FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Navijač sam Želje i saglasan sam da se izađe u susret navijačima FK Sarajevo, a shodno pozitivnim zakonskim propisima. Svima je poznato da istočna tribina za međunarodne utakmice nije u funkciji dok je za domaće prvenstvo i KUP utakmice uvjetna. Pitarima treba dati 500-700 karata za istočnu tribinu po 5 eventualno 7 KM, što je 5% od 10.000 hiljada karata koje će biti puštene u prodaju, odnosno 5% od kapaciteta stadiona i time im u skladu sa Zakonom omogućiti nesmetano gledanje utakmice. Dio sjeverna tribina na našim utakmicama nije nikada prazan, naprotiv, te im mogućnost davanje te tribine ne dolazi u obzir, jer bi time kršili Zakon, sa čime se ne bih složio. Uzvratne i svake naredne utakmice koje bi se igrale na gradskom stadionu AFH, a u kojima bi FK Sarajevo bilo domaćin navijači Želje bi bili smješteni na južnu tribinu gradskog stadiona, jer istu u domaćim utakmicama ne posjećuju navijači Sarajeva. Cijena te tribine bi bila 3 KM, kao i za istu sjevernu tribinu, koju koriste domaći navijači, ukoliko u međuvremenu karta nije poskupjela, a i ispoštovalo bi se tih minimalnih 5% kapaciteta za gostujuće navijače. Time bi se navodni problem smještaja gostujućih navijača na gradskim derbijima definitivno riješio. Od 96 prvenstvenih gradskih derbija, Željo je čak 56 odigrao na Koševu i nije nam smetalo da ih pošteno odigramo, te iste uslove treba dozvoliti i suparnicima. PIsmo navijača FK Sarajevo nije ni upućeno na pravu adresu jer vidim da su naznačili NK, a dobro se zna da smo mi FK. To bi isto bilo kao da smo mi isto ili slično pismo poslali na adresu FK Torpedo, FK Metalac, FK Udarnik ili FK Sloboda sve iz Sarajeva. Treba provoditi Zakon i zato podržavam navijače jednog od najmlađih premijerligaških klubova i njihove opravdane zahtjeve, bez obzira što su pogrešno adresirani. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ma sto se sikirate, ako ne budemo isli na sugavicu, ispred stadiona Kosevo bit ce postavljen LED ekran ili neka druga varijanta (ali uglavnom ce nesto bit) i to je to - Horde 1987 Zla
Jarane nemoj majke ti govoriti o uslovima stadiona,to ti je bez veze.I sam znas da je takve uslove na Kosevu stvorio grad a ne FK Sarajevo a samo se sjeti kakva je Grbavica bila po zavrsetku rata(srusena,zapaljena i skroz devastirana).samo sarajevo je napisao/la:nista skraticemo nase zivce da se guzvamo i bacamo 10 km,uostalom sve sto smo jislili vama dati a i vise ide klubu,i vama cemo manje od pola juga da damo i ono zemlje malo prema zapadu pa uzivajte i to sve za samo 1o maraka a sve uslove 100 puta bolje nego na grbavici!Ovo je vjerovatno onaj plava pruga reg se opet!plava grbavica je napisao/la:odluka se neće promjeniti. šta čemo sad ?
A sto se tice karta za derbije na Kosevu i Grbavici slazem se da treba davati samo 5% ulaznica dok se navijaci ne opamete,a kolika ce cijena biti to je pravo svakog kluba da odredi.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
-
- Kontakt:
"Možda" se nešto i promjeni,a na Koševu ĆE NAS VAZDA BITI,na dobrom starom JUGO-Zapadu!samo sarajevo je napisao/la:nista se ne brini necemo doci ako se nesto ne promjeni,vidjecemo hoce li vas biti na Kosevu i gdjeplava grbavica je napisao/la:elem da rezimiramo. mi vam nedamo više mjesta. rekli ste da nečete doći ako bude tako. e sad pošto ste vi pp hočete li se držati svoje riječi. mi kad smo rekli da nečemo doći na gradski stadion nismo ni došli . to je stvar karaktera.

- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Evo vam O , isprintajte ga i nosajte i mirna Bosna 

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Znam da si htio ispasti pametan ali ti ne ide. De nam objasni o kakvom zakonu govorišavlami97 je napisao/la:Navijač sam Želje i saglasan sam da se izađe u susret navijačima FK Sarajevo, a shodno pozitivnim zakonskim propisima. Svima je poznato da istočna tribina za međunarodne utakmice nije u funkciji dok je za domaće prvenstvo i KUP utakmice uvjetna. Pitarima treba dati 500-700 karata za istočnu tribinu po 5 eventualno 7 KM, što je 5% od 10.000 hiljada karata koje će biti puštene u prodaju, odnosno 5% od kapaciteta stadiona i time im u skladu sa Zakonom omogućiti nesmetano gledanje utakmice. Dio sjeverna tribina na našim utakmicama nije nikada prazan, naprotiv, te im mogućnost davanje te tribine ne dolazi u obzir, jer bi time kršili Zakon, sa čime se ne bih složio. Uzvratne i svake naredne utakmice koje bi se igrale na gradskom stadionu AFH, a u kojima bi FK Sarajevo bilo domaćin navijači Želje bi bili smješteni na južnu tribinu gradskog stadiona, jer istu u domaćim utakmicama ne posjećuju navijači Sarajeva. Cijena te tribine bi bila 3 KM, kao i za istu sjevernu tribinu, koju koriste domaći navijači, ukoliko u međuvremenu karta nije poskupjela, a i ispoštovalo bi se tih minimalnih 5% kapaciteta za gostujuće navijače. Time bi se navodni problem smještaja gostujućih navijača na gradskim derbijima definitivno riješio. Od 96 prvenstvenih gradskih derbija, Željo je čak 56 odigrao na Koševu i nije nam smetalo da ih pošteno odigramo, te iste uslove treba dozvoliti i suparnicima. PIsmo navijača FK Sarajevo nije ni upućeno na pravu adresu jer vidim da su naznačili NK, a dobro se zna da smo mi FK. To bi isto bilo kao da smo mi isto ili slično pismo poslali na adresu FK Torpedo, FK Metalac, FK Udarnik ili FK Sloboda sve iz Sarajeva. Treba provoditi Zakon i zato podržavam navijače jednog od najmlađih premijerligaških klubova i njihove opravdane zahtjeve, bez obzira što su pogrešno adresirani. Željo je šampion.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
Da je domaćin dužan uručiti gostu 5 % stadiona. 

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
ma nista ba sabur do sljedeceg derbija u maj-april kada vec i fino njima dati pola juga i reci to su mogucnosti stadiona
1946
Znam ja da ono lijepo zvuči, zakon, pozitivni propisi. Ispadaš kao nešto pametan. Samo je zajeb jer to nije regulisano nikakvim zakonom, nešto drugo je u pitanju.LIvada je napisao/la:Da je domaćin dužan uručiti gostu 5 % stadiona.
-
- Kontakt:
Da je samo vise normalnih ljudi i na forumu i u gradu dosta bi lakse bilo,cuj ovog on nebi kod nas a ni mi na grbavicu bravo sine ti Sarajeva ocima nisi vidio,ovaj derbi nije od juce da se tek tako rusi tradicija!
Ako je tako dobit cete i vi sljedeci put 5% na Kosevu i to je toprigoda je napisao/la:Znam ja da ono lijepo zvuči, zakon, pozitivni propisi. Ispadaš kao nešto pametan. Samo je zajeb jer to nije regulisano nikakvim zakonom, nešto drugo je u pitanju.LIvada je napisao/la:Da je domaćin dužan uručiti gostu 5 % stadiona.

Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU
Indiana Pacers
GGMU
Sva normatina akta određenog tijela se usklađuju sa pozitivnim zakonskim propisima, pa u konkretnom slučaju sa Pravilnikom N/F saveza BiH, koji se odnosi na organiziranje ligaških i KUP utakmica. Tačan naziv tog Pravilnika ne znam po imenu ali sam ga dobro protabirio. Je l' još nešto nejasno.prigoda je napisao/la:Znam da si htio ispasti pametan ali ti ne ide. De nam objasni o kakvom zakonu govorišavlami97 je napisao/la:Navijač sam Želje i saglasan sam da se izađe u susret navijačima FK Sarajevo, a shodno pozitivnim zakonskim propisima. Svima je poznato da istočna tribina za međunarodne utakmice nije u funkciji dok je za domaće prvenstvo i KUP utakmice uvjetna. Pitarima treba dati 500-700 karata za istočnu tribinu po 5 eventualno 7 KM, što je 5% od 10.000 hiljada karata koje će biti puštene u prodaju, odnosno 5% od kapaciteta stadiona i time im u skladu sa Zakonom omogućiti nesmetano gledanje utakmice. Dio sjeverna