SarajevoJeBordo je napisao/la:@AlfredNobel
Ako su prijateljske tekme nebitne, zašto se smatra da je ok pisati pretjerano pozitivno ako se odigraju dobro, a za pretjeranu pljuvačinu kada se odigra loše traži se ban?
Preformulisao.

Aha, to.
Upratio sam ovaj tvoj sarkazam, koliko god da si htio da to bude ofirno, opet imaš raje koja to ne skonta, pa krene da linčuje. Vidiš kako se upecao brat zagor..
Vidi, mišljenja sam da treba uvijek imati balans, a mi ga nemamo, niti ćemo ga imati vjerujem. Nemamo tu moć ili sposobnost racionalizacije, pa nam je sve ili zakivanje u zvijezde ili ponor. Takvih primjera imaš milion kod nas. Prebrzo se pljuje, pa liže. Evo sad je većina uz Husrefa kad ide sve k'o po loju, kad bude prvi kiks ili greška (što je normalna stvar), odmah će biti popljuvan iz petnih žila, ja ti to garantujem.
Evo napisaću ti iz svog ugla gledišta.. Meni recimo ništa ne znači poraz protiv Veleža, ovaj današnji remi ili bilo koji rezultat. Danas ove da smo nakucali i da smo ih ispratili s pet komada, opet to ne bi ništa značilo za dalju budućnost, odnosno pred početak lige. Pripremne utakmice služe da se isprobaju igrači na raznim pozicijama, da dobiju priliku igrači koji su na probi, da se dobije taj osjećaj takmičarskog ritma, da se uigrava, da se izrotiraju igrači i da svako igra s svakim na terenu kako bi se bolje upoznali i mali milion drugih stvari. A ne kod nas, trener isproba nekog na drugoj poziciji, ajjj odmah histerija trener ublehaš i karinaš, nigdje veze. Meni je najbitnije da prođe bez povreda, prva stvar, a onda da se ekipa uigra i stekne taj takmičarski duh. Sve ostalo je apsolutno nevažno. Okej, razumijem ja da je lijepo i tu pobijediti, što da ne, ali to nije krucijalna stvar, jer ti ne određuje ništa, pogotovo kod nas. Razvalimo prethodne pripreme u Antaliji, počne liga, ne možemo meda. Razlog je isključivo loše tempirana forma, o kojoj je Husref govorio prije par dana. Ispucali se tamo i onda ovamo kapak.
Znači kako ne treba stvarati neku pretjeranu euforiju ako se dobiju ove tekme, tako ne treba ni dramu dramiti ako se zijane. A ne odmah priče kako se odmah zna kakvi ćemo biti, odmah pale neke procjene, ovaj će biti ovakav, ovaj onakav, glupost do gluposti. Ja se danas malo našalio i bacio neki sarkastični post, odmah se upališe, ali skontali raja da se zezam, jer znaju kakav sam.
Da sažmem.. Treba ostati na zemlji čitavo vrijeme, sve do početka lige. Ne treba letiti nakon prve pobjede i dizati se nešto, jer onda kad dođe prvi kiks, dobro se pljusne, zato stalno talasa atmosfera, jer ne znamo da nađemo balans i budemo racionalni. Danas smo Barca, sutra smo Vrbanjuša.. Ništa nam ne znači da li ćemo tamo ubiti brašno u protivnicima ili ćemo odigrati X ili izgubiti, jer je glavni cilj takvih tekmi i priprema da se dobro spremi na svim poljima, da ne bude povreda i da se dobije osjećaj za natjecanje. Sve ostalo je nepotrebno.
Eto jedan duži post, nadam se da sam dobio prolaznu ocjenu.