Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

Maestro
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Maestro » 24 jan 2019, 12:30

Brate getriebe i mjenjac su verstärkt to je sve uradito.
To je sve radio Simon Motorsport. Odnosno on je vadio motor a sto se tice Getriebeverstärkung i te stvari to je isao kod svoji ljudi tu u blizini gdje on bude. Vjerovatno ti je taj tuner poznat ako si iz njemacke.
To sa 1200 NM i 920 Ps je begrenzt sve.
Ja jedino sto sam tu radio je bilo naruciti te upgradelader i njemu platiti rad, ostalo je on odradio. :D
Sto se ceste tice tu nema bas neki problema. Auto mi je na svicarskim tablama a koristim ga jedino u njemackoj kad idemo u singen sa ostalima. :D A njemacka policija ne pravi nam bas neke probleme :D
A sto se ostale voznje tice imam drugo auto.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 jan 2019, 13:14

Ova tema je postala čudna
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 24 jan 2019, 14:51

Zadnji postovi komotno mogu u Odlazak u inostranstvo

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 jan 2019, 16:33

Amidza privatizirao temu.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 jan 2019, 16:33

cadillac je napisao/la:Zadnji postovi komotno mogu u Odlazak u inostranstvo
Druze pa o autama pricamo. Nismo skrenuli sa teme.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 jan 2019, 17:19

getribeverstakunflpung
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 24 jan 2019, 18:11

harden je napisao/la:getribeverstakunflpung
partizaneeeeeen
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 24 jan 2019, 18:19

Hajte ba u njemačku da se ne zayebavate sa savinim gumama :mrgreen:
Maestro je napisao/la:Brate getriebe i mjenjac su verstärkt to je sve uradito.
To je sve radio Simon Motorsport. Odnosno on je vadio motor a sto se tice Getriebeverstärkung i te stvari to je isao kod svoji ljudi tu u blizini gdje on bude. Vjerovatno ti je taj tuner poznat ako si iz njemacke.
Ja jedino sto sam tu radio je bilo naruciti te upgradelader i njemu platiti rad, ostalo je on odradio. :D
Sto se ceste tice tu nema bas neki problema. Auto mi je na svicarskim tablama a koristim ga jedino u njemackoj kad idemo u singen sa ostalima. :D A njemacka policija ne pravi nam bas neke probleme :D
Koliko je tebe to koštalo?
I daj kakav link za turbine i getriebe.
Ps.
Pazi se. Obična policija ne zna pa te pušta.
Ali ako te uhvate oni koji su obučeni za tuning, odma ti auto isključuju iz saobraćaja bez obzira što je na švicarskim tablicama.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 jan 2019, 20:00

sekerbay je napisao/la:Hajte ba u njemačku da se ne zayebavate sa savinim gumama :mrgreen:
Imaš kakvog posla amidža, eto me sutra odmah? :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 jan 2019, 07:22

sekerbay je napisao/la:Hajte ba u njemačku da se ne zayebavate sa savinim gumama :mrgreen:
Maestro je napisao/la:Brate getriebe i mjenjac su verstärkt to je sve uradito.
Koliko je tebe to koštalo?
I daj kakav link za turbine i getriebe.
Ps.
Pazi se. Obična policija ne zna pa te pušta.
Ali ako te uhvate oni koji su obučeni za tuning, odma ti auto isključuju iz saobraćaja bez obzira što je na švicarskim tablicama.
Buraze evo sto se tice turbo.
http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayIS ... spheader=1

Najbolje ih nazoves i dogovoris. Poslace ti podatke i mozes naruciti.

Sve je izaslo neki 20 000 eura. Morao bi saracunati sve da ti tacnu cijenu mogu reci.

A sto se policije tice nema tu problema. Mi se dogovorimo 2-3 auta kad je radni dan i odemo u 2-3 ujutru kad je u singenu sve prazno. Nema tad policije a ni drugi auta na cesti. :D

Ti sto su za tuning skolovani idu vise kad je neko organizovano okupljanje gdje zna biti 100 auta i vise.

Tuta Petrov

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 jan 2019, 09:31

slika

:salut:
A smooth sea never made a skilled sailor.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 25 jan 2019, 11:25

harden je napisao/la:Imaš kakvog posla amidža,
Uvijek ima posla.
Maestro je napisao/la:sto se tice turbo.
Pa ovo je opcija da pošalješ svoje turbine pa da ih ovi preprave.
Neću to. Ja hoću nove turbine.
Uglavnom, na zvaću ih pa napišem šta su mi rekli.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 jan 2019, 11:56

sekerbay je napisao/la:
harden je napisao/la:Imaš kakvog posla amidža,
Uvijek ima posla.
Maestro je napisao/la:sto se tice turbo.
Pa ovo je opcija da pošalješ svoje turbine pa da ih ovi preprave.
Neću to. Ja hoću nove turbine.
Uglavnom, na zvaću ih pa napišem šta su mi rekli.
Tacno posaljes svoje stare i preprave. Sasvim dovoljno do 900 ps. Sve vise je svakako dosta veca cijena.
Weistec dok uzmes otislo ti je 10 000 samo za turbo :mrgreen:
Nazoves raspitas se.

