FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
.........................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 09 feb 2019, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
.....................
.....................
.....................
.....................
.....................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 feb 2019, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
................................
..............................
..............................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 feb 2019, 16:44, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City
Najludja tema definitivno 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Imam osjećaj da će Tuzla uči i jača i spremnija u nastavak sezone
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Ma mene malo brine vezni red,otisao poprilicno solidni Secerovic a i Vukmanovic je bio dobar igrac.
Po mom misljenju nismo nesto doveli nekakvog kapitalca,jedino ako ovi mladici ne bljesnu pa nas iznenade.
Po mom misljenju nismo nesto doveli nekakvog kapitalca,jedino ako ovi mladici ne bljesnu pa nas iznenade.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
- Skroz na skroz.Konačno smo priznali sami sebi da neki igrači uprkos svemu ne mogu i dalje biti nosioci igre.staragarda je napisao/la:Imam osjećaj da će Tuzla uči i jača i spremnija u nastavak sezone
- Bevab,Hajrović,Omeragić,Burić,Musić su momci za startnih 11.Musić je i slijepom sada dokazao da mora biti starter.
- Fejzić je i dalje naš golman broj 1.
- Naša zadnja linija ,će biti remontovana.Uzevši u obzir Kostića , to će biti:(Efendić)ili (Čomor),Musić,Kostić,Bevab,-rezerva(Zlatković).
Ako Kostić ne bude spreman onda (Efendić)ili(Čomor),Musić,Širanović,Bevab-rezerva(Zlatković).
- Tri defanzivna igrača će biti tu u prvom planu: Stjepanović,Hasanović i Širanović.Ova linija će dobivati najviše žutih kartona.
Kada Širanović bude igao defanzivnog za drugog štopere će konkurisati Kojić i Brekalo.
Ovde treba spomenuti Karjaševića koji može da igra i desnog beka i defanzivnog.
Trumić nije za defenzivnog veznog.
- Prednji red :desno(Burić(ili( Stojčev)(Nukić),-----centralni Hajrović,-rezerve(Stojčev Trumić),-------lijevo (Crnkić) )ili(Omeragić)
Špic :Ubiparip-rezerva(Mujić).
- Kapiten: Hajrović.
- Zamjenici Kostić, Stjepanović,Efendić.
Startna postava za generalku sa Slobodom:
................................................................Fejzić
.................Čomor.............Musić U-21................Širanović..............Bevab
.................................Stjepanović.........................Hasanović
......................Burić U-21 ...............Hajrović(C)U-21............Crnkić
...........................................................Ubiparip
................................................................................................................................................................................................................................
"Starčević: U drugom poluvremenu smo prezentovali put kojim trebamo ići.
Trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević bio je vrlo zadovoljan posebno drugim poluvremenom današnje utakmice protiv Željezničara."
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 feb 2019, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
.....................STARČEVIĆ: “NIKOME MJESTO NIJE ZAGARANTOVANO”
..........................
............................................................30. Januara 2019. 185 Pregleda
Nakon pobjede nad Čapljinom fudbaleri Tuzla Cityja ostvarili su i drugu pobjedu u Međugorju, a ovoga puta savladan je sarajevski Željezničar sa 3:2.
Igrale su dvije postave po 60 minuta gdje su gotovo svi zdravi igrači dobili šansu.
– Realno, prvih 40 minuta nismo izgledali dobro. Željezničar je bio puno bolji i to se mora priznati. Razumijem umor, pripreme su u punom jeku, ali sam očekivao više. Naš vezni red nije bio kompaktan, nismo dovoljno trčali u vezi, nismo imali odgovor na agresivnu igru Želje i imali smo ozbiljnih problema. Definitivno ne možemo biti zadovoljni tim prvim dijelom i zato se neki moraju zabrinuti i probuditi ako žele zadržati mjesto u prvoj postavi, kaže Starčević.
Drugih 60 minuta igrala je mlađa postava, sastavljena mahom od igrača koji su tek stigli u Klub.
– To je već bilo bolje. Izgledali smo brže, pokretljivije, agilnije, odgovornije, više smo trčali, nudili se, bili opasni i to je ono što ja očekujem od naše ekipe. Oni koji budu mogli odgovoriti na takvu igru dobit će šansu. Tražim više borbenosti, više žara i energije i samo tako ćemo moći ostvariti ono što želimo, pojašanjava Starčević.
Nije želio da podvlači imena, ali očito je zadovoljan ponašanjem svih igrača koji su igrali drugih 60 minuta.
Ekipa se u srijedu vraća u Tuzlu a u subotu ujutro kreće put Ulcinja.
press Služba FK Tuzla City
..........................

