NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

Hare_BvB
Kontakt:

Re: NHL 2010/2011

Post Postao/la Hare_BvB » 09 okt 2010, 19:32

Evo svih transfera za ovu sezonu :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... ansactions

U najvećem drbiju NHL-a, Canadiensi su poraženi u Torontu rezultatom 3-2. :x ..Večeras gostuju kod Penguinsa u njihovoj novoj dvorani....Siguran sam de će domaći biti jako agresivni i željni osvete za prošlosezonsko senzacionalno izbacivanje koje su im priredili Canadiensi....
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 okt 2010, 12:37

Canadiensi slavili u Pittsburghu rezultatom 3-2, uz 2 gola Cammallerija i gol Gomeza...Penguinsi su vodili 2-1 na manje od 3 minute do kraja, ali su ipak gosti senzacionalno okrenuli meč u svoju korist sa dva gola u posljednje 3 minute. :mrgreen: ..Aktuelni prvaci, ekipa Chicaga, i sinoć je poražena na svom ledu, ovoga puta od vječitog rivala iz Detroita, a rezultat je glasio 3-2 za goste...Chicago ima 2 poraza iz isto toliko mečeva, a oba puta su bili domaćini...
Od sinoćnjih mečeva izdvojio bih ubjedljivu pobjedu Capitalsa nad Devilsima rezultatom 7-2 uz 2 gola Ovechkina...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 okt 2010, 11:02

Detroit poražen od Colorada nakon penala(4:5), iako su u 2. trećini vodili sa 3:1. Dva gola za domaće je zabio Franzen, dok je za goste najraspoloženiji bio Jones(također 2 gola).

U drugom meču su Kingsi dobili Atlantu sa 3:1, sa 3 postignuta gola u posljednjoj trećini.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 okt 2010, 00:24

Montreal sinoć izgubio 3-4 od Tampe nakon produžetaka. :x Uspjeli su prokockati vodstvo od 2-0, da bi opet poveli 3-2 i na kraju primili gol u predzadnjoj minuti regularnog djela. :(

Chicago izgubio i treći put doma iz isto toliko mečeva, a ovaj put, puni plijen su uzeli Predatori pobjedom 3-2.
Pingvini ponovo poklekli kući, jer ih je Toronto dobio 4-3. Gledao sam taj meč, i gosti su me oduševili. Odlično su startovali u ovoj sezoni i mislim da mogu konačno ući u doigravanje. Strašno su se pojačali pred ovu sezonu: Versteeg iz Čikaga, McArthur iz Buffala i Lebda iz Detroita su najzvučnija pojačanja. Od ranije u rosteru imaju velike igrače kao što su Phaneuf, Kessel, Kaberle, Komisarek i Beauchemin, a imaju i neke jako talentovane poput Schena i Bozaka. Priželjkujem da se vrate na stare staze slave, iako su veliki rivali mojih Habsa. Mislim da ih treba ganjat i na kladari ove sezone. :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 okt 2010, 00:20

Montreal sinoć dobio u Buffalu rezulatom 2-1, uz golove Picarda i Gorgesa. :mrgreen:

Toronto je sinoć došao na 4 pobjede iz isto toliko mečeva, a ovoga puta su stradali Rangersi u svom MSG-u. Rezultat je glasio 4-3 i to nakon produžetaka, a pobjednički gol djelo je Kessela, koji je zabio jedan i u regularnom djelu. Chicago slavio sa ubjedljivih 5-2 u gostima kod Columbusa. :)

Izdvojio bih još i ekipu Tampe Bay, iako nije igrala sinoć, koja bilježi odličan start u ovoj sezoni. Imaju jako dobar sastav, a dolaskom Gagnea iz Flyersa, dobili su jedan od najboljih napada u ligi, jer su tu još klase poput Lecavaliera, Stamkosa i St. Louisa. Doveli su i novog trenera, Guy Bouchera, koji je imao odlične rezultate u Hamiltonu (AHL) prošle sezone. Ekipa koja bi mogla pomrsiti račune mnogima. Ja ih vidim u doigravnju u ovoj sezoni. 8-)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 okt 2010, 16:01

Hawksi tek ulaze u formu i vjerujem da ce ponovo biti oni pravi...ebiga ipak je tu 7-8 novih jos mladjih igraca
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 okt 2010, 16:09

Hare_BvB je napisao/la:Montreal sinoć izgubio 3-4 od Tampe nakon produžetaka. :x Uspjeli su prokockati vodstvo od 2-0, da bi opet poveli 3-2 i na kraju primili gol u predzadnjoj minuti regularnog djela. :(

