obannon je napisao/la:Veliko interesovanje medija za derbi
Više od 60 predstavnika stranih medija prijavilo se za akreditacije za 139. večiti derbi koji bi u subotu trebalo da se igra u Beogradu.
Pored novinara iz Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Grčke, Rusije i drugih zemalja Evrope, mediji iz čak 19 zemalja već su otkupili prava prenosa za ovu utakmicu.
I pored činjenice da je "večiti derbi" oduvek bio interesantan i stranim medijima, događaji u Đenovi svakako su dodatno povećali interesovanje za dešavanja u srpskom fudbalu.
SC
jeste da je interesovanje probuđeno pogršnim razlozima ali opet najvažnije da će biti tu u subotu i da će prenositi tekmu - fudbal tako da je to prilika da se u slučaju dobre partije nastavi i u buduće prenositi derbi u EU i širom svijeta
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Vidim niko ne spominje da je Stojkovic sinoc izvizdan u Bragi,jesu i ove Delije budale oni umesto da su kuci i pripremaju se za derbi oni idu da zvizde Stojkovicu u Bragu.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
139.veciti derbi je pred vratima.Cetvrti najveci derbi sveta po izboru "Daily maila".Ovaj put u seni mnogobrojnih rezija da sa druge strane da se odgodi zbog "sigurnosti"a svi znamo sta to u pozadini ima i da je "sigurnost"samo paravan.Posle mnogo tih pokusaja derbi se ipak igra i to pred publikom sto je najvaznije,i zbog cega se fudbal igra.
Do sada sastajali smo se 138 puta.Mi imamo 57 pobeda,43 puta je zavrseno nereseno,a komsije su pobedile 38 puta.
Prva zvanicna tekma izmedju ova dva tima odigrana je 5.januara 1947.godine na JNA a rezultat je bio 3:4 za Crvenu Zvezdu.
Najubedljiviju pobedu Crvena Zvezde je zabelezila 17.novembra 1968.godine kada su pobedili na Marakani sa 6:1,tada su u 43.derbiu crveno beli momci slavili golovima Antonijevica,Dzajica,Pavlovica te hettrikom Stevana Ostojica,jedini gol za PArtizan postigao Ilija Katic.
Najubedljiviju pobedu Partizan je izvojevao 6.decembra 1953.kada su pobedili sa 7:1.
U novije vreme treba izdovjiti:
Pobeda Zvezde na Marakani 4:0 8.aprila 1998.
Pobeda Zvezde 21.aprila 2002 na JNA od 0:3.
Pobeda Zvezde 8.novembra 2003. na Marakani 3:0.
Pobeda Partizana 24.februara 2007 na Marakani 2:4.
Pobeda Zvezde 1.marta 2008 od 4:1.
Upravo je ovo poslednje i zadnja pobeda Zvezde od tada u 6 utakmica imamo 2 remia i 4 pobede Partizana.Vreme je da se taj niz prekine.
Nas trener je rekao da zna tim za ovaj derbi te da mu nedostaje samo jedan igrac. Stamenkovic,Paja,Tosic,Ady,Djordjevic,Isah,Milovanovic,Koroman,Kadu,Kaludjerovic je deset igraca koji su sigurni po Aleksandrovim recima u timu.Ostaje samo dilema da li da se Andriji u vrhu pridruzi Trifunovic pa da se igra 4-2-2,ili da igramo sa Vesovicem pa da to bude 4-2-3-1.Po meni je mnogo bolja ova druga varijanta jer ce Koroman i Vesovic lagano prolaziti pored (polu)raspalih bekova Partizana.
Kod komsija ono sto sam imao reci sam i rekao pred pocetak sezone i to se ostvaruje,no tadu su meni neki ovde solili pamet kako to nije istina i da nemam pojma.A dogadja se ono sto sam i govorio,a to je:
-odbrana im je tragikomicna i vrlo lako primaju golove,jedino sto valjaju su iskusni Krstajic i golobradi ali igra kao da ima 30 Savic.
-Bekovi su im raspad,tada su me pokusali ubediti da su Lazevski i Kizito odlicni bekovi,ali je to bio samo jedan pokusaj vica.
-Stevanovic moze proci ali to nije onaj Stevanovic od pre,nema snage za svih 90.minuta.
-Sansu dobijaju Toletovi igraci,i to sam pokusao reci ali mi niste hteli verovati.Tomic je precenjen igrac i po svemu sudeci od njega je ostalo ono po cemu cemo ga pamtiti "vanserijski talenat",a u isto vreme na klupi sedi jedan Medo koji je doktor za vecinu njih i Smiljanica i Babovica i Petrovica.