............................................................30. Januara 2019. 185 Pregleda
Nakon pobjede nad Čapljinom fudbaleri Tuzla Cityja ostvarili su i drugu pobjedu u Međugorju, a ovoga puta savladan je sarajevski Željezničar sa 3:2.
Igrale su dvije postave po 60 minuta gdje su gotovo svi zdravi igrači dobili šansu.
– Realno, prvih 40 minuta nismo izgledali dobro. Željezničar je bio puno bolji i to se mora priznati. Razumijem umor, pripreme su u punom jeku, ali sam očekivao više. Naš vezni red nije bio kompaktan, nismo dovoljno trčali u vezi, nismo imali odgovor na agresivnu igru Želje i imali smo ozbiljnih problema. Definitivno ne možemo biti zadovoljni tim prvim dijelom i zato se neki moraju zabrinuti i probuditi ako žele zadržati mjesto u prvoj postavi, kaže Starčević.
Drugih 60 minuta igrala je mlađa postava, sastavljena mahom od igrača koji su tek stigli u Klub.
– To je već bilo bolje. Izgledali smo brže, pokretljivije, agilnije, odgovornije, više smo trčali, nudili se, bili opasni i to je ono što ja očekujem od naše ekipe. Oni koji budu mogli odgovoriti na takvu igru dobit će šansu. Tražim više borbenosti, više žara i energije i samo tako ćemo moći ostvariti ono što želimo, pojašanjava Starčević.
Nije želio da podvlači imena, ali očito je zadovoljan ponašanjem svih igrača koji su igrali drugih 60 minuta.
Ekipa se u srijedu vraća u Tuzlu a u subotu ujutro kreće put Ulcinja.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 feb 2019, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
FK Tuzla City - FanPage
01.02.2019.
- Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.
................

- Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje “plavi“ iz Simin Hana odlaze u subotu u 7 sati.
– Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpicom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo ‘generalku’ sa Slobodom na Tušnju – izjavio je Starčević za Fenu.
Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).
– Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše – kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.
Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.
– U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača – kazao je trener Tuzla Cityja.
01.02.2019.
- Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.
................

- Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje “plavi“ iz Simin Hana odlaze u subotu u 7 sati.
– Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpicom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo ‘generalku’ sa Slobodom na Tušnju – izjavio je Starčević za Fenu.
Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).
– Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše – kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.
Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.
– U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača – kazao je trener Tuzla Cityja.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 feb 2019, 16:38, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City
FK Tuzla City - FanPage
01.02.2019.
Senedin Oštraković više nije član naše ekipe.

- Svoju karijeru nastaviti će u ekipi OFK Gradina Srebrenik koja se danas takmiči u 2. ligi FBiH (Sjever). Oštraković je ujedno i rođen u Srebreniku, u svojoj karijeri je upisao više od stotinu nastupa u najvišem rangu bh. nogometa, a nakon što se razišao s Tuzla Cityjem odlučio je prihvatiti ponudu Gradine.
Zahvaljujemo mu se na svom doprinosu u našoj ekipi, te želimo sve najbolje u nastavku karijere.
"Dobrodošao kući, Senedine!", saopštili su iz Gradine.
01.02.2019.
Senedin Oštraković više nije član naše ekipe.

- Svoju karijeru nastaviti će u ekipi OFK Gradina Srebrenik koja se danas takmiči u 2. ligi FBiH (Sjever). Oštraković je ujedno i rođen u Srebreniku, u svojoj karijeri je upisao više od stotinu nastupa u najvišem rangu bh. nogometa, a nakon što se razišao s Tuzla Cityjem odlučio je prihvatiti ponudu Gradine.
Zahvaljujemo mu se na svom doprinosu u našoj ekipi, te želimo sve najbolje u nastavku karijere.
"Dobrodošao kući, Senedine!", saopštili su iz Gradine.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 feb 2019, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
- KongrateUK
- Kontakt:
Hoce li neko ovog @sloboda72 nauciti kako se citira, kako se pravi razmak umjesto da stavlja tackice, i ne vidim svrhu prenosenja svakog clanaka sa portala na temu, ludilo