Chicago izgubio i treći put doma iz isto toliko mečeva, a ovaj put, puni plijen su uzeli Predatori pobjedom 3-2.
Pingvini ponovo poklekli kući, jer ih je Toronto dobio 4-3. Gledao sam taj meč, i gosti su me oduševili. Odlično su startovali u ovoj sezoni i mislim da mogu konačno ući u doigravanje. Strašno su se pojačali pred ovu sezonu: Versteeg iz Čikaga, McArthur iz Buffala i Lebda iz Detroita su najzvučnija pojačanja. Od ranije u rosteru imaju velike igrače kao što su Phaneuf, Kessel, Kaberle, Komisarek i Beauchemin, a imaju i neke jako talentovane poput Schena i Bozaka. Priželjkujem da se vrate na stare staze slave, iako su veliki rivali mojih Habsa. Mislim da ih treba ganjat i na kladari ove sezone. :D

prvo Hawksi nisu izgubili 3 utakmice kuci vec 2 utakmice i to su im ujedno jedini porazi do sada...na gostovanju su i prosle sezone igrlai dosta bolje to smo vidjeli u playoffu protic Sharksa ,Predatorsa,Vancouvera....ovaj poraz protiv Predatorsa se nije smjeo desiti, jer bili su bolji i vodili smo 2:1 i napravili smo tako glup penal 2 minute prije kraja i to nas je kostlao da 25 sekundi do kraja primimo gol ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 okt 2010, 12:53

SaltCityAttack je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Montreal sinoć izgubio 3-4 od Tampe nakon produžetaka. :x Uspjeli su prokockati vodstvo od 2-0, da bi opet poveli 3-2 i na kraju primili gol u predzadnjoj minuti regularnog djela. :(

prvo Hawksi nisu izgubili 3 utakmice kuci vec 2 utakmice i to su im ujedno jedini porazi do sada...na gostovanju su i prosle sezone igrlai dosta bolje to smo vidjeli u playoffu protic Sharksa ,Predatorsa,Vancouvera....ovaj poraz protiv Predatorsa se nije smjeo desiti, jer bili su bolji i vodili smo 2:1 i napravili smo tako glup penal 2 minute prije kraja i to nas je kostlao da 25 sekundi do kraja primimo gol ebiga
U pravu si za te poraze u United Centru. ;) ..Ja sam mislio da su i od Colorada izgubili kući u prvom kolu, jer kad sam gledao pregled nisam obraćao pažnju ko je domaćin, a po automatizmu sam zaključio da je Chicago kao prvak domaćin u prvom kolu. :? :D Imaju 2 poraza doma, a u gostima su izgubili kod pomenutog Colorada nakon overtime-a. Noćas je Chicago dobio Canuckse doma i to nakon shootouta, i tako došao do četvrte pobjede u nizu i pve pozicije u konferenciji. Čitam da je Turco u strašnoj formi u zadnje vrijeme.

U međuvremenu je Montreal dobio i Senatorse kući rezultatom 4-3 i tako došao na odličnih 3-1-1 na početku sezone. Večeras su domaćini uzdrmanim Devilsima i očekujem novu pobjedu, mada im Devilsi nikako ne leže u zadnjim sezonama.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 okt 2010, 09:26

Upravo Turko je imao odlicnu utakmicu i najzasluzni je za poslijednju pobjedu Hawksa...u formi je i bratni dosta dobro...na samom pocetku sezone slabo je branio, ali kakoo sezona odmice i Hawksi igraju sve bolje i bolje...inace svi favoriti su startali nesto losije , ali polako stvari dolaze na svoje....Hossa je u velikoj formi i ima najvise osvojenih poena do sada u NHL nadam se da ce nastaviti ovim tempom...prosle godine je propustio prva dva mjeseca sezone, a da je on bio tu vjerujem da bi Hawksi bili i ispred Sharksa barem 6 poena na kraju sezone prije doigravanja
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 okt 2010, 12:28

Golom Kostitsyna u drugoj minuti produžetka, Habsi su sinoć savladali Coyotese 3-2 u Bell centru. :mrgreen: Ovom pobjedom, Montreal je izbio na prvo mjesti istočne konferencije sa 11 bodova iz 8 mečeva. Inače, nakon teškog poraza doma protiv Devilsa rezultatom 0-3, Habsi su dobili istim rezultatom Senatorse u gostima uz 2 gola Kostitsyna koji je u odličnoj formi. Sinoćnja pobjeda im je bila druga u nizu, a pogotke su još postigli Plekanec i Cammalleri. :P

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 okt 2010, 12:15

Habsi došli i do četvrte pobjede u nizu i time imaju najbolji omjer u čitavoj ligi trenutno. :mrgreen: Sinoć su slavili sa 3-1 u New Yorku protiv Islandersa, uz golove Plekaneca, Pouilota i Moena. Inače i prije toga su savladali istu ekipu sa 4-2 u Montrealu.