Tuta Petrov

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 26 jan 2019, 16:02

Moze li mi neko pojasniti koliko je ovaj plin isplatljiv u smislu prelaska s dizela na lpg? Ne moguce mi da je toliko isplatljivije ako je dizel isto auto isto godiste skuplji od lpg hiljadu, dvije...

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 26 jan 2019, 19:03

semcho je napisao/la:Moze li mi neko pojasniti koliko je ovaj plin isplatljiv u smislu prelaska s dizela na lpg? Ne moguce mi da je toliko isplatljivije ako je dizel isto auto isto godiste skuplji od lpg hiljadu, dvije...
Sve zavisi koliko prelazi, jbg svako sebi izračuna, vidi mjesecno koliko predje x cijena dizela, pa onda tako sa cijenom plina ali dodaj litar/dva i vidjeti ces mjesecno koliko ustedis
Iako sa dizela onako nije bas isplativo jbg jedino ako vozas 5 hiljada mjesecno, dok sa benzina jeste jer jbg veca potrosnja
Iako i na benzincu ako si a prelazi ispod 1k mjesecno nacekati ces se dok vratis uloženo

Npr. Kod mene kolega sa posla je to isplatio za manje od pola godine jer mjesecno predje preko 2 hiljade pa mu se isplatilo preci sa benzinca na plin sto prije
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 26 jan 2019, 19:57

Azpi je napisao/la:
semcho je napisao/la:Moze li mi neko pojasniti koliko je ovaj plin isplatljiv u smislu prelaska s dizela na lpg? Ne moguce mi da je toliko isplatljivije ako je dizel isto auto isto godiste skuplji od lpg hiljadu, dvije...
Sve zavisi koliko prelazi, jbg svako sebi izračuna, vidi mjesecno koliko predje x cijena dizela, pa onda tako sa cijenom plina ali dodaj litar/dva i vidjeti ces mjesecno koliko ustedis
Iako sa dizela onako nije bas isplativo jbg jedino ako vozas 5 hiljada mjesecno, dok sa benzina jeste jer jbg veca potrosnja
Iako i na benzincu ako si a prelazi ispod 1k mjesecno nacekati ces se dok vratis uloženo

Npr. Kod mene kolega sa posla je to isplatio za manje od pola godine jer mjesecno predje preko 2 hiljade pa mu se isplatilo preci sa benzinca na plin sto prije
E drug, u tome i jeste fazon, sto bas sam gledao koliko je isplativo sa dizela preci i evo citam o nekim testiranjima na 100km, recimo isto auto benzin potrosi 8l nekih 16 maraka, dizela 5.5 nekih 11 maraka, a plina nekih 8-9 litara nekih 9-10 maraka, znaci nije velika razlika potrosnje dizel i plin, dok benzin svakako da da...

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 26 jan 2019, 21:23

semcho je napisao/la:
Azpi je napisao/la:

E drug, u tome i jeste fazon, sto bas sam gledao koliko je isplativo sa dizela preci i evo citam o nekim testiranjima na 100km, recimo isto auto benzin potrosi 8l nekih 16 maraka, dizela 5.5 nekih 11 maraka, a plina nekih 8-9 litara nekih 9-10 maraka, znaci nije velika razlika potrosnje dizel i plin, dok benzin svakako da da...
Pa to sa dizela ja jos nisam nikog upoznao d aje ugradio plin, znam tri primjera benzin-plin, jedno cak i vozio par puta
Jbg neiplativo je na dizel, mislim ono ustediti ces ti ali nije u tolikoj mjeri da bi opravdao to ulaganje, dok za benzin pogotovo ovi koji trose 10+ je bas isplativo
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 26 jan 2019, 21:57

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 26 jan 2019, 22:08

Semcho ako ti šta znači.
Preko ljeta sam radio dostavu.
Vozao Pandu 1.1 benzin + plin. Dnevno prelazio oko 150 km nekad i 200 km zavisno od posla (gradske vožnje). Navečer kad bi tankao plin najviše jednu večeru 18km. :)
Tako blizu, a tako daleko.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 27 jan 2019, 12:59

Znaci da je tu negdje potrosnja plin i benzin, samo sto je plin naravno duplo jeftiniji na pumpi, to se svakako isplati... Medjutim, Civa druze, ja vozim dizela, sad ljudi nude na piku auta mladja, bolja, benzin plin, za ne tako mnogo novca, s obzirom koliko je dizel skuplji...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.