17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ubjedljivo najjača tema na forumu, bez premcaKongrateUK je napisao/la:Hoce li neko ovog @sloboda72 nauciti kako se citira, kako se pravi razmak umjesto da stavlja tackice, i ne vidim svrhu prenosenja svakog clanaka sa portala na temu, ludilo![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- KongrateUK
- Kontakt:
Vjerovatno stariji forumaš pa i razumijem stil, ali moze se popraviti jer haos je gledati a ne citati sve, nista ni sa cimMortemHz je napisao/la:Ubjedljivo najjača tema na forumu, bez premcaKongrateUK je napisao/la:Hoce li neko ovog @sloboda72 nauciti kako se citira, kako se pravi razmak umjesto da stavlja tackice, i ne vidim svrhu prenosenja svakog clanaka sa portala na temu, ludilo![]()

17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
- Jedini razlog je to što je ovo prva sezona FK TUZLA CITY u PL BiH.KongrateUK je napisao/la:Hoce li neko ovog @sloboda72 nauciti kako se citira, kako se pravi razmak umjesto da stavlja tackice, i ne vidim svrhu prenosenja svakog clanaka sa portala na temu, ludilo![]()
- Tako da je za Klub koji je debitant važno da se svi događaji zabilježe.
- Ma šta da bude u budućnosti, ova ,prva sezona u PL je neponovljiva.
- Već od kraja maja ii početka juna mjeseca ove godine bit će deplasirano na ovaj način bilježiti sve.
- Ti vidiš da ovdje nema diskusija niti puno komentara.Sve je to u začetku.Zato ,ja smatram da teba iskoristiti ovaj PDF. za prenošenje vijesti vezano za FK Tuzla City i a i sam postavljam poneki post.
- Ako imaš bilo šta (dobronamjerno) da mi skreneš pažnju ,rado ću prihvatiti i usvojiti to.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 feb 2019, 19:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
- KongrateUK
- Kontakt:
Ako si stariji forumas a ocito jesi nije frka objasniti kako se citira i kako se uredjuju postovi pa da to sve upakujes kako treba, imas pp al ne hajes vidim 

STARČEVIĆ ODABRAO PUTNIKE ZA ULCINJ, PETERICA OSTALA U TUZLI
1. Februara 2019.

Fudbaleri Tuzla Cityja od subotu stanuju u Ulcinju.
Narednih petnaestak dana ovaj primorski grad u Crnoj Gori bit će novi dom Plavih, koji će u ovome periodu odigrati četiri kontrolne utakmice.
Prva je protiv crnogorskog prvoligaša Mornara i to u nedjelju 3.februara, zatim 6.februara je duel sa ekipom Otrant iz Ulcinja, članom Druge lige Crne Gore, zatim tri dana kasnije je meč sa bijeljinskim Radnikom a 13.februara kontra Arsenala iz Tivta koji se takmiči u drugom razredu crnogorskog ranga.
– Možda nisu ovo neki atraktivni protivnici ali sigurno je da ćemo i protiv njih imati šta da vidimo, a prije svega ono što nas zanima. Svi oni koji putuju, imat će dovoljno vremena da se nametnu, kaže trener Slobodan Starčević.
U Crnu Goru putuje 25 fudbalera i to:
Golmani: Nevres Fejzić, Adis Nurković i Benjamin Čalaković.
Odbrana: Samir Efendić, Denis Čomor, Ermin Musić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Slavko Brekalo, Dino Bevab, Nemanja Zlatković.
Vezni: Budimir Šarčević, Nemanja Stjepanović, Eldin Trumić, Mirsad Hasanović, Huso Karjašević, Samir Burić, Ensar Hajrović, Miloš Stojčev, Aleksandar Milaković, Ahmed Hasanbegović.
Napad: Edin Murga, Nermin Crnkić, Vojo Ubiparip, Suad Mujić.
Pet igrača ostaje u Tuzli i oni će vježbati po posebnom programu i to:
Nikola Mitrović, Nedim Omeragić, Ajdin Nukić, Ivan Kostić i Ajdin Mahmutović.
1. Februara 2019.