Chicago doživio pravu katastrofu u United centru i to od slabašnih Oilersa. :x Izgubili su sa 7-4. :shock: :(

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 31 okt 2010, 12:49

Bruinsi dobili Senatorse 4-0.golove su dali Krejci,Seguin,Lucic i Caron.Samo pratim Bruinse u NHL :D Ostalo nista
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 02 nov 2010, 02:03

Upravo htjedoh da se "pohvalim" da Rangersi vode 2:1 protiv Capitolsa kad 2:2...ahhaha evo 3:2 za NYR jos 13minuta do kraja.Nadam se da ce pobjediti,super utakmica
RIP SALE VILENJAK

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 nov 2010, 03:23

Hawksi igraju samo lose kuci i neznam zbog cega... ebiga 7 je novih mladih igraca koji se traze u postavi pa mi je razumljivo da imaju pritisak domaceg terena.. to mislim na Bickela,Pasania i td...oni izgube od jednog Edmontona 2 kuci i onda odu u Edmontom razvale ih 5:0 neznam ima li logike u pm...isto ko i u play offu kada su sve haman na gostovanju dobili protiv svojih protivnika do finala :)...vratit ce se Hawksi ponpovo jaki kao prosle godine ja se nesikiram za to i oni su jos uvjek glavni kandidati za osvajanje cupa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 nov 2010, 15:04

Canadiensi drže prvu pozicijuu diviziji i treću u konferenciji. :mrgreen:

Sinoć s dobili Toronto u najvećem derbiju NHL-a sa 2-0. Carey Price barni u nevjerovatnoj formi i već je došao do četvrtog Shutouta, i pt tome je najbolji u ligi uz Thomasa iz Bruinsa. Izgleda da se neće osjetiti nedostatak Halaka, jer Price ove sezone brani fenomenalno. Dugo se čekala njegova eksplozija u Montrealu, jer je uvijek važio za jednog od najvećih talenata u ligi, a izgleda da je ovo ta sezona. Moram izdvojiti i odlične partije maldog Subbana koji je možda i ponajboji bek Montreala ove sezone. Šteta za Markova pa se opet povrijedio, nakon što je samo odradio par mečeva. Treba naglasiti da Montreal prima najmanje golova u ligi uz Boston. Mislim da mogu ove sezone ponovo do dobrog rezultata u doigravanju, a ko zna možda odu i jednu ili dvije stepenice više nego lani. :mrgreen:

Chicago je razočaranje ove sezone, ponajviše zbog činjenice da im je dosta ključnih igrača otišlo, a doplo dosta novih, i izgleda da se oni još privikavaju. Sinoć su demolirali jednu od boljih ekipa u NHL-u, Vancouver Canukse, i to u gostima sa 7-1. :mrgreen: Mislim da će Chicago tek u narednim mečevima da dobije malo više konstantnosti u igri i rezultatima.

Prije 3-4 noći odigran je nevjerovatan susret između Flyersa i Lightninga, koji su dobili gosti sa Floride rezultatom 8-7. :shock: Inače, prva četvrtina je završena rezultatom 5-4 za domaće. :?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 nov 2010, 00:21

Vancouveru je ovo prvi poraz na domacem terenu i to 7:1 :shock: ....ma Hawksi u gostima igraju dobro i od 9 poraza koliko imaju 7 je na domacem terenu ebiga...nista je ovo do playoffa i Sharksi su regularnom dijelu sezone jaki, a u play offu ih nema nigdje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 dec 2010, 00:52

Canadiensi slavili protiv Sharksa sa 3-1. :mrgreen: Jako važna pobjeda protiv snažnog protivnika za proboj na drugo mjesto u istočnoj konferenciji. Nakon blamaže protiv slabih Oilersa i poraza poslije produžetaka protiv istih, ekipa je odlično odreagovala gaženjem Devilsa sa 5-1 u gostima. Price je u top formi i usudio bih se reći da je trenutno najbolji golman u ligi. Martinova defanzivna taktika daje odlične rezultate i mislim da bi ove sezone mogli i do velikog finala, s obzirom na činjenicu da smo lani dokazali da se i sa najjačim možemo nositi. 8-)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 22 jan 2011, 00:54

Hocel dobit Buffalo vcrs :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2011, 01:00

NYKnicks Fan je napisao/la:Hocel dobit Buffalo vcrs :D
Pa valjda 'oce raspadnute Islanderse. :lol:

Canadiensi gostuju u Ottawi i pobjeda je imperativ kako bi se izvršio pritisak na Bruinse koji su i dalje prvi u diviziji. :evil:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 jan 2011, 03:24

Hare_BvB je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Hocel dobit Buffalo vcrs :D
Pa valjda 'oce raspadnute Islanderse. :lol:

Canadiensi gostuju u Ottawi i pobjeda je imperativ kako bi se izvršio pritisak na Bruinse koji su i dalje prvi u diviziji. :evil:
Dominiramo samo tako

1-5 u sred otawe :mrgreen:
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.