FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

belosevic28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic28 » 02 feb 2019, 23:43

Moggi je napisao/la:ovaj vas bivsi mali Nemanja Nikolic presao iz Mladosti Dk u Shakhtar, je li to ima nekog kuvveta ili? sto ne ostade u Sarajevu
Mali ima potencijala definitivno. Solidno ke igrao za MDK. Po meni prerano za ovakav transfer ali eto. Kod nas ne bi dobio sansu kao dole, i odlucio se za odlazak. Ok momak i svi mu zelimo da uspike aBd. Eto ukratko :D
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 feb 2019, 23:44

Moggi je napisao/la:ovaj vas bivsi mali Nemanja Nikolic presao iz Mladosti Dk u Shakhtar, je li to ima nekog kuvveta ili? sto ne ostade u Sarajevu
Čim je na oku Shaktara, znači da ima. Pustili su ga naši olako, sjećam se da ga je dosta raje hvalilo, ali eto pustiše ga lagano. Da je sad tu, kad se počelo raditi ozbiljno i profesionalno, mislim da bi on sad bio u Antaliji, zajedno s ostalim Akademcima.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 02 feb 2019, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 02 feb 2019, 23:45

Bitne su prijateljske utakmice, izuzetno, ali ih ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Pa da je Kovačević onakvu glupost napravio u ligi ne bi više branio za Sarajevo.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 02 feb 2019, 23:51

hvala :thumbup:
Zarathustra

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 02 feb 2019, 23:52

Moggi je napisao/la:hvala :thumbup:
Nema na cemu. A sad na branike teme, okupirani smo :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 feb 2019, 23:56

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Bitne su prijateljske utakmice, izuzetno, ali ih ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Pa da je Kovačević onakvu glupost napravio u ligi ne bi više branio za Sarajevo.
A da je Kovačević ono napravio u 88. minuti ligaške utakmice, dobio crveni, uđe drugi golman i skine penal, donese nam tri boda? Šanse su mizerne al se desilo Urugvaju 2010. Onda bi Vladan bio heroj i neko ko voli Sarajevo više nego sebe (kao što je Suarez znao da, sve i da njegovim potezom Urugvaj prođe, on neće igrat polufinale). Glup potez jest, preglup, al u nekim situacijama ne razmišljaš, samo tražiš rješenje da sačuvaš mrežu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 feb 2019, 00:08

skoroalen je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Bitne su prijateljske utakmice, izuzetno, ali ih ne treba uzimati zdravo za gotovo.
A da je Kovačević ono napravio u 88. minuti ligaške utakmice, dobio crveni, uđe drugi golman i skine penal, donese nam tri boda? Šanse su mizerne al se desilo Urugvaju 2010. Onda bi Vladan bio heroj i neko ko voli Sarajevo više nego sebe (kao što je Suarez znao da, sve i da njegovim potezom Urugvaj prođe, on neće igrat polufinale). Glup potez jest, preglup, al u nekim situacijama ne razmišljaš, samo tražiš rješenje da sačuvaš mrežu.
Sve to stoji što si rekao, ali to se desi u 2% slučajeva. :)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 feb 2019, 00:09

SarajevoJeBordo je napisao/la:@AlfredNobel

Ako su prijateljske tekme nebitne, zašto se smatra da je ok pisati pretjerano pozitivno ako se odigraju dobro, a za pretjeranu pljuvačinu kada se odigra loše traži se ban?

Preformulisao. :kafa:
Aha, to. :D
Upratio sam ovaj tvoj sarkazam, koliko god da si htio da to bude ofirno, opet imaš raje koja to ne skonta, pa krene da linčuje. Vidiš kako se upecao brat zagor.. :mrgreen:

Vidi, mišljenja sam da treba uvijek imati balans, a mi ga nemamo, niti ćemo ga imati vjerujem. Nemamo tu moć ili sposobnost racionalizacije, pa nam je sve ili zakivanje u zvijezde ili ponor. Takvih primjera imaš milion kod nas. Prebrzo se pljuje, pa liže. Evo sad je većina uz Husrefa kad ide sve k'o po loju, kad bude prvi kiks ili greška (što je normalna stvar), odmah će biti popljuvan iz petnih žila, ja ti to garantujem.

