FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Evo tipicno trolersko ponasanje,dodje lik baci post popisa se na sve živo,"isekira" se nad nasom buducnoscu i onda se usuti...Ceka ko ce se upecati i da sa strane uživa kako se mi nerviramo i kako pocinjemo da rusimo svako povjerenje u igrace koje imamo...Zato kažem ne nasjedajte ovim provokatorima i treba ih ignorisati ili banovati... 

- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Bojim se da me prethodno nisi ukapirao. Naravno da smo svake godine osvojili titulu najbolje ekipe u Antaliji, prvaci priprema vazda bili, zar ne? Jednostavno nije realno da se gore pobrojanim dopušta ovakva nonšalancija i da ispušimo trofej priprema zbog neodgovornih pojedinaca. Sve to treba potjerati!zagor1987 je napisao/la:Moram samo kratko reci glu pane vidis li Krstinu statistiku i Tatarovu? Znas li da je Kovacevic mlad,neiskusan? Daj banuj ga odma gadi mi se citat ovo,ovaj lik je plavo go vno il menager neki il nesto nas nabijac nije mrs odavdeSarajevoJeBordo je napisao/la:To ti možeš mirno gledati kako nam, nakon dugog niza godina i titula, trofej Antalije klizi iz ruku? E pa ja ne mogu!zagor1987 je napisao/la:Cuj ovog hahaha otkaze kaze daj banujte ove likove,ovo cak ni u sali ne treba da se pise
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
-
- Kontakt:
[quote="AlfredNobel"]Ovdje je sve manje i manje korektnih persona, dok primat uzimaju likovi koji su djetinjasti, koji misle da su nešto zanimljivi ako trolaju i idu u kontru, koji žele da budu u centru pažnje, pa prosipaju nekakve fazone i gluposti s prepucavanja itd. Pa tako imaš bihuzura ili ti ga alenpitar ili ti ga kriskakruha ili ti ga rahmanovic itd. Ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, otkad pratim ovaj pdf nikad nije bilo ovako stanje. Non stop izviru novi nickovi, sve trol do trola. Saberite se ljudi malo, koji vam je qurac?
Zasto to radis nicim izazvan na ovom pdf. Treba ti paznja i provociras ono sto vecini ne treba . Kad se diskutovalo o tome (niko normalan nije uzivao u tome) tebe nije bilo . Sada nicim izazvan trazis diskusije koje nam ne trebaju . Nadam se da ce raja koja nije gotivila neki potez ostati mirna na tvoju provokaciju.
Zasto to radis nicim izazvan na ovom pdf. Treba ti paznja i provociras ono sto vecini ne treba . Kad se diskutovalo o tome (niko normalan nije uzivao u tome) tebe nije bilo . Sada nicim izazvan trazis diskusije koje nam ne trebaju . Nadam se da ce raja koja nije gotivila neki potez ostati mirna na tvoju provokaciju.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
- KriskaKruha
- Kontakt:
Pusti ti njega ahbabu. On je rundina kujica koji ce nagodinu biti navijac TZ City, a mi cemo i dalje biti tu uz nase FKS sa jos vise AKADEMACA u prvom timu abdSamozdravlje je napisao/la:AlfredNobel je napisao/la:Ovdje je sve manje i manje korektnih persona, dok primat uzimaju likovi koji su djetinjasti, koji misle da su nešto zanimljivi ako trolaju i idu u kontru, koji žele da budu u centru pažnje, pa prosipaju nekakve fazone i gluposti s prepucavanja itd. Pa tako imaš bihuzura ili ti ga alenpitar ili ti ga kriskakruha ili ti ga rahmanovic itd. Ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, otkad pratim ovaj pdf nikad nije bilo ovako stanje. Non stop izviru novi nickovi, sve trol do trola. Saberite se ljudi malo, koji vam je qurac?