tribina na našim utakmicama nije nikada prazan, naprotiv, te im mogućnost davanje te tribine ne dolazi u obzir, jer bi time kršili Zakon, sa čime se ne bih složio. Uzvratne i svake naredne utakmice koje bi se igrale na gradskom stadionu AFH, a u kojima bi FK Sarajevo bilo domaćin navijači Želje bi bili smješteni na južnu tribinu gradskog stadiona, jer istu u domaćim utakmicama ne posjećuju navijači Sarajeva. Cijena te tribine bi bila 3 KM, kao i za istu sjevernu tribinu, koju koriste domaći navijači, ukoliko u međuvremenu karta nije poskupjela, a i ispoštovalo bi se tih minimalnih 5% kapaciteta za gostujuće navijače. Time bi se navodni problem smještaja gostujućih navijača na gradskim derbijima definitivno riješio. Od 96 prvenstvenih gradskih derbija, Željo je čak 56 odigrao na Koševu i nije nam smetalo da ih pošteno odigramo, te iste uslove treba dozvoliti i suparnicima. PIsmo navijača FK Sarajevo nije ni upućeno na pravu adresu jer vidim da su naznačili NK, a dobro se zna da smo mi FK. To bi isto bilo kao da smo mi isto ili slično pismo poslali na adresu FK Torpedo, FK Metalac, FK Udarnik ili FK Sloboda sve iz Sarajeva. Treba provoditi Zakon i zato podržavam navijače jednog od najmlađih premijerligaških klubova i njihove opravdane zahtjeve, bez obzira što su pogrešno adresirani. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Elegant je napisao/la:Svi znamo da se Jug na Kosevu nece "skracivat" jedino ce se podici cijena karte 8 do maksimalno 10 KM.BegAx je napisao/la:Moze nama ovako nek ostane, al' zato sljedece godine duplo vratiti. Skratiti jug na pola i lupiti kartu na 20KM i nek se jebu![]()
Samo bi volio da vidim vasu reakciju da ste na nasem mjestu........
LIJEPI STRAH!!!!

u TOR .....1400 ulaznica ...prostor za 1000....sve po zakonu ....karta 15 minimalno....zapad ...zabrana ulaska sa obiljezjima skretnicara

Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Evo 2 sata, kad ce odluka ?
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Djeco draga imate li vi pametnija posla,kad vec nemate muda ni jedni ni drugi da se suprostaviti bjednicima iz oba kluba koja vec godinama narasavaju pojam "SARAJEVSKI DERBI"...ja sam ubjedjen da ovdje 90% vas ide na derbije kako je bolonja uvedena na fakultete a veze nemate sta je derbi i kakav je to dozivljaj bio recimo ne daleko eto poslije rata odma. Sad se nasljadjujete sto vam nece biti rivalstva na tribinama,sto eto ovi kao nece da dodju ali ce ipak da gledaju na svom stadionu 10 km dalje...kroz koju godinu ce vam poceti i zabranjivati da idete a vi cete fino doci iz skole upaliti komp i sjesti za net i onda baceti koju pametnu od zakona do savjeta.
Muharemović: Zbog bezbjednosti ne mijenjamo ništa
Kako nam je rečeno za obezbjeđenje gradskg derbija na raspolaganju će biti preko 600 policajaca, a uz njih "red će zavoditi" i zaštitari, njih 252
Današnji sastanak predstavnika Željezničara i Sarajeva, koji je održan na Grbavici, a na kojem se trebao riješiti problem sa gostujućim navijačima, nije donio ništa novo.
Iz FK Željezničar objasnili su nam da neće biti nikakvih promjena kada su u pitanju gostujući navijači.
"Nismo ništa dogovorili. Ostaje prvobitna odluka i ništa se neće mijenjati. U ovom trenutku ne možemo ništa mijenjati iz bezbjednosnih razloga, kako za jedne, tako i druge navijače", rekao je Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezničar.
Delegacija FK Sarajevo na Grbavicu je stigla kako bi tražila da se proširi prostor za gostujuće navijače. Međutim, odluka koja je na snazi donesena je još prije šest dana, na prvom sastanku predstavnika oba kluba. Nakon toga policija je napravila bezbjednosni plan, od kojeg se, tvrde sa Grbavice, ne može odstupiti.
Kako nam je rečeno za obezbjeđenje gradskg derbija na raspolaganju će biti preko 600 policajaca, a uz njih "red će zavoditi" i zaštitari, njih 252.
Kako nam je rečeno za obezbjeđenje gradskg derbija na raspolaganju će biti preko 600 policajaca, a uz njih "red će zavoditi" i zaštitari, njih 252
Današnji sastanak predstavnika Željezničara i Sarajeva, koji je održan na Grbavici, a na kojem se trebao riješiti problem sa gostujućim navijačima, nije donio ništa novo.