-Nemaju krstenog napadaca koji sada moze resiti utakmicu.Cleo je to mogao dok ga nisu "prokontali"igraci i sada se na njemu igra flaster i on tu ne moze doci do izrazaja,no on ako se pusti moze jednim potezom resiti mec.Davno sam rekao sta mislim za Boyu ne vredi ponavljati,a Scepovic je jos uvek nedovoljno fudbalski obrazovan da resava meceve jednim potezom.
-Neslaganje sa Moreirom koji je profesor fudbala za vecinu u prvom timu ali vec sam rekao "Toletovi" puleni moraju igrati.
Ono sto meni valja da mozes reci da je tako su:
-Stojkovic u pojedinim momentima osim na duge lopte i dalekometne suteve gde se pravi mangup bas kao i Stamenkovic.
-Vec pomenuti dvojac stopera.
-Vec pomenuti Medo,i Petrovic kada hoce(sto je izuzetno retko)
-Ivica Iliev,ali Ivica koji je vec u godinama i nema sanse da izdrzi u velikom ritmu 90.minuta.
-Vec pomenuti Dr.Mo
-Sasa Ilic fudbalska legenda uz Dr.Moa najjaci igrac bez dilema Partizana.
-Te Cleo kada ne igraju flastera na njemu.
Sudija ovoga meca ce biti Slobodan Veselinovic,koji mislim da nije jos svirao derbi. te mu ne znamo deklaraciju Delija ili Grobar
A "mahace"mu Igor Radojicic i Vladimir Jovanovic.
Za ovaj mec stampano je 35000 karata a prodaja se vrsi samo 24 sata sto je veliki problem za navijace iz unutrasnjosti te za navijace iz RS koji ce da bodre svoje ljubimce na obe strane.
Prava prenosa za ovaj mec ima 19 inostranih kuca te dve nase Prva Srpska Televizija (stari Fox)i Sport Klub 5,koji ce davati i snimak od 20:30.Od ostalih znam da prenosi i Sitel Tv iz Makedonije.
U derbijima nema favorita to je jasno i svako ima pravo da se nada da je to njegov tim,neki ce reci da je to Zvezda neki da je Partizan ali favorita nema.Ja se nadam da ce sve da bude u redu i da cu sutra na Marakani moci da uzivam u odlicnoj fudbalskoj utakmici i naravno nasoj pobedi.
KO IGRA DOLE NA TRAVI NEK SRCE OSTAVI ZA NAŠU POBEDU!!!
[youtube][/youtube]
sarajlija89 je napisao/la:Kolki je omjer u pobjedama interesuje me
Nadam se da sam zadovoljan jer sam poceo pisati pre nego sto si postavio pitanje,odprilike pola sata.
U jbt...ubjedljivi ste u ovim derbyima...ko Juve sa interom
Nisam znao da je ovolika razlika u pobjedama...a jel ovo samo prvenstvo ili sve tekme???
Mada je partizan zadnjih 6 tekmi neporazen u ovim mecevima...mozda je vrijeme da prekinete to..sta mislis???
Gledo sam najavu na PTC-u sad..a gledo sam i Zvezdu protiv Sevojna i Partizan sa Smederevom...nezz vala..po meni su tu negdje.Partizanova odbrana je tanka sto jest jest...al opet mislim da imaju taj neki individualni kvalitet u odnosu na zvezdu sto bi moglo presudit..nezz..bice neizvjesno...neka greska ili trenutak inpiracije nekog od igraca po obicaju mogu odlucit...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Devil je napisao/la:SAmo u ligi,ukupno je igrano 223.derbia od toga 99 nasih pobeda 56 neresenih i 68 pobeda PArtizana.
p.s.tek sada videh gresku u mom citatu na tvoj.
p.s 2. Ima prenos i na RTRS-u ko nema ove ostale kanale.
na Prvoj kažu da će biti najbolje realiziran tv prijenos do sad pripremili su kao one mjerače jačine šuta, mjerenje daljine slobodnjaka i još plusa duplo veći broj kamera nego do sad. Eee jedva čekam sutra 13 h samo da ne nestane struje
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Devil je napisao/la:p.s.tek sada videh gresku u mom citatu na tvoj.
vidjeh ja to..al lapsus,desava se sigurno si zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli,vidjecemo hoces li i sutra bit
Posto ces ti u sarajevskom derbyu navijat za manjeg sarajevskog prvoligasa i ja cu za partizan sutra..samo da znas
Uvodi se Veće klupskog saveta Crvene zvezde, organ koji će činiti ljudi koji nisu u klubu a ugledni su članovi društva, crkve, i poznati su u svojim profesijama. Biće ih devet, kontrolisaće rad kluba i finansijske tokove, a interesantno je da su mesta u tom organu zapravo dobili predstavnici „Gaspromnjefta": Kiril Kravčenko, zamenik generalnog direktora, Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora i Jurij Masijanski, zamenik generalnog direktora, zatim Petar Škundrić, ministar raudarstva i energetike Republike Srbije i predsednik SD „Crvena zvezda", vladika Grigorije, episkop SPC vladika zahumsko-hercegovački i Vladimir Jugović, zaslužni sportista. Još tri člana biće naknadno izabrani, kaze Lukic na kraju.
