Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Believe
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Believe » 26 jan 2019, 22:03

Chandrian je napisao/la:Nakon par godina u SAD, sad sam u Španiji. Još se navikavam. Mentalitet španaca je hm, ajmo reći zanimljiv. Ovako na prvu teški su neradnici. I što je još gore nekako su arogantni. Ja ne znam riječ španskog, a kad pričaš na engleskom gledaju te onako preko oka. Sve su u fazonu ovo je Španija pričaj španski ili se gubi odavde. Čak i firma u kojoj radim, koja je ono internacionalna, svi španci koji rade tu su ljudi koji engleski pričaju baš kad moraju. Što se tiče grada, grad je nešto super. Mnogo više mi se sviđa od Čikaga. Toplije je, istorija je na svakom koraku, sportski život je mnogo zanimljiviji. I da atmosfera na SB i onom novom stadionu Atletika je nebo i zemlja u korist navijača Atletika. Navijači Madrid su realno razmažena djeca koja slabo i kontaju sport. I mnogo je više stranaca na njihovim tribinama. Pravi selfi navijači.
Brate mozes li opisati kako si dospio tamo? Iz nekog razloga uvijek me zanimala ta zemlja kao zemlja i zanima me jednostavno kako si dospio tamo tj. dozvola za rad i tako to.
You'll never walk alone.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 27 jan 2019, 02:17

Moggi je napisao/la:
haris004 je napisao/la:jel ima ko iskustva sa epohom ? dva havera i ja se naložili da preko ljeta pokušamo tamo otići. studenti smo, računamo da ćemo riješiti godinu u junu pa me zanima da li ima neko iskustva sa njima
zakidaju naveliko, kad siptar i sandzaklija drze ne moze na dobro, ne znam jesi li iz tuzle al u tuzli ih vise slabo ko hoce pa su otisli za brcko trazit studente

pa mislim isključili su komentare na stranici :urnebes: a postave slike ovih sto dodju prvi dan pa se smiju

ako stvarno zelite ici imam ti ja par kontakata kod postenih ljudi
Pozz,postovanje,frisko registrovan,poz iz sarajeva.Imate li neki posten kontakt za rad u Hrvatskoj.Prosle sezone sam naletio na prevarante,dogovorili 6000,dali mi 4000 kuna,imam Oib,neosudjivan

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 27 jan 2019, 08:29

ma ovo je samo za studente i njemacka
Zarathustra

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 jan 2019, 08:57

Penaltiky je napisao/la:
Marsal je napisao/la:I cijene su haos, ali da, idealna država za život.
Pa jasta su haos kad au plate 3-4k € nece kafa bit marka :mrgreen:
Oni uvijek govore brutto ;) a Što na kraju godine plate 5000 hiljada poreza niko ne spominje.. Zube popravljaju u BIH isto tako čekaju odmor da se osisaju :mrgreen: Svicarca uvijek pitaj koliko imaš netto.

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 27 jan 2019, 10:54

Believe je napisao/la:
Chandrian je napisao/la:Nakon par godina u SAD, sad sam u Španiji. Još se navikavam. Mentalitet španaca je hm, ajmo reći zanimljiv. Ovako na prvu teški su neradnici. I što je još gore nekako su arogantni. Ja ne znam riječ španskog, a kad pričaš na engleskom gledaju te onako preko oka. Sve su u fazonu ovo je Španija pričaj španski ili se gubi odavde. Čak i firma u kojoj radim, koja je ono internacionalna, svi španci koji rade tu su ljudi koji engleski pričaju baš kad moraju. Što se tiče grada, grad je nešto super. Mnogo više mi se sviđa od Čikaga. Toplije je, istorija je na svakom koraku, sportski život je mnogo zanimljiviji. I da atmosfera na SB i onom novom stadionu Atletika je nebo i zemlja u korist navijača Atletika. Navijači Madrid su realno razmažena djeca koja slabo i kontaju sport. I mnogo je više stranaca na njihovim tribinama. Pravi selfi navijači.
Brate mozes li opisati kako si dospio tamo? Iz nekog razloga uvijek me zanimala ta zemlja kao zemlja i zanima me jednostavno kako si dospio tamo tj. dozvola za rad i tako to.
Koja zemlja? SAD ili Španija?

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 27 jan 2019, 11:21

Chandrian je napisao/la:
Believe je napisao/la:
Koja zemlja? SAD ili Španija?
Espania :mrgreen:
You'll never walk alone.