Iz FK Željezničar objasnili su nam da neće biti nikakvih promjena kada su u pitanju gostujući navijači.
"Nismo ništa dogovorili. Ostaje prvobitna odluka i ništa se neće mijenjati. U ovom trenutku ne možemo ništa mijenjati iz bezbjednosnih razloga, kako za jedne, tako i druge navijače", rekao je Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezničar.
Delegacija FK Sarajevo na Grbavicu je stigla kako bi tražila da se proširi prostor za gostujuće navijače. Međutim, odluka koja je na snazi donesena je još prije šest dana, na prvom sastanku predstavnika oba kluba. Nakon toga policija je napravila bezbjednosni plan, od kojeg se, tvrde sa Grbavice, ne može odstupiti.
Kako nam je rečeno za obezbjeđenje gradskg derbija na raspolaganju će biti preko 600 policajaca, a uz njih "red će zavoditi" i zaštitari, njih 252.
Zadnja izmjena: Hz-Sa, dana/u 22 okt 2010, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Jest. Prvilnik je pravilnik, a zakon je nešto drugo. Odgovori na koji si zakon mislio. Ili si samo htio ispasti pametan?avlami97 je napisao/la:Sva normatina akta određenog tijela se usklađuju sa pozitivnim zakonskim propisima, pa u konkretnom slučaju sa Pravilnikom N/F saveza BiH, koji se odnosi na organiziranje ligaških i KUP utakmica. Tačan naziv tog Pravilnika ne znam po imenu ali sam ga dobro protabirio. Je l' još nešto nejasno.prigoda je napisao/la:Znam da si htio ispasti pametan ali ti ne ide. De nam objasni o kakvom zakonu govorišavlami97 je napisao/la:Navijač sam Želje i saglasan sam da se izađe u susret navijačima FK Sarajevo, a shodno pozitivnim zakonskim propisima. Svima je poznato da istočna tribina za međunarodne utakmice nije u funkciji dok je za domaće prvenstvo i KUP utakmice uvjetna. Pitarima treba dati 500-700 karata za istočnu tribinu po 5 eventualno 7 KM, što je 5% od 10.000 hiljada karata koje će biti puštene u prodaju, odnosno 5% od kapaciteta stadiona i time im u skladu sa Zakonom omogućiti nesmetano gledanje utakmice. Dio sjeverna tribina na našim utakmicama nije nikada prazan, naprotiv, te im mogućnost davanje te tribine ne dolazi u obzir, jer bi time kršili Zakon, sa čime se ne bih složio. Uzvratne i svake naredne utakmice koje bi se igrale na gradskom stadionu AFH, a u kojima bi FK Sarajevo bilo domaćin navijači Želje bi bili smješteni na južnu tribinu gradskog stadiona, jer istu u domaćim utakmicama ne posjećuju navijači Sarajeva. Cijena te tribine bi bila 3 KM, kao i za istu sjevernu tribinu, koju koriste domaći navijači, ukoliko u međuvremenu karta nije poskupjela, a i ispoštovalo bi se tih minimalnih 5% kapaciteta za gostujuće navijače. Time bi se navodni problem smještaja gostujućih navijača na gradskim derbijima definitivno riješio. Od 96 prvenstvenih gradskih derbija, Željo je čak 56 odigrao na Koševu i nije nam smetalo da ih pošteno odigramo, te iste uslove treba dozvoliti i suparnicima. PIsmo navijača FK Sarajevo nije ni upućeno na pravu adresu jer vidim da su naznačili NK, a dobro se zna da smo mi FK. To bi isto bilo kao da smo mi isto ili slično pismo poslali na adresu FK Torpedo, FK Metalac, FK Udarnik ili FK Sloboda sve iz Sarajeva. Treba provoditi Zakon i zato podržavam navijače jednog od najmlađih premijerligaških klubova i njihove opravdane zahtjeve, bez obzira što su pogrešno adresirani. Željo je šampion.
-
- Kontakt:
Bravo Dzeludine bravo
Kokaže da nas je prošle godine bilo 3 milje na grbavici.Nije tačno.Maximala nas je bilo 2-2,5 milje.Ljudi budimo realni.Pa na koševu na sjeveru kad smo domačini dodje nas maximala 1,5 milja
Evo mene ime mi je Mitar,Imal neko da donese litar
mali ne SERIrumbalija je napisao/la:Kokaže da nas je prošle godine bilo 3 milje na grbavici.Nije tačno.Maximala nas je bilo 2-2,5 milje.Ljudi budimo realni.Pa na koševu na sjeveru kad smo domačini dodje nas maximala 1,5 milja
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot] i 18 gostiju.