Stadion Koševo
1947. godine je grupa entuzijasta pokrenula inicijativu za izgradnju sportskih terena na području Koševske doline, odnosno na zemljištu porodice Čurćić-Vila i Pionirske doline. Projekt je izradio inžinjer Kurjakov, a izgradnja je povjerena Sportskom društvu "Sarajevo". Ipak, sredstva za izgradnju nisu data Društvu, nego je u tu svrhu posebno oformljena komisija, na čelu sa Izetom Viđanom. U komisiji su bili i Uroš Žarić-komercijalni direktor i Šefko Tuce-poslovođa radova i Slavko Pantić-komandant radnih brigada. Na izgradnji su angažovane omladinske radne brigade iz Ilijaša, Vareša, Breze, Sarajeva , Visokog , Kaknja i dalje. Prvo su izgrađene montažne barake, za smještaj omladinskih radnih brigada i za njihovu ishranu i boravak. Veliki zemljani radovi su izvođeni bez savremenog alata i mehanizacije, uglavnom lopatama i krampama, jer je na raspolaganju bio samo jedan buldožer, posuđen od građevinskog preduzeća ''Put''. Zemlja je prevožena civarama. U radovima je učestvovao i određen broj njemačkih zarobljenika. Osim glavnog terena na stadionu, gradili su se i prateći objekti i uređivani pomoćni tereni, nazivani ''dvojka'', ''trojka'' i ''četvorka'', a jedan teren je uređen za potrebe ostalih klubova. Zbog jezera koje je na mjestu budućeg stadiona formirao Koševski potok koji je tekao iznad Pionirske doline, morala je biti izvršena i rekonstrukcija Koševskog potoka.
Stara betonska zgrada tzv. ''Tvrđava'', koja se nalazila u krugu prostora, prema Vogošći, je minirana i njen materijal je iskorišten za ugradnju u tribine.
Za izgradnju tribina, glavne lože i ograde je korištena je hrastovina iz Donjeg Vakufa. Glavni teren bio je ograđen uglavnom željeznim materijalom, koje su brigadiri sakupili po gradu Sarajevu, kao što su stare željezne ograde i željezo od mosta ''Vrbanja''. Angažovan je privatni baštovan Alija Požegija, koji je stanovao u neposrednoj blizini stadiona, da uljepša ograđeni teren oko igrališta (Požegija je za honorar dobio pravo da izraslo cvijeće koristi za svoje potrebe). Napravljena je i mreža cijevi za natapanje zelenih površina.
Svlačionice su imale tuševe sa toplom vodom. Gornji dio zgrade služio je kao prostor za razglas, a jedan dio je ujedno bio svečana loža.
Radovi su nastavljeni i 1948. godine, kada je izgrađena montažna zgrada. U donjem dijelu te zgrade su se nalazile svlačionice za domaće i gostujuće igrače, sudije i druga službena lica na utakmicama.
Snimatelj videa u prilogu je Jovan Jan Beran.
ttps://m.facebook.com/groups/501036903399758?view=permalink&id=1103775729792536
1947. godine je grupa entuzijasta pokrenula inicijativu za izgradnju sportskih terena na području Koševske doline, odnosno na zemljištu porodice Čurćić-Vila i Pionirske doline. Projekt je izradio inžinjer Kurjakov, a izgradnja je povjerena Sportskom društvu "Sarajevo". Ipak, sredstva za izgradnju nisu data Društvu, nego je u tu svrhu posebno oformljena komisija, na čelu sa Izetom Viđanom. U komisiji su bili i Uroš Žarić-komercijalni direktor i Šefko Tuce-poslovođa radova i Slavko Pantić-komandant radnih brigada. Na izgradnji su angažovane omladinske radne brigade iz Ilijaša, Vareša, Breze, Sarajeva , Visokog , Kaknja i dalje. Prvo su izgrađene montažne barake, za smještaj omladinskih radnih brigada i za njihovu ishranu i boravak. Veliki zemljani radovi su izvođeni bez savremenog alata i mehanizacije, uglavnom lopatama i krampama, jer je na raspolaganju bio samo jedan buldožer, posuđen od građevinskog preduzeća ''Put''. Zemlja je prevožena civarama. U radovima je učestvovao i određen broj njemačkih zarobljenika. Osim glavnog terena na stadionu, gradili su se i prateći objekti i uređivani pomoćni tereni, nazivani ''dvojka'', ''trojka'' i ''četvorka'', a jedan teren je uređen za potrebe ostalih klubova. Zbog jezera koje je na mjestu budućeg stadiona formirao Koševski potok koji je tekao iznad Pionirske doline, morala je biti izvršena i rekonstrukcija Koševskog potoka.