Evo napisaću ti iz svog ugla gledišta.. Meni recimo ništa ne znači poraz protiv Veleža, ovaj današnji remi ili bilo koji rezultat. Danas ove da smo nakucali i da smo ih ispratili s pet komada, opet to ne bi ništa značilo za dalju budućnost, odnosno pred početak lige. Pripremne utakmice služe da se isprobaju igrači na raznim pozicijama, da dobiju priliku igrači koji su na probi, da se dobije taj osjećaj takmičarskog ritma, da se uigrava, da se izrotiraju igrači i da svako igra s svakim na terenu kako bi se bolje upoznali i mali milion drugih stvari. A ne kod nas, trener isproba nekog na drugoj poziciji, ajjj odmah histerija trener ublehaš i karinaš, nigdje veze. Meni je najbitnije da prođe bez povreda, prva stvar, a onda da se ekipa uigra i stekne taj takmičarski duh. Sve ostalo je apsolutno nevažno. Okej, razumijem ja da je lijepo i tu pobijediti, što da ne, ali to nije krucijalna stvar, jer ti ne određuje ništa, pogotovo kod nas. Razvalimo prethodne pripreme u Antaliji, počne liga, ne možemo meda. Razlog je isključivo loše tempirana forma, o kojoj je Husref govorio prije par dana. Ispucali se tamo i onda ovamo kapak.
Znači kako ne treba stvarati neku pretjeranu euforiju ako se dobiju ove tekme, tako ne treba ni dramu dramiti ako se zijane. A ne odmah priče kako se odmah zna kakvi ćemo biti, odmah pale neke procjene, ovaj će biti ovakav, ovaj onakav, glupost do gluposti. Ja se danas malo našalio i bacio neki sarkastični post, odmah se upališe, ali skontali raja da se zezam, jer znaju kakav sam.

Da sažmem.. Treba ostati na zemlji čitavo vrijeme, sve do početka lige. Ne treba letiti nakon prve pobjede i dizati se nešto, jer onda kad dođe prvi kiks, dobro se pljusne, zato stalno talasa atmosfera, jer ne znamo da nađemo balans i budemo racionalni. Danas smo Barca, sutra smo Vrbanjuša.. Ništa nam ne znači da li ćemo tamo ubiti brašno u protivnicima ili ćemo odigrati X ili izgubiti, jer je glavni cilj takvih tekmi i priprema da se dobro spremi na svim poljima, da ne bude povreda i da se dobije osjećaj za natjecanje. Sve ostalo je nepotrebno.

Eto jedan duži post, nadam se da sam dobio prolaznu ocjenu. :D

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2019, 00:11

U sustini kada pogledas sa psiholoske strana jednog momka od 20 godina,upitas se da li je dobro i pametno postupio...
Prvo, tekma je prijateljska i nije se cak ni nadao iskljucenju,ali hajde nejse,iskljucen,iskljucen,ok,primili gol...Sve stoji...
Medjutim i sami znamo da prakticno sve u životu sto naucimo,naucimo iz sopstvenih gresaka...Sigurno je da ovaj super talentovani golman ovakvu stvar nece ponoviti vise nikada...
Kova je momak koji se u najtežim trenucima dokazivao i dokazao,pljuvati dijete nakon jedne greske u nebitnoj utakmici je za mene idiotizam i odlika onih ljudi kojim nije stalo do Bordo svetinje...
Može neko pisati kako je to receno u sarkasticnom tonu,kako nije mislio ozbiljno,kako je zeza,ali ljudi to ocigledno rade sa namjerom...
Ako je bitna jedna nevažna utakmica koju su momci prakticno iz aviona odradili,sta nas onda ceka kada pocne prvenstvo...?
Dajte ljudi ne nasjedajte na provokacije i sabura malo pa da onda kod Vjecne vatre proslavimo duplu krunu...

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 feb 2019, 00:17

Vanja8 je napisao/la:U sustini kada pogledas sa psiholoske strana jednog momka od 20 godina,upitas se da li je dobro i pametno postupio...
Prvo, tekma je prijateljska i nije se cak ni nadao iskljucenju,ali hajde nejse,iskljucen,iskljucen,ok,primili gol...Sve stoji...
Medjutim i sami znamo da prakticno sve u životu sto naucimo,naucimo iz sopstvenih gresaka...Sigurno je da ovaj super talentovani golman ovakvu stvar nece ponoviti vise nikada...
Kova je momak koji se u najtežim trenucima dokazivao i dokazao,pljuvati dijete nakon jedne greske u nebitnoj utakmici je za mene idiotizam i odlika onih ljudi kojim nije stalo do Bordo svetinje...
Može neko pisati kako je to receno u sarkasticnom tonu,kako nije mislio ozbiljno,kako je zeza,ali ljudi to ocigledno rade sa namjerom...
Ako je bitna jedna nevažna utakmica koju su momci prakticno iz aviona odradili,sta nas onda ceka kada pocne prvenstvo...?
Dajte ljudi ne nasjedajte na provokacije i sabura malo pa da onda kod Vjecne vatre proslavimo duplu krunu...
Ma dobro, sad na kraju krajeva kad vidiš šta je Karius uradio u finalu Lige prvaka onda je ovo i smiješno. :D
Treba biti umjeren i u kritici. Ja nekad možda malo pretjeram, ali ne zato što imam nešto protiv nas, već isključivo zato što me je babo naučio da je kritika uvijek pozitivna stvar u životu koja te tjera da budeš bolji.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 feb 2019, 00:20

AlfredNobel je napisao/la:

Ako su prijateljske tekme nebitne, zašto se smatra da je ok pisati pretjerano pozitivno ako se odigraju dobro, a za pretjeranu pljuvačinu kada se odigra loše traži se ban?