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 27 jan 2019, 11:49

Igrom slučaja. I to iz SAD. Čikago sam otišao prije par godina već sam pisao o tome ovdje. Radio sam u jednom restoranu. Ono nije baš posao iz snova, ali lijepo se zarađivalo. Plus imao sam vezu sa djevojkom koja je zarađivalo tri puta više. Radila je svoju struku u velikoj firmi. Dobila je ponudu za Švajcarsku i kada smo trebali da se preselimo, jer veza je stvarno ličila na nešto ozbiljno,meni je ispala prilika da i ja radim ono što je moja struka ali u Španiji. E tada je sve otišlo do đavola. Cura je jednostavno rekla da ne prihvatim posao već da idem sa njom i probam naći nešto u Švajcarskoj. A meni se stvarno nije opet radili po restoranima, niti mi se čekalo da opet sa neba padne neka prilika. Počela je da me ucjenjuje ona ili posao. I eto.. Pretpostavljaš šta sa odabrao. Plata je odlična, mada moram reći i dalje je manja od njene. Žena je malo na svoju ruku, ali je stručnjak u svom poslu. Uglavnom sad sam u Madridu, imam curu, naše gore list, perfektno priča španski, navijač je Reala, i dobro kuva. :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 jan 2019, 13:33

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 jan 2019, 16:32

ono sto nije pomenuto je i cinjenica da moras imat 700e netto mjesecno za narednih 6 mjeseci ukoliko zelis da predas za vizu za trazenje posla
naprijed rejal

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 jan 2019, 18:25

Meni termin nece biti prije proljeća 2020e. Sad ne znam da li ce mi biti potrebna ta viza za trazenje posla ili ce biti dovoljna ova koju sada cekam.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 28 jan 2019, 00:19

Samo Tajland ili Moldavija.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 29 jan 2019, 02:46

Moja zivotna zelja je grad Bamberg u Njemacku..Ima li iko da je tu,ili negdje blizu?Medicinar sam

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 29 jan 2019, 12:09

Đe ćete?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 jan 2019, 12:13

Rigoletto je napisao/la:Đe ćete?
Ne pada mi na pamet iz ovog rahatluka igdje :bih:
Još samo da mi je kupit kakav komad zemlje u ZHK :ljepota:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 jan 2019, 12:56

Nađi mi kakvu sa Šaharastičnim pasošem didemo u Irsku.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 30 jan 2019, 14:47

Chandrian je napisao/la:Igrom slučaja. I to iz SAD. Čikago sam otišao prije par godina već sam pisao o tome ovdje. Radio sam u jednom restoranu. Ono nije baš posao iz snova, ali lijepo se zarađivalo. Plus imao sam vezu sa djevojkom koja je zarađivalo tri puta više. Radila je svoju struku u velikoj firmi. Dobila je ponudu za Švajcarsku i kada smo trebali da se preselimo, jer veza je stvarno ličila na nešto ozbiljno,meni je ispala prilika da i ja radim ono što je moja struka ali u Španiji. E tada je sve otišlo do đavola. Cura je jednostavno rekla da ne prihvatim posao već da idem sa njom i probam naći nešto u Švajcarskoj. A meni se stvarno nije opet radili po restoranima, niti mi se čekalo da opet sa neba padne neka prilika. Počela je da me ucjenjuje ona ili posao. I eto.. Pretpostavljaš šta sa odabrao. Plata je odlična, mada moram reći i dalje je manja od njene. Žena je malo na svoju ruku, ali je stručnjak u svom poslu. Uglavnom sad sam u Madridu, imam curu, naše gore list, perfektno priča španski, navijač je Reala, i dobro kuva. :mrgreen:
Ne odgovori ti meni baš brate :mrgreen:

Mislio sam više na radnu dozvolu, gdje mogu pogledat kojih zanimanja im treba i kakva je procedura za nonEU državljane.
You'll never walk alone.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 30 jan 2019, 15:55

Penaltiky je napisao/la:
ja sam ti rekao za istopolnu zajednicu, ponude jos stoje
Marsal je napisao/la: Još samo da mi je kupit kakav komad zemlje u ZHK :ljepota:
:puke:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jan 2019, 16:27

Rigoletto je napisao/la:
Marsal je napisao/la: Još samo da mi je kupit kakav komad zemlje u ZHK :ljepota:
:puke:
:shock: :?:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jan 2019, 16:30

Provalili te i Hrvati ni oni te neće
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 30 jan 2019, 16:42

Rigoletto je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
ja sam ti rekao za istopolnu zajednicu, ponude jos stoje
Šta će tvoji reć?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 127 gostiju.