Stara betonska zgrada tzv. ''Tvrđava'', koja se nalazila u krugu prostora, prema Vogošći, je minirana i njen materijal je iskorišten za ugradnju u tribine.
Za izgradnju tribina, glavne lože i ograde je korištena je hrastovina iz Donjeg Vakufa. Glavni teren bio je ograđen uglavnom željeznim materijalom, koje su brigadiri sakupili po gradu Sarajevu, kao što su stare željezne ograde i željezo od mosta ''Vrbanja''. Angažovan je privatni baštovan Alija Požegija, koji je stanovao u neposrednoj blizini stadiona, da uljepša ograđeni teren oko igrališta (Požegija je za honorar dobio pravo da izraslo cvijeće koristi za svoje potrebe). Napravljena je i mreža cijevi za natapanje zelenih površina.
Svlačionice su imale tuševe sa toplom vodom. Gornji dio zgrade služio je kao prostor za razglas, a jedan dio je ujedno bio svečana loža.
Radovi su nastavljeni i 1948. godine, kada je izgrađena montažna zgrada. U donjem dijelu te zgrade su se nalazile svlačionice za domaće i gostujuće igrače, sudije i druga službena lica na utakmicama.
Snimatelj videa u prilogu je Jovan Jan Beran.
ttps://m.facebook.com/groups/501036903399758?view=permalink&id=1103775729792536
Svaki mladi golman pravi kardinalne greske,od Lena,Ter Tegena,Beckera iz Liverpola itd sta ocekujete od lika kojem je ovo prva seniorska sezona,i kako ti uopste mislis da gurnes mladog igraca? Mladog igraca cim gurnes budi siguran da ce imat strasnih greski,kao i Mujakic sto je ppgrijesio pa nas kostao bodova al to je najnormalnija stvar al mrsko mi objasnjavat uopste,realno ove novije generacije ljudi,koje ne ispistaju mob iz ruku su svu pamet svijeta popileTheNorthFace je napisao/la:Hahaha, jeste, ne pratim fudbal, debil sam, “pljujem ga” poslije jedne tekme... Jao argumenata.![]()
Evo samo da se osvrnem na tu jednu stvar, a necu ici daleko, ne dalje od pretprosle utakmice; koje ba jedne tekme? Pa eto, nadjite samo prijateljsku sa Velezom od nekidan, ne morate dalje ici, pogledajte “intervenciju” nakon koje se u 80% slucajeva prima gol, lopta mu ispala... Svasta.
Dobro, zivi bili pa vidjeli. Odnosno, ipak se nadam da necemo vidjeti, dao Bog da on postane novi Buffon sto se mene tice, da nam duplu donese aBd, ali... Gledate na njega neobjektivno od početka, al nejse.