123456 je napisao/la:Devil jarane sta ono bi.Lose ono brate lose.Jedino radi tebe mi zao sto zijaniste inace su simpatije malo vise na Partizanu.
Brate meni zao samog sebe sto cu dobiti rak ociju od ovakve igre i jednih i drugih.
Realno gledajuci najslabi derbi u poslednjih 15-20 godina koje sam uzivo gledao a i one od ranije sto imam u kolekciji su bili dosta bolji.
Na tribinama po mojoj nekoj proceni oko 25000 gledalaca,ipak treba napomenuti koliko se bespotrebne prasine diglo po medijima i dosta ljudi nije ni htelo da dodje i mediji polako ali sigurno ponovo krecu u odaljivanje publike sa tribina.
Delije su bile glasnije te iako je tim veoma lose igrao pobedili su u toj bitki jer su se Grobari tek nekoliko puta lepo culi.
Treba napomenuti da je i Dacic kome ovom prilikom pozdravim sve najmilije uspeo u nameri da zabrani ulaz navijacima iz RS i Crne Gore,te je sa granice vraceno 1000-2000 navijaca oba tima.
Samo bi da pitam , vidio sam na danasnjoj utakmici da delije pjevaju "crno-bela zastava simbol je picketina" a kod njih u prvom redu se vije bajrak koji je crno-bijeli pa mi nije jasno
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU
Zavrsen je i 139.ligaski "praznik" fudbala.No ove godine to zasigurno nije bio praznik.Losa utakmica dve veoma lose ekipe u kojima je pobedila manje losija.Iskren da budem za fudbal ce biti sramota ako sa ovakvom igrom neko od vecitih uzme titulu.Vec od ranog jutra su pristizali navijaci na tribine,a neki su i kasnili tako da je na pocetku stadion izgledao dosta prazno.Do kraja se skupilo po nekoj mojoj proceni oko 25 000.Iskreno tako nesta sam i ocekivao jer mediji previse dizu frku oko Delija i misle da ce da prekinu derbi,tako sam jutros u Pressu procitao da ako Partizan povede da ce da prekinu,Partizan poveo a prekida nigde,to jos jednom pokazuje kakve se sve novine stampaju i da im je bitan samo tiraz,a sto su to neistine to ih nije briga.
Sta reci o utakmici,veoma losa kao sto sam i rekao u kojoj pobedjuje manje losija ekipa.
Zvezda odmah na startu vodjena neopevanim govedom Djordjevicem za koga sam davno rekao da ga treba poslati express u Rusiju prima pogodak za 0:1 i to je uz precku Kadua jedino vredno pomena u prvom delu.Ali posto je Djordjevic kapiten ocekujem da ga niko nece kritikovati zbog ovog poklon gola.Mi smo brzo konsoldovali redove te preko desne strane gde sam i ocekivao da ce biti velikih stvari prolazi lep Vesovic daje loptu za Kadua koji sa nekih 7 metara umesto mrezu pogadja stativu Stojkovica.To je i jedina prava prilika.Nakon toga imamo jos jednu lepu priliku kada se Korodebil namesta na desnu nogu ali uz poteskoce Vladimir brani.Partizan imao jos jednu priliku preko Ilica ali iako je isla pored gola Sasa brani.Ostatak je prosao u mirnoj igri na sredini bez zelje i znanja da se krene napred,jedino jos pokusaj Tomica iz slobodnjaka koji bi za nekog sigurnijeg golmana na duge lopte predstavljalo zagrijavanje,to je za Stamenkovica predstavljala opasnost.