Upratio sam ovaj tvoj sarkazam, koliko god da si htio da to bude ofirno, opet imaš raje koja to ne skonta, pa krene da linčuje. Vidiš kako se upecao brat zagor.. :mrgreen:

Vidi, mišljenja sam da treba uvijek imati balans, a mi ga nemamo, niti ćemo ga imati vjerujem. Nemamo tu moć ili sposobnost racionalizacije, pa nam je sve ili zakivanje u zvijezde ili ponor. Takvih primjera imaš milion kod nas. Prebrzo se pljuje, pa liže. Evo sad je većina uz Husrefa kad ide sve k'o po loju, kad bude prvi kiks ili greška (što je normalna stvar), odmah će biti popljuvan iz petnih žila, ja ti to garantujem.

Evo napisaću ti iz svog ugla gledišta.. Meni recimo ništa ne znači poraz protiv Veleža, ovaj današnji remi ili bilo koji rezultat. Danas ove da smo nakucali i da smo ih ispratili s pet komada, opet to ne bi ništa značilo za dalju budućnost, odnosno pred početak lige. Pripremne utakmice služe da se isprobaju igrači na raznim pozicijama, da dobiju priliku igrači koji su na probi, da se dobije taj osjećaj takmičarskog ritma, da se uigrava, da se izrotiraju igrači i da svako igra s svakim na terenu kako bi se bolje upoznali i mali milion drugih stvari. A ne kod nas, trener isproba nekog na drugoj poziciji, ajjj odmah histerija trener ublehaš i karinaš, nigdje veze. Meni je najbitnije da prođe bez povreda, prva stvar, a onda da se ekipa uigra i stekne taj takmičarski duh. Sve ostalo je apsolutno nevažno. Okej, razumijem ja da je lijepo i tu pobijediti, što da ne, ali to nije krucijalna stvar, jer ti ne određuje ništa, pogotovo kod nas. Razvalimo prethodne pripreme u Antaliji, počne liga, ne možemo meda. Razlog je isključivo loše tempirana forma, o kojoj je Husref govorio prije par dana. Ispucali se tamo i onda ovamo kapak.
Znači kako ne treba stvarati neku pretjeranu euforiju ako se dobiju ove tekme, tako ne treba ni dramu dramiti ako se zijane. A ne odmah priče kako se odmah zna kakvi ćemo biti, odmah pale neke procjene, ovaj će biti ovakav, ovaj onakav, glupost do gluposti. Ja se danas malo našalio i bacio neki sarkastični post, odmah se upališe, ali skontali raja da se zezam, jer znaju kakav sam.

Da sažmem.. Treba ostati na zemlji čitavo vrijeme, sve do početka lige. Ne treba letiti nakon prve pobjede i dizati se nešto, jer onda kad dođe prvi kiks, dobro se pljusne, zato stalno talasa atmosfera, jer ne znamo da nađemo balans i budemo racionalni. Danas smo Barca, sutra smo Vrbanjuša.. Ništa nam ne znači da li ćemo tamo ubiti brašno u protivnicima ili ćemo odigrati X ili izgubiti, jer je glavni cilj takvih tekmi i priprema da se dobro spremi na svim poljima, da ne bude povreda i da se dobije osjećaj za natjecanje. Sve ostalo je nepotrebno.

Jedina šteta je što oni koji se prime na sarkazam ne čitaju bilo šta što je duže od 3 rečenice.

Ako bi se to što si napisao prevelo: Jedina istina je da navijači FK Sarajevo nemaju kulturu podrške sportskom klubu i da mnogi na osnovu kluba liječe lične komplexe i frustracije.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 03 feb 2019, 00:23

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:

Sve to stoji što si rekao, ali to se desi u 2% slučajeva. :)
Fulio si poentu posta

