ili ne? I da li je time stekao prednoat?
Ono faul? Onda je ono za moratu zuti,, visjelo onk nije faulalim je ostavio noge iza sebe iako sa istima nije bilo kontaktasljivo je napisao/la:Koje simuliranje, ono na ivici? Pa bio je faul, onda nije simuliranje.Pantelija je napisao/la:Opet pitanje, da li je Costa trebao da dobije drugi zuti za simuliranje kod "penala"
Da nema Uefine sudijske mafije, Juventus bi danas imao nekih petnaestak titula lige prvaka, Real možda pet, ostali po jednu plafon dvije.
Siljo ga je prije dotakao rukama po ramenu što je u onom šprintu i odnosu svakako faul, samo je Costa glumački izvuko još par metara dok nije pao. I on je znao da će suditi samo se trebao nekako uvaljati u 16erac.Pantelija je napisao/la:Ono faul? Onda je ono za moratu zuti,, visjelo onk nije faulalim je ostavio noge iza sebe iako sa istima nije bilo kontakta
Upravo tako, dotakao, i nije uticao n kretnju to se vidi na usporenom, gdje je kosta tek kad je vidio da ode lopta ostavio noge na podu, nje izgubio korak zbog guranja, nego OSTAVIO noge kao da ga je sapleo. Ako je ono guranje faul, onda ne znam o cemu pricamo. Pa jace DUPLO guranje je napravio coata u prili 1 na 1 kad je gurnuo bonucija desnom rukom, nepropisnosljivo je napisao/la:Siljo ga je prije dotakao rukama po ramenu što je u onom šprintu i odnosu svakako faul, samo je Costa glumački izvuko još par metara dok nije pao. I on je znao da će suditi samo se trebao nekako uvaljati u 16erac.Pantelija je napisao/la:Ono faul? Onda je ono za moratu zuti,, visjelo onk nije faulalim je ostavio noge iza sebe iako sa istima nije bilo kontakta
Otprilike isti intenzitet faula je bio i kod koste i kod morate.I oboje je svirano.Takav kriterij bio sinoc.Meni je to uredu
Znam pravila ali nisam ni vidio da je 2 puta presao, ako jest onda je Costa ispao glup i zasluzio je zuti.Ali bilo bi previse da je zbog simuliranja otisao van, nekad se pravila moraju i malo zaobici.Uostalom i Sandro je mogao dobiti zuti za onaj start sa ledja na pocetku a nije sto je po meni ispravno, ne treba uvijek striktno slijediti pravila i razmahati se odmah kartonima.Pantelija je napisao/la:A cuj nije trrebao dobiti prvi zuti? Po cemu? Znas li pravila?enobarca je napisao/la:Kakvi se sad penali nad Pogbom izmisljaju za finale 2015.
Nakon ocrtavanja linije, ,igrac je jednom presao i sudija ga je vratio, da bi opet iato uradio 5 sec poslije . To je zuti karton, ako nisi znao i nema tu jedan za jedan, dva za dva.
Da li je strijelac prvog gola udario bonucija po licu? Da ili ne? I da li je time stekao prednoat?
Za bonuccija mi se na prvu ucinilo da je bilo faula ali kad sam opet pogledao nisam siguran, smatram da se prelako bacio.
Jadni JuBeBlejzer10 je napisao/la:Da nema Uefine sudijske mafije, Juventus bi danas imao nekih petnaestak titula lige prvaka, Real možda pet, ostali po jednu plafon dvije.

Udarac u lice, nije bilo guranje ni nista slicnoz, pogledaj jos jednom pa da prokomentarisemo
Joj Kijelinija i dajva

Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
Nadji mi dobar snimak pa cu pogledatiPantelija je napisao/la:Udarac u lice, nije bilo guranje ni nista slicnoz, pogledaj jos jednom pa da prokomentarisemo

- tuzlak1987
- Kontakt:
Costa inace divan mladic, poslusan sto je najvaznije. Ne znam kako njemu zuti karton, pa znam ga dok je mali bio iz skole najfinije dijete.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.