-
- Kontakt:
Molim Te ne nasjedaj na provokaciju . Ako jesi , a ja znam da jesi , navijac Sarajeva , ne treba ti prepucavanje u ovom trenutku. Ne treba klubu(a to su prvenstveno navijaci) , ako nastavis se prepucavati do kraja prvenstva ispast ces levat , a to nisi. Samo Sarajvo . Do titule .KriskaKruha je napisao/la:Pa i ponajbolji igrac razreda, jedne specijalne americke osnovne skole koja traje do 25-te godine zivota, je procijenjen bez ijedne utakmice.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Činiš mi se kao obrazovan lik, intelektualac. Pa bih želio da mi u tom duhu odgovoriš na jedno pitanje koje ću postaviti nakon što navedem par činjenica:AlfredNobel je napisao/la:Ovdje je sve manje i manje korektnih persona, dok primat uzimaju likovi koji su djetinjasti, koji misle da su nešto zanimljivi ako trolaju i idu u kontru, koji žele da budu u centru pažnje, pa prosipaju nekakve fazone i gluposti s prepucavanja itd. Pa tako imaš bihuzura ili ti ga alenpitar ili ti ga kriskakruha ili ti ga rahmanovic itd. Ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, otkad pratim ovaj pdf nikad nije bilo ovako stanje. Non stop izviru novi nickovi, sve trol do trola. Saberite se ljudi malo, koji vam je qurac?
Mali Kovačević je odličan golman. Dobio je šansu spontano i momak je pokidao, ne znam je li imao dvije kardinalne greške tokom ovog prvog dijela sezone. Znao je promašiti loptu kod kornera, pa to se desi svakog golmanu na svijetu. Savjetovao bih mu da posebno vježba igru nogom, jer današnji moderni golmani imaju bolji pas od pola veznjaka, primjer je Ter Stegen. Bez toga danas nema ništa. Samo na tome neka poradi, ta ispucavanja i općenito pasovi i biće još jedan nivo više. Momak je 'preživio' brojna teška gostovanja, gdje su mu predviđali da će se usrrati od straha. Ovo danas je bila bezvezna situacija, a toliko se digla neka polemika, kao da je uradio bog zna šta.
Svi bi nešto pretrpili i istrpili, a kad mladi dobiju šansu i naprave neku grešku, odmah se ispišaju po sebi. Nekad mi se gadi kad vidim neke postove, tačno ne zaslužujemo ovu poziciju, ovu atmosferu, igrače i sve ove ljude u Klubu.
Vremena prijašnjih priprema: (kad smo mlatili Partizan, Astanu, Qarabag isl.) i kada su se pojedinci dizali u nebesa zbog tih utakmica, kada smo se već tada proglašavali Barcelonom BH fudbala, smatrali se nivoom van okvira ove lige, samo eto nema terena ko u Antaliji isl.
Ovosezonske zimske pripreme: Gladak poraz od Veleža, blijedo izdanje danas popraćeno sa mnogo grešaka pojedinih igrača i moji sarkastični komentari na koje su se neki primili (inače pojedini ljudi sa ovog foruma me poznaju lično pa znaju inače u kojem pravcu razmišljam).
Iz ovoga pitam: KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KOMENTARA KADA SE EKIPA ZAKIVA U NEBESA NA OSNOVU PRIPREMA I KADA SE "PLJUJE" IZ ISTOG RAZLOGA?
"PLJUJE" - ponavljam, bio sam sarkastičan, ali neki to ne prepoznaju, pa zbog takvih te pitam ovo.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Opusteno. Prvo poluvrijeme solidno, drugo lose. Umor, tek stigli, u drugom pol. par igrača se šetkalo na trenutke.. neće tog bit kad liga krene, ovim momcima je stalo do titule i trofeja a i Husref ce im sve yebat ako ponove nesto slicno kao drugo poluvrijeme danas.
Meni Lazić pravo dobar danas bio, mislim da će izboriti prvih 11.
Titula je aBd naša, no sikiriki.
Meni Lazić pravo dobar danas bio, mislim da će izboriti prvih 11.
Titula je aBd naša, no sikiriki.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Beli, ima li sta od onih Afganistanaca ili su se neđe aktivirali u zrak... 