Fudbaleri Tuzla Cityja od subotu stanuju u Ulcinju.
Narednih petnaestak dana ovaj primorski grad u Crnoj Gori bit će novi dom Plavih, koji će u ovome periodu odigrati četiri kontrolne utakmice.
Prva je protiv crnogorskog prvoligaša Mornara i to u nedjelju 3.februara, zatim 6.februara je duel sa ekipom Otrant iz Ulcinja, članom Druge lige Crne Gore, zatim tri dana kasnije je meč sa bijeljinskim Radnikom a 13.februara kontra Arsenala iz Tivta koji se takmiči u drugom razredu crnogorskog ranga.
– Možda nisu ovo neki atraktivni protivnici ali sigurno je da ćemo i protiv njih imati šta da vidimo, a prije svega ono što nas zanima. Svi oni koji putuju, imat će dovoljno vremena da se nametnu, kaže trener Slobodan Starčević.
U Crnu Goru putuje 25 fudbalera i to:
Golmani: Nevres Fejzić, Adis Nurković i Benjamin Čalaković.
Odbrana: Samir Efendić, Denis Čomor, Ermin Musić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Slavko Brekalo, Dino Bevab, Nemanja Zlatković.
Vezni: Budimir Šarčević, Nemanja Stjepanović, Eldin Trumić, Mirsad Hasanović, Huso Karjašević, Samir Burić, Ensar Hajrović, Miloš Stojčev, Aleksandar Milaković, Ahmed Hasanbegović.
Napad: Edin Murga, Nermin Crnkić, Vojo Ubiparip, Suad Mujić.
Pet igrača ostaje u Tuzli i oni će vježbati po posebnom programu i to:
Nikola Mitrović, Nedim Omeragić, Ajdin Nukić, Ivan Kostić i Ajdin Mahmutović.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 feb 2019, 08:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Raspored pripremnih utakmica našeg kluba u Ulcinju:
- 03.02./19 Tuzla City - Mornar (Bar)15:00
- 06.02./19 Tuzla City - Otrant Olimpic (Ulcinj)
- 09.02./19 Tuzla City - Radnik( Bijeljina)
- 13.02./19 Tuzla City - Arsenal(Tivat)
.................................................................
"Generalka", stadion Tušanj u Tuzli,16.02./19
FK Tuzla City - FK Sloboda
- 03.02./19 Tuzla City - Mornar (Bar)15:00
- 06.02./19 Tuzla City - Otrant Olimpic (Ulcinj)
- 09.02./19 Tuzla City - Radnik( Bijeljina)
- 13.02./19 Tuzla City - Arsenal(Tivat)
.................................................................
"Generalka", stadion Tušanj u Tuzli,16.02./19
FK Tuzla City - FK Sloboda
Ja volim FK Tuzla City
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Reflektore ne obaziri se. Svi tvoji postovi i objave su jako pregledni i sa odusevljenjem ih citam. Uvijek upadnem na ovu temu i iscekujem ima li neka novasloboda72 je napisao/la:- Jedini razlog je to što je ovo prva sezona FK TUZLA CITY u PL BiH.KongrateUK je napisao/la:Hoce li neko ovog @sloboda72 nauciti kako se citira, kako se pravi razmak umjesto da stavlja tackice, i ne vidim svrhu prenosenja svakog clanaka sa portala na temu, ludilo![]()
- Tako da je za Klub koji je debitant važno da se svi događaji zabilježe.
- Ma šta da bude u budućnosti, ova ,prva sezona u PL je neponovljiva.
- Već od kraja maja ii početka juna mjeseca ove godine bit će deplasirano na ovaj način bilježiti sve.
- Ti vidiš da ovdje nema diskusija niti puno komentara.Sve je to u začetku.Zato ,ja smatram da teba iskoristiti ovaj PDF. za prenošenje vijesti vezano za FK Tuzla City i a i sam postavljam poneki post.
- Ako imaš bilo šta (dobronamjerno) da mi skreneš pažnju ,rado ću prihvatiti i usvojiti to.

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
- Zenicanin988
- Kontakt:
Pozz
Sta vam je sa Mahmutovicem?
Je li povrijeđen ili?
Sta vam je sa Mahmutovicem?
Je li povrijeđen ili?
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Trenutno korisnika/ca: sagitarius, tuzlanskinacin i 28 gostiju.