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2019, 00:31

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:U sustini kada pogledas sa psiholoske strana jednog momka od 20 godina,upitas se da li je dobro i pametno postupio...
Ma dobro, sad na kraju krajeva kad vidiš šta je Karius uradio u finalu Lige prvaka onda je ovo i smiješno. :D
Treba biti umjeren i u kritici. Ja nekad možda malo pretjeram, ali ne zato što imam nešto protiv nas, već isključivo zato što me je babo naučio da je kritika uvijek pozitivna stvar u životu koja te tjera da budeš bolji.
U svemu se mora biti umjeren i u slavlju i u tuzi i savjetima i u kritikama...
Ovo je jos uvijek dijete koje na svojim plecima podnosi ogroman teret...Biti golman najveceg kluba u državi,sa ovakvim pritiskom je nesto za te godine s cim se tesko nosis...
Svi smo mi ovdje za nasu djecu i hvala Bogu na tom daru da ih imamo ovoliko kvalitetnih,ali zato moramo istrpiti i njihove "djecije" bolesti...Ono sto oni nama pružaju je nemjerljivo sa bilo kojim drugim klubom u nasoj BiH...
I pojedinci ne bacajte mrlju na ove momke zbog kojih sa ponosom možemo reci Navijac sam Fk Sarajevo,jer sve vise i po njihovim kvalitetama postajemo prepoznatljivi i kod nas,a svakim danom i šire...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 feb 2019, 00:39

Gledam slike sa "renoviranog" stadiona Asim Ferhatović Hase. Ništa posebno nisu uradili osim svečane lože i možda malo ulaza u stadion. Ostalo se svelo na farbanje ograda i na mazanje očiju javnosti. Zanima me da li je neko vidio jesu li digli staru tartan stazu pa ofarbali podlogu kao što su najavili ni na jednoj slici to nije prikazano.
ISTINA ZA VEDRANA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 feb 2019, 01:05

Lecler je napisao/la:Gledam slike sa "renoviranog" stadiona Asim Ferhatović Hase. Ništa posebno nisu uradili osim svečane lože i možda malo ulaza u stadion. Ostalo se svelo na farbanje ograda i na mazanje očiju javnosti. Zanima me da li je neko vidio jesu li digli staru tartan stazu pa ofarbali podlogu kao što su najavili ni na jednoj slici to nije prikazano.
Loža im je i bila prioritet, mora biti udobno i lijepo kriminalnom SDA šljamu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 feb 2019, 01:07

Mozel ko postavit utakmicu ovde da se pogleda. Ovo je samo dokaz kao sto je i hus rekao da je nasa ekipa prosjecna ako igra sa 99% mogucnosti, i nadam se da ce to svakom igracu u sadasnjem SARAJEVU bit bar 100 puta receno, samo sto igra od 100% sve ispod pusa.

Dizdarevic ce bit boji od kove, cak i danas je pokazo da je bolji kova jos ni jednu manu nije ispravio a odigro je preko 20 utakmica u prvom time

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 feb 2019, 01:15

SarajevoJeBordo je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:

Jedina šteta je što oni koji se prime na sarkazam ne čitaju bilo šta što je duže od 3 rečenice.

Ako bi se to što si napisao prevelo: Jedina istina je da navijači FK Sarajevo nemaju kulturu podrške sportskom klubu i da mnogi na osnovu kluba liječe lične komplexe i frustracije.
Upravo tako, od A do Ž.

Još jedan primjer je ona greška Nihada u Gabeli. Ono je bilo fuj za čitati, svaki tadašnji ružan post bio je za ban. Hajde razumijem kažeš "trebalo je izbaciti Niho", "ne treba to ovako, ne treba tako i slično, ali psovati momku mater, familiju, umrle zbog jedne greške, koja mu je bila prva, a još mu prva sezona i ima 20 godina. E to je ono o čemu pričamo.. Ebote, pogriješi i Messi, pogriješi Varane, Hazard, oklizne se Gerrard u ključnom momentu, o golmanima da ne pričamo, pa se ne pravi neka fama, već se da podrška. To je ona razlika između pravih navijača i onih na baterije što se kaže. Ter Stegen s pola terena primio gol protiv Rome, Alisson se zayebava u svojih šesnaest protiv Leicestera, trznuli mu loptu i pade gol. Pa opet se dala podrška, uz njega bio i trener, ide se dalje. Što se prije shvati da je to sve sport, da su greške i razočarenja sastavni dio toga, biće svima lakše.

Rahmanovic
Kontakt:

Post Postao/la Rahmanovic » 03 feb 2019, 01:58

Husrefe taldzijo odlazi,nikad mi necemo imati mira dik nas takvi vode....uaaaaaa

Rahmanovic
Kontakt:

Post Postao/la Rahmanovic » 03 feb 2019, 02:00

Ti mi licis na ozbiljnog čovjeka :urnebes: jel to fakat mislis da ne bi vise branio :shock:

Rahmanovic
Kontakt:

Post Postao/la Rahmanovic » 03 feb 2019, 02:26

Kova odlazi iako si primio najmanje golova od svih golmana u liZi...odlazi

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine, r3m1, SAMO BORDO i 91 gost.