Drugo poluvreme nastavlja se isto,samo Zvezda jos bezidejnija i ima tek jednu lepu priliku kada nakon suta Kadua u petercu se speltljaju Trifunovic i Andrija i odlazi prilika u nepovrat.Partizan dve prilike u nastavku preko Pere ali jedna ostaje na precki a druga tik pored gola. Stamenkovic ovu utakmicu dve intervencije,primljen gol i jedna precka,uglavnom suteva je imao kao i svaku ostalu utakmicu te po obicaju ostaje neocenjen. Ady Profesor,da mi je samo znati kako su ga ovi nasi skontali da dodje u Zvezdu,covek nije za ove lige jednostavno je prejak stoper i za njegovu buducnost je bolje da je otisao negde u jacu ligu,za njega je Francuska ko narucena,ovako morace se zadovoljiti da je uz Krstajica najbolji stoper JSL. Djordjevic jedno veliko neopevano govedo,njegovo fudbalsko umece se granici sa detetovim od 5 godina,kakav samo debil moras biti za onako nesta.Pada u sudaru sa vazduhom,ali posto je kapiten nee biti nikakve ljutnje na njega od celnih ljudi niti kritika,za njega su i Deni i Vilotic licno Terry. Ninkov Od igraca u polju koji su isli prema napred definitivno najbolji,trudio se i on prvo poluvreme bolje kada je imao i Vesovica napred,kasnije veoma lose i definitivno se iz njegovog primera vidi koliko je nama bio bitan Lazetic. Tosic Nakon partija poslednje 3-4 utakmice verovao sam da ce doci njegov vrhunac protiv Partizana,no on veoma bled kakav je bio i kada je dosao. Isah Dosta napada je presekao,osvajao je lepo teren imao lepe ideje ali nije imao ko da ga isprati te je i njegov ucinak veoma nizak. Milovanovic Kao i do sada najgori igrac na terenu i sretan mu put u Lans ja se nadam u polusezoni. Koroman I on ponovo postao jedno veliko govedo,bar 4-5 puta je usrao lepe situacije,dva puta je mogao izbaciti 1 vs 1 Andriju ali on naravno prikazuje usavrseni potez viska koji je vezbao u Koreji te i on jedna velika 0. Kadu Za epske pesme je u kakvom je kanalu on danas bio,promasio zicer priliku,te od 40 pasova 50 mu je bilo pogresno. Vesovic U prvom poluvremenu veoma dobar mozda i najbolji dosta je pokusavao trcao uzeo nekoliko lopti ali je bio primetno nervozan,mada po meni je greska sto ga je Kristic izveo. Andrija odsecen u napadu,Andrija je igrac koji se mora hraniti loptama veze da bi nesta uspeo,Korodebil ga nije izbacio nekoliko puta jednom je pokusao Isah ali Stojkovic bio na mestu. Bogdanovic Premalo prilike imao da se pokaze mada posto su u konkurenciji Psiho i Deki nije bio najgori Trifunovic Usao u igru ali kao i Andrija nije imao neke prilike osim one velike sanse ali se zbunio i otisla je u nepovrat. Jevtic Mislim da nije imao kontakte sa loptom.
Uz Ady najbolji igrac je bio onaj 12,sa publike koja je iskreno bila nikada losija na derbiu ali je i pored deficita citavu tekmu nadglasavala komsije sa juga tek u pojedinim trenucima cula se jaca podrska komsija ali je to bilo kratkog daha.
Sudija se takodje utopio u sivilo danasnje utakmice,mislim da mu fali iskustva da sudi derbi,previse je prekidao igru ali kada je prekine na daje zute iako je imao dosta prilike za to.
Uglavnom za ovaj derbi moze se reci bilo ne ponovilo se,sada smo bodovno poravnati i za ocekivati je veliku borbu u nastavku.
Mačor je napisao/la:Samo bi da pitam , vidio sam na danasnjoj utakmici da delije pjevaju "crno-bela zastava simbol je picketina" a kod njih u prvom redu se vije bajrak koji je crno-bijeli pa mi nije jasno
Sta ti nije jasno crno bela zastava misli se na one zastave Partizana kao u retro folu mrzi me sada traziti slike,a ona nasa zastava je tu od 90-ih godina bila ti je cak i koreografija sa onakvom zastavom protiv Inter Zapresica.
Mačor je napisao/la:Samo bi da pitam , vidio sam na danasnjoj utakmici da delije pjevaju "crno-bela zastava simbol je picketina" a kod njih u prvom redu se vije bajrak koji je crno-bijeli pa mi nije jasno
Sta ti nije jasno crno bela zastava misli se na one zastave Partizana kao u retro folu mrzi me sada traziti slike,a ona nasa zastava je tu od 90-ih godina bila ti je cak i koreografija sa onakvom zastavom protiv Inter Zapresica.
OK mislio sam da je neka novija zastava pa reko EPIC FAIL
Navijao sam za vas ali Bgm Partizan bio bolji
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU
Mačor je napisao/la:
OK mislio sam da je neka novija zastava pa reko EPIC FAIL
Navijao sam za vas ali Bgm Partizan bio bolji
ne da su bili bolji već su ih ljudi limitirali i spustili na nevjerovatno loš nivo igre tako da su podbacili sve do jedan možda jedino bi se mogao izdvojiti kao solidan Ady i Kaluđerović ostalo preloše i izgubi na kladi i to sam igrao ih kao prvi par