-
- Kontakt:
Ja im rek'o da ako hoce ugovor moraju se malo aktivirati na terenu. Oni shvatili bukvalno i aktivirali se, bilans zrtava: 17.Vanja8 je napisao/la:Beli, ima li sta od onih Afganistanaca ili su se neđe aktivirali u zrak...
Jbg nema od njih hljeba, dovodimo Skandinavce sad.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Nemoj te matere ti iz nekih glecera izvlaciti,pa dok se otkrave zavrsi se prvenstvo...belosevic28 je napisao/la:Ja im rek'o da ako hoce ugovor moraju se malo aktivirati na terenu. Oni shvatili bukvalno i aktivirali se, bilans zrtava: 17.Vanja8 je napisao/la:Beli, ima li sta od onih Afganistanaca ili su se neđe aktivirali u zrak...
Jbg nema od njih hljeba, dovodimo Skandinavce sad.

-
- Kontakt:
Ma kakvi, imam gore jaku bazu. Svi bradati i 198+ visoki. Kad igramo protiv BejHa klubova, govoriti da su cetnici. Protiv ErEsovaca i Rvata govoriti da su Vehabije. Ima da se ukenjaju u gace.
Selam.
Selam.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
E valja brate,vodi u Antaliju odmah...Selam brate...belosevic28 je napisao/la:Ma kakvi, imam gore jaku bazu. Svi bradati i 198+ visoki. Kad igramo protiv BejHa klubova, govoriti da su cetnici. Protiv ErEsovaca i Rvata govoriti da su Vehabije. Ima da se ukenjaju u gace.
Selam.

- AlfredNobel
- Kontakt:
Druže, hajde mi ovo pitanje samo malo preformuliši. Nisam baš najbolje skontao ovo pitanje..SarajevoJeBordo je napisao/la:Činiš mi se kao obrazovan lik, intelektualac. Pa bih želio da mi u tom duhu odgovoriš na jedno pitanje koje ću postaviti nakon što navedem par činjenica:AlfredNobel je napisao/la:Ovdje je sve manje i manje korektnih persona, dok primat uzimaju likovi koji su djetinjasti, koji misle da su nešto zanimljivi ako trolaju i idu u kontru, koji žele da budu u centru pažnje, pa prosipaju nekakve fazone i gluposti s prepucavanja itd. Pa tako imaš bihuzura ili ti ga alenpitar ili ti ga kriskakruha ili ti ga rahmanovic itd. Ne znam šta je ovo u zadnje vrijeme, otkad pratim ovaj pdf nikad nije bilo ovako stanje. Non stop izviru novi nickovi, sve trol do trola. Saberite se ljudi malo, koji vam je qurac?
Mali Kovačević je odličan golman. Dobio je šansu spontano i momak je pokidao, ne znam je li imao dvije kardinalne greške tokom ovog prvog dijela sezone. Znao je promašiti loptu kod kornera, pa to se desi svakog golmanu na svijetu. Savjetovao bih mu da posebno vježba igru nogom, jer današnji moderni golmani imaju bolji pas od pola veznjaka, primjer je Ter Stegen. Bez toga danas nema ništa. Samo na tome neka poradi, ta ispucavanja i općenito pasovi i biće još jedan nivo više. Momak je 'preživio' brojna teška gostovanja, gdje su mu predviđali da će se usrrati od straha. Ovo danas je bila bezvezna situacija, a toliko se digla neka polemika, kao da je uradio bog zna šta.
Svi bi nešto pretrpili i istrpili, a kad mladi dobiju šansu i naprave neku grešku, odmah se ispišaju po sebi. Nekad mi se gadi kad vidim neke postove, tačno ne zaslužujemo ovu poziciju, ovu atmosferu, igrače i sve ove ljude u Klubu.
Vremena prijašnjih priprema: (kad smo mlatili Partizan, Astanu, Qarabag isl.) i kada su se pojedinci dizali u nebesa zbog tih utakmica, kada smo se već tada proglašavali Barcelonom BH fudbala, smatrali se nivoom van okvira ove lige, samo eto nema terena ko u Antaliji isl.
Ovosezonske zimske pripreme: Gladak poraz od Veleža, blijedo izdanje danas popraćeno sa mnogo grešaka pojedinih igrača i moji sarkastični komentari na koje su se neki primili (inače pojedini ljudi sa ovog foruma me poznaju lično pa znaju inače u kojem pravcu razmišljam).
Iz ovoga pitam: KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KOMENTARA KADA SE EKIPA ZAKIVA U NEBESA NA OSNOVU PRIPREMA I KADA SE "PLJUJE" IZ ISTOG RAZLOGA?
"PLJUJE" - ponavljam, bio sam sarkastičan, ali neki to ne prepoznaju, pa zbog takvih te pitam ovo.

@Samozdravlje
Svega ti, nemoj me citirati. Samo se bezveze ponavljam iznova, znaš ti dobro šta ja hoću da kažem, nego se praviš englez, da ne kažem nešto drugo. Nikakva ovo provokacija nije, već fact. Lik s pet različitih profila istu priču prosipa, trola, podyebava, zakuhava i šta trebam reći da je najjači i da mu se divim kao ti? Trebam mu salutati možda, sve divno krasno jel? Druga stvar je što se vi nešto ližete i ahbabate, pa se ti našao kao uvrijeđen lafo. Ja da sam željan pažnje, bio bih kao takvi likovi, najlakše je biti idiot, to može svako. Dođem, opsujem Husrefu ili Krsteu i odoh, pa sve tako. Uostalom, da je normalan lik, ne bi popio ban svaki put i otvarao nalog za nalogom. Mojne svega ti, znam ja vrlo dobro šta je spin. Ne citiram ja tebe, ne citiraš ti mene i mirna Bosna.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 02 feb 2019, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
Ma ljudi ne treba ozbiljno uzimati ove komentare, zlonamjerno to rade zele nemir. Jedva cekaju kiks ili bilo kakvu priliku da kritikuju ma to vise nije ni kritika nego klasicno baljezganje
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Prva tekma, ni dobro ni lose.
Igraci različito reaguju u ovoj fazi.
Pravu sliku cemo vidjeti za 20-ak dana.
Mislim da ni jedan od startera nije ocekivao onoliku minutazu, vjerujem da to nisu planirali (igraci)
Po mom skromnom misljenju, Crepulja ce nas oduseviti u drugom dijelu.
Malo me je strah Ahmetove forme do kraja.
Nadam se da nece biti patnje sa realizacijom.
Ovo ostalo se da ustimati i dotegnuti.
Sve u svemu, danas od nasih Josip je bio daleko najbolji.
Igraci različito reaguju u ovoj fazi.
Pravu sliku cemo vidjeti za 20-ak dana.
Mislim da ni jedan od startera nije ocekivao onoliku minutazu, vjerujem da to nisu planirali (igraci)
Po mom skromnom misljenju, Crepulja ce nas oduseviti u drugom dijelu.
Malo me je strah Ahmetove forme do kraja.
Nadam se da nece biti patnje sa realizacijom.
Ovo ostalo se da ustimati i dotegnuti.
Sve u svemu, danas od nasih Josip je bio daleko najbolji.
ovaj vas bivsi mali Nemanja Nikolic presao iz Mladosti Dk u Shakhtar, je li to ima nekog kuvveta ili? sto ne ostade u Sarajevu
Zarathustra
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
@AlfredNobel
Ako su prijateljske tekme nebitne, zašto se smatra da je ok pisati pretjerano pozitivno ako se odigraju dobro, a za pretjeranu pljuvačinu kada se odigra loše traži se ban?
Preformulisao.
Ako su prijateljske tekme nebitne, zašto se smatra da je ok pisati pretjerano pozitivno ako se odigraju dobro, a za pretjeranu pljuvačinu kada se odigra loše traži se ban?
Preformulisao.